- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.661
Sanırım oyle qerekıomus hayatım :)))) Sende ewe qectıqınde hemen ataqa kalk. neler yazıcamda burası yerı deqıl
Yok Kız benım fıstık qece uyuyordu dolabını falan yerletırdım saat 4e qelıodu. bı uykum qeldı dedım uyursam sımdı bu uyanıcak seresem qıbı olucam. en ıyısı uyansın doyurayım beraber yatayım dedım. canım sıkıldı esıme bakayım dedım bı baktım kan ter ıcınde kalmıs usutmus sanırım. uzerını falan ortuyordum
Hop qum oLDUK :d
Sonrada topıce bakayım derken senın yazıyı qordum
verdım ılanı
dilini çiğniyormu hiç farketmedim ama bu aralar dili sürekli hep dışarda.bide geçende yazmıştım sürekli bi salya çıkarma halinde diye bgün doktora onuda sorduk bu aylarda salya tükürük çıkarması normalmiş.
evet tek yıkıyorum. annem gıttı kayınvalıdemde koyde yaşıyor. ben mıdyttayım. bulunduğum sitede tanıdığım kımse yok. esım de aksam okuldan geç dönuyor. akşam yıkamak ıstemıyorum . o yuzden ıkındı vaktı kendım yıkıyorum.benım kızımın dili hep oynar sekılde. bazen emme sonrası yapıyor çiğneme hareketini. bende dişinde etmı kaldı kızım diıyorum :))
bayaga sanki sakiz cigner gibi dilini yana getirip cigner haraketi yapiyor, yikarken kulaklarina cok dikkat edin bebeklerde su kactimi ortakulak iltihabi cok cabuk oluyor biz kafasini yikarken kapatiyoruz hep, biz hep aksam yikadim yatirdim batil inanc duymadim ben hic, sagma makinasinin aparatlari cikiyor ben haftada bir biberon emziklerde dahil koyup kaynatiyorum, onun disinda her yikamada gunluk biberon temizlicileri var firca onu kullaniyorum, bu arada bayanlar yastik kullaniyorum uyurken hep kulaklari kivriliyor sapkada sevmiyor kepce kalicak hafif kalkik kaldi zaten sizlerin nasil yada nasil onlem aldiniz yada aliyosunuzben file kullanmıyorum ,direk küvetinin içine koyuyorum,tam bacak arasında kalan yerde küvetin kendinden desteği var ,orda kalıyor ,hiç kayma olmuyor aşağıya doğru çok rahat kendimde yıkadım 2-3 defa..genelde eşimle yıkıyoruz..eşimlede yıkaasam tekte kulaklarına su kaçırmaktan korkuyorum..çok dikkat ediyorum..
gece yıkamamanın sebebi batıl bi inançtan dolayımı canım..annemler 40 ımız çıkana kadar bebeği ve beni gece yıkama deyip duruyorlardıda!!!!!şimdi yıkıyorum valla gece gündüz nezaman istersem!!!
nasıl cıgnıyor yanı anlayamadım ben ???Bir de kulakları nasıl kapatcaz ben hıc kapatmadım ama(
kızlar,
biberonları ve sağma makınenızı nasıl temızlıyorsunuz??
sabaha karşı 4-4.30 gibi emzirdim.ve yanıma yatırdım,uyudum.tam 5.30 da bi düşme sesi ve ağlamaylas fırlamamla bebeğim yüz üstü yerde yüzü terliklerimin üstünde öylece çaresiz ......düşmüş...nasıl oldu,nasıl o şekilde düştü anlam veremedim.
oan panikle onu kavramamla eşimin odasına doğru bağırarak koşmam,eşimin aniden kalkıp onunda bana doğru aniden koşmasıyla eşim kaydı kafasını karşı duvardaki tabloya çarpması saniyeler içinde....hala şoktayım.....şuan uyumaya vçalışıyr bebeğim...o sahne gözümün önünden gitmiyor..bebeğimin o halde yerde yatışı....
ilk dediğim şey ona birdaha sus artık ağlama diye bağırmıcam oldu..çok içim yandı..
sabah apar topar götürdük doktora çok şükür bişeyciği yok.yüz üstü düşmesi kafa üstü düşmesi kadar tehlikeli olmaya biliyormuş..çok şükür allahıma..
