2012 Şubat Anneleri

umarım bi an önce düzelir kayınpederinin durumu sende eşine kavuşursun canım yalnızlık çok zor

bizim bi tanıdığımız çocuğu olunca evinden tv'yi çıkardı, çocuk 3 yaşı bitene kadar tv nedir bilmedi,
ama bi görseniz algılaması nasıl kuvvetli, söylediğin şeyi hemen aklında tutabiliyo çocuk, çünkü beyni tv'deki görüntü kareleriyle dolu değil
keşke bizde yapabilsek

olsun canım sağlıklı olsunda neyle aldığının bu önemi yok
bol bol emzir yinede:34
huzursuz değilse bırak uyumasın diyo

Evet cnm emzırmeye devam tabı kı ama ben saatlı emzırdıgım ıcın ve 8 ögun
werdıgım ıcın yarısı mamaya gıttı,tek korkum sütümün bitmesi..Mamayı zararlı
ve kötu asla bulmuyorum ,ama gögus yaralarım bebegımın gazı vs sonrası gercek
anlamda temas ve bagla emzırmeye basladıgım alıstıgım bır anda gözgöze emişirken
bebegımle bu guzel olaydan mahrum kalmayı hıc ıstemıyorum benn..(
netıcede babasından ve herkesten farkımız bu bızım şu anda..Aramızdakı temas ve
sevgı dolu dakıkalar..gözgöze elımı tutarak emerken gözlerındekı huzur ..

ŞIMARIK şekerım nescafe ben hamıleyken de doktorum kızmadı ki..
İçiyorum uykusuzum ,sıgarayı bıraktım onunla telafı edıyorum dıyım..:))bırakmam asla..

GÜNIŞIĞIIMM kusura bakma ama eşin biraz gıcık :))gercı öyle bır anda ınsan pek
birşey de düşünemez de ..Kac gun daha yalnızsın ..komsun falan var mı guvenebılecegın
o gelsın de öglen uyu barı sımdı sana uyku haram olur..

MOZP benım eşim bu evdeyken bebegımın tv ızlememesı mumkun degıl herhalde,
rahat etmek ıccın ne zaman cocugu verıp bır yere gıtsem döndugumde bebegım
saf saf tv na bakarken buluyorum kı ben gun ıcınde ya bebegımı tv tersı yatırıyorum
ya da tv kapatıyorum sırf ızlemesın dıye veya oyalayıp dıkkatını kendıme cekıyorum,
aaksam butun emeklerım hıc oluyor(( babası gıbı aptal kutusu tv'nun bagımlıısı olacak (

Benim iştah tavanda kızlarr siz ne alemdesınızzZ???:18::18::18::18:

Biz dısardayken bebegım kucagımızdaysa bır saga bır sola merakla bakıyor,maaşallah
çok sapsal bır bakısı var cok tatlı ve sahte bır gulumsemesı var kızımın ..
sankı hadı guldum benı rahat bırakın der gıbı gülüyor:)) cok dıkkat cekıyor dısarda..
her döndugumuzde nazardan uyuyamıyoruz ..:18: benım kzım en cok benımle basbasayken
aglıyor bu da kötu kızlar..dısarda aglaması kadar kötu olmasa da tekken aglaması da
cok sinir bır durum..tam uyuyor ,anneme gıt dıyorum ..daha kapı kapanır kaapanmaz
yırtınarak aglıyor ve bır daha da uyumuyor..gaz ve bu aralar kaka yaparken zorlandıkca
aglıyor((

bendeki humana içerikleri hemen hemen aynı, bizdekinde ıhlamurda var ama malesef ben faydasını göremedim
Cocuga gore degisiyor etkisi demekki

ilk bende oyleydim eve geldigimde dayak yemis gibiydim bacaklarim mor yorgunluk, arabayi kaldirimlardan cikaricam diye destek vermekten morarmisti bide agir arabalar, neyseki usta bir soforum artik demirine basip kaldirmayi ogrendim gayet keyifle geziyoruz, ama benim kizimda gezerken guzel durdugun anda kiyamet kopuyor araba ile alisveris yapamiyorum, tekerlek konusuna gelince bende oyleydim sarhos gibi bi o yana bi diger yana gidiyodu insanlar tuhaf bakiyodu ben kirdikca diger tarafa insanlarin ustune gidiyodu onada cozum benimki cift yonlu yuzunu bana ceviriyorum hep kizimin beni gorsun diye tekerleklerde sabitleme var arka tekerleklerin birini sabitledinmi kontrol bende oluyor acikken hala yan gidiyorum sende bi dene, egimli kaldirim onlerine araba park etmelerine kaldirimlarin dar yada bozuk olmasina uyuz uyor bol bol kufur edip dejars uyorum:) cok dusuncesiz insanlar var aa bide bir cok magaza market palet yapmiyor bazilarinda var kolay yada kaldirim yuksek degil rahat giriyosun ama bazisi cikmak mumkun degil o zamanda yardim istiyorum icerden palet yapsaniz boyle olmaz diyorum hakliyim ama portatifleride var ozurluleri cocuklularida dusunsunler dimi ama uzun yazdim bayaga ama sorun hep

