- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.221
Herkese selamlar.. Konuyu hamile kaldığımdan beri takip ediyorum ancak yazmaya bi türlü fırsat bulamadım.. Yani hepinizi buradan tanıyorum aslında :).. Bende 8 şubatta bir erkek bebek dünyaya getirdim. Şu sıralar oğlumun fazlasıyla salya akıntısı var. Birde burda okuyorum yazıyosunuz bebeğim hep gülüyor falan diye imreniyorum sizlere. Benim oğlum ancak çok canı isterse altı açıldığında falan nadir gülüyor. Suratı hep ciddi ve kaşları hep çatık, yani kısacası hep sinir harbi yaşıyoruz. Önceden gaz sıkıntılarına bağlıyordum ama artık çok fazla bu sorunu yaşamıyoruz. Aranızda salya durumu ya da bu somurtkanlık halini yaşıyanlar varmı acaba.?
bugün kızımla sağlık ocağına gidelim dedik
yanımızda bi arkadaşım daha vardı.
neyse çıktık dışarı koyduk bebekleri arabalara
bi kaldırım vardı.bende onun arabasını indirmeye yardım ederken içinde bebeğiminde olduğu araba birden hareket etti ve sırtının üstüne yattı(
dondum kaldım bi anda ne yapacağımı şaşırdım ama çok şükürki bebeğim düştüğünü farketmedi bile arabanın.
araba sırtüstü yattığı için kızımda arkasının korumalığı sayesinde rahatsız dahi olmadı çok şükür.
ama ben kendime sinir oldum ne kadar dikkatsizim die.
Allah korusun daha kötü olabilirdi.
neyse ordan sağlık ocağına gittik.çok şükür benim kızımda 1 haftada 230gr almış.
ama sağlık ocağından dönüşümüz tam bi kabustu.
bağıra bağıra geldik resmen.
o kadar ağladıki bidaha çıkarmaya tövbe ettim.herkes bize baktı sinir oldum.ne var diyesim geldi!! arabayımı kontrol edicem bebeğimimi susturucam şaşırdım kaldım.kucağımada alamadım!!!bu aptal bebek arabalarıda o kadar hantal ki ben sağa çeviriyorum o sola gidiyo resmen:S
zaten zor cesaret etmiştim dışarı çıkarmaya bana ii bi ders oldu.
Herkese selamlar.. Konuyu hamile kaldığımdan beri takip ediyorum ancak yazmaya bi türlü fırsat bulamadım.. Yani hepinizi buradan tanıyorum aslında :).. Bende 8 şubatta bir erkek bebek dünyaya getirdim. Şu sıralar oğlumun fazlasıyla salya akıntısı var. Birde burda okuyorum yazıyosunuz bebeğim hep gülüyor falan diye imreniyorum sizlere. Benim oğlum ancak çok canı isterse altı açıldığında falan nadir gülüyor. Suratı hep ciddi ve kaşları hep çatık, yani kısacası hep sinir harbi yaşıyoruz. Önceden gaz sıkıntılarına bağlıyordum ama artık çok fazla bu sorunu yaşamıyoruz. Aranızda salya durumu ya da bu somurtkanlık halini yaşıyanlar varmı acaba.?
canım ne kadar ki kilosu? benimki de az geldi bana bugün tartıldı işre 5470
ben sağlık ocağına da götürüyorum ama birbirinden farklı rakamlar çıkıyo valla , sağlık ocağında soymadan tartıp sonra 100 200 gr falann düşüyorlar ondan heralde
bukleeee çook özledim sizi napıyosun? ne var ne yok ruzgarım nasıl?