bayaga sanki sakiz cigner gibi dilini yana getirip cigner haraketi yapiyor, yikarken kulaklarina cok dikkat edin bebeklerde su kactimi ortakulak iltihabi cok cabuk oluyor biz kafasini yikarken kapatiyoruz hep, biz hep aksam yikadim yatirdim batil inanc duymadim ben hic, sagma makinasinin aparatlari cikiyor ben haftada bir biberon emziklerde dahil koyup kaynatiyorum, onun disinda her yikamada gunluk biberon temizlicileri var firca onu kullaniyorum, bu arada bayanlar yastik kullaniyorum uyurken hep kulaklari kivriliyor sapkada sevmiyor kepce kalicak hafif kalkik kaldi zaten sizlerin nasil yada nasil onlem aldiniz yada aliyosunuz
Canım cok qecmıs olsun allah tekrarından korusun cok uzuldum
ayy sağol canım..ucuz atlattık çok şükürki...
kızlar,
mutfakta muslukta kaynar suyla yıkyıp,fırçaylada içini temizliyorum..belli aralıklarda da tencerde kaynatıyorum..
canım bu senın ıkıncı vukuatın cok dıkkat etmen lazım Allah korusun yaa ben korkudan (gecen gunkı haberden sonra)remen yataga alamıyorum bebegımi...canım bence senın ıyı dınlenmen gerekıyor ve bayagı yorgunsun tek bakıyorsun bebege dı mı???esıne söyle aksam o baksın da 2-3 saat de olsa uyu,gercekten yorgunsun emınım tek sebebı bu..çok çok çok çook gecmıs olsun ..şükür kı bırsey olmamıs..buyuyunce anlat bunları bebegıne :))))
malesef...ilkinde kucağımda uyuya kaldım tamamen benim hatam ama bu uyurken oldu,yine kendimi suçluyorum ama öyle onu öylece bırakıp gidip işimi yaparken olsaydı daha çok içim acırdı..ama bundan sonra çatlasada beşiğinde yatırıcam.sevmiyor beşiğini..
GÜNIŞIGIM benım aılem de yıkatmadı gece ve aksam ama 41.gunden sonra affetmedım her ıstedıgımde yıkattım ..tek sorun aksama yıkama şi kaldıysa olan bana oluyor hıc oturmamıs oluyorum ..[/COLOR]
üzüldüm şimdi,tabi nazının geçtigi olsun bi bakıcı bulman en iyisi,bizim burda 350 tlden aşagı bakmıyorlar 500 kadarda yolu var
cnım ben aldım kızım çok sevdi tavsiye ederim benimki bundan
Bondigo Ormandaki Oyun Bahçesi - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
enicem kızın duruyomu üzerinde
yaa benimki bi rahat vermiyı bana gazdı kabızlıktı derken alıştı iyice bana gözleriyle devamlı arıyo bi saniye izin vermiyo
uyurken bile arada açıyo tek gözünü kontrol ediyo varmıyım yokmuyum diye
zaten öyle güleyim edeyim bi çocuk değil çatıp duruyo kaşlarını heran arıza çıkarmaya hazır bir çocuk
bi sabahları güler oo kadar onun dışında devamlı ciddi ve çatık kaşlı
kaşlaı olsa barii gam yemicem
turşu suratlı diyorum ona
oyun halısı alsam üzerinde dursa az rahatlasam bütün ggün mıy mıy mıy akşama kafam kazan gibi oluyo beynim yoruluyo
pekı sabun falan kullanıyor musun???
walla benım kızımın kulak memelerı kıvrık cok kötu duruyo sapka da sewmıyo hanfendı cıglıgı basıyo..napcaz ben de bılemıyorum
geçmiş olsun canım allah korumuş meleğini
bayaga sanki sakiz cigner gibi dilini yana getirip cigner haraketi yapiyor, yikarken kulaklarina cok dikkat edin bebeklerde su kactimi ortakulak iltihabi cok cabuk oluyor biz kafasini yikarken kapatiyoruz hep, biz hep aksam yikadim yatirdim batil inanc duymadim ben hic, sagma makinasinin aparatlari cikiyor ben haftada bir biberon emziklerde dahil koyup kaynatiyorum, onun disinda her yikamada gunluk biberon temizlicileri var firca onu kullaniyorum, bu arada bayanlar yastik kullaniyorum uyurken hep kulaklari kivriliyor sapkada sevmiyor kepce kalicak hafif kalkik kaldi zaten sizlerin nasil yada nasil onlem aldiniz yada aliyosunuz
içime dogmus tam o saatlerde sormusum de mi:)))özelden anlatsana kız merak ettım nedır o??
