2012 Şubat Anneleri

oh ne gusel!benim küvette oturak yok mlsf becerebilirsem denicem bakalım.

kızlar emzirirken her seferinde tek gögsünüzü mü yoksa ikisini birden mi veriyosunuz?
ben simdiye kadar tek verdim ama yetmiyo gibi gelmeye basladı.

zaten artık sinir geldi..yok sütüm azalcak üzülmiyim yok sinirlenmiyim az yemiyim sütüm azalır kilolar aldı başını..
uyuyamazsam moralim bozulur sütüm azalcak diye.
panik atak olcam be.
şu 6 ay gecse de rahatlasakkk!

ben ikisini veriyorumm
hatta yetmiyo bizimkine babasındanda istiyo
emzirirken es son verdiğin memeui vermek lazımmış bilmiyodum her seferinde ilk önce sağ göğsümü verirdim
aç olunca onu çok emdiğinden sağ göğsümden daha çok süt geliyo sol az
şimdi artık hemşirenin dediği gibi yapıyorum

kızlar naptınız anneler gununde? benimki bugun bi kuru cicekle geldi elime tutusturdu.
neyse aradan zaman gecti sonra ev cok pis oğlum ben napıcam senin bu pasaklı annenle dedi
aldı süpürgeyi evi süpürdü bütün gün.
ben fıttırdım tabi pasaklı kendi anasıdır. salak.. al dedim hem cocuga bak
hem temizlik
hem yemek hepsini yap.
cocugu benim kucagıma bırakıyo temizlik yapıyo.
bakan biri olsa bende bilirim temizlik yapmayı...

sen benim içim dışım, varlığım, nefesim, tadım tuzum, gözyaşım gülüşüm, çığlığım suskunluğum, sabrım, metanetim, gücüm, güzelliğim, ruhum, canım herşeyimsin ..

bugüne kadar kendim için yaşadım ama artık senin için yaşamak çok daha kutsal benim için
dudaklarında minik gülüşü, yumuşacık tenini, yanında huzurla uyumayı dünyadaki hangi basit şeye değişebilirim ki ben ??

bugün ilk anneler günüm ve ben Allahın bana armağan ettiği en eşsiz hediyeye bakıyorum
artık hayatım sensin yavrum
artık hayatım senin ...

ya peki o mama istediği saatte sağdığın sütten vermeyi denemedinmi? bende ilk ay mama veriyordum. sağma düzenim oturmamıştı ve dr 2 emmeden sonra 1 mama verin diyordu. tabii arada süt yetmiyor ve mamayı fazla veriyorduk. takii 40 ı çıktı sütüm çoğalmaya başladı çünkü kendi kendime sağma düzenimi oturtmuştum, 3 saatte bir sağıyordum ve mamayı kestik.. o gündenn bu yana hiç mama vermedim ve gecede olsa kalkıpp sütümü sağıp uyuyorum.
saklama poşeti ya da kabı almadım. sadece buzdolabında saklıyorum dondurucusu derin dondurucu değil. dolabada cam biberonla koyuyorum.

emzirirken her 2 göğsünüde vermelisin dr lar da diyo bunu.. yoksa sütün azalır.. diyelimki sağ göğsünü 20 dk emziriyon, onun yerine sağı 10 dk emzir sola geç onuda 10 dk emzir.. ve bir sonraki emzirmende tam tersi önce sol göğsünden başla emzirmeye ki sütün en yağlı kısmından faydalansın bebişin.

verdim ama anladı
zorla içirdim sonra yine ağladı mama verdik
doktor günde bir öğün mama ver bişey olmaz demişti
yapacak bişey yok veriyorum mecbur
ben ek gıdaya geçince sakladığım sütleri muhallebi çorba vs.. eklemek için saklıyorum

super bı anlatım cnm ıyıkı varlar ıyıkı dogurmusuz..

anneler gunumuz kutlu olsun sukurler olsunkı
bıze aıt meleklerımız var..

ben tek gogus ya 5 ya 10 dk..

hehe bizimki cicek aldı diye ben bir sürü laf ettim,niye masraf ettin modundaydımm.. sen de cicege kuru diyorsunnn ...sadece cicekteki notu verseydi bile yeterdi.. bence hediyeyi begenmemezlik kücük gormek kocanın degil senin ayıbın..

