- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.861
dikişlerinin sayısı çok mu cnm ya?bnde normal doğum yaptım 3 dikişim var başlarda hiç oturamadım 35 gün oldu hala da düşmedi ama ağrısı sancısı yok,sen bakımını nasıl yapıyorsun ben baticonlu suyla temizliyorum her tuvalet sonrası ve mutlaka kuruluyorum yoksa dikişler iltihaplanır kuruyup düşmez dediler,sende sabret inan geçicek bir arkadaşımın 30 dikişi varmış onun ki bile iyileşmiş bizimkilerde geçer geçicek inş
kızlar oğlum 1 aylıkken tayin sebebiyle taşınmıştık ve ben çok bunaldım evden dışarı çıkamadığım için. hamileliğimizden beri sürekli kar yağıyor. (dün bile yağdı) gebeliğimin son gününe kadar dışarı çıkmıştık ancak şimdi hiç çıkamıyrum. vivaleste gezmeye başlamış ne güzel. eşim yoğun çalışıyor bazen geceleri bile işe gitmek zorunda kalıyor, bu hafta sonu 2 gün eğitimde olduğundan biz yalnızız. yeni bir hyere taşınmamıza rağmen kendine halı saha ekibi bulmakta hiç zorlanmadı sağolsun. haftada 2 gün halı sahaya gidiyor, neymiş başka eğlencesi yokmuş beyin. fenerbahçe maçlerını da izlemeye gidiyor. efendinin hayatında değişen hiç bişey olmadı. lig tv alalım eve diyorum kabul etmiyor. dışarı çıkıp izleyecekmiş, kendisine değişiklik oluyormuş. kendini düşünüyor ama beni düşünmüyor. ben 45 gündür evden kafamı bile çıkarmadım. sabret yakında çıkarsın diyor. bebeğe yalnız baktığım için kime bırakayım ki bakkala bile gidemiyorum. haftada 1 gün akşam 10 da falan yatıyorum. oğlanı ona bırakıp o gece mama yediriyor, altını değiştiriyor ben de 2 ye kadar uyuyorum o kadar iyi geliyorki. bir an önce havalar düzelsin dışarı çıkabilirim inşaallah. bu gün alt kattaki komşu zilime bastı ve bende toplanacağız gel dedi ben de tanımama rağmen hemen atladım gelirim diye. o kadar güzel oldu ki insan gördüm günler sonra, mutlu oldum. bi çeneme vurdu. konuş konuş kimseye fırsat vermedim. günlerdir konuşmayınca:)
bu arada 1,5-2 ay cinsel ilişkiye girmemek gerekiyor, rahim kendini yenilediği için. ayrıca kadın da çok fazla ağrı yapar ve enfeksiyona sebep olabilir. hamilelikte serbestti cinsel ilişki ancak bu dönem beklemek gerekli.
kızlar agda yaptıranlar oldu mu sezeryan dıkıs yerınızdekı tüyler alınırken canınız cok yanıyor mu nasıl oluyor??bir de düşük bel kılot veya kot falan gıymeyı denedınız mı?yoksa artık gıyemeyecek mıyız((
bnde ağda yapıcam ama normal doğum yaptım dikişlerim tam olarak düşmedi ama hissetmiyorumda artık korkuyorum acır mı die?sezeryanda uyuşuk oluyormuş göbek pek hissetmiyorsun die biliyorum ama yine de yapanlara sormak lazımkızlar agda yaptıranlar oldu mu sezeryan dıkıs yerınızdekı tüyler alınırken canınız cok yanıyor mu nasıl oluyor??bir de düşük bel kılot veya kot falan gıymeyı denedınız mı?yoksa artık gıyemeyecek mıyız((
kızlar agda yaptıranlar oldu mu sezeryan dıkıs yerınızdekı tüyler alınırken canınız cok yanıyor mu nasıl oluyor??bir de düşük bel kılot veya kot falan gıymeyı denedınız mı?yoksa artık gıyemeyecek mıyız((
gunaydin bayanlar:)
feray baya dikisin varmis ama cok az kaldi sabret biraz daha. tuvalet sonrasi bakimini iyi yap, kurula iyice. bana doktorum temizlemek icin bir krem fln vermedi sadece kesi dikisim var diye heralde... agrilarin gelince dogum anini, cocugunu ilk gordugun ani hatirla biraz daha motive eder seni.
