2012 Şubat Anneleri

kızlar ya bnde basur başlangıcı var normal doğum yaptım,hiç kabız olmamıştım hergün çıkardım tuvalete ama artık haftada 1 yada 2 çıkıyorum ve kanamalar oluyor hergün kayısı yiyorum ama geçmedi hep böyle mi kalacak ya?

anestol ve bepanthen sür canım..bende bir adet memiş cıkmıstı dogumdan sonra gecti,ama catlaklar devam ediyorr..

HAKNUR burası aslında içini dökmek için birebir ..çünki biliyorsun kı kadının halınden kadın,lohusanın halınden lohusa anlar..:))mesela ben u ara bazen kocamdan o kadar nefret edıyorum kı (özellılle suusss dıye bebegıme bagırdıgı zamanlar) hemen dıyorum tayın olayım burdan bosanayım,kızımla yasayayım falan..Sonra bakıyorum cok ıyıyse de wazgecıyorum kararımdan ..Dengesız dönemler yasayabılırız..Belkı kocana kızdıgın ve ewden kowmak ıstedıgın somut bır sebeptır ve tek caren budur onu bılemem ama rahatlaman acısından tavsıye ederım ..ben artık bırseye uzulsem hemen buraya kosuyorum ..özellıkle de kendın gıbı sorunu olan ınsanlar görunce maalesef yıne de sewınıyor ınsan..

KOMAGENE Allah kurtarsın kaynanandan ..Anladıgım kadarıyla kendı cocugunu kucagına bıle alamıyorsun,annem de bunu yapıyor da bana..tek emzırırken verıp gerı alıyor..ama artık daha uzun tutmaya calısıyorum kucagımda ,gögsumde cok huzurlu oldugunu fark ettım..
NEPHY bence de kendı uyuyan cocugunuz warsa öpün basınıza koyun ne ısterse yapın ..Maşşallah ŞIMARIK beben süpermıs ama bgn uyumazsa ,huysuzluk cıkarsa anla kı burdan nazar degmıs olabülür:))sen bazen dıyorsun mesela hergun 9da uyur falan ya şoklara gırıyorum ya ben ..nası yanı hergun aynı seylerı mı yapıyor bebegın bu ne duzen maaşallah...

tatlım benim ki de yan durmuyor sırt üstü kusuyor ama ağzının kenarından akıp gidiyo, yan durma refleksi diye birşey oldugunu bilmiyordum walla.. emme istegi için emzik denesen, belki işe yarar.

canım ben de öyle demek ıstedım yan yatırıyorum ama anıden sırtustu dönuyor kafasını yukarı cevırıyor kusarken ve ögurme sesı falan gelıyor kosarak yetısıyorumm cıldırcammm(((((((

canım ben de öyle demek ıstedım yan yatırıyorum ama anıden sırtustu dönuyor kafasını yukarı cevırıyor kusarken ve ögurme sesı falan gelıyor kosarak yetısıyorumm cıldırcammm(((((((

ya canım bence bunu bir doktora danıs normalde bebekler kendilerini kurtarır..yani sırtüstü yatarken bile kurtarıyorlar kendilerini,mesela bizimki cıkaramadıysa oksuruyor oyle atıyor.. az once bizimki kusmus haberim yok ,demin sucu geldi korktu uyandı bir baktım kusmus.. yaniiiben duymuyorum bile..

ya su berra nın dedigi yarı kundak nasıl oluyor acaba ? bizimki cok korkar oldu

kızlarr bu ara bır karar werdım :
kızım büyümeye ve gıysılerı ufak gelmeye basladı ya ,
ben de her gun gıydırdıgım takımıyla fotograflarını cekıyorum son kez gıyıyor dıye..
böylece hem kızımın birsürü fotografı oluyor ,
hem de hatıra olsun dıye ıste ılerde kreasyonlarını görur ,fena mı):))
bır de her komık hareketınde vıdeoya almaya calsıyorum ..
işe eglencelı boyut katmamız sart yoksa kafayı yerız..:))
hatta ben ılerde gıyılecek elbısesını gecen gun gıydırdım taa ayak bılegıne geldı elbıse,
kızım rahıbe gıbı oldu hahaa:))) onu bıle cektım resmını:))
her ay klasor yapıyorum ve o ay cektıklerımı atıyorum oraya
sonra da en guzellerı cıktı alıp album yapacagım

yaa benım catlaklarımı görmem ıcın önce bı haylı kılo vermem gerek degıl mı??daha 12-15 arası fazla kılom warda ondan catlak göremıyor olabılır mıyımmm...