Benim kizimda ayni tukuruk salya eller yuzde bide gidiklaniyor yanlarindan guluyor sesli:) maasallah

Ayni kizimi tarif ettin:)

gunaydın herkese...Biz de dun rota aşımızı yaptırdık.Tartıldık kızım 6.600 olmuş ama maalesef boyumuzu bilmiyoruz bizim gittiğimiz hastanede boy olcumu ilk üç ayda yapılmıyor.Ayrıca kızımın gözünde çapaklanma vardı doktorumuz damla vermişti geçmemişti.Dün doktor amcamız bize bir göz masajı gösterdi damlayı da o zaman kullanacağımızı soyledi.Daha 3 kez yapabildik ama su an bir şey yok gözünde kızımın. bayaa geçti gibi...

teşekkürler kızlar.özellikle bulunduğum yerdeki yolları bi görmelisiniz inanın patates çukuru gibi
buraya üye olmadan sadece takip ettiğim zamanlardan biliyorum vivacım seninde bebeğin biraz huysuz sanırım..ben önceden benimkine gaz diyordum ama şimdilerde anladımki aynı zamanda huysuzda malesef((
bizim kızda televizyon ve ışık meraklısı.elimden geldiğince uzak tutmaya çalışıyorum ama bazen çaresizlik işte mecbur kalıyorum(
bunu bende deneyim o zaman.heralde zamanla bende usta bi kullanıcı olurum.tabi kızımla bi daha dışarı çıkmaya cesaret edebilirsem(

yaa evet ne zormuş tek olmak..gece 45 dk arayla saatimi kurdum hep.yine battaniyesini çekip yüzünü kapatmasın diye sürekli kontrol ediyorum.beşiğinin aralarına sıkıştırıdım battaniyesini hep,çekemesin diye.okuyup üfleyip yatıyoruz allaha emanet...

umarım bi an önce düzelir kayınpederinin durumu sende eşine kavuşursun canım yalnızlık çok zor
ameliyatı iyi geçmiş,dün uyutmuşlardı hep,bugün kendine glmiş ama hala yoğun bakım servisindeymiş,normal odaya pazartesi alacaklarmış.sağol canım.

1 saat önce knouştuk,pazaretesi normal odaya alacakaları için asıl ozaman kalmamız gerekecek dedi.eşim tek oğlan,başka erkek kardeşide yok,mecbur daah çok ilgileniyor..yanında refakatçı kalması gerekiyo,kaynanamın bir işe yaradığı yok,aman o yorulmasın zaten,böyle mıy mıy bişey ..haftaya pazar gelicekmiş.işyerinide aramış yıllık izinlerinden kullanmış olacak.yıllık izinleride böylece bitmiş oldu.bide ben suçlu oluyorum nezaman gelicen diye sormak suçmu ya!!düşüncesiz oldum şimdide!!!
çocuklu halimle biyere kımıldayamam,annemi aradım pazartesi annem gelicek..
hiç kilo vereniniiz oldumu????
ben hala +12 yim((((
bugün ilk defa bebeğimin tırnaklarını kestim..hep eşim keserdi.cesaret edemezdim..hemen alıp banyo yaptırmaya cesaret ettim ama tırnak kesmeye korkardım.iş başa düşünce yavaş yavaş kestim..

Allah allah çok ilginç değilmi normalde boy uzamasınıda takip ediyor hastaneler.ben kilo kadar boy uzamasınında önemli olduğunu biliyorum.ama maşallah bebeğinin kilosuna.göz masajını göz kanalında tıkanıklık olduğunda yaptırıyorlar.bizdede olmuştu damlayla beraber faydasını görmüştüm.

