2012 Şubat Anneleri

kusuyorsa emzirdikten snra en az 2 bucuk veya mumkunse 3 saat beklemeni öneririm. bebeginde reflü var her bebekte olan birsey bu endise etme. ama hassas olan sindirim sistemini sık emdirerek daha da zorluyorsun cnm.

baş terlemeleri bebekler icin normalmiş canım bir yasında yegenim var dogdugundan beribaşı hep terliyor.. dikkat et canım terliyken hava degisimlerinde üşütmesin..

kusma için bencede abartma derim, bence o gün doymadıgından degil baska bir sıkıntısı oldugundan kendini yemeye vermiştir,sonra fazla geldiğinden kusup durmuştur.. bizimki gazı oldu mu ya da kakasını yapamadıgında acmıs gibi saldırıyor vermek istemiyorum ama heryerimi emiyor dayanamıyorum öyle görünce veriyorum,sonra emip emip kusuyor gaz cıktı mı rahatlıyor sızıyor.. kaka yaparken de öyle gögsümle savasıp bir o tarafa bir bu tarafa cekip hırsını alıp emmeden yapamıyor kimi zaman :)) bende artık koyveriyorum önüne hırsını alsın diye :))
ama yine soyluyorum belki reflusu vardır bunu da diger yegenimde görmüştük cok kusardı,kıyafet degistirirdi devamlı annesi..

bu arada bizim kız kustuktan sonra agzında kalanları silene kadar yalayıp yutuyorr deli yaa

nazara gelince bizimde hsonlarımızın kabus gecmesi buna baglı sanırım.. bizimki çaki gibi bakıp agucuklar atıyor bulustugumuz ailelere kendini sevdiriyor,hele bu hafta gittiğimiz kafenin maskotu oldu.. h.içi uyku problemimiz yokken hsonu oluyor..bilemiyorum tabi belki bana öyle geliyordurrr....... belki benim nazarım da degiyordur devamlı okuyorum amaaaaaaaa

dök içini gitsin bee gercek hayatta da burda da saka bi yana önemli bişi yoktur umarım... benim de artık çok zaman oldu ama hala ara sıra lohusalık sndromum tutuyo nedendir kii

arkadaslar odasını ne zaman ayırmayı düşünüyorsunuz ??? ben mayıs 13 gibi..tam 3 aylık olunca ayırsam mı diyorum ??? bazılarına göre 6 aya kadar ayırmak ,bazılarına göre 3 yasına kadar ayırmamak gerekiyormus,sizin fikriniz nedir ?

ben 3 nefes aynı odada hoş bulmuyorum,bebegim karyolasında da cok rahat yatıyor.. ama nasıl ayrılırım bilemiyorum..ben zaten geceleri bir kez kalkıyorum bir de sabah 6.30 ta uyanıyoruz... zor olmaz hem 3. ayda daha uzun uyuyabilecek...napsam bilemedimmmmmmm ....siz ne düsünüyorsunuz???

noldu yahu ? sen en neşeli kk üyesiydinn.. hayrola tatlım ?

bu arada begenip durmayın kızlar yazın napacaksınız oda işini ? ne zaman düşünüyorsunuz ??

:)))Güldürdün beni canım ya...Sen benim bi içimi açsan neler görürsün varya yuhh ya dersin böyle şeylere karşı sen hala böyle neşelisin(Dedim ya bazen rol yapmak zorunda kalıyoruzz...

Oda konusuna gelince benim evim küçük oğlumun yatağı bizim odada o yüzden 1 2 yaşına kadar yanımda kalacak çünkü anca o zaman taşınacağım bu evden...

noldu yahu ? sen en neşeli kk üyesiydinn.. hayrola tatlım ?

bu arada begenip durmayın kızlar yazın napacaksınız oda işini ? ne zaman düşünüyorsunuz ??

beğenip durmayın hee :))) haklısın da su canavardan fırsat bulamadım ki yazayım. ya aslında uzmanlara göre, hem annenin hem de bebeğin kaliteli bir uyku alması için odayı ayırmak şart. zaten ben uyuyamayınca sinirli oluyorum diye bir haftadır bebek eşimle aynı odada uyuyo ben başka odada. çünkü yanındayken mık dese uyanıyorum. bnmki de gece sık uyanan bir bebek değil. sabaha karsı acıkınca esim bnm yatagıma getiriyor, sonra beraber 1-2 saat daha uyuyoruz sabah oluyor.

