2012 Şubat Anneleri

selam canım bizde bugün doktordaydık çok şükür test sonucumuz iyi çıktı,doktor kontrollerimizide yaptı 21.gün 4800 olmuşuz yani 800 gr almış tontişim benim, dogumdan sonra hiç kilo vermedik biz,ama benim kız çok kusuyo, çok emdigi için sanırım
devit 3 kullanıyoruz biz d vitamini 3 damla veriyorum fazlası zararlıymış bebege,gazı içinde zinco veriyorum doktor gazlı bi bebek bu dedi,gazını çıkaroyor ama demekki yeterli degilmiş
karbonatlı suyu duydum ama yapmadım karbonat alayım başlıcam ben pamukcuga çok iyi geliyormuş,eczanelerde hazır karbonatlı su satılıyormuş ama ben kendim yaparım nihlenin dedigi gibi
bugün kızımı yıkadık annem gitti biraz zor oldu ama alışmam lazım kız kardeşim ve eşimde yardım etti,kızım elimi öyle bi sıkıyoki su döktükçe pek sevmicek sanırım banyoyu,
şimdi mışıl mışıl uyuyo
bilgisayar konusuna gelince annemde sinir oluyordu bana, orda okuyup geliyorsun bana inanmıyrsun diyordu,ben okadar çocuk büyüttüm internetsiz diyor
boşver takma keyfine bak sen

bende senin tarif ettiğin gibi yapayım,kızım bide agız yarası çekmesin
canım su için erken degilmi, bebegin böbrekleri suyu yeterince süzemez ve böbrek rahatsızlıgı oluşabilir bence bikaç ay daha verme derim

canım biberonla veriyosunda memeyi emiyormu peki?

2 ay bu başllıkta sessizlik hakim olur sonra başlar yok kabız olduk yok emmiyor : ))))

sonra yok dişi çıktı hopppaaa ilk adımı attı

bir bakmışsınız okula başlamışlar .....

biz anneler herşeyi hemen olsun istiyoruz sanırım
ama napalım işte ana yüregi

Saol canım emzırıyorum acılar ıcınde walla bgn ılk kez 2 kere sagdım da yıne cıktı süt en azından sütüm oldugunu anladım,özellıkle doktora gıderken sagıyorum kı orda acıkırsa emzırme odasında bıberon verıyorum..Su ıcırmesen daha ıyı degıl mı canım,6 ay ıcırmeyın dıyorlar..Anne sütünden yeterlı su warmıs cunkı..İyi kılo aldı ama sayemde olmadı malesef gecen gun bayagı dayadık mamayı gece uyumayınca ..Onun kılosunu aldı zawallacık..Bir de siz mıllet gelınce emzırebılıyor musunuz ?Ben henuz emzırme bezımı de kullanamadım ,utanıyorum we bırılerı gelınce mama werıyorum emzırmeyı onların gıttıgı wakte bırakıyorum ,aLIŞMAM azım heralde her an emzırmeye hazır olmaya dı mı..Siz utanmıyor musunuz??

Cok gecmıs olsun gercekten bayagı kötuymus ,ucuz atlatmıssın ..Pekı sımdı sadece bıberon ve sagıp mı werıyorsun yanı emzırmıyor musun canım?Pekı gunde kac ml werıyorsun toplamda ne kadar sütün sagılmıs oluyor bır seferde ve tum gun toplamında??Kac saatte bır werıyorsun anlatır mısın??:26::26:Bu arada phılıps awentın yenidogan yavas akıslı bıberonunu aldık umarım yarıyordur süper oldu saol fıkır werdıgın ıcın ..

2 ay bu başllıkta sessizlik hakim olur sonra başlar yok kabız olduk yok emmiyor : ))))

Yook ya o kadar hızlı geçmesın wakıt lutfen ..Ben onun bu masum anlarının keyfını cıkartmayı cok ıstıyorum ..1.aydan sonra kolık felan oluyormus dertler baslıyormus bgn bır kadın anlattı doktordayken sonra da diş cıkartcak dedı coook zor gunler warmıs daha bunlar hıcbırseymıs aman aman ..Okul kısmı zaten dert olacak yawasca gecsın zaman,meleklerın her anının zewkını cıkartalım ..Cunkı onlar buyudukce bızler yaşlanacagız ..Olmaazzz istemıyorum yaslanmaaakk..

Canım bana monovıt d3 werdıler we doktoru bgn 5 damla kullan bundan dedı ,prospektuste de 4-6 damla dıyor süt bebeklerı ıcın ..Ona baslayacagım yarın ben de..Maaşallah kılosu harıka Şükür test de iyi cıkmıs..Benımkı 15 gunde sadece 200 aldı o da ılk dogdugu kıloya yenı geldı zawallım..Sen kac saatte bır emzırıyorsun kı o kadar kılo aldı??

YENİ SORULARIM KIZLAR :
1.EMZIGE BASLADINIZ MI ?NE ZAMAN BASLAMALIYIM ,SU ANDA 16.GUNUNDE COK ERKEN DI MI?
2.GECELERI KAC SAATTE BIR EMZIRIYORSUNUZ ?NE YAPMALIYIM?

