- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.181
hugocuk ben istanbul'da oturuyorum canım. akrabalarımız çanakkale'de. köyündeniz biz. en son geçen sene gitmiştim. sen neresindesin çanakkale'nin?
kızlar aranızda dogumdan sonra el yada ayak tırnagında ete batma yada dıger adı dolama olan varmı ??? arastırmama gore dogumdan sonra yasayan cok var odemle alakalı...
benım ıkı ayagımın da bas parmak tırnagında var ve delı olucm 1 aydır gecmıyor sureklı akıyor tekrarlıyor bırı baya ılerledı et cıktı kenarından sanırım cekılecek acısından degılde cocugu nasıl bırakıp cektırcem dıye korkuyorum bı kaynanam var bakabılcek ama agladıgı zman susturamaz oda offfffff cok aglıyor kuzum hala ya((
bu kilo olayı anneler arasında baya takıntı sanırım
ben de takıyorum ama önemsemicem artık
kızım 3 aylık 5300 oldu ancak
nerdeyse bütün gün emiyor ama bu kadar napalım
çok şükür hiç bi sıkıntımız yok
varsın minik bir kuş olsun
çubuk gibi parmakları çırpı gibi bacakları var
yaz geldi mi napcaz bilmem
herşey çıkacak meydana :))
günaydın annecikler
dün gece bende okudum eşimede anlattım gece gelip kontrol etti bebeğe bakıp gitti
bende uzun süre uyuyamadım gece uyanıp uyanıp kontrol ettim
ahh biz böyle üzüldüysek anacığı napsın yavrusu gitmiş
canım aynısı benim sağ baş parmağımda varr doğumdan sonra oldu neden oluyomuş önemlimiymiş
bende bebeğe bakmaktan kendime bakamıyorum
geçen gece kanamış patlamış
Kizlar biz iyice su dedikoducu kadinlar gibi olduk ilerde dicez aaa bakbak komsunun cocugunasil yedi nasil yedi tabaktapasta birakmadi bizimki miz miz bogazi yok aaa aysenin kizi tombik kaldiramadim fatmanin oglu nasil uzun oyle nasil erkendende yuruyo bak goruyomusun dahabizimki emekliyo anca:))) sabanin filminde su otobuste dedikodu yapan kadin gibi bizde bi gelin var dusman basina dostlar ahh ahh:)))
kızlar aranızda dogumdan sonra el yada ayak tırnagında ete batma yada dıger adı dolama olan varmı ??? arastırmama gore dogumdan sonra yasayan cok var odemle alakalı...
benım ıkı ayagımın da bas parmak tırnagında var ve delı olucm 1 aydır gecmıyor sureklı akıyor tekrarlıyor bırı baya ılerledı et cıktı kenarından sanırım cekılecek acısından degılde cocugu nasıl bırakıp cektırcem dıye korkuyorum bı kaynanam var bakabılcek ama agladıgı zman susturamaz oda offfffff cok aglıyor kuzum hala ya((
Canım benden küçük bir tavsiye sana. Tırnak çektirmekten bahsediyorsun sanırım. Ben iki kez çektirdim ayak baş parmağımın tırnağını. Gerçekten çok zor oluyor. Ameliyattan sonraki günler daha da zor. Bebişinle çok zor olur. Benim sürekli tekrarlıyordu çektirmeme rağmen. Sonunda eşim bir hastane buldu. Bayrampaşa Beşyüzevlerde Beşyüzevler Hastanesi. Orada bir doktor tırnağın tamamını değil, sadece yan kısımlarını alıyor. 10 dakikalık bir operasyon. Benim hem bir daha tekrarlamadı, hem de daha da güzel, pedikürlü gibi bir görüntü oldu :) Kafana yatarsa bir araştır. Acısı çok kötü bilirim.