şu anda böyle saçma bir düzenimiz var, nasıl yoluna koyarım bilmiyorummm. ama uslu uslu uyudugu zaman yanımda yatmasını da cok seviyorum.

bence bebegin dedigin gibi rahat bir bebekse ve ileride ayırmaya kararlıysan ne kadar erken ayırırsan o kadar iyi. madem ayırcaksın 3. ayndnda yap, daha kolay uyum sağlarsınız. hiç bir sakınca göremedim ben şahsen :)

merak ettim amaaa... anlatsan açılırsın belkii :26:

genelde zaten cok neseli tiplerin ici dokulmeli :)) kendimden biliyorum :) gülmemle şen kahkahalarımla anılırım :)) ama psikom normal mi bilmiyourmm...

bende bebek dogamdan once 6 aya kadar ayıracam diyordum,ama bakmaya doyamıyorum ,geceleri nasıl ayrı kalırım.. bekara karı bosamak lafı bos degilmişş :))

bişey daha soracagım benim kızım gündüzleri kendi uyuurdu,gece uykusuna yatmadan önce emip uyurdu,fakat 2 gündür gündüzleri uykuya dalmakta zorlanıyor, yarım saattir uyanık asılan ayıcıklara vura vura bir hal oldu,arada ayyy diye cıglık atıyor duymamazlıktan geliyorum ama garibim uyuyamıyor acaba uykusu mu yok ..11.30 ta emmesi lazım o zamana kadar beklesem mi? yanına gidince daha cok cıgırıyor al beni diye... siz napıyorsunuz uyumaya zorlanınca ??

suan kararsızlıgımla mucadele ediyhorum vicdanım git oyna,al kucagına bebişini diyor..diger yanım ya bunu huy edinirse diye korkuyorrrrrrrrrrrrr.......

var ya cok cakal resmen bakıyor geliyor muyum diye ????? arıyor beniiiiiiii......... offfff ne zormus anne olmakkkkkkk

bnm kızım uyumya zorlanınca huysuzlaşıyor,kaynanam hemen yastığını sallıyor mayışıyor yavrucum bana fırsat kalırsa kucağıma alıyorum göğsüme doğru,sarılıyorum kendiliğinden gözleri gidiyor ama sallamaya alıştı sanırım daha 2 ay yanımda kalıcak kaynanamlar

Kısacası bugün eşime eve gelmemesini ve biraz kafa dinlemek istediğimi söyledim 2 gün ayrı kalalım dedim...Eşim emreden sonra çok değişti....

zaten tahmin etmiştim eşinle ilgilidir diye. walla iyi yapmışsın kafa dinlemek bazen cok iyi geliyor. cnm bebekten sonra eşlerimiz değişiyor ama biz değişmedik mi sanki. uyum sağlamamız icin daha cok zamana ihtiyacımız var bence.

ben bebedor kullandim begenmedim toplaniyor oyle asiri sorun yasamiyorum cok sutum yok ben hijyen icin takiyorum wee aldim bende onu cok begendim, canim bebeklerin sindirme sureleri 2-3 saatmis en az benim kizimda aptamilin presini kullanirken kusardi karni agrirdi aptamilin conformile gectik gaz ve kaka sorunu nedeniyle kusmasi kalmadi cunku sindirim rahatladi, sen mama veriyormusun bilmiyorum veriyosan aptamilin var kusan bebekler icin vermiyorsan emzirme surelerinin arasinda 2-2,5 saat bosluk birakki sindirsin yediklerini, nazara gelince bol bol oku canim her misafirden sonra ve ustunde maasallah bulundur gorulen bi yere tak bana ve kizimada cok deger hemen

