- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #63.881
cnm tavsiyelerin çok güzel bizimki şimdilik kendi gazını çıkarıyo ama akla karaya seçiyo valla ıkınmaktan mama vermediğim halde kimyonu kendin içmen çok iyi olmuş eğer uyku sorunu varsa ansonla rezene çok iyi geliyo anason uyutuyo sakinleştiriyo bebeği..tabi sen içmelisin....mesaj atan arkadaşlar hepinize tek tek yazamıcam buraya yazayım dedim
kimyonu gğnde yarım çay kaşığı atıyorum ağzıma suyla yutuyorum
ayrıca mercimek çorbası filan yapıncada içine ilave ediyorum
veya kısır yapıncada koyuyorum muhakkak
birde doğadan rezene çayı aldım sallama poşet günde 2 fincan içiyorum
birde yumuşak bir yere daha çok yastığa bebeğimi yüzüstü yatırıyorum başını yan çeviriyorum sonra sırtına poposuna masaj yapıyorum çok rahatlıyo
ağlarsa bunu yapıyorum
sanırım midesinin üzerine yatınca rahatlıyo
off offf gaz çok zor az büyüselerde rahatlasalar
Kızlar doktor beni doğum sonrası kontrole gittiğimde kırkın çıksın gel doğum kontrolünü konuşalı diye çağırmıştı ama gitsem mi bilmiyorum.Biz prezarvatifle korunuyoruz, başka yöntem düşünmüyorum. Giden var mı? Muayene ediyor mu acaba? Gitmek mi lazım?
merhaba şubat anneleri ben mart anneleri topiğindenim ama asıl yerim sizin aranız5 hafta erken doğumla 17 şubatta aldım miniğimi kucağıma
Allah bizlere bağışlasın emanetlerini arkadaşlar güle güle büyütün bebişlerinizi...
teyzeler anne sütü sarılığı diye bişey duyan var mı?....
mariposa ben de aynı şeyi düşünüyorum gitsem mi acaba diye muayene etmeyecekse gitmeye gerek yok diyorum sen gidersen buraya yazar mısın ?
cnm anne sütü sarılığı hemen hemen her bebek oluyor benm oğlumda oldu doğduktan 3 4 gün sonra topuk kanında çıkıyor ve göz bebeklerine kadar sarılık oluyor sık sık emzirme ile geçiyo ama eğer geçmez ise ışın tedavisi verip hastanede yatıyor ve oda iyi geliyormuş çok şükür benm oğlumun geçti 16 çıkmıştı sonra 14 e düştü şimdi kaçta bilmiyorum tehlikeli sınırı 22 .. 22 yi geçerse ışın tedavisi şart....eğer bacaklarına kadar sarılık varsa ilerlemiş demek oğlumun azcık göz bebeklerinde beyazlarında var şimdi çok az inş oda gidecek..ha bide sarılık olunca bebek gece gündüz sürekli uyumak ister acıksada cok zor uyanır haberin olsun 2 saatte en az emzirmen lazım uyandırıp burnunu sıkıp..
selam tazecik anneler.Allah sizlere bağışlasın yavrularınızı...soralım bakalım hamileyken şunu da yapsaydım veya yapmasaydım dediğiniz bişey var mı? tavsiyelerinizi alalım tecrübe konuşsun
canım nıhle aslıyı uzerıne yatırıyorum kucagımda zor oluyo tutması bırde yastıkta hafıf meyıllı dık tutuyorum
boylece hava yutmamıs oluyor. gaz sorunuda kalmıyor
amelıyatlıyım dıye ablam oyle alıstırdı oyle gıdıyorum. rahat oluyor.
sen neden sagarak verıyorsun.
ya kızlar meme ucları yara olmadıgı surece neden sagıyorsunuz bu yenımı cıktı sagarak verme
ben hıc sagıp vermedım
neden mememde hıssetmek varken bıberonu dayayayım kızıma kı..
Haticem vallahi dayanamiorum cok sizlio memem yavs
cocuqun aqzindan cekiorum aliorum resmen yara olursa hic sagamam diede korkuorum diretmiorum.