canım benim münasip yerimde catlak var :))) popom arızalı.. benim bir bacagım catladı ama korse ile mi gecti yoksa kremle mi yoksa bünyeyle mi anlamadım..tabi bu kk daki reklamdaki kadar catlamamıstı hatta lazerle yapılmısını gosteriyorlar ya ondan bile iyiydi ..beyaz cizgiler vardı 3 4 tane... fazla yaglanmadım ben genelim suydu eski kilomdayım o yüzden

yokk be hsonu yatırdım her saat bası kalktı , 1.30 a kadar dellendim...

simdi de gündüzleri dengesizz... pofff :)) cok sıcrıyor işte gunduzlerii poofff

Kızlar merhaba benimde doğumum normalde şubattı ama 20 gün erken gelince ocak 25 oldu ama bu sayfayı hep takio ettiğim için alışkanlık olmuş artık ..
Herkesi tbrk eder allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin .. şu anda 2 aylık bebişim ama 4 defa enfeksiyon geçirdi hatta 1 haftalıkken 10 gün yoğun bakımda yattı efe'm.. 10 gün ayrı kaldım yani .. Varmı bu şekilde sürekli enfeksiyonla uğraşan

yaa işte sorun da bu sanırım ben hemen cewırdıgım ıcın panıkten,onun kendını kurtrıp kurtarmadıgını pek bılme fırsatım olmuyor
hanı bır reklam var ya anne taa dıger odadan ucarak bebegın odaya kosuyor aha da o anne gıbıyım:))
süper mother oldum ben:)))
cocuk daha gık der demez ters cewırıp pat pat vuruyorum sırtına..
eşim de sen abartıyorsun o kurtarır reflekslerı war dıyor
,ama ben asla rıske gıremem korkarım..
cunkı ben onu cewırıp rahatlatırken o aglamaktaN MORARmıs oluyor korkudan..(
berra kımdı canım???

anamm cocugu bi rahat bırakk kıjj :)) ben emzirirken boguldugunda bile bekliyorum kurtaracak mı yoksa döndüreyimmi diye ,ama eşim uyanıyor sanki ben donduremıyormusum gibi :)) cocuga panigin gecer kendini guvende hissetmez biraz rahat ol.. hafif biraz gir riske hemen bogulmaz ya canım benim :)) ilk zamanlar bende öyleydim cocuk emerken bir boguldumu panik olurdum bi bakardım o da korkardı,durduk yere psikosunu kaydırıyordum..

berra dün yazmıs buraya yarım kundak diye ,hani erken dogum yapan biri vardı ya martta olacagına ocakta doguran..sabırsız velede sahiplerden :)))

kızlar bır de birşey soracagım;
ben dısarı cıkacagım gece süt sagıp hazır edıyorum dolaba koyuyorum
sonra da cıkıyoruz
eger emzırme sansım olmayan bır ortamdaysak o sütü verıyoruz..
ama havalar ısındı
sagılan süt oda sıcaklıgında 8 saat muhafaza edılıyor
ama arabada kalorıfer yanarken sanmıyorum dayanıklı olsun..
bu yuzden sıze de sorayım dedım
siz nasıl koruyorsunuz sagdıgınız sütü dısarda??
boşa gıtmesıne hıc dayanamıyorum zaten sütüm az oldugu ıcın..n
napsam bılemedım..