Kİzlar hamileligimde caydan feci tiksinmistim aranizda bunu yasayan varmi icince aci tat geliyodu 6. Aydan sonra icebildim acaba kiz cocuklarina ozel bi durummu merak ettim siz severek iciyomuydunuz
Kizlar burda bu konuyu cok konustuk ama ben kimlerin bebeiginin kustugu halde gelisimi normal onu ogrenmek istedim. Benim bebegimin cok sukur gelisimi normal fakat ben asalmasini beklerken hala cok fazla kusuyo. Nerdeyse 3 saatte bir emziriyorum ki acikmMasi mumkunmu daha memeden ayrilmadan emdigi butun sutu uzerime kusuyor. Gunde 4 kez kiyafet degistiriyorum kustugu yeri temizliyorum. Bi lokma kahvaltiyla aksam ediyorumoyle zor durumdayimki basindan ayrilamiyorum artik bide kendini cevirebiliyo diye daha cok korkuyorum. Oyle zor durumdayim ki tek basima gucum kalmiyo artik. Apartmanda bi komsum var onunda bizden 25 gun buyuk bebegi var annesiyle birlikte bakiyo bebegine bana bi tabak corba dahi cikarmiyo onada cok stemliyim burda yazimda icimi dokim (( allahim herseyin beterinden korusun bebeklerimizi. Cok kiyafet degistiriyorum diye ne gerek var cocuk mendil sokustur diyolar sen cok pimpiriisin diyolar. Cocugun ustu sirilsiklam oluyo eti bile usuyo nasil degistirmiyceksin allahim deli ediyolar beni kafayi yemek uzereyim. Benim gibi olan anneler pratik cozumlwr bulduysa nolur benimle paylassin (((( 14:
selam kızlar
bıngıldak konusu o kadar geniş kapsamlı bişeymişki yeni öğrendim
öyle parmak ölçümüyle biten bişey değilmiş beyin ultrasonuna kadar gidiyomuş bebek 6aya gelene kadar kapanmaması gerekiyomuş 2 yaşına kadar diye bişey yok bıngıldak yumuşak değilse kapanıyo anlamına gelmiyor kafada 36 çeşit beyin fonksiyonunu geliştiren kemik varmış önemli olan onların kapanmaması.. yani üzülme bennebileyim ben artık rahatım bu konuda
KiZlar biraz once topigin en baslarina baktimda daha bebeklerimizin cinsiyetlerini bile ogrenmemisiz. 2 li testlerimizin sonuclarini falan paylasiyormusuz cinsiyetler sirayla belli olmaya baslayinca bi heycanla paylasmisiz ayy cok duygulandim yasukurler olsun bebeklerimiz artik kucagimizda.aranizda en basindan beri burda olanlar bilir cok keyifliydi hamileligimizi burda tamamladik her derdimizi paylastik. Cogu arkadas simdi yok ama keske gelseler. Dunyam80, ecrin, elefera, bblue, pikepolat, ezgi, berraksu, bennebileyim sende bayadir burdasin dimi?
Kİzlar hamileligimde caydan feci tiksinmistim aranizda bunu yasayan varmi icince aci tat geliyodu 6. Aydan sonra icebildim acaba kiz cocuklarina ozel bi durummu merak ettim siz severek iciyomuydunuz
kızlaaarrr,
bugun doktora gıttık ,şükür mamayla kusmayınca az da olsa kılo almıs guzel melegım..
sonra da halamlara gıttık ,butun gunu ıkınarak ve anıden uyanıp morarana kadar aglayarak
gecırdı ..Bunun gazdan öte bırsey oldugunu fark ettım ,ama nedır bulamadık..Onlar da şaşırdı..
Acaba kabız mı dıye düşündüm ama bılmıyorum belırtıleırnı fazla..Makat catlamaması ıcın mamaya
zeytınyagı damlatacakmısım koyarken en ıyısı oymus ..öyle dedı doktor ,deneyecegım ..
Bu arada ek besın konusu benı şimdiden sınır edıyor ..Evet dısarıda falan rahat olur belkı ,ama
emzırmek gıbı kolay bırsey varken kendı yogurdumu yapmaya ugrasmak,rende vs bana cok zor gelıyor
cok sıkıcı yaa..zaten mutfagı hıc sevmem ,iyice iş binecek omzuma((Çok mu tembelım ben
?
günaydın kızlar
neden bi bebek uyumaz zaten gündüz uykumuz yok gecede azalmaya başladı
kendi uykumu geçtim bebeğim adına endişe etmeye başladım 13-15 saat uyuması gerekmiyo mu?
bennebileyim ; ne kdr almış kuzun? bildiğin evhamlı annelerdeniz neden uyku arası ıkınıyo acaba rahat mı değil diye sabaha kdr uyumadım bide dün fazla kusuyodu gecede kusup kendini kurtaramayacak diye ayakta uyuklamışım eşim çok üzüldü gece geldi ben beklerim git azcık dinlen dedi ama güvenemedim uyur diye düşündüm yattım ama hep tilki uykusunda
merhaba canim nasilsin ozlettin kendini nasilsin minigin nasil? Senin isin bize gore dahada zor biz bi taneyle kendimizi kaybediyoruz:)bence sağlıklı yavrun canım...
benimkilerde boş böyle
ama bebeğin ağlamıyorsa toktur.
boyu kilosu orantılı ise sağlıklıysa
evham yapma canım...
canları içinde olsun...
Ay sorma sukur fitil cok iyi geliyor atesi olmuyor uyutuyorda ilkinde boyle yapmamisti bu sefer uykusunda hep ciglik atarak agliyor tekrar uyuyor butungece arada cigligi basip uyudu dun cok etkilenmis demek cok agladi o yakanda onu gordu herhalde butungece icim eridi resmenyavrum benim kıyamam bu aşılar çok sinir bozucu gerçekten
günaydın kızlar
neden bi bebek uyumaz zaten gündüz uykumuz yok gecede azalmaya başladı
kendi uykumu geçtim bebeğim adına endişe etmeye başladım 13-15 saat uyuması gerekmiyo mu?
bennebileyim ; ne kdr almış kuzun? bildiğin evhamlı annelerdeniz neden uyku arası ıkınıyo acaba rahat mı değil diye sabaha kdr uyumadım bide dün fazla kusuyodu gecede kusup kendini kurtaramayacak diye ayakta uyuklamışım eşim çok üzüldü gece geldi ben beklerim git azcık dinlen dedi ama güvenemedim uyur diye düşündüm yattım ama hep tilki uykusunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?