2012 Şubat Anneleri

bugün kızımla sağlık ocağına gidelim dedik
yanımızda bi arkadaşım daha vardı.
neyse çıktık dışarı koyduk bebekleri arabalara
bi kaldırım vardı.bende onun arabasını indirmeye yardım ederken içinde bebeğiminde olduğu araba birden hareket etti ve sırtının üstüne yattı(
dondum kaldım bi anda ne yapacağımı şaşırdım ama çok şükürki bebeğim düştüğünü farketmedi bile arabanın.
araba sırtüstü yattığı için kızımda arkasının korumalığı sayesinde rahatsız dahi olmadı çok şükür.
ama ben kendime sinir oldum ne kadar dikkatsizim die.
Allah korusun daha kötü olabilirdi.
neyse ordan sağlık ocağına gittik.çok şükür benim kızımda 1 haftada 230gr almış.
ama sağlık ocağından dönüşümüz tam bi kabustu.
bağıra bağıra geldik resmen.
o kadar ağladıki bidaha çıkarmaya tövbe ettim.herkes bize baktı sinir oldum.ne var diyesim geldi!! arabayımı kontrol edicem bebeğimimi susturucam şaşırdım kaldım.kucağımada alamadım!!!bu aptal bebek arabalarıda o kadar hantal ki ben sağa çeviriyorum o sola gidiyo resmen:S
zaten zor cesaret etmiştim dışarı çıkarmaya bana ii bi ders oldu.

bugün kızımla sağlık ocağına gidelim dedik
yanımızda bi arkadaşım daha vardı.
neyse çıktık dışarı koyduk bebekleri arabalara
bi kaldırım vardı.bende onun arabasını indirmeye yardım ederken içinde bebeğiminde olduğu araba birden hareket etti ve sırtının üstüne yattı(
dondum kaldım bi anda ne yapacağımı şaşırdım ama çok şükürki bebeğim düştüğünü farketmedi bile arabanın.
araba sırtüstü yattığı için kızımda arkasının korumalığı sayesinde rahatsız dahi olmadı çok şükür.
ama ben kendime sinir oldum ne kadar dikkatsizim die.
Allah korusun daha kötü olabilirdi.
neyse ordan sağlık ocağına gittik.çok şükür benim kızımda 1 haftada 230gr almış.
ama sağlık ocağından dönüşümüz tam bi kabustu.
bağıra bağıra geldik resmen.
o kadar ağladıki bidaha çıkarmaya tövbe ettim.herkes bize baktı sinir oldum.ne var diyesim geldi!! arabayımı kontrol edicem bebeğimimi susturucam şaşırdım kaldım.kucağımada alamadım!!!bu aptal bebek arabalarıda o kadar hantal ki ben sağa çeviriyorum o sola gidiyo resmen:S
zaten zor cesaret etmiştim dışarı çıkarmaya bana ii bi ders oldu.

Herkese selamlar.. Konuyu hamile kaldığımdan beri takip ediyorum ancak yazmaya bi türlü fırsat bulamadım.. Yani hepinizi buradan tanıyorum aslında :).. Bende 8 şubatta bir erkek bebek dünyaya getirdim. Şu sıralar oğlumun fazlasıyla salya akıntısı var. Birde burda okuyorum yazıyosunuz bebeğim hep gülüyor falan diye imreniyorum sizlere. Benim oğlum ancak çok canı isterse altı açıldığında falan nadir gülüyor. Suratı hep ciddi ve kaşları hep çatık, yani kısacası hep sinir harbi yaşıyoruz. Önceden gaz sıkıntılarına bağlıyordum ama artık çok fazla bu sorunu yaşamıyoruz. Aranızda salya durumu ya da bu somurtkanlık halini yaşıyanlar varmı acaba.?

hoşgeldin canım.benim kızımda da salya tükürük hepsi biarada.zaten elide hep ağzında olduğu için bu salya durumları dahada artıyor.ama ne kadar huysuz bi kızımda olsa karşısına geçip konuşunca acaip gülüo hatta yavaş yavaş kahkahaları bile var artık (maşallah)

bukleeee çook özledim sizi napıyosun? ne var ne yok ruzgarım nasıl?

