2012 Şubat Anneleri

neden mama veriyorsun ki canım, ben de 2 saatte bir emziriyorum. hatta bazen 1 saatte bir. anne sütü çok kolay sindirildiği için bu kadar kısa süre tutuyor

ben hıç ugrasamadım böyle yaa sen herseyle nasıl da özenerek ugrasırsın be kadın:)))

BİBERONU her defasında mı kaynatıyorsunuz kızlar yaa ben de yaglı buluyorum mecburen deterjanla yıkıyorum elımle musluktakı suyla duruluyorum korktum yani..hata mmı yaptıgım???

canım ben herseferinde kaynatmasamda ,kaynamış suyla duruluyorum,bimem yanlışlık varmı

Anne sütünün yetersiz oluşuna dair yanlış düşünceler

Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

1.“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.

2.“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.

3.“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.

4.“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.

5.“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.

6.“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.

7.“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.

8.“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.

9.“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.

10.“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

kızlar garmastan göğüs kremı kullanan var mı?
ne iğrenc bır rengı var bu kremın
ne kadar yıkıyorsam da sankı pede mavı mavı gecıyor krem
korkuyorum bebegıme zararı olacak dıye..
bır de ustunde gunde 1 kez gögsunuzu yıkayın yazıyor
kullananlar var mı ??
her emzırme öncesı yıkamak gerekmez mı bu kremı??

ben cam saklama kabıma koyuyorum biberonu emziği vs.. üzerine sıcak kaynar su döküyorum haftada bikaçkezde kaynatıyorum o kadarr

10 gunde mii ben 1 ayda anca o kadar aldırıyordum ılk ay 600,ikinci ay da 1 kg aldı sadece..senınkı degıl mıydı cook şişmanlattıgın 2250 falandı dı mı ayda aldıgı kılo??

neden mama veriyorsun ki canım, ben de 2 saatte bir emziriyorum. hatta bazen 1 saatte bir. anne sütü çok kolay sindirildiği için bu kadar kısa süre tutuyor

bilmem..yetmiyo diye işte..hep aç,hep aç geliyo bana..
bugün doktor bu obur bi bebek dedi bebeğime:))))))
birde kendini şartlandırma yetmiyor diye dedi!!!
yetiyor diyeceksin dedi!!!

canım ben herseferinde kaynatmasamda ,kaynamış suyla duruluyorum,bimem yanlışlık varmı

ben musluktakı sıcak suyla duruluyordum,yanlıs bende heralde ya(

deterjan kullanma canım sabunla yıka ama sıcak suyla yıka arada da kaynat

evet sabunla yıkayın yazıyordu ama hangı sabun yanı??ben bunu deterjan anladıgım ıcın hep öyle yıkadım sımdıye kadar((haftada bir hepsini kaynatıyorum da gecen gun uzman tv de sagma makınelerınızı deterjanla sabunla yıkamayın dedıler ben de şaştım kaldım ne yapacagımı..yaglı kalması da zararlı..her sağısta kaynatamam kı..

sen hala kullanıyormusun canım,ben ilk haftalar kullanmıştım herseferinde yıkamıştım,şimdi hiçbişey kullanmyorum

10 gunde mii ben 1 ayda anca o kadar aldırıyordum ılk ay 600,ikinci ay da 1 kg aldı sadece..senınkı degıl mıydı cook şişmanlattıgın 2250 falandı dı mı ayda aldıgı kılo??

benimkiydi ama ilk ay gittiğimizde 1250 almıştı.sonraki ay ben mmayı abrrtım galiba ama günde 2 kez yada 3 kez verdim hep.2250 mi 2500 mu ne almıştı o ay..şimdi kesiyorum artık mamayı diyorum ama kesemiyorum işte..offff..söz bundan sonra sadece gece yatmadan 1 kez..

az önce bişey paylaştım...onu okuyun..

ben anneliği beceremiyorum galiba (((
üzerine çok düşüyorum,herşeyi en ayrıntısına kadar düşünüyorum..hep onu doyurma psikolojisi var bende,her ağladığında aç deorum..
obez yaptım çocuğu..
emzirirken uyuya kaldım..
düşmesine sebep oldum..

kendimden nefret ediyorum..eşimde kim bilir hakkımda ne düşünüyordur..((
tek başımayım..yanımda sadece 10 gün insan vardı doğumdan sonra..çok yoruldumm..

neler düşünüyorsun öyle yapma lütfen, ben de emzirirken uyuyakalıyorum hem de her gece. sen mamayı kes bak her şey daha güzelolacak gör bak

canım niye kötü anne olasın, çok yorulmuşsun belli,ben yalnız olsam kafayı yerdim
her türlü şey gelebilir başımıza,allah beterinden korusun yavrularımızı

neler düşünüyorsun öyle yapma lütfen, ben de emzirirken uyuyakalıyorum hem de her gece. sen mamayı kes bak her şey daha güzelolacak gör bak

canım niye kötü anne olasın, çok yorulmuşsun belli,ben yalnız olsam kafayı yerdim

sağolun...biraz mamaya ara veriyim dediğiiz gibi..eğer baktım kilo almamış ozaman mama takviyesi yapıyım diyorum..yada deminde dediğim gibi ginde sadece bir kere veriyim..
şuan alıştım artık bebeğime bakmaya ilk zamanlar daha zordu yalnız olmak..
iyiki burası varmış..iyiki varsınız..

sana sabahkı mesajında tam da bunu yazmıstım okudun mu cnaım
tabı kı kötu annesın yazmadım ,yanı sen yorgunsun besbellı
esın de yardım etmıyor gıbı
en azından pazarları uyu ya da aksamları ver yat bıraz..
sen yorgunluktan bu haldesın
ben de cok ayrıntıcıyım herkes kafayı yedıgımı sanıyor artık
bebek öksururken ters cevırıp sırtına vuruyorum
kusup bogulcak sanıp..

sen hala kullanıyormusun canım,ben ilk haftalar kullanmıştım herseferinde yıkamıştım,şimdi hiçbişey kullanmyorum

ben hala kullanıyorum cnaım cunkı lansınoh surmezsem kupkuru ,canım cok yanıyor..sizin göguslerden süt mu akıyor dewamlı nasıl acımıyor ..neden tek ben böyleyım kı acep??

Bende yarin midyata kiz gidiyom oralimisin sen

canım dün bende aç kalıyor yavrum dedim memeler fos sagdım hiççıkmadı süt
sakladıgım sütten çıkardım hemen,verdim ama almadı kızım demekki sagmayı beceremedim yada bebegin çekmesi daha güçlü çünkü 4-5 ssat aralıksız uyudu aglamadı bile,seninde sütün yetiyordur hiç sıkma canını
bugün bizim kızda boguluyor gibi sesler çıkardı hemen dizime yatırdım, peynir gibi ama balgamlı 1 avuç kustu,demekki balgam tıkıyormuş çocugu dedim,ama acayip korktum:18:
süt bile akmıyor bende canım artık,emzirmeden önce ve sonra sütümü sıkıp memeyi siliyorum,zamanla alışır seninkide bırak artık kremleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…