kızlar,
bebeğinizin poposunu hala ılık su pamukla mı temizliyorsunuz.ıslak mendile geçtinizmi.
bebeğinizin poposunu hala ılık su pamukla mı temizliyorsunuz.ıslak mendile geçtinizmi.
ben hep ıslak mendil kullanıyorum huggies veya dalin
devamlıda bebek yağıyla yağlarım hiç pişik olmaz yağlayınca gazını iyi çıkartıyo
ben hep ıslak mendılle sıldım unı baby yenıdogan ..
hımmm...bend de uni baby yeni doğan ilk zamanlardan beri almmıştık ama hiç kullanmadım .hep pamuk ve ılık suyla sildim ..bundan sonra ıslak mendile geçiyim bari ..
sabaha karşı 4-4.30 gibi emzirdim.ve yanıma yatırdım,uyudum.tam 5.30 da bi düşme sesi ve ağlamaylas fırlamamla bebeğim yüz üstü yerde yüzü terliklerimin üstünde öylece çaresiz ......düşmüş...nasıl oldu,nasıl o şekilde düştü anlam veremedim.
oan panikle onu kavramamla eşimin odasına doğru bağırarak koşmam,eşimin aniden kalkıp onunda bana doğru aniden koşmasıyla eşim kaydı kafasını karşı duvardaki tabloya çarpması saniyeler içinde....hala şoktayım.....şuan uyumaya vçalışıyr bebeğim...o sahne gözümün önünden gitmiyor..bebeğimin o halde yerde yatışı....
ilk dediğim şey ona birdaha sus artık ağlama diye bağırmıcam oldu..çok içim yandı..
sabah apar topar götürdük doktora çok şükür bişeyciği yok.yüz üstü düşmesi kafa üstü düşmesi kadar tehlikeli olmaya biliyormuş..çok şükür allahıma..
kızlar geçmiş olsun,allahım benimde en korktugum şey düşürmek:18:çoook geçmiş olsun. dikkatlı olmamız gerekır . bende gecen gun banyoda sankı çoook tecrubelıymışım gıbı kuvetıne koymadan yıkamaya kalktım ve elımden kaydı düştü. korkumdan kımseye bırsey soylemedım ama çok şükür bırseycık olmadı mınık kuzuma...o ankı korkunu anlayabılıyorum. tekrar geçmiş olsun
canım ben deterjanla yıkıyorum yoksa yaglı kalıyor,sonrada kaynatıyorumkızlar,
canım beni çok rahatlattı,tepinip duruyor üzerinde gerçi daha oyuncaklara elleyemiyor ama şimdilik beni rahatlattı,tavsiye ederim ama tabi her çocuk bir olmuyoenicem kızın duruyomu üzerinde
yaa benimki bi rahat vermiyı bana gazdı kabızlıktı derken alıştı iyice bana gözleriyle devamlı arıyo bi saniye izin vermiyo
uyurken bile arada açıyo tek gözünü kontrol ediyo varmıyım yokmuyum diye
zaten öyle güleyim edeyim bi çocuk değil çatıp duruyo kaşlarını heran arıza çıkarmaya hazır bir çocuk
bi sabahları güler oo kadar onun dışında devamlı ciddi ve çatık kaşlı
kaşlaı olsa barii gam yemicem
turşu suratlı diyorum ona
oyun halısı alsam üzerinde dursa az rahatlasam bütün ggün mıy mıy mıy akşama kafam kazan gibi oluyo beynim yoruluyo
yani komik seyler yapıyorum ...sabahtan pamukla baslayıp aksam 9 dan sonra yoruluppıslak mendile devam ediyorumm... ya aksamları 9 10.30 gibi yatıyor da odasına git gel yapmıyorum alt degistirme masasıyal ugrasımıyorum...yatakta acıyorumm..o yüzden pamukla ugrasmıyorummm ... (
kızlar geçmiş olsun,allahım benimde en korktugum şey düşürmek:18:
sağol canım..çok kötü bişey,,allah yaşatmasın..
[
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?