geçmiş olsun tatlım bende sinir oluyorum araba işine her yer eşik göçük kaldırıma inmek bir dert çıkmak bir dert o yüzden ben kanguruyla çıkıyorum
salya sorunu hepimizde var ama bizimki sabahları çok mutlu gün boyu karışık bir güler bir dudak büzer akşamlarıda facia hep ağlar dengesiz bir bebeğim var seninki en azından istikrarlı hem sürekli değişiyorlar belli olmaz daha
mrb kızlar biz de rota aşımızı yaptırdık geldik şimdi uyuyor. 40 günde 1 kilo almış doktor gayet iyi dedi anne sütüne devam dedi. Su veriym mi diye sordum gerek yok dedi. Bi de diş çıkarıyor sanmıştım ben ağzında beyaz beyaz ve sert yer var, diş değilmiş yağ toplanmasıymış. Dili de pamukçuk gibiydi sanki onun için de karbonat falan sürmene gerek yok şu an müdahale edilmesi gerekli bişi değil dedi.
bizde seni çok özledik rüzgar şimdilik bakıyo bana ama dudak pörtlemiş durumda çığlığı basacak musab napıyo ?
hoşgeldin canım.benim kızımda da salya tükürük hepsi biarada.zaten elide hep ağzında olduğu için bu salya durumları dahada artıyor.ama ne kadar huysuz bi kızımda olsa karşısına geçip konuşunca acaip gülüo hatta yavaş yavaş kahkahaları bile var artık (maşallah)
salya sorunu hepimizde var ama bizimki sabahları çok mutlu gün boyu karışık bir güler bir dudak büzer akşamlarıda facia hep ağlar dengesiz bir bebeğim var seninki en azından istikrarlı hem sürekli değişiyorlar belli olmaz daha
salya tükürük hepsi çokkk fazla bizdede hatta bez yada önlük koymadığımda üstü hemen ıslanıyorgülme konusuna gelince o gerçekten bebekten bebeğe göre değişiyor bnm kuzum maşallah diyeyim sürekli gülüyor,uyanırken bile ama 4 arkadaş birlikte doğum yaptık diğer bebekler gülmüyor okadar.Bazı bebeklerde biraz daha büyüdüklerinde çok gülermiş
cnmm selam..
Yokluğun çok belli vallahi arada uğrasa..kayınvalidene ne denir bilemiyorum hemm allah razı olsun hemde allah vicdan versin diyorum(
.
canım ; 200gram almıs tam 1 haftadatabı kı 4 ögun mama sayesınde (
ben bayagı zamandır gece uyumuyorum o bogulur gıbı olup da
agladıgından berı aynıyım ..Allah yardım eder bebeklerımıze ama ınsan
gercekten elınde olmadan uykuyu unutuyor ..ben de esıme guvenemıyorum
ama dun cok yorgundum ve gece mama verdıgım ıcın süt sagmam gerekıyordu
eve de 12de gelınce verdım al dedım sut sagıp gelcem ..
alerjı belırtılerı neler kı cnm ben peynırsız yasayamam,süt olmadan
nescafe de ıcemeemmm..olmasın lütfen alerjı olmasınnnn...
olsun canım sağlıklı olsunda neyle aldığının bu önemi yok
bol bol emzir yinede
canım bebeğin kaç aylıktı kaşığa tepkisi nasıldı ?
benimkide 5güne 1 yapıyo hatta geçen 7günü buldu etkisi olabilir mi diyosun? dr normal anne sütü alıyo sadece geç yapabilir demişti
huzursuz değilse bırak uyumasın diyo
bugün kızımla sağlık ocağına gidelim dedik
yanımızda bi arkadaşım daha vardı.
neyse çıktık dışarı koyduk bebekleri arabalara
bi kaldırım vardı.bende onun arabasını indirmeye yardım ederken içinde bebeğiminde olduğu araba birden hareket etti ve sırtının üstüne yattı(
dondum kaldım bi anda ne yapacağımı şaşırdım ama çok şükürki bebeğimin düştünü farketmedi bile arabanın.
araba sırtüstü yattığı için kızımda arkasının korumalığı sayesinde rahatsız dahi olmadı çok şükür.
ama ben kendime sinir oldum ne kadar dikkatsizim die.
