- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #62.001
unutma canımm bu cok onemlı rahatlatacak senı yatmadan nas felak ayetel kursı okumanıda tavsıye ederım
iyi gecelerrrrr
canım dua okuyamıyorumki, devamlı kanama oluyor okunmaz diye biliyorum, şimdi bi nette bakayım ben tekrardan iyi geceler
İyim canım teşekkürler, valla bekliyorum hala daha aşağı inmedi bebek , tuvalete bile sık gitmiyorum ordan anlıyorum açıkcası. senin inmiştir heralde artık.
İyim canım teşekkürler, valla bekliyorum hala daha aşağı inmedi bebek , tuvalete bile sık gitmiyorum ordan anlıyorum açıkcası. senin inmiştir heralde artık.
sendemi benim gibi bekleyenlerdensin
kızlar ben de bekliyorum evet ama doktor hep korkutuyor beni, şimdiden 3500 gr benim bebek , işte başı büyük bilmem ne zorlanırsın falan diyor. ama ben beklicem dedim. resmen kadın bozuluyo normal istiyorum diye ama bekliyorum ve dua ediyorum .
canım emzirmeye devam hiç bırakma gerçekten emzirdikçe geliyor süt,abur cubur ne yiyorsun sen?
su iç bolbol eger sütün gerçekten azaldıysa hoşaf falan iç arttırıyor
yok cnm benımde ınmedı karnım hemen gogsumun altından baslıyor vallahı bıkac yazı okudum 42 ye kadar normal dıyor ama benm drum 41i beklerız dedı gecen hafta bakalım ne olcak zaten onun hesabına gore cuma dunu 40 bıtıyor yalnız ben sık tuvalete gıdıyorum bıde bazen oyle bastırıyorkı altıma yapacak gıbı oluyorum
canım bızım bebeklerımız cok uslu olcak o yuzden beklıoyorlar sabırlılar ınsallah:)
canım abur cubur derken süt yapacak seyler hoşaf,ısırgan otu,arpa, rezene, kimyon, karısımlı cay; boza ,hurma,leblebi,bide bol suu sık sıkda emziriyorum zaten ama cok şükür gelecek gibi (MAAŞALLAH) diyim kendmede cok nazar degdiriyorum...bakalım düzelir inşallah
kızlar ben de bekliyorum evet ama doktor hep korkutuyor beni, şimdiden 3500 gr benim bebek , işte başı büyük bilmem ne zorlanırsın falan diyor. ama ben beklicem dedim. resmen kadın bozuluyo normal istiyorum diye ama bekliyorum ve dua ediyorum .
canım sen nasıl doğum yaptın normalmi sezeryanmi?ay varya normalmi sezeryanmı diye diye kafayı yicem düşünmekten
İri bebek ve kordon dolanması planlı sezaryen nedeni değildir
Önemli olan durumlardan biri de, “iri bebek” konusunun nedenler arasında olmamasıdır. Çalışmalar, iri bebek nedeniyle tetiklenen doğumlarda sezaryen oranının, bebeğin sağlığında herhangi bir iyileşme yapmadan, 2 kat arttığını gösterir. Ayrıca “iri bebek” tanısını gerçek anlamda bebek doğmadan koymak mümkün değildir. Ultrasonografi, bu konuda güvenilir bir test aracı değildir. İri bebek tanısı konulan hamilelerden yüzde 70 gibi yüksek bir oranının, normal ağırlıkta bebekler taşıdığı ortaya konmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Doğum Eylemi Yönetim Planı’nda 4000-4500 gram arası tahmin edilen bebeklerde, normal doğum önerilir. Hatta gerekli tıbbi nedenler oluşursa doğumun tetiklenebileceği bilgisi verilir. Yani iri bebek tanısı tartışılan bir kavramdır ve planlı sezaryen nedeni değildir.
Yine ülkemizde çok sık sezaryen nedeni olarak ortaya konulan, kordon dolanmasını yukarıdaki nedenler arasında göremiyoruz. Normal doğumlarda bebeğin boynunun etrafında kordon dolanmasını çok sık görürüz ve bu durum ne bebeğin doğumu için bir engeldir ne de doğumun erken başlatılması için bir nedendir. Kordon dolanmasının en çok görülen etkisi, kasılmalar sırasında bebeğin kalp atışlarının bozulmasıdır. Bu durumda gerekli müdahalelerle devreye girilerek sağlıklı bir doğum gerçekleşir.
Önemli olan durumlardan biri de, “iri bebek” konusunun nedenler arasında olmamasıdır. Çalışmalar, iri bebek nedeniyle tetiklenen doğumlarda sezaryen oranının, bebeğin sağlığında herhangi bir iyileşme yapmadan, 2 kat arttığını gösterir. Ayrıca “iri bebek” tanısını gerçek anlamda bebek doğmadan koymak mümkün değildir. Ultrasonografi, bu konuda güvenilir bir test aracı değildir. İri bebek tanısı konulan hamilelerden yüzde 70 gibi yüksek bir oranının, normal ağırlıkta bebekler taşıdığı ortaya konmuştur. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Doğum Eylemi Yönetim Planı’nda 4000-4500 gram arası tahmin edilen bebeklerde, normal doğum önerilir. Hatta gerekli tıbbi nedenler oluşursa doğumun tetiklenebileceği bilgisi verilir. Yani iri bebek tanısı tartışılan bir kavramdır ve planlı sezaryen nedeni değildir.
Yine ülkemizde çok sık sezaryen nedeni olarak ortaya konulan, kordon dolanmasını yukarıdaki nedenler arasında göremiyoruz. Normal doğumlarda bebeğin boynunun etrafında kordon dolanmasını çok sık görürüz ve bu durum ne bebeğin doğumu için bir engeldir ne de doğumun erken başlatılması için bir nedendir. Kordon dolanmasının en çok görülen etkisi, kasılmalar sırasında bebeğin kalp atışlarının bozulmasıdır. Bu durumda gerekli müdahalelerle devreye girilerek sağlıklı bir doğum gerçekleşir.
ne kadar doğru şimdi bi çıkarttılar bebek iri bebek iri sanki eskiden bebekler 2 kiloydu.eskiden annelerimiz ananelerimiz nasıl yapıyodu.şu hafta ya gelene kadar iki ayrı doktorda bana bebek iri normal yapamazsın dedi,bide bende vajinal varis olduğu için şimdi bu doktor bana bebeğin gayet normal kilolu olduğunu ve varisin engel olmadığını söylüyo nerdeyse kavga etcez ben sezeryan olıyım dedim o beni hala bekletiyo bu sancılarla normal olsun diye anlamadım.
cnm yapma bu kadarmı kotusun sen kacıncı haftadasın
tabıkı sezeryan olanlarda gayet saglıklı ama normalınde artıları cok var dıye beklıyoruz ıste
sana iyilik yapmıs kotuluk degıl inan sezeryan onun ıcınde daha kolay yarım saatte kes al bıttı yanı ama dogalı yasatmak ıstıyorsa o dr ozverılıdır emın ol bak bu alıntı yaptıgım sıtede dogum haberlerı var okumadıysan bı kac tane oku ters bebek bıle normal dogabılıyor hatta ıkız bıle neler varr ama ugrascak doktor yokkkkkkkkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?