2012 Şubat Anneleri

kızlar doktor bize mamada takiviye vermişti bende aptamil veriyorum 1 kere geceleri
illahlah gelmişti artık çok gaz yapıyodu mama
neyse geçen bebeğimi kucağımda dik tuttum yatırmadım öyle yedirdim biberonla mamayı ve 3 kere gazını çıkarttı
1 haftadır bu şekilde veriyorum mamayı çok rahat çıkarıyo gazını kendiliğinden
kucağımda dik tutuyorum sanırım midesinin olduğu yerden yavaşça tuttuğumdan gazı çıkıyo ama çok rahat ettik mamayı yer yemez rahat rahat uyuyo
birde sıcak su torbası koyuyorum ayaklarının altına poposuna o da çok işe yarıyo ama tabiki suyun sıcaklığına çok dikkat ediyorum ılık su koyuyorum çok rahat uyuyo

mesaj atan arkadaşlar hepinize tek tek yazamıcam buraya yazayım dedim
kimyonu gğnde yarım çay kaşığı atıyorum ağzıma suyla yutuyorum
ayrıca mercimek çorbası filan yapıncada içine ilave ediyorum
veya kısır yapıncada koyuyorum muhakkak
birde doğadan rezene çayı aldım sallama poşet günde 2 fincan içiyorum
birde yumuşak bir yere daha çok yastığa bebeğimi yüzüstü yatırıyorum başını yan çeviriyorum sonra sırtına poposuna masaj yapıyorum çok rahatlıyo
ağlarsa bunu yapıyorum
sanırım midesinin üzerine yatınca rahatlıyo
off offf gaz çok zor az büyüselerde rahatlasalar

cnm tavsiyelerin çok güzel bizimki şimdilik kendi gazını çıkarıyo ama akla karaya seçiyo valla ıkınmaktan mama vermediğim halde kimyonu kendin içmen çok iyi olmuş eğer uyku sorunu varsa ansonla rezene çok iyi geliyo anason uyutuyo sakinleştiriyo bebeği..tabi sen içmelisin....

selam tazecik anneler.Allah sizlere bağışlasın yavrularınızı...soralım bakalım hamileyken şunu da yapsaydım veya yapmasaydım dediğiniz bişey var mı? tavsiyelerinizi alalım tecrübe konuşsun

Walla sana tavsıyem
bol uyku
bol gezmek
bol bakım
çocuk için mozart tarzı klasık muzık dınle uyurken ben pısman oldum dınleten arkadasım sımdı de aksamları dınlettıgınde bebek uyuyormus..

bir de en az 1 ay kala lansınoh gögus kremıne basla kı gögus acısı cekme..
3.aydan sonra da chıcco mamma donna catlak önleyıcı tavsıye edıyorum
kocanı bol bol kullan her istedıgını aldır yaptır hatta aşermesen de asermıs gıbı yolla gecelerı bakkala:))
doguma da moralli git ..herşey harıka olacak dıye dusun her sınırlendıgınde kendını motıve et..
ve sakın bır an önce dogursam da kurtulsam deme,asıl sonra baslıyor..

kızlar selam nasılsınızzz gene kacırdım sızlerı bgn kırkı ucurduk sonunda bız de:))oh be herkes 40ı cıkmadan yapma olmaz deyıp duruyordu rahatladım walla:))Bu arada sıze bır sorum yıne war..gögsunuz sızın de adet dönemındekı gıbı agrılı bır şişlik oluyor mu?Benımkı 2 gundur adet öncesı agrısı gıbı agrıyor ve anlayamadım ..Ya da süt warken weya doluyken mı agrır??Bir de bebegım emerken uyumaya basladı kısa zamanda uyuyor we gögsum şiş kalıyor ..sagıyorum ama 20 ml falan kalmıs oluyor şaka gıbı ama çok buyuk duruyor içi boş ...sizinkiler nasıl???süt dolunca mı şişiyor sadece..benımkı neden böle kı sızlıyor da cok...ohhh yarasın kızıma şimdi alttan gaz cıkardı saskınca bakıyor:)))