BİR DE DOKTOR BANA EN FAZLA 60 ML MAMA WERMEMI VE HERGUN BURUN SOLUSYONUNU KULLANMAMI SÖYLEDI ..HER AGZINI ACTIGINDA EMMEK ISTIYOR DEMEK DEGILMIS,REFLEKS DE OLUYOR DEDI ..HER SEFERINDE WERME DEDI ..SIZIN DE AKLINIZDA BULUNSUN..

CANIM sarılıkken 2,5-3 saatte bir kaldırıyordum emiyordu,ama şimdi kendisi kalkıyor aynı saatlerde alışkanlık oldu sanırım yine 2-3 saate 1 emiyor altını degiştiriyorum sinirleniyor bazen çok aglıyor dayıyoru memeyi yineama almıyor karnı tok olunca galiba sütüm yarıyor canım çok şükür,tek sorunumuz GAZ, her emzirdigimde çıkartıyorum ama 1-2 kez yetmiyormuş öyle bi ıkınıyorki yavrum,zinco verince rahatlıyor ama çokta alıştırmak istemiyorum
sorulara gelince
1-emzigi ilk günden vermeye başladık ama almıyor bizim kız çok agladıgı zaman nadiren alıyor,bence erken degil alırsa çok rahatlarsın
2-dedigim gibi 2-3 saate bir emziriyorum her emzirmeden sonrada altını degiştiriyorum, altını açınca rahatlayıp kakada yapıyor sonra rahat uyuyor,hem çok şükür hiç pişikte olmadı

kızlar yaa benim oluşun ağzı hep pamucuk oldu sadece minicik 1 tane vardı dilinde saygıdeğer çok bilen büyüklerimiz varya onlar yüzünden tüm dilini kapladı bugün doktor damla verdi bakalım kaç günde düzelicek...sizede söyleyim sakın yapmayın dedim...karbonatlı suya temiz bir tülbent batırıp sil dediler o a geçmiş gibi görünüyor ama tüm dile yayılmasına sebep oluyor sakın yapmayın sadece göğsünüzü her emzirmeden önce karbonatlı suyla silin bebeği değil... doktor doğru bilinen en büyük yanlış dedi... benim sütüm sinirden stresten iyice kesildi oğlum emmiyor zaten pompayla sağıyorum günde en fazla 200 ml çıkıyor gerisinide mama veriyorum aptamil1 toplamda 600-700ml içiyor kızlar ne olur maşallah deyin nazar değmesin kuzuma doğum sonrası kilosu düştümü bilmem ama 2800gr doğmuştu dün kontrolde 4300gr çıktı 1500gr almış oğlum... yaa geliyorum kimseler yok geldiğinizde banaa çağrı atın bende geleyim çoook öpüyorum hepinizi uykularımız düzene girsinde bira önce toplanalım yine burda bol uykulu günler diliyorum herkese

neden sagarak verıyorsun emmıyormu kı?
canım benım kızın agzı cok kuruyor normalmı bılmıyorum ama
ben yınede agzına 3 5 damla verıyorum cok deılll...
sacmalama tabıkıde emdırıyorum:) hıcte utanma hatta gurur duy benım bebegım oldu nsutum var ve emdırıyorum de kend ı kendıne:=)

emzıge ben ılk gun baslattım cnm ve ıyıkı de baslatmısım
kurtarıcım emzık benım..
gec baslatanların cogu almıyor emzıgı..
gece artık ne zmn uyanırsa o zmn emdırıyorum
onceden en fazla 3 saat bekletıyordum gece.. sarılık ıcın onlem
bırde altını kaka yaptıgı gıbı alma alıssın carsıda gezerken yaptıgını dusunsene nasıl alacagız o an
temız popoya alısmasınlar:)
tabı abartıp pısık yapma
gunde bı kez el yapımı(eczanelerde satılıyor) kremı sur bısecık olmuyor..
ha bırde gunde 1 kez hakıkı zeytın yagını surun popoya cok ıyı gelıyor.

canım sen agzına mı damlattın o acı suyu :)
ah su buyukler yokmu abuk subuk seyler cıkarıyor
ben gogsumu sılıp verıyodum
bos su ıle sılıp verıyordum ılk bı kac gun sonra karbonatlı su ıle gogsumu ıslatıp verıyordum
zaten ordan agzına yayılıyor kı
dr verdıgı damla ıle gecer cnm uzulme....
sen nasılsın nasıl oldun;?

