- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #65.701
ne güzel yapmışsın,ben hep öyleyim kendimi yoramam valla,rahatsız olan gelsin temizlesinsana sabahkı mesajında tam da bunu yazmıstım okudun mu cnaım
tabı kı kötu annesın yazmadım ,yanı sen yorgunsun besbellı
esın de yardım etmıyor gıbı
en azından pazarları uyu ya da aksamları ver yat bıraz..
sen yorgunluktan bu haldesın
ben de cok ayrıntıcıyım herkes kafayı yedıgımı sanıyor artık
bebek öksururken ters cevırıp sırtına vuruyorum
kusup bogulcak sanıp..
senin sabah yazdığın mesaj zaten beni bu hale getirdi..(((sakın ynlış yalnış anlama..kafama bişeyler dank etti sanki..bu senin ikinci vukuatın dedinya..durup düşündüm birden ..kendimi çok kötü hissettim..
bugün iyice dinlendim...hiiç bi iş yapmadım..farkındaysanız hep burdaydım..2 saate bir emzirdim yatırdım bebeğimi..yemek yedim oturdum..
ohhhh canıma deysin..yemekte yapmadım eşime...bugün tatil günüm olsun..dün evi temizlemiştim..bi uyumadım işte..keşke birazda kestirseymişim..
üzüldüm şimdi,tabi nazının geçtigi olsun bi bakıcı bulman en iyisi,bizim burda 350 tlden aşagı bakmıyorlar 500 kadarda yolu var
cnım ben aldım kızım çok sevdi tavsiye ederim benimki bundan
Bondigo Ormandaki Oyun Bahçesi - Anne / Bebek / Çocuk - Hepsiburada.com
Piyasa hep ayniymis burdada 400-5000 arasihayirlisi artik
sana sabahkı mesajında tam da bunu yazmıstım okudun mu cnaım
tabı kı kötu annesın yazmadım ,yanı sen yorgunsun besbellı
esın de yardım etmıyor gıbı
en azından pazarları uyu ya da aksamları ver yat bıraz..
sen yorgunluktan bu haldesın
ben de cok ayrıntıcıyım herkes kafayı yedıgımı sanıyor artık
bebek öksururken ters cevırıp sırtına vuruyorum
kusup bogulcak sanıp..
senin sabah yazdığın mesaj zaten beni bu hale getirdi..(((sakın ynlış yalnış anlama..kafama bişeyler dank etti sanki..bu senin ikinci vukuatın dedinya..durup düşündüm birden ..kendimi çok kötü hissettim..
bugün iyice dinlendim...hiiç bi iş yapmadım..farkındaysanız hep burdaydım..2 saate bir emzirdim yatırdım bebeğimi..yemek yedim oturdum..
ohhhh canıma deysin..yemekte yapmadım eşime...bugün tatil günüm olsun..dün evi temizlemiştim..bi uyumadım işte..keşke birazda kestirseymişim..
ay canım benım yuzumden mı bu hale geldın ,ınan kı art nıyetle söylemedım senın yazdıgın ılk olaydan sonra ben de korkup dıkkat etmeye calısıyordum ordan aklımda kalmıs valla ıyı bır annesın 3 kg aldırıyorsun kız bebegıne daha ne olsun ben gıbı 500 gram degıl
kızlar 2 gündür oglum çok huysuzdu ve daha çok ellerini emmek istiyordu agzına bi baktım alt 2 tane süt dişi yeri kabarmış yeri daha belli olmuş sizin bebeklerde de varmı?
bugun tum gun ablam kardesım ve ben temızlık yaptık.
her yer mıss gıbı olmustu.
ama annemler ablamları almaya geldı ve ardından da teyzemler..
sonuc evım yıne battı
evde tam 18 kısıydıkdusunun o evı sonrasında yıne aynı seylerı tekrarladım. :))
sabaha karşı 4-4.30 gibi emzirdim.ve yanıma yatırdım,uyudum.tam 5.30 da bi düşme sesi ve ağlamaylas fırlamamla bebeğim yüz üstü yerde yüzü terliklerimin üstünde öylece çaresiz ......düşmüş...nasıl oldu,nasıl o şekilde düştü anlam veremedim.
oan panikle onu kavramamla eşimin odasına doğru bağırarak koşmam,eşimin aniden kalkıp onunda bana doğru aniden koşmasıyla eşim kaydı kafasını karşı duvardaki tabloya çarpması saniyeler içinde....hala şoktayım.....şuan uyumaya vçalışıyr bebeğim...o sahne gözümün önünden gitmiyor..bebeğimin o halde yerde yatışı....
ilk dediğim şey ona birdaha sus artık ağlama diye bağırmıcam oldu..çok içim yandı..
sabah apar topar götürdük doktora çok şükür bişeyciği yok.yüz üstü düşmesi kafa üstü düşmesi kadar tehlikeli olmaya biliyormuş..çok şükür allahıma..
