- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.901
sepet beşik kullanıyoruz ama şimdi küçük gelmeye başladı
hemde anneme falan giderken kullanırım diye yeni bir yatak almak istiyorum
normalde odası var ama ben 6 aya kadar yatırmak istemiyorum orda
neyse soruma geceyım bu park yataklar kullanıslımı sonradan oyun parkı oluyorlarmış
içlerinde yatak var mi bir model begendim aslında indirimli 450 ye geliyor
uzaktan kumandalı ısık ve sesını ayarlıyosun titresimi falan var
pahalımı yoksa fiyatlar oyle mı
Ben park yatak kullaniyorum cok memnunum kullanisli, ben civil magazasindan aldim 180 tl fiyatlar o degil par yataklar daha uyguna var ayni yatak haric satiliyor yataklari yaklasik ebatina gore 45-60 arasi degisiyor, benimkinde donencede var titresim ve donenceyi cok seviyor
şimdi nerde yatıyorsun bebeğini?
Eki Görüntüle 382227
bunu beğendim mesela yeni gelmiş fiyatıda iyi
ama hiç bilgilendirme yok titreşimi varmı yada bu 60 120 lerde ne zamana kadar yatılıyor
bazıları 3 yaşına kadarmış
tatilde falan taşınabilirmi katlanıyor mu
hiç bilgi yok ben sarıyerdeyim mağazaları bana çok uzak
canım benim kzıda terliyor ama kokmuyor,terlemesi normal,ter bezleri çalışmaya başladı
bi arkadaşta söylemişti reflü var sanırım bebeginde,reflüsü olan bebeklere yastıkla yatırmak öneriliyor yani biraz dik tutarak emzir
yatarkende yastıkla yatır
başını geriye atma bizdede var,kusarkende yapıyor ama kurtarıyor kendini merak etme,artık bişeylerin farkına varıyor onlarda
eş konusuna gelince,allah razı olsun çok yardımcı oluyor gece benle birlikte oda fırlıyor ama sen yat diyorum sabah ben yatarkende o bakıyor,işe gitmese dahada süper olacak ama
ayy benımkı de öyle kalkıyor we dogal olarak da çişimi bıle yapamadan dayıyorum memeyı agzına ...rezalet yaa..:)) ben sagdıgım sutu dısarda nasıl muhafaza ederım dıye sormustum aslında ..yanı soguk kalmasını nasıl saglarım ,malum yaz geldı ısınıp bozulmasın 3 -4saat arabada durunca..ben evde sağdıysam pencere kenarına koyuyorum soğuk oluyo diye
ama evin içi, sıcak olduğu için çok güvenemiyorum
yani pencere kenarı derken dışarıya değil evin iç kısmına yine ama malum daha serin diye
bizimki acıkınca öyle bir kalkıyorki uykudan ve öyle bir ağlıyorki sesini tarif edemem.ciyak ciyak yırtıyo lendini. üstümü zor çıkartıyorum meme vermek için :)))
:)))
benımkısıde ya kafası dık yada sag tarafa yatıyor yamuldu kafası
desteklıyorum bıraz sola yatsın dıye ama rahatsız oluyor
kundak yapmak ıstıyorum bende ama uyurken kollarını yukarı kaldırıyor hep o yuzden kıyamıyorum
sızınkıler uyurken kaldırmıyor mu
kızlar bır de birşey soracagım;
ben dısarı cıkacagım gece süt sagıp hazır edıyorum dolaba koyuyorum
sonra da cıkıyoruz
eger emzırme sansım olmayan bır ortamdaysak o sütü verıyoruz..
ama havalar ısındı
sagılan süt oda sıcaklıgında 8 saat muhafaza edılıyor
ama arabada kalorıfer yanarken sanmıyorum dayanıklı olsun..
bu yuzden sıze de sorayım dedım
siz nasıl koruyorsunuz sagdıgınız sütü dısarda??
boşa gıtmesıne hıc dayanamıyorum zaten sütüm az oldugu ıcın..n
napsam bılemedım..
he bide benim bebeğin tek kulağı katlanmaktan kepçe oluyo
naapcam
sizde varmı böyle bir sorun
Kızlar bu mesajım tam algılanamadıgını anladım tekrar sorayım dedım cunkı anlatamadım gibi geldı bana ..Ben dısarı cıktıgımda soguk dolaptan aldıgım sütümü nasıl koruyabılırım sonucta yazın arabada ısınacak ,ama o surede ıcıremedıysem ya bozulur da anlamazsam dıye cok korkuyorum ..yanı sütümü soguk tutmam lazım dısarda ..ne yapmalıyım kı??
