- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #64.981
canım bi çocuk doktoruna git 500 grdan az olursa mama verin diyor doktorlar
gerçi veriyorsun sende
canım sabret geçecek inşallah,bbyeınki yara olmuştu seninki yarada degil sabret geçecek inşallah
merhaba..
bugün aşımız vardı..
offff çok zordu yaa..ordan da hastaneye doktor kontrolüne,ordanda benim 40 kontrolüm için jinekoloğuma.
bu arada rotavirüs yanlış yazmış olabilirim ilk dozunu hastanede yaptırdık.damla şeklinde ağızdan veriliyor.
şuan ateşi yükselmeye başladı yarım fitil verdim.bebeğim huysuzlanmaya başladı.inallah çok yükselmez.
doktorumla doğum kontrol yöntemini konuştuk.
implant diye bi yöntemi önerdi.hiç duymamıştım.kullanan varmı.
hemşirecim sana danışmak istedim bebek iöin olan rezene çayını vermeye başladım bebeğimee sakıncası olurmu
Hemsire aklima qelmisken sorayim sen mama veriodun dimi yanlismi hatirliorum yoksa pomak35'miydi o ya :s
Benim bebeqim son 2qundur emziqe takmis vaziyette. Banada onu oyle saldirasiya emdikce açmiş ve doymamis hissi verior huzursuz oluorum ve emziqi dusurdukce sinirden deliye donuor ve hic yoktan aqlior ama 2qundur uykusundayken bile aqzinda bende almiorum. Fakat qece ne olur neolmaz die cikariorum uyuturken. Gece musade eden varmi emziqi ile uyumasina?
Canim bizdede ayni sorun var emzik dusunce akrep sokmus gibi bi ciglik atiyo basina kosuyorum daha tam alisamadi.onceleri gece uyuyunca kendisi atardi iki gundur atmiyo iyice benimsedi heralde aman emsin benim esim ilkokula kadar emmis :)) nolcak.aglayinca agzina depiyom hic olmazsa
oyy kiyamam aynen yaa :)))))
hanqi mamayi kullaniosun ne araliklarla veriosun bide qaz sorununu nasil cozuosun canim :s
2 haftada 280 gram almıs ,doktora aşı ıcın gıtcez o zaman anlatalım dıye erteledım ..Mama verıyorum ama her emzırmeden sonra da degıl ,gunde ıkı kereye ındırmeye calıstım ..Bir de aç kalsa bagırır sonucta emınce uyuyor genelde sakın oluyor gunduzlerı o yuzden de ben grıptım ya ona yordum ..Bir de dolu dolu kusup devamlı kakasını yapıyordu kımse bu sekılde kılo alamaz kı aldıgı herseyın tamamını cıkartıyor(
Canim senin ufaklik ac kaliyo gibi geliy bana cunku kusup hepsini cikariyo.bide canim yedirdikten sonra dik tut kusmicaktir onun reflusu vardir sen bir sure dik tut ama calkalama ise yarar
Aptamil 1 veriyorum surekli kabizligi oluyo diye aptamil comformil aldik sevmedi onu dun gece pek yemedi.aptamil 1 e devam.benim kiz bogazsiz bidevcok inatci doydugu anda bir damla fazladan veremezsin imkani yok.2-2,5 saatte bir 60 cc veriyorum bazen bitiriyo bazen dibinde birakiyo zaten mamanin hazmi zor anne sutu gibi deil arays mesafe koymak lazim ara ara 1,5 saatte felan vereyim dedim 30 cc bile almadi zamanla cocugumu taniyorum sende gozlemleyerek karar verirsin her cocugun bunyesi farkli baslarda cok takiyodum az yiyo diye ama her cocgun metobolizmasi farklim kimi 90 kimi 60 yer kilo alma hizi aynidir o yuzden hic zorlamiyom biberonu ittigi anda atik doymus oluo cekiyom bi ke zorladimda dehset kustu.gaz sorununu kimyonla iyi atlaiyodum zinco damla ile aradada rezene cayi iki cay kasigi iyi geliyo.Bide masaj tabi banyo felan her yolu denedik :)
Benim bebeqim son 2qundur emziqe takmis vaziyette. Banada onu oyle saldirasiya emdikce açmiş ve doymamis hissi verior huzursuz oluorum ve emziqi dusurdukce sinirden deliye donuor ve hic yoktan aqlior ama 2qundur uykusundayken bile aqzinda bende almiorum. Fakat qece ne olur neolmaz die cikariorum uyuturken. Gece musade eden varmi emziqi ile uyumasina?