bir de pazar gunu dısardayken bır yere oturduk
kucagıma almamla mememe saldırması bır oldu napacagımı sasırdım:)))
size de öyle oluyor mu :)
agzını actı mememe döndu bakıyor ,kafa sag sol yapıyor koptum resmen yaa:))

Son düzenleme:

ama elımde degıl cok korkuyorum bunun deneyını nasıl yapayım kızz..?Kocam panık bırı olsa ben rahat olurdum ama o kadar rahat ve vurdumduymaz oldu kı hıcbır sekılde rahat olamıyorum sinir oluyorum cunki..yarım kundak olayı neydı kı hatırlayamadım??

kız son yazdığımdan beri uyumamıştı şimdi 5 dkdır uyuyo hemen gene geldim. ayağıma ip bağladım onunla salıncağı çekiyorum fıttırıcam sonunda

sütünü biberon termoslarında muhafaza edebilirsin.. ben de 6.aydan sonra almayı düsünüyorum onlardan ,biraz tuzlu ama gerekli..

benimde kocamın bu kadar panik olması sinir ediyor,mesela yegenim yere düstügünde bir ayy diyor cocuk bir yeri koptu sanıyorr,ben sogukkanlıyımdır tepki vermem.. şimdi ise bebege boyle panik davranması sinir ediyor beni ilk zamanlar yıkarken yok hasta etcezz cabuk falan diye telaşlandırırdı beni.. bebegim korkacak diye aklım cıkardı her banyo sonrası fısır fısır kavga ederdik,şimdi o da alıştı...bebegi kucagına verirken once yarım saat eşimi rahat oturturdum,sonra verirdim,eşimin direkt omzuna ben yerleştirirdim, cok panik olurdu bebege bişey olacakdiye..

kollarını kundaklıyorsun sadece ...demin yaptım da netten bakıp o aglamadı ,memnuniyetsizlikte gostermedi ama ben kıyamadım.. zaten kakasını devamı varmış onu da yaptı mıkırdana mıkırdana uyudu ancaaaaa..

kundakla guvende hissediyomuş bebekler 3-4 aylık olana kadar yapın diyolar ama nasıl yapılıyo bilmiyorum sen nereden baktın kız? benimki elleriyle kendini uyandırıyo habire.

kız son yazdığımdan beri uyumamıştı şimdi 5 dkdır uyuyo hemen gene geldim. ayağıma ip bağladım onunla salıncağı çekiyorum fıttırıcam sonunda

gercekten mi ? nasıl alıştırdınız bu duruma ? bende bunu merak ediyorum.. hayır ilk zamanlar memede uyuyorlar ..ya dabenim kucagımda uzanarak uyurdu şimdi koltukta beşikte yalnız uyumayı da ögrendi..tabi lopp diye uyumuyor mıyy mıyy yapıyor aglamadan,ben gitmiyorum uyuyor,beni gordugu an aglar zatennn.. ama eşim ben olmadıgımda sallardı:)) ya da gazı oldugunda hic unutmuyorum bir gün bir baktım ayagında sallıcakmıs yuhh dedim :)) ama alışmadı eşime ragmen..
ben gazı oldugunda omzuma koyup gazını cıkarark uyuttum ya da bacaklarına hareket yaparken uyudu.. en fazla cok zor durumdaysa emzirme pozisyonunda elimi allttan poposuna vurarak uyuyor.. yani bir sey olmalı bu kadar sallanmayı isteyecek kadar ???

bnmki cok gazlıydı ilk zamanlar o kadar sancısı oluyodu ki anca sallanınca rahatlıyodu, birde sezeryan sonrası bnm cok ağrım oldu 10 gün kucağıma bile alamadım doğru düzgün. o arada kaynanam da sürekli kollarında sallaya sallaya uyuttu. bu da iyice alıştı işte gaz bitti sallanma kaldı başımıza. ilk zamanlar meme de emmedi, o yüzden onu da bilmiyorum memede uyuyarak alışır mıydı acaba sallanmamaya... :S dr.a mı sorsam napsam bu işi...???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…