2012 Şubat Anneleri

canım benim kzıda terliyor ama kokmuyor,terlemesi normal,ter bezleri çalışmaya başladı
bi arkadaşta söylemişti reflü var sanırım bebeginde,reflüsü olan bebeklere yastıkla yatırmak öneriliyor yani biraz dik tutarak emzir
yatarkende yastıkla yatır
başını geriye atma bizdede var,kusarkende yapıyor ama kurtarıyor kendini merak etme,artık bişeylerin farkına varıyor onlarda
eş konusuna gelince,allah razı olsun çok yardımcı oluyor gece benle birlikte oda fırlıyor ama sen yat diyorum sabah ben yatarkende o bakıyor,işe gitmese dahada süper olacak ama
noldu yahu ? sen en neşeli kk üyesiydinn.. hayrola tatlım ?

bu arada begenip durmayın kızlar yazın napacaksınız oda işini ? ne zaman düşünüyorsunuz ??
ben odasını 2-3 ay sonra ayıracam canım,şuan o odada kız kardeşim var, o gidince düşünüyorum,ama 3 ayda ayırabilirsen çok rahat edersin
geçmiş olsun canım,ben basur olmadım ama kabızlık sorunum çok oluyor,yogurt öneririm sana ben çok faydasını gördüm
gece yatmadan bikase yogurt ye üzerine zencefil atarsan gazıda alıyor bi tutam kadar,
ertesi gün ben hemen çıkıyorum tuvalete dene istersen işe yarayabilir

ben kabızım, normalde her sabah yapardım doğumdan önce
ama artık 4-5 günde bir. tabii basurda oldum haliyle

canım ben de öyle demek ıstedım yan yatırıyorum ama anıden sırtustu dönuyor kafasını yukarı cevırıyor kusarken ve ögurme sesı falan gelıyor kosarak yetısıyorumm cıldırcammm(((((((

bizimkide boğazına tükürüğü kaçıyo galiba garip bi ses çıkarıyor. yüksek tonda bir ses. zaten hemen koşuyorum öyle olunca yan çeviriyorum. eşim rahat yaa hiç umrunda deil bişey olmaz diyo

canım seninki şansszılık olmuş sanırım. benim arkadaşımın oğlunda oldu ama o pipisinden kapmış. dışkısı pipisiyle temas edince günlerce hastanede yattı bebek. enfeksiyon kapmış.
geçmişolsun inşallah yaşadıklarının bi faydasını görürde bağışıklık sistemi güçlenir yavrunun

ben evde sağdıysam pencere kenarına koyuyorum soğuk oluyo diye
ama evin içi, sıcak olduğu için çok güvenemiyorum
yani pencere kenarı derken dışarıya değil evin iç kısmına yine ama malum daha serin diye

bizimki acıkınca öyle bir kalkıyorki uykudan ve öyle bir ağlıyorki sesini tarif edemem.ciyak ciyak yırtıyo lendini. üstümü zor çıkartıyorum meme vermek için :)))

kundakla guvende hissediyomuş bebekler 3-4 aylık olana kadar yapın diyolar ama nasıl yapılıyo bilmiyorum sen nereden baktın kız? benimki elleriyle kendini uyandırıyo habire.

kundağa karşıyım ama bizim bebekte rahat durmadığı için mecburen kundaksı bişey yapıyorum. yapmayınca uyutamıyorum. şöyle tarif ediim ben.

hani hastane çıkışlarındada kullandığımız yumuşak penye bir battaniye ve 2 tane emnineyetli bebek çengelli iğnesi kullanıyorum ben.

battaniyeyi seriyorum üçgen ucu yukarıya gelcek şekilde. sonra bebeği koyup battaniyenin önce bikanadını sonra öbür kanadını bebeğin kollarını düzleyip paketliyorum. ayakları serbest kalıyo. mesele kollarını oynatmamak zaten. çengelli iğneylede sağ ve sol tarafından tutturuyorum. sonrada yastığa koyup ağzına emziği tıkıp piş piş pişşşşş ee eeee eeeee diyerek uyutuyorum :)))

valla bizim bebe ilk 1 hafta sarılıktan dolayı sürekli uyudu.
bizde dedik millet amma abartıyo bebek bakmakta ne varmış.
fekatttt 1 hafta sonunda sarılık geçipte gerçek yüzüyle tanışınca dünyamız bir anda tepetaklak oldu.

sabah 5 lere kadar durmaksızın ağlayıp kendini yırtıyodu. omuzda gezdirme, ayakta sallama, çarşafta sallama, kucakta pışpışlama, kendi haline bırakıp morarmasını bekleme, beşikte sallama vs vs gibi tüm metotları denememiz sonucu en sağlıklısının kol sağlığımız açısından ayakta sallama olduğuna karar verdik :)))

sanırım senin bebe uykuya programlı doğmuş, maalesef bizimki uykunun ne işe yaradığı bilmiyo :)))

Bende cok korkuyodum kusar diye ben yan yatirip arkasina polar battaniyelerden katlayip koyuyordum destek istesede donemiyir bende rahat ediyordum kussada yandan akiyordu, sukur simdi kurtariyor artik kendini arada sirti agrimasin diye pozisyon degistirmek icin koyuyorum o kadar,benim kizimda nezle oldu burnu fikir fikir bugun hep uyumak istiyor

Son düzenleme:
benımkısıde ya kafası dık yada sag tarafa yatıyor yamuldu kafası
desteklıyorum bıraz sola yatsın dıye ama rahatsız oluyor
kundak yapmak ıstıyorum bende ama uyurken kollarını yukarı kaldırıyor hep o yuzden kıyamıyorum
sızınkıler uyurken kaldırmıyor mu

valla bizim bebe ilk 1 hafta sarılıktan dolayı sürekli uyudu.
bizde dedik millet amma abartıyo bebek bakmakta ne varmış.
fekatttt 1 hafta sonunda sarılık geçipte gerçek yüzüyle tanışınca dünyamız bir anda tepetaklak oldu.