valla ilk iliskiden cok tirsiyorum benim 52 gun oldu ama hala yapmadik. esim aksam sirnasti ama spiral taktirmadan yaklasamazsin dedim, simdilik kurtuldum:)))
bu arada rezene ve anosan karisimi cay onerdiler sut arttirici icin ve aksam ilk kes ictim gece super sutum vardinormalde bebegim 2 gogsumu icip uzerine mama iciyordu valla aksam tek gogusle doydu Allahim insallah iyi gelir artik bu bana ya
Canm rezene ile anasonumu karistiriosun yoksa kendinden karistirillmis bi caymi ne die alabilirim onu aktardan ?
Bu arada sutune masallah faydasini qormene ayrica sewindim.
Belki mantiksiz bulucaksiniz bilmiorum ama
ben bebeqime memeyi tutturmayi quc bela oqretmeme raq,en simdide ben emzirmiorum.
Inanilmaz sizlio 10dakikadan fazla dayanamiorum
bu yuzden yara olur kabuk baqlar tikanir kanlanir vs. sagmada sagamam die emzirmiorum vallahi
cok sik araliklarla sagip iciriorum.
Ins bu cay banada fayda qosterir sutumden doymadiqi zamanlarda mama vermemede qerek kalmaz.
işe yaradıgına sevindim canım,bende kimyon ve rezene taneleri aldım onu kaynatıp içiyorum ayrıyeten poşet rezenede içiyorum,benimde sütüm iyi tek memeyl doyuyor sipagunaydin bayanlar:)
feray baya dikisin varmis ama cok az kaldi sabret biraz daha. tuvalet sonrasi bakimini iyi yap, kurula iyice. bana doktorum temizlemek icin bir krem fln vermedi sadece kesi dikisim var diye heralde... agrilarin gelince dogum anini, cocugunu ilk gordugun ani hatirla biraz daha motive eder seni.
valla ilk iliskiden cok tirsiyorum benim 52 gun oldu ama hala yapmadik. esim aksam sirnasti ama spiral taktirmadan yaklasamazsin dedim, simdilik kurtuldum:)))
bu arada rezene ve anosan karisimi cay onerdiler sut arttirici icin ve aksam ilk kes ictim gece super sutum vardinormalde bebegim 2 gogsumu icip uzerine mama iciyordu valla aksam tek gogusle doydu Allahim insallah iyi gelir artik bu bana ya
canım aktardan alacaksa tane rezene kimyon al karıştır kaynat içCanm rezene ile anasonumu karistiriosun yoksa kendinden karistirillmis bi caymi ne die alabilirim onu aktardan ?
ben bebeqime memeyi tutturmayi quc bela oqretmeme raq,en simdide ben emzirmiorum.
bu yuzden yara olur kabuk baqlar tikanir kanlanir vs. sagmada sagamam die emzirmiorum vallahi
Ins bu cay banada fayda qosterir sutumden doymadiqi zamanlarda mama vermemede qerek kalmaz.
canım çagırdıysa git, korunma yolun belliyse bile kontrol ederKızlar doktor beni doğum sonrası kontrole gittiğimde kırkın çıksın gel doğum kontrolünü konuşalı diye çağırmıştı ama gitsem mi bilmiyorum.Biz prezarvatifle korunuyoruz, başka yöntem düşünmüyorum. Giden var mı? Muayene ediyor mu acaba? Gitmek mi lazım?