Bebeğim emmeyi hep reddediyor. Azcık emip bırakıyor yada hiç emmiyor, memeyi ağzına götürünce sanki bi yerini acıtıyorlarmış gibi sürekli ağlıyor kendini yırtıyor. Sadece uyuyup uyanınca memeyi tutuyor. Zaten sonrada kusuyor bazen az bazen çok ama sık sık. Kusmadan önce ağlıyor kucağıma alıyorum direk kusuyor. Kusmasını artık sorun etmiyorum reflüsü vardır diye ama memeyi emmeyi neden reddediyor hep benim bebeğim anlamıyorum. O güzel anın tadını bi türlü çıkaramıyoruz. Dünden beri gaviscona başladık yine reflü için ama bu seferde tuvaletini yapmakta çok güçlük çekiyor günlerce yapamıyor, o yüzden kullanmakta istemiyorum ama çaresizim. :/ Bizim durumumuzda olup gaviscon yada başka ilaç kullanan varmı? Kullanıyorsanız iyi geldimi? Ve ne miktarda hangi sıklıkla kullanıyorsunuz? Birde kabızlık sorunu sizde de yarattı mı?(

Boy ölçümlerini kalçaya zarar vermemek için tam olarak yapamadıklarından bazı hastaneler ölçmüyor daha. Bizim doktorumuzda ölçüyo ancak bundan bi kaç santim daha fazla olabilir kalçalarını zorlamamak için uzatamıyoruz diyor her seferinde. Yani tam olarak ölçüm doğru olmuyor aslında bunu her defasında belirtiyor.

merhaba
şu göz masajından biraz bahsedermisiin canım..
benimde bebğimin 2-3 oldu tek kgözü hep sulanıyor,sarı sarı sulu..her defasında damla verdi,kullandık yine tekrarladı..doktor göz yaşı kanallrında tıkanıklık olabiir demişti,6.aydan sonra geçmezse göz doktoruna gidersiniz dedi.inşallah geçerde..merak ettim nnasıl bi masaj uyguluyorlar..

mrb canım bebeklerimizin arasında çok az var biz de dün rota aşısı yaptırdık ama bebğim çok kötü etkilendi. eve geldiğimizde bişeyi yoktu hatta biraz fazla uyudu akşama doğru huzursuzluğu arttı karnı gurul gurul zaten bu da aşının etkisi onu biliyorum da asıl problem beni emmek istemiyor uyanıkken ancak uyurken emzirebiliyorum dünden beri, sizde de böyle şeyler oldu mu? geçer inşallah ya emmeyi bırakırsa naparım

:)) sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz benim kızım da dunden beri cok az emiyor.Az oncede yıktı evi ağlamaktan.Uyku zamanı geldi ama aç oldugu için uyuyamıyor da en son care ayakta emzirdim nasıl açıkmış yavrum.uyuyor şimdi... geçici birşey bence canım

Aynen bizim hastanede de kalçadan dolayı ölçüm yapılmıyor hatta ilk doğdugunda bile ölçülmedi sağlık ocagından öğreniyoruz biz kızımın boyunu

canım gözünün dip kısmından aşağı doğru kıvırarak sürekli masaj yapıyosun.ters L gibi.ben emzirirken yapıyodum sürekli..bizimde çok uzun sürmüştü.epey bi uğraştık geçsin diye.nerdeyse 2 ay..ama merak etme geçiyor sonunda.

benim kızım nezamandır beni emmemek için deliriyor resmen.tek çare olarak ayakta iice sersemletip uyku moduna geçirip memeyi vermekte buldum.ancak öyle emiyor malesef(

Offf bizimki daha aşı olmadığı halde memeyi istemiyor. Bende bayadır hep uyur vaziyette emziriyorum. Bende korkuyorum bırakır diye ama bırakmadı çok şükür. Umarım sizinki geçici bi durum olur. Çünkü böylesi çok zor..

sende ayakta dene canım sersemletip uyku moduna geçince ver.o zaman emiyolar

sende ayakta dene canım sersemletip uyku moduna geçince ver.o zaman emiyolar

Onuda denedim canım ama uykuya geçmeden emmiyor. Ayakta veriyorum bazen tutuyo ama bu seferde anında deli gibi ağlıyarak bırakıyor yeniden. Zaten uyutmakta ayrı bi mesele benim oğlumu çok zor uykuya dalıyor hamakta sallana sallana ağlayarak. Kıyamıyorumda hiç ona yani işim baya zor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…