- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.001
Hugo kimyon denedinmi hicgazi cok varsa bebeginin
feraycım nasıl oldu göğüslerin geçiyo mu az da olsa
mama verenler bebelac denediniz mi hiç
ben daha çok sevdim
kızlar akşamları oğlumu emziriyorum ama illa mamada istiyo dğn o kadar çok yediki kusar dedim ama kusmadı sabaha kadar derin bir uyku çekti kocaman insan gibi
dün gece direndim mama vermemek için o da direndi illa istedi artık verdim 11 gibi sonra uyumadı bakınıp duruyo etrafına rezene çayıda vermiştim rahatlayınca bakınıp durdu bende ışığı söndürdüm uyudu sabah 6 da kalktık bende uyuyakalmışım benim oğlanda çok yemişti sabaha kaadar uyumuş normalde akşam 10 gibi uyur gündüz hiç uyumazdı gazından gaz sancısı gündüzleri tutar hep dün rezeneyi içince gündüz epey uyudu akşam uyumadı 12 ye kadar
ve rezene çayını aç karnına içmiyo dün akşam az içti sonra çıkartçak gibi oldu vermedim bende
önce emiyo güzelce sonra içiyo çayını
yok canım daha denemedim gaz devamlı oluyo üstelik çıkartıyo ama sanırım sancısından ağlıyo
rezene verdim sabah rahatladı uyudu hala uyuyo
kimyon vermedim ama şu var hergün oluyo sıkıntısı hergün kimyon vermem lazım zararlı olur filan diye korkuyorum
sen hergünmü veriyodun kimyonu
Mama tok tutuyo sindirimi gec oluyo sutun bol diye biliyorum keske basta hic mama vermeseydin
bizimkine hastanede vermişlerdi yer yemez çıkartıyodu hemşire mamayı beyenmiyo dedi aptamil verdi cuk cuk emdi sonra eşim gidip aptamil almıştı
bayılıyo aptamile
Cok yogun gunlerde ust usteverdim yani gunde birer kere iki kasik zaten cay kasigi bisey olmadi uc gun felan cok yogundu agrisi verdim kac haftadir vermeim hic.bizimkine iyi geliyodu esra erole dua ettim :))
ben gece sütüm yetmezse veriyorum mama, gecede 2 defa
aptamil içince bol bol kaka yapıyodu ve gece daha çok uyuyodu
sağlık ocağından minik bebelac deneme poşeti verdiler
baktım içeriği aynı
hadi bi deneyim dedim
2 gün kaka yapmadı
başta korktum
ama anne sütüne daha yakın olmalı ki kakası normale döndü
ve gece daha sık uyanıp acıkıyo
aa bide ayrıca aptamilin 3te1i fiyatına tabii
nasıl yapıyosun bende toz kimyon var onunla olurmuki
bende çaylardan aldım rezene çayı ve karışık bitki çayı papatya anason kimyon rezene varmış içinde
şimdilik sadece rezeneyi veriyorum 2. aydan itibaren karışık bitki çayını verebilirsiniz diyo daha 2 aylık olmadık 2 aylık olunca onuda vericem karşık olanı daha iyiymiş arkadaşım dedi
birde günde 1 defa 100 ml verin diyo ama benimki 100 ml içmiyo 50 filan içiyo bende günde iki kere veriyorum 50 ml olarak sabah ve öğleden sonra ancak rahatlıyo yavrum bu sabah rahat uyandı öyle sakindiki bu benim oğlummu dedim şaşırdım normalde çığlık atarak uyanır
gün içinde uyamadığından sancısından dolayı süt gündüzde yetmiyodu 2 kere mama veriyodum ama dün bire düşürdüm gece istiyo uyumadan önce
Yarim cay bardagi suyu kaynatip cezvede ustune yarim cay kasigi toz kimyon ve kup sekerin dortte biri kadar seker bir tasim kaynat suz iliyinca iki cay kasigi verip hemen ardindan emzirmek gerek sirri orda sanirim verir vermez memeyi daya herkeste ise yararmi bilmiyom bizde yariyodu gazi tavan yaptigi anlarda.