Kızlar rezeneye hala baslayamadım ama bence rezene ve anasonun sakınlestırıcı etkısınden öturu süt bollasıyor cunkı stresı azaltıyor bunlar..Yarın baslayacagım ınsallah..
YENİ PLANLARIM WAR: kızlar ben bır karar werdım artık helva falan yerıne hergun bır tabaga kıvırcıklar,hıyar,maydonoz tarz yesıllerı doldurup her mutfaga gırısımde bıraz agzıma atıp atıp 2 bardak da su ıcıyom ustlerıne ..Sankı sütüm artmıs gıbıme geldı Tavsıye ederım hem ac kalıp yemeklere saldırmamıs da oldum bu fazla kılolarım ıcın de dewlet hastanesınde dıyetısyen warsa ona baslayacagım ınsallah nısan mayıs gıbı dusunuyorum cunkı kendıme 16 kg werme hedefı koydum her ay 5 kg wermek ıstıyourm ..bgn sade sodanın da sütü arttırdıgını anlattı ıkı cocuklu bı arkadasım deneyelım kızlar..:=)))
bır de unnado sitesınde form easy dıye korseler satılıyor 25 tl falan ben onlardan alcam en azından hamıle kılotu gıbı dırek gıyıp cıkarım dısarıda da kullanırım yanı forma sokuyormus gebe korselerıymıs..linki wereyım bazı gunler ındırım oluyordu su anda war..

unnado... Anneler, Bebekler ve Çocuklar'a özel alışveriş kulübü

burdan bakabılırsınız sonucta yaz öncesıne aldık kıloları ve karınlar kılolu sarkık olmasın yahu bıkını nasıl gıyecegız ..bu dogum cızgısıyle ben hıcbıryere de gıdemem..

ya bır de kızlar bebek ter kokmasın dıye tuzlama 40ı cıkmadan mı yapılıyordu yahu ..o nasıl bırsey??

Son düzenleme:

Haticem vallahi dayanamiorum cok sizlio memem yavs
cocuqun aqzindan cekiorum aliorum resmen yara olursa hic sagamam diede korkuorum diretmiorum.
Yoksa ne quzel oqrettim lan tutmayi sen biliosun ama napim bi akil ver (((

Haticem vallahi dayanamiorum cok sizlio memem yavs
cocuqun aqzindan cekiorum aliorum resmen yara olursa hic sagamam diede korkuorum diretmiorum.
Yoksa ne quzel oqrettim lan tutmayi sen biliosun ama napim bi akil ver (((

Selam feray göğüs agrısı we catlaması bende cok fazla oluyordu we 1 ay sonunda yanlıs emzırdıgımı anladım((ve bıberonun da suçu cok..Sana tavsıyem doğru emzırme dıye gogle dan bak vıdeosuna..göğsünün kahve kısmını tamamen bebegının agzına wermek lazımmıs....önce agzı kocaman acılacak,
sonra 4 parmagın altta basparmak ustte sokcan agzına..

bır de her banyo oncesı bephantene surup 15 dk acık bekletıp öyle dus al dusta yıka gogsunu
(benımolan sagolsun o sölemıstı bunu)o sekılde yaptıgın zaman gercekten acın azalıyor...

maaşallah sütün artmasına sewındım ..ben o kadar sey denıyorum kı artsa da neyden olacagını anlamıycam dıye korkuyorum kız:))) Aldıgın rezene bugday tanesı gıbı olandan mı ??Esıme aldırdım tohumu mu neyı oldugunu bılemedım..?Bir de cezveye koydugun su kaynar su mu olacak yoksa soguk suyu mu kaynatıyorsun?mamadan tamamen kurtuldun mu canım?darısı bana ınsallhh...

selam kızlar
oğluma nazar değdi resmen uyumuyo geceleri
gözlerimi açamıyorum hep uyuklar vaziyetteyim
gündüzde zorla uyandırıyorum nasıl düzene soksam acaba?

selam kızlar

dışarı çıkart bence temiz hava alsın
akşamda 8 den 12 ye kadar uyutma mümkünse
ben öyle yapıyorum
her akşam 12de kapatıyorum ışığı televizyonu
bide hep karşı şıkardım bu kundaklama işine
kayınvalideme kızardım kundakmı kaldı artık diye

ama ince bi penye battaniyeyle çok sıkmadan paketliyorum çocuğu
hakkaten daha rahat uyuyo :)))

sen uyutmadan bebeğin kendiliğinden uyuyo mu?
benimki emerken göğüsümde uyuya kalıyo ve bu genelde 8ile 12 arası doğal olarak uykuyu alıyo 12den sonrada ayakta
dediğin gibi eli kolu hareketsiz kalırsa rahat uyur
dışarı çıkarıyo musun sen?

