- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #66.781
yok cnm kucuk oturmalı bır kuvet bızımkı ben dusumu almıstım ,sonra
onu aldım oturdum dızımın üstünde tutarak masrapayla yıkadım..
en son da muslugun altından akan suya kafası harıc soktum bayagı
zaman da uyudu evırıp cewırmekten heralde:)))
yok cnm kucuk oturmalı bır kuvet bızımkı ben dusumu almıstım ,sonra
onu aldım oturdum dızımın üstünde tutarak masrapayla yıkadım..
en son da muslugun altından akan suya kafası harıc soktum bayagı
zaman da uyudu evırıp cewırmekten heralde:)))
kızlar emzirirken her seferinde tek gögsünüzü mü yoksa ikisini birden mi veriyosunuz?
ben simdiye kadar tek verdim ama yetmiyo gibi gelmeye basladı.
zaten artık sinir geldi..yok sütüm azalcak üzülmiyim yok sinirlenmiyim az yemiyim sütüm azalır kilolar aldı başını..
uyuyamazsam moralim bozulur sütüm azalcak diye.
panik atak olcam be.
şu 6 ay gecse de rahatlasakkk!
ben lansinoh kullanıyorum dün gece oğlumu yatırdım emdikten sonra sağdım çok az çıktı 20 cc filan ama olsun attım buzluğa
göğüslerim tamamen boşaldı çok rahat ettim gece daha iyi olduğunu farkettim
oğlum gece 12 de 3 te ve 6 da emiyo çok rahat ettik
bu ara sütümde sağmayla arttı gün içinde oğlum daha huysuzdu şimdi sağmaya başlayalı sanırım güzel doyuyo sesi çıkmıyo
yanlız akşama doğru tam saat 6 da kurulmuş saat gibi ağlıyo memeyi almıyo o saatte illa o mamayı içecek
dün çok uğraştım vermeyeyim diye ama başedemedim yıktı evi koca sesiyle
eşim bile mama verme emzir diyen insandır ve soğukkanlıdır o bile mama verr dedii
eskiden üzülürdüm o saatte mama yiyince 8 e kadar emmiyo
o saatlerde tam benim sütümün arttığı saatler oluyo süt kalıyo dediğin gibi rahatsız oluyodum
ama artık mamayı verir vermez bende sağıcam makinayla dolaba atıcam
eşime süt saklama poşeti al dedim aventin süt saklaba kabını almış
temizlenip kaynatıldıktan sonra kullanılabilirmiki
ben kullanmadan öncede yıkayıp kaynatıp peçete üzerinde kurutup öyle kullanıyorum
kızlar emzirirken her seferinde tek gögsünüzü mü yoksa ikisini birden mi veriyosunuz?
zaten artık sinir geldi..yok sütüm azalcak üzülmiyim yok sinirlenmiyim az yemiyim sütüm azalır kilolar aldı başını..
panik atak olcam be.
ya peki o mama istediği saatte sağdığın sütten vermeyi denemedinmi? bende ilk ay mama veriyordum. sağma düzenim oturmamıştı ve dr 2 emmeden sonra 1 mama verin diyordu. tabii arada süt yetmiyor ve mamayı fazla veriyorduk. takii 40 ı çıktı sütüm çoğalmaya başladı çünkü kendi kendime sağma düzenimi oturtmuştum, 3 saatte bir sağıyordum ve mamayı kestik.. o gündenn bu yana hiç mama vermedim ve gecede olsa kalkıpp sütümü sağıp uyuyorum.
saklama poşeti ya da kabı almadım. sadece buzdolabında saklıyorum dondurucusu derin dondurucu değil. dolabada cam biberonla koyuyorum.
emzirirken her 2 göğsünüde vermelisin dr lar da diyo bunu.. yoksa sütün azalır.. diyelimki sağ göğsünü 20 dk emziriyon, onun yerine sağı 10 dk emzir sola geç onuda 10 dk emzir.. ve bir sonraki emzirmende tam tersi önce sol göğsünden başla emzirmeye ki sütün en yağlı kısmından faydalansın bebişin.