geçmiş olsun tatlım bende sinir oluyorum araba işine her yer eşik göçük kaldırıma inmek bir dert çıkmak bir dert o yüzden ben kanguruyla çıkıyorum

salya sorunu hepimizde var ama bizimki sabahları çok mutlu gün boyu karışık bir güler bir dudak büzer akşamlarıda facia hep ağlar dengesiz bir bebeğim var seninki en azından istikrarlı hem sürekli değişiyorlar belli olmaz daha

kızlar yaa bebeği kusanlar varmı? benim oğluşum bir gün hiç kusmuyor yada 1-2 defa birde bakıyorum bir günde 7-8 defa deli gibi kusuyor ama üşütme felan gibi bir durum yok doktoramı götürsem dedim reflü deyip gaviscon yada zinko verip gönderiyr diyorlar anti reflü (ar) malardanmı alsam kullanan varmı?

sevsim senin bebişle benim aynı gidiyordu dimi ya da faceteki ogretmen sen degil miydin ? 3260 dogmustu galiba bebegin aynıydı gramı gramına bebeklerimiz ya da ben nick karıstırıyorum.. bu arada benim bebegi sadece badisiyle tartıyor dr u sonra 10 gr cıkartıyor,sende oyle yaptır tatlım,200 gr cıkartılması fazla degil mi ?

bizde seni çok özledik rüzgar şimdilik bakıyo bana ama dudak pörtlemiş durumda çığlığı basacak musab napıyo ?

40 gunde bir kilo 3. aya gore müthiş bence,biz 30 gunde 650 gr cık aldık.. maşallah bebegineeeeeee

salya tükürük hepsi çokkk fazla bizdede hatta bez yada önlük koymadığımda üstü hemen ıslanıyor gülme konusuna gelince o gerçekten bebekten bebeğe göre değişiyor bnm kuzum maşallah diyeyim sürekli gülüyor,uyanırken bile ama 4 arkadaş birlikte doğum yaptık diğer bebekler gülmüyor okadar.Bazı bebeklerde biraz daha büyüdüklerinde çok gülermiş

hoşgeldin canım, bende senin gibi yeni sayılırım aynı şekilde hamilelikten beri takip edip bir türlü fırsat bulamayanlardan :)
salya herkesin sorunu bizimki birde parmaklarını emiyo ki memeyi öyle emmiyo
oğlum konuşulduğu zaman kahkaha atıyo ama normal duruşu inanılmaz asık suratlı, bebiş bunlar ne yapacakları belli olmuyo :)

Teşekkürler hoşbuldum cnm.. Maşallah kızına ne güzel.. :) Bizim kahkahaları duymamıza daha çokkk var belli ki..

Sabahları genelde bizimkide huzurlu oluyor ama gülmesi pek yok, çok nadir.. Haklısın bi kaç ay sonra daha net anlamaya başlarız duygu hallerini heralde.. :)

Evet benim oğlumunda önü sürekli sırılsıklam oluyor. Bende eltimle 20 gün arayla doğum yaptım, onun ki şimdiden ne güzel gülüyor. Ama bizim somurtkan gülmeyi şimdilik pek sevmiyor sanırım. Dediğin gibi umarım biraz daha büyüdüğünde güler bol bol.. :)

cnmm selam..
Yokluğun çok belli vallahi arada uğrasa..kayınvalidene ne denir bilemiyorum hemm allah razı olsun hemde allah vicdan versin diyorum (

bence allah elefereya oyle kaynana vermiş dua etsin,tanıdıgımdan bilioyrum kadın 3 yasındaki torununa arada bakarken hep soylendi,kendi evinde baktı ne yemegi ne temizligi.. o kücücük cocuga bakıyor o bile yeterrr bence..fazlasını aramaya lüzum yok..kaynanaya guvenilip cocuk yapılmaz..