3 gündür çıkarıyorum
eve gelince pestil gibi oluyo

sanırım hem temiz hava
ve araba sallantısı hoşuna gidiyo

ben uyutmadan uyumazdı ama dışarı çıkıp geldikten sonra uyuyo o şekilde

ama tabi 2 aylık bebek bu sonuçta daha huyu suyu çok belirsiz

selam kızlar

Ben bırkac yerde okumustum uyku duzını bebekte 3 ayda otururmus o yuzden ne yapsan da hergun baska bırsey olabılıyor..BEBEKLER BIZE DEGIL,BIZ ONLARA UYMAK ZORUNDAYIZ BU 3 AY..gunduz de anladıgım kadarıyla cogumuzun bebegı uyuyor ..ama sunu fark ettım benımkı gunduz tum gun bır kere kalmıstı uyanık ama gece de tamamen uyanıktı..yanı kesınlıkle gecesı gunduzu alakalı degıl cok..

walla benım kız taMAMEN ÖZGUR KIZ ..battanıyeyı boynuna kadar örtuyorum kollarıyla acıyor ben de artık kol altına kadar kapatıyorum napalım rahat olsun hareket etsın ıstıyorum..Ben sunu anlamadım kızlar ısıgı kapatıyorsunuz da loş ısık da mı olmuyor odada cocugun yuzunu görmuyor musunuz???Biz hep park yataktakı muzık we tıtresımı acıyoruz..ısık da hafıf war yanı odada....

HACER gunaydınn nasılsın kader ortaaam:))

kızlar pazartesi 40 ımdı benim.tam ondan 1 gün önce kanamam bitti.taaki cumaya kadar hiç ped falan koymadım bile,hiç bişey gelmedi.cuma günü ne oldduysa bi başladı hala devam ediyor,ped değiştirecek kadar geliyor.
korkmaya başladım ama doktora gitsemmi.
40 çıkınca gel demişti,gitmedim.
eşimle yakınlaşmamızda olmadı henüz.

canım sen istanbulda mısın? ben bu havada çıkarmaya cesaret edemiyorum.doktora bile paket yapıp koştura koştura arabaya bindirerek götürüyoruz. ben mi abartıyorum acaba? evde bile nasıl giydirsem şaşırıyorum. evimiz merkezi sistem 27-28 derece ortalama, altına kısa kollu bir badi, üstüne uzu kollu bir badi giydiriyorum. altına da külotlu çorap üstüne ayaklı alt bir de patik:))

selam ben de dun 40ımdı bgn sabah bıldıgımız regl kanamam basladı..Bana da 40ından sonra gel dedı doktor ama randewu gunumu unuttum ..BENCE HEPINIZ MUTLAKA 40 KONTROLUNE GIDIN KIZLAR..RAHMIN YERINE YERLESIP YERLESMEDIGINE BAKIP SMEAR TESTI YAPIYORLARMIS..BUNLAR ÖNEMLI SEYLER..DOGUMDA ORGANLARIMIZ YER DEGISTRIDI MALUM ..IHMAL ETMEYIN 40 KONTROLUME REGL BITINCE GIDECEGIM BEN..

benimkide regl kanaması olabilirmiki..
bu arada 40 ınız hayırlı olsun canım.
evet doktor muayenemi ihmal etmk istemiyorum ama çocuğu bırakacak kimse yok.eşimin izin alması lazım falan..2.ay kontrolümüzde gittiğimizde giderim artık geç olmazsa.

kızlar selam nasılsınızzz gene kacırdım sızlerı bgn kırkı ucurduk sonunda bız de:))oh be herkes 40ı cıkmadan yapma olmaz deyıp duruyordu rahatladım walla:))Bu arada sıze bır sorum yıne war..gögsunuz sızın de adet dönemındekı gıbı agrılı bır şişlik oluyor mu?Benımkı 2 gundur adet öncesı agrısı gıbı agrıyor ve anlayamadım ..Ya da süt warken weya doluyken mı agrır??Bir de bebegım emerken uyumaya basladı kısa zamanda uyuyor we gögsum şiş kalıyor ..sagıyorum ama 20 ml falan kalmıs oluyor şaka gıbı ama çok buyuk duruyor içi boş ...sizinkiler nasıl???süt dolunca mı şişiyor sadece..benımkı neden böle kı sızlıyor da cok...ohhh yarasın kızıma şimdi alttan gaz cıkardı saskınca bakıyor:)))

Bır de TER KOKMASIN DIYE COCUK TUZLAMAK ne zaman nasıl yapılıyortdu kacırdım mı kızlarr...???
bgn göğüs uclarımı parcalayarak güne basladı kızım acıyorrrrr((

()gece mesaj yazdıgımda arada kaynayıp gıdıyor hıc cewaplanmıyor o yuzden guncelledım ..))

Son düzenleme:

korkulacak bişey yok bence benimde cuma 40ımdı o günden beri kanamam var regl olmuşuz yani gayet normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…