sen benim içim dışım, varlığım, nefesim, tadım tuzum, gözyaşım gülüşüm, çığlığım suskunluğum, sabrım, metanetim, gücüm, güzelliğim, ruhum, canım herşeyimsin ..
bugüne kadar kendim için yaşadım ama artık senin için yaşamak çok daha kutsal benim için
dudaklarında minik gülüşü, yumuşacık tenini, yanında huzurla uyumayı dünyadaki hangi basit şeye değişebilirim ki ben ??
bugün ilk anneler günüm ve ben Allahın bana armağan ettiği en eşsiz hediyeye bakıyorum
artık hayatım sensin yavrum
artık hayatım senin ...
panik atak olcam be.
kızlar naptınız anneler gununde? benimki bugun bi kuru cicekle geldi elime tutusturdu.
neyse aradan zaman gecti sonra ev cok pis oğlum ben napıcam senin bu pasaklı annenle dedi
aldı süpürgeyi evi süpürdü bütün gün.
ben fıttırdım tabi pasaklı kendi anasıdır. salak.. al dedim hem cocuga bak
hem temizlik
hem yemek hepsini yap.
cocugu benim kucagıma bırakıyo temizlik yapıyo.
bakan biri olsa bende bilirim temizlik yapmayı...
Canim bebeginin kusma problemi azaldimi?
verdim ama anladı
zorla içirdim sonra yine ağladı mama verdik
doktor günde bir öğün mama ver bişey olmaz demişti
yapacak bişey yok veriyorum mecbur
ben ek gıdaya geçince sakladığım sütleri muhallebi çorba vs.. eklemek için saklıyorum
kızlar bişey sorucam gün içinde sağdığınız sütleri karıştırıpmı dondurucuya atıyosunuz yoksa her sağdığınızı ayrı ayrımı poşetliyosunuz gün içinde
ya peki o mama istediği saatte sağdığın sütten vermeyi denemedinmi? bende ilk ay mama veriyordum. sağma düzenim oturmamıştı ve dr 2 emmeden sonra 1 mama verin diyordu. tabii arada süt yetmiyor ve mamayı fazla veriyorduk. takii 40 ı çıktı sütüm çoğalmaya başladı çünkü kendi kendime sağma düzenimi oturtmuştum, 3 saatte bir sağıyordum ve mamayı kestik.. o gündenn bu yana hiç mama vermedim ve gecede olsa kalkıpp sütümü sağıp uyuyorum.
saklama poşeti ya da kabı almadım. sadece buzdolabında saklıyorum dondurucusu derin dondurucu değil. dolabada cam biberonla koyuyorum.
n.
hehe bizimki cicek aldı diye ben bir sürü laf ettim,niye masraf ettin modundaydımm.. sen de cicege kuru diyorsunnn ...sadece cicekteki notu verseydi bile yeterdi.. bence hediyeyi begenmemezlik kücük gormek kocanın degil senin ayıbın..
temizlik olayını da kaale alma, catlatacak kadar güldür espiriler yap bu durumla yüzleş kendinle dalga gec.. sende rahat edersin kocanda.. sonucta bebek olmadan onceki halini biliyordur eşin.. o yüzden espirisine laf sokuyordur..
kızlar bişey sorucam gün içinde sağdığınız sütleri karıştırıpmı dondurucuya atıyosunuz yoksa her sağdığınızı ayrı ayrımı poşetliyosunuz gün içinde
kızlar,
yarın saglık ocagında kızımın refleks kontrolü var..
sizlerden hiç duymadım,bunu yaptıran olmadı mı hiç??
bu arada kızım babacı oldu bileee...babası gelıncee gününü
anlatır gibi mimiklerle sesler cıkartıyo:=)))
ama bana hıc cılvesı yok ki...
ŞIMARIK ;
rota gunun mu yarın,valla 3 gundur kızım herseye aglak
oldu cok mutsuzum(( umarım bir sonrakı asıya kadar
sürmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?