2012 Şubat Anneleri

Tavsiyen için teşekkürler canım. :) Bunu deneyeceğim..

birde bazen bizdede oluyo oğlum az emiyodu istemiyodu ben suya nazar için ayet-el kürsi felak nas ihlas fatiha surelerini okuyup oğluma içirirdim kendimde içerdim geçiyodu nazardanda oluyo
annem okunmuş suyu bebeğe içir kendinde iç ve göğüslerine sür o suyu der hep

Evet bende nazara çok inanırım. Bol bol okuyorum bende oğluma ama suya okuyup içirmemiştim hiç bunuda yapayım kendimde içeyim faydası olur inşallah. Allah hepimizin bebeklerini korusun nazarlar, kem gözlerden inşallah..

amin canım
bende çok inanıyorum nazara

bu sıralar herkesin ortak sorunu sanırım, bebeklerin emmeyi reddetmesi
benimle aynı gün doğum yapan arkadaşım var o da aynısını söylüyo, bizimkide öyle memeyle resmen kavga ediyor
umarım geçici bir durumdur bu

kızlar bebeklerinize oyuncak veriyor musunuz?nasıl oyuncaklar veriyosunuz? marka modelde söyleyin

bu diş kasıyıcı seyler cıngıraklar hep veriyorum ,anladıgından degil ama agzına goturmeyi seviyor.. cıngıragı ben oynatırken seviyor..bir de ayak tanıma corapları var biri cıngırak gibi digeri cuk cuk otuyo basınca ayaklarına takıyorum, dizime alıyorum yarı yaslanır sekilde oturuyoruz corapları izliyoruz,ayagını opuyoruz falan..donenceye deli oluyor zıplaya zıplaya daha sımdıden karyolayı kıracak :))

o zaman bakıcı cozum canım, ya da bu dediklerini aynen kaynana soylıceksin ben salata yerim senin icin yemek yapıyorum ,sen ne istiyorsan kendin icin hazırla dersin.. sen salatanı o da yemegini yer.. nasıl diyoruz bakıcı olursa bakıcıya evişi yaptırmam yemek yaptırmam sadece bebekle ilgilensin kayınvaliden de o modda.. hayatın gercekleri bu kadar sorumluluk üstlenmiş al başına koy.. arada melek kaynanalar cıkıyor allah herkese oylelerinden nasip etsin :)))

ayy gecmiş olsun bu aydan sonra boyle bir şey oldugunu bilmiyordum, ee ne olcak şimdi nasıl besliceksin bebegini ??

gecmiş olsun once.. bu aksam benimde kocam gelir gelmez belli degildi bende hemen tırstım aynen kızıma anlatıyordum sen yanımda ol bişey olursa ben seni hemen alıp kacarım deprem falan , yazıyordum kafamdan.. cok zor yalnızlık allahım guc kuvvet versin.. benim koca dayanamadı düşmüş yollara.. umarım babası kendini cabuk toparlar senin miniginde babasına kavusurr

bende acmıyorum,acıyordum gecen bir baktım oturmus izliyorr ayyy deli oldum... gündüzleri kapalı aksamları o uyuduktan sonra tv izliyoruz o da haberler ..bizde zaten yedi yirmidort ya stv haber ya haber24 acıktır :)) gündüzleri ses olsun diye acardım ama bizim maymun feci izliyor acmıyorum artık..

otizm ve hiperaktiviteye yol acıyor.. bir de tv de düzgün seyler yokki hep bagrıs cagrıs onlardan korksun istemiyorum..ama bizim evdeki yegen adını feriha koydumu izliyor bizde malesef izliyoruz :)) allahım bir erkek cocugu boyle bir dizi izler mi bana komik geliyoorr dizi sonrası arkadaslarıyla da diziyi tartısıyorlar mı acaba

bizimki de gecen hafta mı evvelki hafta mı ne aglayarak alıyordu hatta almıyordu, gogsumdeki akımı azaltarak once sagıp veriyordum ...daha sonra gecti birdenn.. hatta face e de yazmıstım mesajlarda... gecici bir durumdu bizimki..inş sizinki de gecerr

ya biz bir kaka yapıyoruz aman allahımn pürenin püresi yaa her gün bu sekilde yapıyor ve ben devam etsin diye beklerken iki ıkınmayla koskoca bezi doldurabiliyor sizin bebeklerin kakası nasıl ?? bizde mi anormallik var eskiden daha sıvıydıı

mama veriyorsan belki o yüzdendir, ben sadece meme veriyorum daha hiç mama vermedik hala kakası sıvı