Yoksa ne quzel oqrettim lan tutmayi sen biliosun ama napim bi akil ver(((
aktardan aldim ben dun, tane rezene ve anason. 1 er cay kasigi cezveye koy 1 bardak su ile bi tasim kaynatip iciosun. bir de aktar bana kaynar die bisi satti. mersin dolaylarinda lohusalara iciriyorlarmis. burda hazir kup seker gibi sikistirmislar, paketlemisler. ona da basladim. aktar cok iyi geldigini soyledi. ben de yemek programlarinin birinde duymustur kaynar die. icinde ne ararsan var. onu da yapiyorum bakalim ne olcak. benim kuzumun masallahi var cunku doyuramiyorum adami:))
bir de bugun dolastik, guneslendi oglusum:))
selam kızlar
oğluma nazar değdi resmen uyumuyo geceleri
gözlerimi açamıyorum hep uyuklar vaziyetteyim
gündüzde zorla uyandırıyorum nasıl düzene soksam acaba?
sen uyutmadan bebeğin kendiliğinden uyuyo mu?
benimki emerken göğüsümde uyuya kalıyo ve bu genelde 8ile 12 arası doğal olarak uykuyu alıyo 12den sonrada ayakta
dediğin gibi eli kolu hareketsiz kalırsa rahat uyur
dışarı çıkarıyo musun sen?
selam kızlar
oğluma nazar değdi resmen uyumuyo geceleri
gözlerimi açamıyorum hep uyuklar vaziyetteyim
gündüzde zorla uyandırıyorum nasıl düzene soksam acaba?
dışarı çıkart bence temiz hava alsın
akşamda 8 den 12 ye kadar uyutma mümkünse
ben öyle yapıyorum
her akşam 12de kapatıyorum ışığı televizyonu
bide hep karşı şıkardım bu kundaklama işine
kayınvalideme kızardım kundakmı kaldı artık diye
ama ince bi penye battaniyeyle çok sıkmadan paketliyorum çocuğu
hakkaten daha rahat uyuyo :)))
3 gündür çıkarıyorum
eve gelince pestil gibi oluyo
sanırım hem temiz hava
ve araba sallantısı hoşuna gidiyo
ben uyutmadan uyumazdı ama dışarı çıkıp geldikten sonra uyuyo o şekilde
ama tabi 2 aylık bebek bu sonuçta daha huyu suyu çok belirsiz
kızlar pazartesi 40 ımdı benim.tam ondan 1 gün önce kanamam bitti.taaki cumaya kadar hiç ped falan koymadım bile,hiç bişey gelmedi.cuma günü ne oldduysa bi başladı hala devam ediyor,ped değiştirecek kadar geliyor.
korkmaya başladım ama doktora gitsemmi.
40 çıkınca gel demişti,gitmedim.
eşimle yakınlaşmamızda olmadı henüz.
selam ben de dun 40ımdı bgn sabah bıldıgımız regl kanamam basladı..Bana da 40ından sonra gel dedı doktor ama randewu gunumu unuttum ..BENCE HEPINIZ MUTLAKA 40 KONTROLUNE GIDIN KIZLAR..RAHMIN YERINE YERLESIP YERLESMEDIGINE BAKIP SMEAR TESTI YAPIYORLARMIS..BUNLAR ÖNEMLI SEYLER..DOGUMDA ORGANLARIMIZ YER DEGISTRIDI MALUM ..IHMAL ETMEYIN 40 KONTROLUME REGL BITINCE GIDECEGIM BEN..
kızlar pazartesi 40 ımdı benim.tam ondan 1 gün önce kanamam bitti.taaki cumaya kadar hiç ped falan koymadım bile,hiç bişey gelmedi.cuma günü ne oldduysa bi başladı hala devam ediyor,ped değiştirecek kadar geliyor.
korkmaya başladım ama doktora gitsemmi.
40 çıkınca gel demişti,gitmedim.
eşimle yakınlaşmamızda olmadı henüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?