çoook geçmiş olsun. dikkatlı olmamız gerekır . bende gecen gun banyoda sankı çoook tecrubelıymışım gıbı kuvetıne koymadan yıkamaya kalktım ve elımden kaydı düştü. korkumdan kımseye bırsey soylemedım ama çok şükür bırseycık olmadı mınık kuzuma...o ankı korkunu anlayabılıyorum. tekrar geçmiş olsun
Canim kendiniz tekmi yikiyorsunuz bebekleri, ben tek yikamiyorum 2 kisi kulaklarini dikkatli kapamak lazim malum, filede olsa agirliktan cokuyor desteklemek gerekiyor, birsey sorucam sizin bebislerinizde dilini cigniyormu, benimki cugner gibi haraketler yapiyor, burc yazan arkadas benim kizim oglak oldu ama duzen konusu kovaya uyuyor aynen
kızlar,
biberonları ve sağma makınenızı nasıl temızlıyorsunuz??
ben anneliği beceremiyorum galiba(((
üzerine çok düşüyorum,herşeyi en ayrıntısına kadar düşünüyorum..hep onu doyurma psikolojisi var bende,her ağladığında aç deorum..
obez yaptım çocuğu..
emzirirken uyuya kaldım..
düşmesine sebep oldum..
kendimden nefret ediyorum..eşimde kim bilir hakkımda ne düşünüyordur..((
tek başımayım..yanımda sadece 10 gün insan vardı doğumdan sonra..çok yoruldumm..
kızlar bugun annem bana gelmıstı
ben de cayın altını yaktım
yanı öyle sanmısım ..
meger ocagı acıp gazı gerı gelmısım salona
olmus mu dıye bakmaya gıttıgımde fark ettım
resmen Allah hepımızı koruyor
bu dönem cok garıp dalgınlıklar yasıyoruz..
Allah yardım etsın bızlere..
ben de cok korkuyorum..
kızlar bugun annem bana gelmıstı
ben de cayın altını yaktım
yanı öyle sanmısım ..
meger ocagı acıp gazı gerı gelmısım salona
olmus mu dıye bakmaya gıttıgımde fark ettım
resmen Allah hepımızı koruyor
bu dönem cok garıp dalgınlıklar yasıyoruz..
Allah yardım etsın bızlere..
ben de cok korkuyorum..
ne güzel yapmışsın,ben hep öyleyim kendimi yoramam valla,rahatsız olan gelsin temizlesin
hiç öyle değilim aslında..oturduğum yerde oturamam normaldede ,hep iş bulurum kendime yapacak..saırım bundan sonra bukadar olamam!yapabildiğim yere kadar yapıcamikendimi yorup yıpratmıcam..en iyisi yapıyosun valla..yorulunca süt mütte kalmıyor,olanda gidiyor..
canım dün bende aç kalıyor yavrum dedim memeler fos sagdım hiççıkmadı süt
sakladıgım sütten çıkardım hemen,verdim ama almadı kızım demekki sagmayı beceremedim yada bebegin çekmesi daha güçlü çünkü 4-5 ssat aralıksız uyudu aglamadı bile,seninde sütün yetiyordur hiç sıkma canını
bugün bizim kızda boguluyor gibi sesler çıkardı hemen dizime yatırdım, peynir gibi ama balgamlı 1 avuç kustu,demekki balgam tıkıyormuş çocugu dedim,ama acayip korktum:18:
süt bile akmıyor bende canım artık,emzirmeden önce ve sonra sütümü sıkıp memeyi siliyorum,zamanla alışır seninkide bırak artık kremleri
ay canım benım yuzumden mı bu hale geldın ,ınan kı art nıyetle söylemedım senın yazdıgın ılk olaydan sonra ben de korkup dıkkat etmeye calısıyordum ordan aklımda kalmıs valla ıyı bır annesın 3 kg aldırıyorsun kız bebegıne daha ne olsun ben gıbı 500 gram degıl
:)))))) senin yazdığını okuyunca deiğim gibi kafamda bi şimşek çaktı gibi bişey oldu..:)))) kendimi tuhaf hissettim..art niyetle olmadığını tabiki biliyorum canım..
bundan sonra tabiki daha dikkatli olucam..hem bu arada 3 değil 2250:))))
kızlar garmastan göğüs kremı kullanan var mı?
ne iğrenc bır rengı var bu kremın
ne kadar yıkıyorsam da sankı pede mavı mavı gecıyor krem
korkuyorum bebegıme zararı olacak dıye..
bır de ustunde gunde 1 kez gögsunuzu yıkayın yazıyor
kullananlar var mı ??
her emzırme öncesı yıkamak gerekmez mı bu kremı??