Umarım bizim bebeklerimiz içinde geçici bi durum olur bu emmeye isteksizlik durumu. Bizim kakamız değişiyor benim yediklerimden kaynaklı sanırım yada kullandığımız ilaçtan. Normalde hergün bir kere nadiren iki kere çok sıvı olmucak şekilde yapıyor. Ama gaviscon kullandığımız zamanlarda kakasını 3 - 4 günde bir yapıyor. Yaptığı gün içerisinde de bir kaç kez yapıyor. İlki dediğin gibi pürenin püresi gibi baya pütürlü oluyor sonraki yaptığı yine sıvı oluyor ve bütün bezi kaplıyor.. :)

mama veriyorsan belki o yüzdendir, ben sadece meme veriyorum daha hiç mama vermedik hala kakası sıvı

yok canım hicvermedim bende.. ama bildigin püre sıvıları günde 5 kere yapardı bunu bir kere yapıyor işi bitiriyor.. dr a sorsam mı acaba ??

hergun bir kere aynı saatte yapıyor.. daha onceki kakalarının saati de aynıydı ..ama teke düşünce iyi oldu.. diger kakalar yarı sıvı yarı katıydı boynuna kadardı.. şimdiki gecmiyor bez degistirdim ondan mı yoksa kakadan mı bilmiyorum ama tam bel sınırında kalıyorr :S

Son düzenleme:

gecer canım pes etme yeter.. bendecok korktum benimki iştahsız tamam dedi bırakıyor gecti oyle bir atılımdı yemedi ac kalmak işine gelmedi.. .

acaba benim kız kabız mı oluyor dicem ama hic ıkınmıyor bile sadece kakası geldiginde meme istiyor sonra gazlar cıkartıyor iki ıkınıyor bitiyo ..

Pes etmiyorum. Emsin diye çok uğraşıyorum, uykusunda da olsa sık sık uyutup emzirmeye çalışıyorum. Dediğim gibi umarım geçici bi durumdur ve gelir geçer.. :) Aç kalınca mecbur emicek tabi.

Ikınmıyorsa zorlanmıyorsa kabız olduğunu sanmıyorum canım. Belki artık düzene giriyordur. Hem hepimizin sütü aynı kıvamda olmuyor ki belki senin ki daha koyu kıvamlıdır buda kakasının öyle olmasına neden oluyordur. Bebeğini rahatsız etmiyorsa sorun yoktur bence..

kızlar geçenlerde bi arkadaşıma bebeğimin 4-5 günde bir kaka yaptığından bahsetmiştim.
oda kiraz yememi tavsiye etti.bebeğinin o nezaman kiraz yese 1-2 kere kaka yaptığını anlattı.
bende denedim hemen.
gerçekten kirazla bi ilgisi varmı bilmiyprum ama ben hergün kiraz yiyorum kızımda hergün kaka yapıyor:)))
bebeğinde kaka sorunu olanlar bi denesin bence

hugocuk merhaba nasılsın, bebişin nasıl?

sorma tatlım bugün babanneye gezmeye gittik
ben oğlumun huyunu biliyoorum durmaz hemen herşeyden sıkılıyo
söyledim siz gelin dedim yok dediler siz gelin ağlarsa sallarız ederiz sustururuz neyse gittik
benimki önce açtı kocaman gözlerini epey bakındı etrafa sonra bir başladı ağlamaya susmuyo
kayınvalide sallıyo ediyo yokk
ya bu çocukta bişey var kıyın paraya iyi bir doktora götün diyo
biz biliyoruz tabiii yok dedik o öyle eve gitmek istiyo dedik
neyse yarım saat durduk duramadık bindik arabamıza hemen sustu bayılıyo taksiyle gezmeye sonra eve geldik emzirdim kuşlarımızı saldım şimdi bakınıp duruyoo
kayınvalidede şaşırdı

kimse yok nerdesiniz :44:
geziyomusunuz yaff
benim sıpa gittiğim yerde durmuyo burnumdan getiriyo hemen sıkılıyo ama güzel havada dışarda arabasıyla gezmeye bayılıyo

kızlarr,
dun bırazcık alısverıs yapma fırsatım oldu,ama ınce askılılar
da almıstım..Şimdi kara kara bu korkunc emzırme atlet ve sütyenlerıyle
nasıl askılı gıyecegım dıyorum..Siz hıc gıydınız mı,ne önerırsınız??
ince askılı bır emzırme sutyenı göremedım,askısız sutyen de gögsumu tasır mı
bılmıyorum :)))

aynı problemi dün yaşadım avmdeydik emzirme odasını başıma yıktı memeyi ağzına değdirir değdirmez yırtınarak ağladı ki bilirsin meme düşkünlüğünü

canım öyle bi emzirme südyeni yok bence hepsi kalın askılı giyemeyeceğiz yani bu yaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…