.
maşallah fıstıgına yawff :))VİRÜSnescafe suanda zaten içmemen lazım degil mi tatlım ??? bende kvaltıyı sadece ekmegin üstüne peynir sürerek yapardım şimdi daha bir fakirhane menum var..

bizde ki alerji belirtileri : kakada nokta kan , ıkınmalar ama gece boyunca ıkınmalar, kusma ... bizimki de kusuyordu ben fazlası cıkıyor diye aldırıs etmiyordum hani her bebek kusar ya...ama şimdi haftada 1 ya da 2 kere oyle oluyor..malum fazla emmiyor zatenn :)) iştahsızlık.. bunlar belirtilerimizdi dr iştahsızlıgımızın inek sütüne alerjiden oldugunu soylemişti , ee ben artık fazla abartmıyorum diyeti ne bilim cikolata yeme dedi ama artık yıyorummm

o zaman bırak canım uyumasın :) bu arada bizimki de fazla uyuyor iki gündür yaa 18 saat 20 saate cıktı.. :S tırsıyorum ama uyanınca mutluuydu dün aksam ...

cok gecmiş olsun su ülkemin su anlamsız sokaklarında o arabalarla ne halt yicez cok merak ediyorumm.. ben sadece sahile parka avmye gittim şimdilik, ara yerler mesela maltepe merkeze gidemem gibi,kanguruyla ancakk..

hee kızlar size soylemeyi unuttum ben gecen gün bebegimle cop tenekesine carptım :)) o var diye heyecan yaptım daaa :))

Teşekkürler. Hoşbuldum canım. Aynıyız yani :)
Bizimkide ellerini memeden daha iştahlı emiyor, sesler çıkara çıkara hemde. Memeye karşı çok daha iştahsız, istediği kadar aç olsun uyuyup uyanmadan kesinlikle emmez memeyi. Vermeye kalkınca deli gibi ağlıyor. Nedendir bilmiyorum.. :S Kilo alışı normal Allah'tan ondan çok sorun etmiyorum..
Benimki hep asık suratlı, çatık kaşlı şimdiden çok ciddiyiz bakalım ilerde nasıl olucak.. :)

Ben kayınvalıdeme guvenerek cocuk yapmadım zaten.
Bakıcı ayarlamayı dusunuyorduk, kayınvalıdem ben bakarım dedı.
Yemek konusunda ıse, o bızde kaldıgı ıcın her aksam yemek yapıyorum, normalde aksam salata yemeyı tercıh edıyorum.
Ondan da her zaman olmasa da arada bır yardım beklerdım.
Netıcede goruyor, 3' gıbı uyuyup, 6:30 gıbı uyanıyorum.
Sonucta ben keyfımden calısmıyorum, bıraz dınlenmeye benım de hakkım var.

kızlar bebeklerinize oyuncak veriyor musunuz?nasıl oyuncaklar veriyosunuz? marka modelde söyleyin

Oynamaya başlamadı daha diye biz oyuncak almadık. Tiny love tekmele oyun halımız var bazen onun oyuncaklarını alıp eline veriyorum bir iki sallıyor sonrada atıyor, pek anlamıyor daha yani sadece refleksle tutuyor. :) Biraz daha anlamaya başlasın o zaman düşünüyorum ilgisini çeken şeylere göre alırız artık..

İş hayatı zaten zor, üzerine birde uykusuzluk, bebek bakımı, evde de azda olsa yardım bekler insan böyle bi durumda. Allah yardımcın olsun canım..

şimdi uyuyor ama uyanmak üzere tahminedeceğin gibi bir taraftan onu sallıyorum eşinle naptınız düzeldimi durumlar? nurhanlar yarınmı gelekti?

iyiyiz eşimle canım sana geldiğimde bişeyler konuşmuştuk hatırlarsan o iş tamam ikna ettim :) nurhanlar vazgeçti canım gelmiyorlar

kızlar bebeklerinize oyuncak veriyor musunuz?nasıl oyuncaklar veriyosunuz? marka modelde söyleyin

oyuncak evde çok ama eline veriyorum anlamıyo daha anakıcağının oyuncaklarına bakıyo bi tek dönencesinden nefret ediyo 3+ oyuncakları var ama bakmıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…