Bingildagin kapanmasi kafatasinin olustugu kemiklerin birlestigi anlamina gelir erken kapanirsa mikrosefali yani basi kucuk kalir gibi bisey yine buyur aslinda belki ama simdi kapanirsa kafa ici basinc artar tibbi deyim olmadan bu kadar aciklayabiliryorum:) erken kapanmasi iyi deil d vitaminini kes istersen o kemikleri gelistirdigi icin bingildak erken kapanir zamaninda kapansin verme d vitamini
hiç içime sinmedi hemen randevu alıp dra götürdüm oğlumu
dr çok kızdı o hemşireye bu çocuğun bıngıldağı çok normal
hemen hemen herkese böyle şeyler söyleyip yolluyolar bizde teselli ediyoruz dedi
korkulacak bişeyi yokmuş d vitaminine devam et çünkü bıngıldak iyi dedi
teşekkür ederim hemşirecim
feraycım nasıl oldu göğüslerin geçiyo mu az da olsa
mama verenler bebelac denediniz mi hiç
ben daha çok sevdim
Cok yogun gunlerde ust usteverdim yani gunde birer kere iki kasik zaten cay kasigi bisey olmadi uc gun felan cok yogundu agrisi verdim kac haftadir vermeim hic.bizimkine iyi geliyodu esra erole dua ettim :))
nasıl yapıyosun bende toz kimyon var onunla olurmuki
bende çaylardan aldım rezene çayı ve karışık bitki çayı papatya anason kimyon rezene varmış içinde
şimdilik sadece rezeneyi veriyorum 2. aydan itibaren karışık bitki çayını verebilirsiniz diyo daha 2 aylık olmadık 2 aylık olunca onuda vericem karşık olanı daha iyiymiş arkadaşım dedi
birde günde 1 defa 100 ml verin diyo ama benimki 100 ml içmiyo 50 filan içiyo bende günde iki kere veriyorum 50 ml olarak sabah ve öğleden sonra ancak rahatlıyo yavrum bu sabah rahat uyandı öyle sakindiki bu benim oğlummu dedim şaşırdım normalde çığlık atarak uyanır
gün içinde uyamadığından sancısından dolayı süt gündüzde yetmiyodu 2 kere mama veriyodum ama dün bire düşürdüm gece istiyo uyumadan önce
cnm mılupa nın ıyı geceler cayından cok memnun kaldım tavsıye ederım uykusu ıcınBiz hala oturuyoruz sabaha kadarda yolumuz var, gunduz fosur fosur uyudu uyandirmak istedim uykusunu almasin diye uyanmadi bir turlu gecede uyumak bilmez ya bu nedir yeter artik ben cok sikildim artik, hangi ayda 4 mu 6 mi ne zan duzene giriyorsa o ay gelsin artik biktim herseyden
ya sapka tak yada bu basına bandaj takıyozya elbıselerındekı onu tak bantlamakta ne kım dedı onu yaEvet bende var benımkının alt kulak memelerı öne dogru kıvrılıyor ,üstelık benımki bır de kız bebek yaa..Kızın gelecegıyle oynuyorum gıbıme geldı:)Bir kere bantlamayı denedık cıkartırken cok rahatsız oldu cok agladı yapamadım bır daha ..Ama yamuk kulaklı oldugunda bana daha fazla sinirlenecegını dusunursek asla istemem estetık bozulma yasatayım zawallıma( bantlayacagım ınsallah yakında:)
hemşirecim sana danışmak istedim bebek iöin olan rezene çayını vermeye başladım bebeğimee sakıncası olurmu
Balim sizilar dewam edior aqlaya zirlaya veriorum ama hanim bulmusta bunuor. Doymadim dercesine aqlio ozaman iyice tiskiniorum kendimden cocuquma yetemiorum die. Aksam esim slikon qoqus ucu alicak ins memeyle temasi kesilince uc vesilesiyle emzirebilirim. Bi akrabamiz 3cocuqumuda oyle emzirdim dene qoruceksin diyince umutlandim. Aksama rabbim kerim ins bitanem.
Bana Bebelac deme vivaaaaammm :d
Resmen benim kiz 2qun kakasini yapmadi onun yuzunden. Ayni huqonunki qibi aptamil delisi. Uyqun die onu kullanicaktim ama malesef delirtti benim kizi. Cocuk resmen kaskati oldu. Mecbur aptamile dondum almanyayi zenqin edicez artik :) Hercocukta farklidir belki bize yaradi diyen olursa sewinirim zewkle :)
Simdi aynen tarif ettiqin sekilde yaptim. Tek eksik 1tasim kaynatmadim. Kaynayan suya koyup bi tutamda seker atip 5dk ateste beklettim ve 2cay kasiqi icirdim. Herqun yapmamin sakincasi varmi acaba merak ettim. Hemen karnini doyurdum ayaqima koymamla uyumasi bir oldu yawrumun. Ins iyi qelir. Herqun yapabilirmiyim 1 kereye mahsus?
Canim karisik dediqin caydanmi veriosun qunde 50ml? Benimki bu pazar 40qunluk olucak ins. Benim icin henuz erken deqilmi yoksa versemmi azar azar ay bilemedim simdi :s
cnm mılupa nın ıyı geceler cayından cok memnun kaldım tavsıye ederım uykusu ıcın
dun gece 30ml verdım sabaha kadar neredeyse uyanmadı:))
gecede ıyıce emdırmıstım cok memnun kaldım
ya sapka tak yada bu basına bandaj takıyozya elbıselerındekı onu tak bantlamakta ne kım dedı onu ya
ufacık cocuga bant cok sacma
rezeneyı cok verme cnm ıshal yaptı bana dıkkat et senın bebegıde yapmasın
kızlar kesınlıkle bebegı kolık olanlar, uyumayanlar, vs vs vs...
mılupa ıyı geceler cayını mutlaka deneyın..
bnm kızın asıdan snra huyu degıstı olmayan ozellıklerı kabarı verdı bırden
kacgundur ısyanlardayım
ama mılupa ıyı geceler cayını verdım ve rahatlADIM
Iyiqeceler cayini simdi verebilirmiyim ben yoksa 2aylik olmasi sartmi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?