Allahj korusun daha kötü olabilirdi.
neyse ordan sağlık ocağına gittik.çok şükür benim kızımda 1 haftada 230gr almış.
ama sağlık ocağından dönüşümüz tam bi kabustu.
bağıra bağıra geldik resmen.
o kadar ağladıki bidaha çıkarmamaya tövbe ettim.herkes bize baktı sinir oldum.ne var diyesim geldi!! arabayımı kontrol edicem bebeğimimi susturucam şaşırdım kaldım.kucağımada alamadım!!!bu aptal bebek arabalarıda o kadar hantal ki ben sağa çeviriyorum o sola gidiyo resmen:S
zaten zor cesaret etmiştim dışarı çıkarmaya bana ii bi ders oldu.
hoşgeldin canım, bende senin gibi yeni sayılırım aynı şekilde hamilelikten beri takip edip bir türlü fırsat bulamayanlardan :)
salya herkesin sorunu bizimki birde parmaklarını emiyo ki memeyi öyle emmiyo
oğlum konuşulduğu zaman kahkaha atıyo ama normal duruşu inanılmaz asık suratlı, bebiş bunlar ne yapacakları belli olmuyo :)
bence allah elefereya oyle kaynana vermiş dua etsin,tanıdıgımdan bilioyrum kadın 3 yasındaki torununa arada bakarken hep soylendi,kendi evinde baktı ne yemegi ne temizligi.. o kücücük cocuga bakıyor o bile yeterrr bence..fazlasını aramaya lüzum yok..kaynanaya guvenilip cocuk yapılmaz..
.
maşallah fıstıgına yawff :))VİRÜSnescafe suanda zaten içmemen lazım degil mi tatlım ??? bende kvaltıyı sadece ekmegin üstüne peynir sürerek yapardım şimdi daha bir fakirhane menum var..
bizde ki alerji belirtileri : kakada nokta kan , ıkınmalar ama gece boyunca ıkınmalar, kusma ... bizimki de kusuyordu ben fazlası cıkıyor diye aldırıs etmiyordum hani her bebek kusar ya...ama şimdi haftada 1 ya da 2 kere oyle oluyor..malum fazla emmiyor zatenn :)) iştahsızlık.. bunlar belirtilerimizdi dr iştahsızlıgımızın inek sütüne alerjiden oldugunu soylemişti , ee ben artık fazla abartmıyorum diyeti ne bilim cikolata yeme dedi ama artık yıyorummm
o zaman bırak canım uyumasın :) bu arada bizimki de fazla uyuyor iki gündür yaa 18 saat 20 saate cıktı.. :S tırsıyorum ama uyanınca mutluuydu dün aksam ...
cok gecmiş olsun su ülkemin su anlamsız sokaklarında o arabalarla ne halt yicez cok merak ediyorumm.. ben sadece sahile parka avmye gittim şimdilik, ara yerler mesela maltepe merkeze gidemem gibi,kanguruyla ancakk..
hee kızlar size soylemeyi unuttum ben gecen gün bebegimle cop tenekesine carptım :)) o var diye heyecan yaptım daaa :))
kızlar bebeklerinize oyuncak veriyor musunuz?nasıl oyuncaklar veriyosunuz? marka modelde söyleyin
Ben kayınvalıdeme guvenerek cocuk yapmadım zaten.
Bakıcı ayarlamayı dusunuyorduk, kayınvalıdem ben bakarım dedı.
Yemek konusunda ıse, o bızde kaldıgı ıcın her aksam yemek yapıyorum, normalde aksam salata yemeyı tercıh edıyorum.
Ondan da her zaman olmasa da arada bır yardım beklerdım.
Netıcede goruyor, 3' gıbı uyuyup, 6:30 gıbı uyanıyorum.
Sonucta ben keyfımden calısmıyorum, bıraz dınlenmeye benım de hakkım var.
şimdi uyuyor ama uyanmak üzere tahminedeceğin gibi bir taraftan onu sallıyorum eşinle naptınız düzeldimi durumlar? nurhanlar yarınmı gelekti?
kızlar bebeklerinize oyuncak veriyor musunuz?nasıl oyuncaklar veriyosunuz? marka modelde söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?