temizlik olayını da kaale alma, catlatacak kadar güldür espiriler yap bu durumla yüzleş kendinle dalga gec.. sende rahat edersin kocanda.. sonucta bebek olmadan onceki halini biliyordur eşin.. o yüzden espirisine laf sokuyordur..

kızlarrrrrr biz yarın sabah 9 da doktora gidiyokkk :))

gecen ay doktora yine 9 da gitmiştik, dr bize şunu dedi... genelde kücük bebegi olanlar gec geliyorlar ,randevu saatimi bulamıyorsunuz ?? ben hayretler icinde yoo,biz oyle istiyoruz

kadın kahvesini icmeden damlıyoruz ,fincanla kalakalıyo ortalıkta :))))

cok merak ediyorum kilo alımı iyi mi , gelişimi iyi mi ,boyu uzadı mı , rota bizi etkilecek mi ???

artık ne tuhaf dertlerim var ahh nerde gecen sene mayısta kosusturan kadın gecen sene bu zamanlar ateşli bir gecede bebegim oluştu... 6 mayıstı son reglim ortalama bu günlerde geldi yavrum bana.. o geldi geleli hastane ikinci adresimiz oldu...o geldi geleli her ay koşarak gittim hastaneye... onu gorebilmek icin gidiyordum şimdi gosterebilmek icinnn...

Canim bebeginin kusma problemi azaldimi?

canım ben de sıze yazacaktım yaa doktorun verdıgı APTAMIL AR adlı mama
harıka bırsey hıc kusmuyor ..bı hafta verıp sonra da
pers gunu tartacak doktor bakalım kac cıkacak 120 ml bıle ıcse hıc kusmadı canım,
ama sacma kısım hala emdıgınde kusmaya devam( acaba dıyorum
sütümde bır sorun mu var kii..

kızlar bişey sorucam gün içinde sağdığınız sütleri karıştırıpmı dondurucuya atıyosunuz yoksa her sağdığınızı ayrı ayrımı poşetliyosunuz gün içinde

tabiikide bi öğün mamadan bişi olmaz, sonuçta sürekli mama verenlerde var, kötü birşey değilki.. demek ki o saatte onun tadına alıştı senin bebiş..
nazar değmesin benimde fazla sütüm oluyor ama dediğim gibi dolap yüzünden saklayamıyorum.,
kızlar bişey sorucam gün içinde sağdığınız sütleri karıştırıpmı dondurucuya atıyosunuz yoksa her sağdığınızı ayrı ayrımı poşetliyosunuz gün içinde

ben buzdolabına koyduğum sütleri karıştırmıyorum. her öğünden kalan sağdığım fazla süt ayrı bir kapta.

mama bir öcü degıl kı,gunde bır kere vermesı bebege hıcbır zarar wermez..

walla benım öncem sonram hep tembeldım:=)) hatta bgn kızımla 2ye kadar uyuduk resmen:))
bu arada benım sat da tam bgnmüş,sen dııyınce tarıhe bı baktım da:)))

ben karıstırmadan koydum canım poşete ,hemen buzluga attım..ama karsıtır bırsey
olmaz sanmıyorum ..

kızlar,
yarın saglık ocagında kızımın refleks kontrolü var..
sizlerden hiç duymadım,bunu yaptıran olmadı mı hiç??

bu arada kızım babacı oldu bileee...babası gelıncee gününü
anlatır gibi mimiklerle sesler cıkartıyo:=)))
ama bana hıc cılvesı yok ki...

ŞIMARIK ;
rota gunun mu yarın,valla 3 gundur kızım herseye aglak
oldu cok mutsuzum(( umarım bir sonrakı asıya kadar
sürmez..

3 aylık olunca anne ve babaya farklı davranmaya baslıyolarmıs.
benimkide bana bol bol güler mesela ama babasına acayip dilli.. aguu gugguu bütün herseyi anlatıyo.
bana sadece çapkın çapkın gülüyo o kadar. konuşmuyo benle deli :)

refleks ne yaptırdım nede duydum ama iyi bişidir heralde

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…