Bir de süt için ben her gün 2 tane rezene çayı hazır paketlilerden), bir de milupanın emziren anneler için bir çayı var ondan bir tane içiyorum. Sütüm çok iyi ondan mı bilmem. denemekte fayda var. rezeneyi tohum da alıp denedim öyle de çok iyi. marketlerde satılıyor. cezveye koyup üzerine kaynamış suyla 5 dakika demliyorsunuz. zaten üzerinde yazıyor. ben tatlıymış helvaymış hiçbirini yemedim, orun da olmadı. zayıfım diye senin sütün light olur diye dalga geçiyorlardı:))
oohhh biz daha kahvaltı yüzü göremedik,inşallah ileriki günlerdeSELAM KIZLAARRR BGN 40.GÜNÜMÜZ BIRAZDAN YIKIYCAZ COCUGUUUU ...COK HEYECANLIYIM HAYIRLI OLSUN HEPIMIZE:))) EŞİM DE BU SABAH UYUYUM DIYE BENI 13.30A KADAR UYANDIRMAMIS..BIR DE YATAGIMA BIR GUZEL KAHVALTI GETIRDI BUTUN BUZLARI ERITTI SAGOLSUN BEBEGE BAKMIS UYUYUM DIYE..RAHATLADIM..
selam tazecik anneler.Allah sizlere bağışlasın yavrularınızı...soralım bakalım hamileyken şunu da yapsaydım veya yapmasaydım dediğiniz bişey var mı? tavsiyelerinizi alalım tecrübe konuşsun
Canm rezene ile anasonumu karistiriosun yoksa kendinden karistirillmis bi caymi ne die alabilirim onu aktardan ?
aktardan aldim ben dun, tane rezene ve anason. 1 er cay kasigi cezveye koy 1 bardak su ile bi tasim kaynatip iciosun. bir de aktar bana kaynar die bisi satti. mersin dolaylarinda lohusalara iciriyorlarmis. burda hazir kup seker gibi sikistirmislar, paketlemisler. ona da basladim. aktar cok iyi geldigini soyledi. ben de yemek programlarinin birinde duymustur kaynar die. icinde ne ararsan var. onu da yapiyorum bakalim ne olcak. benim kuzumun masallahi var cunku doyuramiyorum adami:))
bir de bugun dolastik, guneslendi oglusum:))
cnm ben hala yastık ıle emdırıyorum cokda rahat dene bence.
bıldıgımız yatak dosek yattıgımız yastıklardan koltuk yastıkları deıl ama
aktardan aldim ben dun, tane rezene ve anason. 1 er cay kasigi cezveye koy 1 bardak su ile bi tasim kaynatip iciosun. bir de aktar bana kaynar die bisi satti. mersin dolaylarinda lohusalara iciriyorlarmis. burda hazir kup seker gibi sikistirmislar, paketlemisler. ona da basladim. aktar cok iyi geldigini soyledi. ben de yemek programlarinin birinde duymustur kaynar die. icinde ne ararsan var. onu da yapiyorum bakalim ne olcak. benim kuzumun masallahi var cunku doyuramiyorum adami:))
bir de bugun dolastik, guneslendi oglusum:))
yastikla nasil emzirion nihlem tarif edermisin
asliyi uzerine falanmi yatiriosun bilemedimki
masallah aman aman :)
benm kizda cok istahli ya kendini yicek yabeni
eldivenlerini battaniyesini kemirio her firsatta , sut 30 - 50 artik kac ml qelliosa sagip sagip veriorum aranmaya dewam ediosa 1saat falan oyalayip az bisi mama veriorum.
Mutlaka denicem bu cayi ins faydasi olur :)
Kızlar doktor beni doğum sonrası kontrole gittiğimde kırkın çıksın gel doğum kontrolünü konuşalı diye çağırmıştı ama gitsem mi bilmiyorum.Biz prezarvatifle korunuyoruz, başka yöntem düşünmüyorum. Giden var mı? Muayene ediyor mu acaba? Gitmek mi lazım?
merhaba şubat anneleri ben mart anneleri topiğindenim ama asıl yerim sizin aranız5 hafta erken doğumla 17 şubatta aldım miniğimi kucağıma
Allah bizlere bağışlasın emanetlerini arkadaşlar güle güle büyütün bebişlerinizi...
teyzeler anne sütü sarılığı diye bişey duyan var mı?....
mariposa ben de aynı şeyi düşünüyorum gitsem mi acaba diye muayene etmeyecekse gitmeye gerek yok diyorum sen gidersen buraya yazar mısın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?