ben kabızım, normalde her sabah yapardım doğumdan önce
ama artık 4-5 günde bir. tabii basurda oldum haliyle
bizimkide boğazına tükürüğü kaçıyo galiba garip bi ses çıkarıyor. yüksek tonda bir ses. zaten hemen koşuyorum öyle olunca yan çeviriyorum. eşim rahat yaa hiç umrunda deil bişey olmaz diyo
canım seninki şansszılık olmuş sanırım. benim arkadaşımın oğlunda oldu ama o pipisinden kapmış. dışkısı pipisiyle temas edince günlerce hastanede yattı bebek. enfeksiyon kapmış.
geçmişolsun inşallah yaşadıklarının bi faydasını görürde bağışıklık sistemi güçlenir yavrunun
ben evde sağdıysam pencere kenarına koyuyorum soğuk oluyo diye
ama evin içi, sıcak olduğu için çok güvenemiyorum
yani pencere kenarı derken dışarıya değil evin iç kısmına yine ama malum daha serin diye
bizimki acıkınca öyle bir kalkıyorki uykudan ve öyle bir ağlıyorki sesini tarif edemem.ciyak ciyak yırtıyo lendini. üstümü zor çıkartıyorum meme vermek için :)))
kundağa karşıyım ama bizim bebekte rahat durmadığı için mecburen kundaksı bişey yapıyorum. yapmayınca uyutamıyorum. şöyle tarif ediim ben.
hani hastane çıkışlarındada kullandığımız yumuşak penye bir battaniye ve 2 tane emnineyetli bebek çengelli iğnesi kullanıyorum ben.
battaniyeyi seriyorum üçgen ucu yukarıya gelcek şekilde. sonra bebeği koyup battaniyenin önce bikanadını sonra öbür kanadını bebeğin kollarını düzleyip paketliyorum. ayakları serbest kalıyo. mesele kollarını oynatmamak zaten. çengelli iğneylede sağ ve sol tarafından tutturuyorum. sonrada yastığa koyup ağzına emziği tıkıp piş piş pişşşşş ee eeee eeeee diyerek uyutuyorum :)))
valla bizim bebe ilk 1 hafta sarılıktan dolayı sürekli uyudu.
bizde dedik millet amma abartıyo bebek bakmakta ne varmış.
fekatttt 1 hafta sonunda sarılık geçipte gerçek yüzüyle tanışınca dünyamız bir anda tepetaklak oldu.
sabah 5 lere kadar durmaksızın ağlayıp kendini yırtıyodu. omuzda gezdirme, ayakta sallama, çarşafta sallama, kucakta pışpışlama, kendi haline bırakıp morarmasını bekleme, beşikte sallama vs vs gibi tüm metotları denememiz sonucu en sağlıklısının kol sağlığımız açısından ayakta sallama olduğuna karar verdik :)))
sanırım senin bebe uykuya programlı doğmuş, maalesef bizimki uykunun ne işe yaradığı bilmiyo :)))
ben geldimmmm... kızlar gaz çıkarmaktan kurtuldum benim oğlan kendisi çıkartıyor artık yattığı yerde gaaaag diye bir ses çıkıyor şok oldum tesadüfmü dedim ama sabahtan beri 5 kez yaptı normalmi sizce...anacım cahillik başa bela çocuk ne yapsa kendimi buraya atıyorum hemen viva bizimkiler aynı gün aşı olmuştu sen yıkadınmı? ben daha yıkamadım korkudan... benimkide beşikte sallanmadan uyumuyor doğduğundan beri benimkide buna programlı
belki de şundan olabilir bizim yanımıza ilk 2 hafta cok sakin biri yardımcı oldu ,eltim .. o cok karısmadı bana herbir şeyini bana bıraktı, geceleri eşimle birlikte yattık,eltim bir şey olursa cagırırsın dedi,oyle fazla karısmadı.. dır dır hıc yapmadı ,biz hep gülücüklerle dlaga gecerek yaptık herseyini ilk evdeki gece bir telaşlandık cocugu da panik yaptık.. daha sonraki günler hep sakin gecti,eltim evin işleriyle ilgilendi ben bebegimle uyuyup bebegimle kalkıyordum..