walla bnmki gunduz hiç uyumuyo sabahtan akşama kadar sallıyorum yemin ederim gene de uyuymuyo. cingene salıncagı yaptık onda sallıyorum. salıncak 1. saniye dursun hemen ıhhh mıhhh yapıyo birazdan uyanıp ağlıyo. delirtici bir olay, kolayını bulamadım. kendi kendine uyuyan bebekler bana masal gibi geliyo.öyle bir bebek olamaz yani ((((

ayyy öyle sallamadan kendi mi uyuyor, şaka gibi ya. bir de yarım saat sen olmadan kendi kendine takılıyo ne bebekler var yaa maşallah. bnmki canavar resmen bunun yanında tazmanya canavarı..

cnm sen bence bebeğini biraz sık emzir, 1-2 gün. hızlı büyüme dönemine girmiş olabilir. öyleyse daha cok beslenmek issticektir, az uyuması ondan olabilir.

kusuyorsa emzirdikten snra en az 2 bucuk veya mumkunse 3 saat beklemeni öneririm. bebeginde reflü var her bebekte olan birsey bu endise etme. ama hassas olan sindirim sistemini sık emdirerek daha da zorluyorsun cnm.

günaydın kızlar;
teşekkurler yanıtlarınız ıcın ..benım taktıgım kızım kusması degıl kusarken refleks olarak yan durmaması ,yanı kusma basladıgı anda yatarken kafasını yukarı dogru cewırmesı ve sonra da bogulacak gıbı sesler cıkartması (( panıkten elım ayagım dolanıyor nasıl yan cevırdıgımı anlatamam şok oluyorum ..kımseye bırakıp wcye bıle gıdemez oldum korkumdan..kımse takmıyor cunkı,bişey olmaz dıyor..nasıl olmasın ..??kımsede böyle bırsey war mı dıye ondan merak ettım ..en azından içim rahat ederdi..NEPHY ben de 2-3 saat beklemek istiyorum ama gaz cıkartacagı zaman ılla yemek ıstıyor emmek ıstıyor bagırıyor dıye hemen vermek zorunda kalıyourm ,bakıyorum çiş falan yapmamıs olursa mecbur aç dıye werıyorum memeyı..

SIMARIK kesınlıkle bızım de nazarımız degdıgıne ınanıyorum artık cunkı dısarda yüzünü acmıyoruz bıle resmen saklıyorum cocugu ...dogal olarak buyuk ıhtımal babası ve benım nazar fazlaca degıyordur..bu terlemesı babasının aılesınde ck fazla war kaynanam bıle cok terleyen bırı ..acaba kalıtım mı aldı ,bebek terlemesı mı yaa..bır kız ıcın ıdeal degıl durumu..( bir de yatak ayırmayı ben bıkac arkadasımdan duyduguma göre guvenın tam olusması ıcın 2 yıldan öçnce ayrılmaması mantıklıymıs odadan cıkartmamak daha iyiymiş..aradıgında anne babasını yanında bulmalıymıs dıye duymustum ..

HAKNUR neyın var ne oldu ((

tatlım benim ki de yan durmuyor sırt üstü kusuyor ama ağzının kenarından akıp gidiyo, yan durma refleksi diye birşey oldugunu bilmiyordum walla.. emme istegi için emzik denesen, belki işe yarar.

kaynanan seni yakmış :)) yollarsın yanına alısırsa..bence kaynana hoytt de madem gogsunde uyuyor gogsunde uyusun sallamaktan iyidir..

vallahi bildin acıkmış,bir de kakasını yaptı degisitrdim tekrar koydum ayılarının yanına mızıklamadan oynuyor... benim kızım cok edepli :)) eşimle hep aynı espiriyi yapıyoruz :)) gece uyanınca bile duymuyoruz ..gözleri acıyor acıktıysa elini emiyor emzirme saatinde uyanmasam , aglamak aklına zor geliyor :)) masallahhhh masallahh aman nazara gelip fırtına estirmesin kuzum.. ama hamişliğimde cok sakindi benim belki ondandır..
kız uyumuyorsa nasıl yazıyon kk da bebişine taş atma :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…