Hmm anladim canim ayni benim taktik :)
Ben baslarda memeyi tutamior die mama desteqi aliodum sagdigim sutu biberonla veriodum. Aptamil 1 almistim alisti ve doyuyordu. Kakasida bunu belirtir durumdaydi. Bu duzene alistik derken mamayi deqistirdim qece hafta. Cok pahali aptamil bide bunu deneyelim die Bebelac aldim malesef iste o mamayla kizimin kabizliqini uyandirdim resmen. Hatta kabizlikta deqil hazimsizlik ve sindirememe basladi. Inanilmaz ikiniordu z.yaqi surerek disari cikmasini saqliodum ki qecen aksam dayanamayip doktora qittik asla mama vermiceksin dedi. Sutumu daha fazla mamayimi veriosun die sordu. Ben sut verir qibi 2 bucuk saatte bir mama verdiqimi aralarda sagdigim sutu verdigimi soyledim. Halbuki buniun tam tersi olmaliydi. Neyazikki mememdeki aciyada dayanamadigim icin sagmaya alismistim simdi aptamil 1 aldim tekrar ama aqlaya zirlaya emziriorum. Aksamda esim sliko qoqus ucu qetircek. Ins quzel rabbim yardim eder onunla emzrebilirim kizimi. Yoksa mamaya devam edicem sanirim. Su 4ay bi qecse bi ek qidalara qecsek baska sey istemiorum. Ki emziren 2sene emzirio 4'uncu aya qelsek neolur. Aksami iple cekiorum vallahi
Hmm anladim canim ayni benim taktik :)
Ben baslarda memeyi tutamior die mama desteqi aliodum sagdigim sutu biberonla veriodum. Aptamil 1 almistim alisti ve doyuyordu. Kakasida bunu belirtir durumdaydi. Bu duzene alistik derken mamayi deqistirdim qece hafta. Cok pahali aptamil bide bunu deneyelim die Bebelac aldim malesef iste o mamayla kizimin kabizliqini uyandirdim resmen. Hatta kabizlikta deqil hazimsizlik ve sindirememe basladi. Inanilmaz ikiniordu z.yaqi surerek disari cikmasini saqliodum ki qecen aksam dayanamayip doktora qittik asla mama vermiceksin dedi. Sutumu daha fazla mamayimi veriosun die sordu. Ben sut verir qibi 2 bucuk saatte bir mama verdiqimi aralarda sagdigim sutu verdigimi soyledim. Halbuki buniun tam tersi olmaliydi. Neyazikki mememdeki aciyada dayanamadigim icin sagmaya alismistim simdi aptamil 1 aldim tekrar ama aqlaya zirlaya emziriorum. Aksamda esim sliko qoqus ucu qetircek. Ins quzel rabbim yardim eder onunla emzrebilirim kizimi. Yoksa mamaya devam edicem sanirim. Su 4ay bi qecse bi ek qidalara qecsek baska sey istemiorum. Ki emziren 2sene emzirio 4'uncu aya qelsek neolur. Aksami iple cekiorum vallahi
aynı benim oğlanda böyle emziksiz durmaz ne kadar tok olsada emziği ister düşürdümü deliye dönüyoo ama benimki emiyo emiyo derin uykuya dalacakken kendi çıkarıveriyo emziği öyle uyuyo bizde o zaman derin uykuya dalacağını anlıyoruz
evet ne mutlu bir kapın bakanın var şanslısın kıymetini bil beni bi bıraksalar 2 gün ekmek istem su istemem uyurum inanki.kızlar kızamık aşısı olucaz ama çok korkuyorum ateşlene bilir dedilerde umarım ateşlenmez oğlum kıyamam
Kızlar yaa
ben mı tembelım yoksa durumum normal mii
siz de hiç oturmadan bütün günü koşturmakla geçiriyor musunuz?
Ocakta devamlı birşeylerı tasırıyor musunuz unutup?
Eşiniz geldiğinde hala yemek yapamamıs oluyor musunuz?
Ya da ev temizliğini haftalardır ertelemek zorunda kalıyor musunuz?
Yapacaklarınızı listeleyıp de günün sonunda cogunun yarına kaldıgını göruyor musunuz??
Tekken bebe bakmak hiç eğlencelı değil..
Çoooook yorgunum ve daha
bebegımı yıkayacagım
pilav we salata yapacagım
yemek yıyecegız
dus alcam
bebegın camasırları ütü
bulasık mak bosalt
vs vs vs vs
BİT-Mİ_YOOORRRRRRRRR
VİVA bana geçmiş olmasın mı yanı,bizim de kolığımız war neyımız eksık aşkolsunnn.:)
öncelikle hepinize teşekkür ederim kızlar
bu bıngıldak mevzusu beni mahvetti ağlamaktan helak oldum
hemen drumuzu aradım korkulacak bişey yok baş çevresi büyümüş mü dedi evet dedim korkma o zaman dedi
ama biliyorum için rahat etmez orda bi çocuk druna göster dedi
c.tesiye randevu aldım gidicem
evet haklısınız bide hemşireye gıcık oldum insan biliyosa açıklama yapar neye göre şak diye söylüyosun ki
gıcık
slm dun bebegim 2.aylık aşısını oldu fitil verdiler ateşlenmesin diye ama dünden beri sürekli uymak istiyo.uykusunda sürekli mizmizlanıyo acı çeker gibi normalde çok uyuyan bi bebek degil. aranızda aşı yaptıranlar bana yardımcı olabilirmisiniz siz neler yaşadınız. kaç gün sürdü nasıl geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?