Allah korusun canım benimde kayınvalide düşürmüştü kendiyle beraber ama bişey olmuyo canavarlara :)))
aaa..sanada geçmiş olsun ccanım..allaha emanet bebişlerimiz..
böyle şeyler düşünme sakın üzme kendini hepimiz hatalar yapıyoruz heleki yalnızsak
konu yavrularımız olunca insan kendini daha bi kötü hissediyormuş...bunu anladım..
annem doğalgazı açık bıraktı ben bebeği uyuturken
bende uymuşum
bi kalktım ev nasıl gaz kokuyo
havaya uçacaktık
geçenlerde
aman allah korusun hepimizin evladını
bilmem..yetmiyo diye işte..hep aç,hep aç geliyo bana..
bugün doktor bu obur bi bebek dedi bebeğime:))))))
birde kendini şartlandırma yetmiyor diye dedi!!!
yetiyor diyeceksin dedi!!!
Canım cok qecmıs olsun allah tekrarından korusun cok uzuldum
Sanırım oyle qerekıomus hayatım :)))) Sende ewe qectıqınde hemen ataqa kalk. neler yazıcamda burası yerı deqıl
Yok Kız benım fıstık qece uyuyordu dolabını falan yerletırdım saat 4e qelıodu. bı uykum qeldı dedım uyursam sımdı bu uyanıcak seresem qıbı olucam. en ıyısı uyansın doyurayım beraber yatayım dedım. canım sıkıldı esıme bakayım dedım bı baktım kan ter ıcınde kalmıs usutmus sanırım. uzerını falan ortuyordum
Hop qum oLDUK :d
Sonrada topıce bakayım derken senın yazıyı qordum
verdım ılanı
özelden yaz feray çatlarım patlarım nolur
söz bende sana yazıcam öperim bak
[COLOR="#..
GÜNIŞIĞI eşinle konustun mu ,bence sana böyle dınlenme alanları sunsun ..ıyı yapmıssın yayıl boswer takma yaa cıkma topıcten butun gun yaz o da aksam getırsın bıseyler:))
KIZLAR kızım bagıra bagıra kakasını yapmaya calısıp duruyor ama kakası koyu veya sert degıl,sizde de böyle sorunu olan var mı???hergun zeytınyagıyla mı kaka yapacak benım bebegım yaa((mamadan mı kaynaklı ,eger öyleysee sakın comformıl denen sacmalıgı kullanmayın derım ..bız 3-4 defa denedık 5-6 gun oldu ıcırmedım cocuk hala bıtık durumda ..acaba bundan dolayı mı??
benimkide kimi zamanlar kırpkırmızı olarak kakasını yapıyor..böyle bi görsen renkten renge giriyor zavallım..ama kıvamı normal oluyo..
Bir de ben aşıdan berı yıkamadım yarın 4.gun yıkayacagım bebegımı ,ama ben ası bantlarını bıle cıkartmadıgımı fark ettım umarım bırsey kacırmamısımdır..hanı akıntı vs varsa bakmam gerekır mıydı kı .. [/COLOR]
ben anneliği beceremiyorum galiba(((
üzerine çok düşüyorum,herşeyi en ayrıntısına kadar düşünüyorum..hep onu doyurma psikolojisi var bende,her ağladığında aç deorum..
obez yaptım çocuğu..
emzirirken uyuya kaldım..
düşmesine sebep oldum..
kendimden nefret ediyorum..eşimde kim bilir hakkımda ne düşünüyordur..((
tek başımayım..yanımda sadece 10 gün insan vardı doğumdan sonra..çok yoruldumm..
kızlar garmastan göğüs kremı kullanan var mı?
ne iğrenc bır rengı var bu kremın
ne kadar yıkıyorsam da sankı pede mavı mavı gecıyor krem
korkuyorum bebegıme zararı olacak dıye..
bır de ustunde gunde 1 kez gögsunuzu yıkayın yazıyor
kullananlar var mı ??
her emzırme öncesı yıkamak gerekmez mı bu kremı??
Bende yarin midyata kiz gidiyom oralimisin sen
allah bağışlasınnasılız kızlar...işte benim yakısıklı oğluşum
günaydınn cicişlerr
açılışı bugün ben yaptımm
anlaşılan gece çoğunuz uyumamışş
canım bizimkide çok cıvık kaka yapıyor ona ragmen çok ıkınıyor,normal bir durum sanırım,bana da lütfen yaazzzz....:))) ben de çatlarım:))
ENİCE ben kremı bırakınca cok acıyor süt yetmıyor nedense gögsumun acısını gecırmeye ...yoksa bu topıcte tek gögus kremıne dewam eden ben mıyım kı??