hamileleiğimde de son zamanlar bazı hanımlar uyuyamıyordu ben son günde dahil geceleri hep uyudum,kızım gece kacta kalkıyorsa karnımdayken yine aynı saatte kalkıyor.. cok huzurlu bir hamilelik olmasa da cok pozitiftim..
cok gazlı bir bebek degil , belki o yüzden bu sansım...eşim bebekken ne gece ne gunduz dururmus,bense sakinmişim hsonları cazırdayınca eşime benzer hale geldi diyorumm..
canım bence o senin gerginliğinden oluyor,az cok okudum senin yazdıklarını icinde bulundugun durum hicte kolay degil.. eminim senin duyguların ona yansıyordur.. yani eli öpülesi kadınlardansın..bu durumda ruh saglıgını koruyabiliyorsun ya süpersin,eşin kıymetini bilsin ... ben depreşmiştim şimdiye kadarrr
Kızlar bu mesajım tam algılanamadıgını anladım tekrar sorayım dedım cunkı anlatamadım gibi geldı bana ..Ben dısarı cıktıgımda soguk dolaptan aldıgım sütümü nasıl koruyabılırım sonucta yazın arabada ısınacak ,ama o surede ıcıremedıysem ya bozulur da anlamazsam dıye cok korkuyorum ..yanı sütümü soguk tutmam lazım dısarda ..ne yapmalıyım kı??
canım çok çok saol
dün akşam hüngür hüngür ağlıyodum evde
dayanamıyorum artık diye
ekonomik açıdan da sıkıntılı günler yaşıyoruz herşey üstüste gelince bünye zortluyor tabi
ama naapalım neşeye vuruyoruz ,binlerce şükürler olsun yinede oğlum için
stres hormonları anne sütüyle bile bebeğe geçiyomuş
relaks olalım hepimiz :)))
hormonlardan iniş çıkışlar yaşıyoruzz ben artık dayanamadımm bugün koşu için ayakkabı aldımm yarından itibaren spora başlıyorumm yoksa iyice depresyona giricem
yalnızlık çok zor gerçekten
eşim dışardaydı akşam
arkadaşlarıyla buluştu
bende herzamanki gibi bebekleydim
o kadar çok ağladı ki sinir krizi geçirtti bana
dayanamadım yatağa ters bi şekilde fırlattım biraz
canım çaresizce kaldı yüzükoyun
şaşkınlıktan ağlaması bile kesildi
nasıl içim acıdı anlatamam
özür diledim durdum
bazılarının yıllarca hasretini çekip gözyaşları döktüğü bebeklere sahibiz biz
katlanılmaz olsada sabretcez
onlarda büyüyüp gurur duyacağımız evlatlarımız olcak
inşallah.......
günaydın cnm geçmiş olsun bebişine. anne sütünde kaka yapmaması sorun olmuyo ama mamayla besliyosan kakasını yapmalı yoksa rahatsız eder. ben daha hiç fitil kullanmadım ama poposuna z.yağı sür, fitil de gerekirse kullan nasılsa kakayla atacak onu çekinme bence. rahatlasın yeterki. ben gaz için içirdiğim suruplardan sonra ishal oluyodu biraz. belki öyle bişi de deneyebilirsin ne biliim.Gunaydin selamlar herkese. Minislere opucukler.
Kizlar dun inanilmaa zor bi qun qecirdim. Kizim onceki aksamdan beri kakasini yapamiordu dun sabah z.yaqi surdum cikaramadi azbisi icirdim ise yaramadi. Taaki aksam 5ekadar kollarim koptu salla salla oyala dik tut derken. Nasil sancilanio nasil ikiniodu yawrum yaSabun surduk biraz poposuna azda olsa rahatladi bi iki saat uyudu ama uyaniinca yine basladi feryada..
Sup die bi fitil verdi eczaci abla onu attik yarim doz allaha sukur rahatladi bebeqim.
Sizdede oluomu bunlar ya
cok korktum ve inanilmaz qerildim firlatip aticaktim yemin ediorum ya. Nezaman qecicek bu zorlu surec kizlar ya
Fitili kullanan arkadaslar varmi bikere attim rahatladi die atmadim daha. Atmam qerekirmi?
soğuk tutarsan nasıl içireceksin ki ama??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?