Son düzenleme:

kız yok ağzına damlatmadım dilini sildiler çocuğun o gün geçti gibi göründü ama ertesi gün iyice yayıldı... ben yalnızım uykusuzum yorgunum ne gece doğru düzgün uyuyor nede gündüz o güzel suratı olmasa hiç çekilmez...öyle yorgunumki anlatamam sırtımın ağrısından duramıyorum hiçbirşeye yetişemiyorum çocuğumla en güzel günlerim ama ben yorgunluktan tadını çıkaramıyorum

allah allah... demekkı fazlası zararmıs. cunku bende bıse olmadı dedıgım gıbı ama ben sadece gogsume surdum.
aynı cnm bende dedıgın gıbı aynıııııyım.
tek bır gulusu yetıyor gıcıgın:)
ben de emdırırken zorlanıyorum yastıga koyup emdırıyorum omuzlarım agrıyo kanburum cıkmaya baslamıs
ıyı bı masaja ıhtıyacımız var:)))

selam kızlar

hemsire
enice ve
bennebileyim
sütümü philips avent biberonla veriyorum, bebeğin memeden kesilmesini engelleyecek şekilde yapılmış bi biberon bu dolayısıyla memede emiyo bi sorunumuz yok. zor olmuyo sadece malzemeleri kullandıktan sonra sabunlu suyla yıkayıp sıcak suyla duruyluyorum tek zorluğu bu yani :)))

bennebileyim
doktorun neden her istediğinde emzirme dedi anlayamadım. benim doktorda ne zaman istese emzir diyo, hatta gittiğim bütün doktorlar öyle diyo. ayrıca bebek açsa belki 60 cc mamada yetersiz gelebilir. hemde doğumdan beri 200 gram almış olması az gibi geldi bana, bence başka bi doktordan da tavsiye almalısın, kıyamam yavruşuna senin

hacer
sakın moralini bozma sütüm azaldı diyip sağmayı veya emzirmeyi kesme. emin ol o yorgunluktan ve uykusuzluktan kaynaklanıyo. geçecektir. bugün saat 4 te ağlamaya başladı bebeğim inan 8 de yatırdım. hiç susmadı ve tam yatağa yatırıyorum başlıyo ağlamaya. bende tekim. kayınvalidem geliyo gündüzleri ama 40ı çıkana kadar gelcek bide hiçbişey bilmiyo ve sırf batıl inançlardan hurafelerden oluşmuş bi kadın. gelme sebebide alzheimer hastası annem. aynı evde yaşıyoruz ve bebeğe zarar vermesin diye geliyo. düşün ben 10 gün sonra yani bebeğin kırkı çıkınca evde hem bebekle hemde annemle uğraşmaya başlıycam. bakalım noolcak.
bu kadar zaman karnımızda sağlıkla besleyip doğurduysak bundan sonrada bakarız evellallah :)))

canım pardon ben yanlış anlamışım doktorun söylediğini. evet haklı doktor, benimde kayınvalidem bebek ne zaman başını oynatsa aç bu süt verelim diyip duruyo. yok diyorum aç değil yeni içti ama anlatamıyorum hep aynı şeyi yaşıyoruz :)
valla ben son 3 haftadır 2 kere falan emzirdim o da acaba emecekmi diye bakmak için. gerçi doktor en sağlıklısı memeden emmesi diyor ama maalesef benim oğlum çok gazlı ve sürekli kıvranıyo. kıvranırkende zırt pırt ayağa kalkıp sallıyorum. memeden vermekte zor geliyo bu durumda çünkü karnım açık kalıyo bi yandan üşüyorum ve birazda beceriksizim galiba hep panik havasındayım :)
bebeğim 3300 doğmuştu, hastaneden çıkarken 3100 e düşmüştü. ilk 15 günde yarım kilo, ikinci 15 günde 1 kilo aldı. şuan 4500 kilo oldu. günde toplam 700-800 ml civarı içiyo. sadece gece iki kez mama veriyorum. kalanı süt yani günde 500 ml süt sağıyorum ortalama

[FONT=Comic Sans MS]canım sağma işlemini kaç saatte bi yapıyosun? ve her sağışta tek göğüsten kaç cc çıkıyo? [/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]canım sağma işlemini kaç saatte bi yapıyosun? ve her sağışta tek göğüsten kaç cc çıkıyo? [/FONT]

sabah 7-8 gibi ilkini sağıyorum zaten o saatlerde kalkıp içiyo. göğüs pompam lansinoh marka ve elle sağmalı. içtikten 1 saat sonra falan ikinciyi sağıyorum. o içtikçe ben 1-2 saat sonra yenisini sağıyorum. ne kadar süt geldiğine gelince hiç belli olmuyo ama bazen 80 bazen 100 bazen 150 tek sağmada iki memedende sağıyorum. günde toplam 5 kere sağsam ortalama 500 ml geliyo gibi.
bazen tek göğsümden 20 geliyo öbüründen 60 geliyo mesela eşit olmuyo

kafam karışıyo benim:44: önce emziriyorum ben çünkü dr önce emzir sonra sağ sağdığınıda ver demilşti.. emzirdikten sonra 50 ml geliyo az mı acaba? emzirmeden sağsam diycem o zamanda düzen bozulucak.. gerçi doymasa ağlar dimi?

Buklee eMiyorsa nedensagiyorsunki o zatenbosaltir gogsunu ben sagmiyorum hic sadece emzirmeye odaklandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…