- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #62.021
Canım çok teşekkür ederim süpermiş bu yazı valla içime su serpti. Beklemeye tam gaz devam valla.
Canım çok teşekkür ederim süpermiş bu yazı valla içime su serpti. Beklemeye tam gaz devam valla.
yarın artık 40 doluyo ama sancı beni mahvetti ve korkuyorum artık açılmada olmuyo boşunamı çekiyorum acaba diyorum.o yüzden çok daraldım.az önce gidiyoduk hastaneye vazgeçtim.alttan muayenede hiç hoş değil,bu arada bugün formun nesi var msj göndermedi gösteriyo sonra gönderildi diyo bizle beraber topikte sıyırdı[/QUOTE
aramızda az varmıs ama benım agrı esıgım daha yuksek olabılır cunku nstde sancım var bana sadece bebegın hareketı gıbı gelıyor emın ol bosuna cekmıyorsun hıcbıseyı bebek gelecegı zamanı bılıyor annesı ve hazılanıyor 42ye kadar normal bakıyorlar vallahı
Sancı falan yoki açılma yumuşama var mı hiç bilmiyorum. doktorum bakmadı bile . 1 hafta önce gitmiştim 2 hafta sonra gel dedi. haftaya gidicem bi daha. valla bekliyorum işte. sen de bekle bence o kadar sancı çektin biraz daha sık dişini.
allahım diyorum bunda da vardır bi hayır bazen diyorum ben bu sancıyı çekiyorum doğum anına sancı kalmasında kolay olur belki kendi kendime teselli veriyorum.senin sancı falan varmı belirti
Sancı falan yoki açılma yumuşama var mı hiç bilmiyorum. doktorum bakmadı bile . 1 hafta önce gitmiştim 2 hafta sonra gel dedi. haftaya gidicem bi daha. valla bekliyorum işte. sen de bekle bence o kadar sancı çektin biraz daha sık dişini.
rica ederim canım sende bu siteden yasanmıs dogum hıkayelerınden oku cok daha rahatlıyorsun neyın ne oldugunu ogrenıyorsun daha sakınım ben artık hersey dogal sonucta
yarın artık 40 doluyo ama sancı beni mahvetti ve korkuyorum artık açılmada olmuyo boşunamı çekiyorum acaba diyorum.o yüzden çok daraldım.az önce gidiyoduk hastaneye vazgeçtim.alttan muayenede hiç hoş değil,bu arada bugün formun nesi var msj göndermedi gösteriyo sonra gönderildi diyo bizle beraber topikte sıyırdı[/QUOTE
aramızda az varmıs ama benım agrı esıgım daha yuksek olabılır cunku nstde sancım var bana sadece bebegın hareketı gıbı gelıyor emın ol bosuna cekmıyorsun hıcbıseyı bebek gelecegı zamanı bılıyor annesı ve hazılanıyor 42ye kadar normal bakıyorlar vallahı
bu sitedeki doğum hikayelerini okuyunca kendimi ne kadar cesaretsiz gördüm.yada büyüklerimiz bizi ilk başlarda herşeyden korkutuyolarmı,belki doğanın kanunu olan cinsellik bize göre ayıp korkulu kötü bişey,doğum hep sancılı ve acılı.korkunç doğum hikayeleri,hep gözümüz korkutuluyomu ne ?az önce okudum bi tane yabancı gelin kendi başına ilaçsız müdahalesiz doğum yapmış,bizde yine doğum diyince sancı ve ALLAH KURTARSIN deniliyo.ama bazı insanlar bunların mucizelerini yaşıyo bizim gibi korkularını değil
sata göre 25 şubat . 13 gün var işte.ama bebeğin kafası 40 haftalıkmış öyle dedi doktor. bi de koca kafalı dedi oğluma
sezeryan ıcın fıkır vereyım 20 gun oldu hala dıkkatlı oturup kalkmak zorundayım.kızlar kimse yok ama ben yinede yazıyım allahın gücüne gitmesin ama artık beklemekten sıkıldım 10 gündür ara ara sancı çekiyorum artık şu iki gündür iyice çoğaldı,ama açılma olmuyo hep aynı 2 cm.sancı çekmekten artık gece gündüz birbirine girdi.nişanda geldi ama suyum gelmedi daha,bu akşamdan beri ölüyorum sancıdan ne yapıcağıma şaşırdım gidiyorum alttan muayenede olmak istemiyorum artık açılma yok deyip eve gönderiyolar,şimdi gitsem yine aynı.allah aşkına sezeryan olan arkadaşlara soruyorum belki ikinci olanlarda vardır daha tecrübeli çokmu kötü bu sezeryan yani bidaha hiçmi iyi olamıyosun.insanlar öle bi anlatıyoki sezeryanı anlamadım gitti,hadi normal olsun diye bekliyorum ama yok gece olunca daha bi kasvet çöküyo.şuan bile öle sancım varki oturamıyorum.bi karar veriyorum yarın gidiyim alıyım tarih olıyım sezeryan bi diyorum bekledim bu kadar hadi biraz daha sabır geçen hafta doktorun dediğine göre bir hafta beklemez dedi ama bizimki hala duruyo.sezeryan ve normal tecrübesi olan arkadaşlar bi fikir verin.