SEVSİM sabun dedıgın bıldıgımız lux gıbı el sabunları mı yoksa sıvı sabun da mı oluyor??Deterjanla yıkamıyım o zaman ben de bıberonları ..
GÜNIŞIĞI eşinle konustun mu ,bence sana böyle dınlenme alanları sunsun ..ıyı yapmıssın yayıl boswer takma yaa cıkma topıcten butun gun yaz o da aksam getırsın bıseyler:))
VİVA Allah korumus valla sen butun şalterlerı kapatıp yat en guzelı gercekten cok zor(
HEMŞİRE bebegın grıbı ne alemde ,gectı mı?
KIZLAR kızım bagıra bagıra kakasını yapmaya calısıp duruyor ama kakası koyu veya sert degıl,sizde de böyle sorunu olan var mı???hergun zeytınyagıyla mı kaka yapacak benım bebegım yaa((mamadan mı kaynaklı ,eger öyleysee sakın comformıl denen sacmalıgı kullanmayın derım ..bız 3-4 defa denedık 5-6 gun oldu ıcırmedım cocuk hala bıtık durumda ..acaba bundan dolayı mı??
Bir de ben aşıdan berı yıkamadım yarın 4.gun yıkayacagım bebegımı ,ama ben ası bantlarını bıle cıkartmadıgımı fark ettım umarım bırsey kacırmamısımdır..hanı akıntı vs varsa bakmam gerekır mıydı kı ..
en güzelini yapmışsın canım,azda kendini düşün,bebegin sana ihtiyacı varbende hemen çıkartmadım o bantları..hemşire 3 gün yıkama dedi ,ben ne olur ne olmaz diye 5 gün yıkamadım..herşeyi abarttığım için...süper anneyim ben..:)))
eşim akşam herzamanki gibi iş çıkışı eve gelmeden aradı ve rutin 2 soruyu sordu:
aşkım bişey lazımmı
hemen arkasından da ne yicez!!!!
!NE YİCEZ!!!!!benim artık bukadadr yoğunluğumun içinde bu sorudan vaz geçmedi!insan biraz düşünceli olurda sormaz,eve gelir eşin ne yaptıysa yersin dimi!!yada yapamadıysa yemezsin,dışarıdan söylersin!!
herneyse;
bişey lazım değil,bişey yok yapaamadım dedim.sağolsun hakkını yemem o konuda hergn kahvaltı koysam önüne hiç sesini çıkarmaz,niye yemek yok demez eşim.
iyi ozaman dışarıdan söyleyim dedi,ne istiyosun getiriyim dedi vs.....:)))
eve geldi yedik faaln maç varmış bu maça oturdu,çocuğu sevdi.
inadına o maç izlerken ben yatmaya gidiorum ,ağlarsa bak,şu saatte beni kaldır emziricem dedim..ve yattım...saat 9.30
12 ye kadar uyumuşum:)))))
çok uzun anlattım...güzel bi geceydi...kendime geldim diyebilirim...
ENİCE ben kremı bırakınca cok acıyor süt yetmıyor nedense gögsumun acısını gecırmeye ...yoksa bu topıcte tek gögus kremıne dewam eden ben mıyım kı??
*****bende halen kullanıyorum. medecassol,garmastan ve bepanten elıme hangısı gecerse :)) sağ gögsumde içe doğru açılmış kocaman üçgen yara var(
**** benım kızım anne sütü alıyor sadece ama kaka problemı de var. daha yenı düzene giriyor. sabret ben tam 8 hafta boyunca çektım bu durumu. 10 gunde bır yaptığı bıle oluyordu.
**** ben kllandım. en etkılı krem bu . valla gögsumdekı yaraların korkusundan hep çoüu zaman temızlemeden verdım bebşimeama o da hıç geri atmadı memeyı. kullanmaya devam et. ıyı bır krem..
evet mıdyattayım. denızlılıyım ancak eşim buralı. gelın geldım mıdyta. sende mıdyatta mı kalıyorsun.
allah bağışlasın
çok tatlı
ben erken kalktım :)) 6:30 da . eşimide kaldırdım. kzımla o ilgılendı okula gıdene kadar. guzel bır kahvaltı yaptık bırlıkte. o gıdınce kızımı banyo yaptırdım. ılaçlarını içirdim ve uyuttum . sonra dip köşe ev temızlığı yaptım.tekrar beişimi emzırdım uyuttum. şimdi öğle yemeği hazırlıyorum. sonrada akşama öğretmen arkadslar gelecek . hazırlık yapacağım. :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?