sabah 5 lere kadar durmaksızın ağlayıp kendini yırtıyodu. omuzda gezdirme, ayakta sallama, çarşafta sallama, kucakta pışpışlama, kendi haline bırakıp morarmasını bekleme, beşikte sallama vs vs gibi tüm metotları denememiz sonucu en sağlıklısının kol sağlığımız açısından ayakta sallama olduğuna karar verdik :)))

sanırım senin bebe uykuya programlı doğmuş, maalesef bizimki uykunun ne işe yaradığı bilmiyo :)))

Evet ne biçim kaldırıyor hem de , çok komik oluyor izlemesi. benim oğlum da hep sağa yatmak istiyor. ben de bazen sol tarafa yatırıp arkasın yastık koyuyorum ya da yan yatma yastığına yatırıyorum

ben geldimmmm... kızlar gaz çıkarmaktan kurtuldum benim oğlan kendisi çıkartıyor artık yattığı yerde gaaaag diye bir ses çıkıyor şok oldum tesadüfmü dedim ama sabahtan beri 5 kez yaptı normalmi sizce...anacım cahillik başa bela çocuk ne yapsa kendimi buraya atıyorum hemen viva bizimkiler aynı gün aşı olmuştu sen yıkadınmı? ben daha yıkamadım korkudan... benimkide beşikte sallanmadan uyumuyor doğduğundan beri benimkide buna programlı

belki de şundan olabilir bizim yanımıza ilk 2 hafta cok sakin biri yardımcı oldu ,eltim .. o cok karısmadı bana herbir şeyini bana bıraktı, geceleri eşimle birlikte yattık,eltim bir şey olursa cagırırsın dedi,oyle fazla karısmadı.. dır dır hıc yapmadı ,biz hep gülücüklerle dlaga gecerek yaptık herseyini ilk evdeki gece bir telaşlandık cocugu da panik yaptık.. daha sonraki günler hep sakin gecti,eltim evin işleriyle ilgilendi ben bebegimle uyuyup bebegimle kalkıyordum..
hamileleiğimde de son zamanlar bazı hanımlar uyuyamıyordu ben son günde dahil geceleri hep uyudum,kızım gece kacta kalkıyorsa karnımdayken yine aynı saatte kalkıyor.. cok huzurlu bir hamilelik olmasa da cok pozitiftim..

cok gazlı bir bebek degil , belki o yüzden bu sansım...eşim bebekken ne gece ne gunduz dururmus,bense sakinmişim hsonları cazırdayınca eşime benzer hale geldi diyorumm..

canım bence o senin gerginliğinden oluyor,az cok okudum senin yazdıklarını icinde bulundugun durum hicte kolay degil.. eminim senin duyguların ona yansıyordur.. yani eli öpülesi kadınlardansın..bu durumda ruh saglıgını koruyabiliyorsun ya süpersin,eşin kıymetini bilsin ... ben depreşmiştim şimdiye kadarrr

yıkamadım daha
hatta perşembe yıkamayı düşünüyorum
çünkü bu akşam eyvah eyvah 2 var
yarında muhteşem yüzyıl
perşembemiz boş :)))

şaka bi yana iyice düzelsinde öyle yıkıycam dedim kendimce ..

canım çok çok saol
dün akşam hüngür hüngür ağlıyodum evde
dayanamıyorum artık diye
ekonomik açıdan da sıkıntılı günler yaşıyoruz herşey üstüste gelince bünye zortluyor tabi
ama naapalım neşeye vuruyoruz ,binlerce şükürler olsun yinede oğlum için

stres hormonları anne sütüyle bile bebeğe geçiyomuş
relaks olalım hepimiz :)))

nasıl olacaz nasıl düzelecez biz
iyice depresyona girdim yanlızlıktan fenalık geçirecem yakında

nasıl olacaz nasıl düzelecez biz
iyice depresyona girdim yanlızlıktan fenalık geçirecem yakında

yalnızlık çok zor gerçekten
eşim dışardaydı akşam
arkadaşlarıyla buluştu
bende herzamanki gibi bebekleydim
o kadar çok ağladı ki sinir krizi geçirtti bana
dayanamadım yatağa ters bi şekilde fırlattım biraz
canım çaresizce kaldı yüzükoyun
şaşkınlıktan ağlaması bile kesildi

nasıl içim acıdı anlatamam
özür diledim durdum
bazılarının yıllarca hasretini çekip gözyaşları döktüğü bebeklere sahibiz biz
katlanılmaz olsada sabretcez
onlarda büyüyüp gurur duyacağımız evlatlarımız olcak
inşallah.......

hormonlardan iniş çıkışlar yaşıyoruzz ben artık dayanamadımm bugün koşu için ayakkabı aldımm yarından itibaren spora başlıyorumm yoksa iyice depresyona giricem

sepet beşik kullanıyoruz ama şimdi küçük gelmeye başladı
hemde anneme falan giderken kullanırım diye yeni bir yatak almak istiyorum
normalde odası var ama ben 6 aya kadar yatırmak istemiyorum orda
neyse soruma geceyım bu park yataklar kullanıslımı sonradan oyun parkı oluyorlarmış
içlerinde yatak var mi bir model begendim aslında indirimli 450 ye geliyor
uzaktan kumandalı ısık ve sesını ayarlıyosun titresimi falan var
pahalımı yoksa fiyatlar oyle mı

ben hiç memnun kalmadımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…