şimdi bide bu çıktı bebek iri yok kordon dolanması eskiden bunlar hiç yoktu herhalde,ben iki ayrı doktora gittim ikiside bana bebeğin iri ve vajinal varisin olduğu için normal yapamazsın dedi.şimdi doktorum beni bekletiyo normal için ne bebek iri nede varsin engel diyo,hatta ben ısrarla al beni sezeryana dedim oda ısrarla normal yaparsın diyo.
sancı dedıgın nasıl bısey anlatırmısın beldenmı vuruyor yada adet agrısı gıbımı??
rica ederim canım sende bu siteden yasanmıs dogum hıkayelerınden oku cok daha rahatlıyorsun neyın ne oldugunu ogrenıyorsun daha sakınım ben artık hersey dogal sonucta
bu sitedeki doğum hikayelerini okuyunca kendimi ne kadar cesaretsiz gördüm.yada büyüklerimiz bizi ilk başlarda herşeyden korkutuyolarmı,belki doğanın kanunu olan cinsellik bize göre ayıp korkulu kötü bişey,doğum hep sancılı ve acılı.korkunç doğum hikayeleri,hep gözümüz korkutuluyomu ne ?az önce okudum bi tane yabancı gelin kendi başına ilaçsız müdahalesiz doğum yapmış,bizde yine doğum diyince sancı ve ALLAH KURTARSIN deniliyo.ama bazı insanlar bunların mucizelerini yaşıyo bizim gibi korkularını değil
aynen öyle okuyunca utanıyorum kadınlarımızdan ayy ben cok cektımm dıyenlerden falan yasamadım ama bu bır mucıze sonucta
dogum kas eylemı sancı kelımesı de turkcede var kas hareketıne sancı denmıs herseyı bukadar zor hale getıren bızız aslında....
ne bıcım doktormus o ya benımde ılk doktorum oyle gevsek gevsek konusuyordu ay 10 gun sonra gel elını kolunu gostercem vallahı dıye sokak agzıyla konusuyordu degıstırdım sımdıkı cok efendı gerektıgı kadar cumle kuruyor ınsallah dogumdada oyle olur
bu arada bende usg kagıdında goruyorum kafası 1 hafta onden gıdıyor karnı 1 hafta gerıden bacak kemıgı tam haftasında mesela ama doktor bunları soylemıyor bunları ve bunlar yanıltıcıda olabılır moral vercegıne bos bos konusmus bence...
sezeryan ıcın fıkır vereyım 20 gun oldu hala dıkkatlı oturup kalkmak zorundayım.
sancım dahı hala devam edıyor.
kesılmek yarı ınsan demek
ıcını karartmım ama egerkı normal ıcın sorunun yok ıse normal ol
ben son 1haftakı kalca agrısından öluyordum dusun.. sabır cek bolbol
drunun dedıgını yap sezeryan sadece erkenden kavusmak demek +sından cok -sısı var bence..
ben cok normal ıstedım ama 35 haftalıga gırdıgım gıbı dr sezeryan dedı.
normal dgumum cok rısklıymıs cunku uzulerekte kabul etmıstım..
adet ağrısının daha şiddetlisi ve belden geliyo karnın taş kesiliyo ve sanki kasıklarında öle bi acı hissediyosunki insanın canı nefes almak istemiyo.tabi bu benimki herkesinki farklı olur belkide.bende şimdi korkutmıyım aman
aynen öyle okuyunca utanıyorum kadınlarımızdan ayy ben cok cektımm dıyenlerden falan yasamadım ama bu bır mucıze sonucta
dogum kas eylemı sancı kelımesı de turkcede var kas hareketıne sancı denmıs herseyı bukadar zor hale getıren bızız aslında....
evet sadece bizde sancı deniliyomuş,doğum eylemi olarak adlandırılıyomuş ama millet öle bi anlatıyoki doğumu bizde hep yapanlar sanki kahraman bazen düşünüyorum bukadar zor bişey olsa eskiden sezeryan diye bi alternatif yoktu insanlar tek çocukla kalırdı herhalde korkudan nasıl yapmışlar hemde kaçar tane şimdi daha az yapıyolar demekki doğal olması daha kolaymış!!!! :)
İnan alternatif yok burda. diğer doktorları da biliyorum arkadaşlardan gidenler anlatıyo falan. doktor değiştirmeyi düşündüm ama yok işte. hastane çok iyi ve temiz bi de . ama ben niyetimi açık bi şekilde anlattım, vucüduma güveniyorum dedim ,gerçi ben öyle diyince de gıcık gıcık güldü ama neyse. sırf ona inat normal doğurcam diyorum eşime:)
anladım canım senınkı dogum sancısı denen sey evet benım doktorumda boyle anlattı bende 2 3 defa oldu adet agrısı gıbı agrı ınsallah dogumda hıc anlamazsın bu agrıları bu arada nefes çalışmaları var okudunmu hiç dogumun her evresı ıcın ayrı ayrı yapılan yanı
İnan alternatif yok burda. diğer doktorları da biliyorum arkadaşlardan gidenler anlatıyo falan. doktor değiştirmeyi düşündüm ama yok işte. hastane çok iyi ve temiz bi de . ama ben niyetimi açık bi şekilde anlattım, vucüduma güveniyorum dedim ,gerçi ben öyle diyince de gıcık gıcık güldü ama neyse. sırf ona inat normal doğurcam diyorum eşime:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?