2012 Şubat Anneleri

evet bizdede var canım bide bizde reflü var ağla ağlayabildiğin kadar

reflüdemi var ah çok zor o zaman canım allah sabır versin
ya bizim eltinin kızında gaz sancısı olurmuş gazını çıkarınca geçermiş kayınvalide onu görmüş bizimkinide öyle sanıyo oysaki kolik öyle değil gaz sancısıyla beraber bebeğin dış dünyaya adaptasyon sağlayamaması ama anlayan yok
şimdi kolik müzikleri açtım rahatladı sallamaya bile gerek kalmadı ama tabii bizimkinin bunada alışıp müziklerin etkilemesi yakındır
evde herçeşit gaz ilacı damlası vs.. herşey var yok yok ama herşey bisüre sakinleştiriyo
hiçbişey yapamıyorum tüm gün otur hamakta mehmeti salla
gözleri kapalı sanırsın uyuyo bende bırakıyorum sallamayı hemen basıyo çığlığı
kimse inanmıyo gazını çıkarıyo bu neden ağlıyo diyorlar
anlatıyorum inanan yok mahsus diyorum sanki
o gün dedim gelmeyelim durmaz dedim kayınvalidem yok durur sallarız sustururuz çaresini buluruz dedi gittik yarım saat bakındı sonra yıktı evi
kayınvalide ayaklarında sallıyo battaniyede salladı vs.. yok öyle yapınca daha çok ağlıyo
o gün gitmeseydik bu kadar olmazdı biliyorum huyunu çünkü şimdi uğraş dur
değişik yere gittikmi kıyamet kopuyo
kucağımda bile durmaz illa hamağında yatar sallattırır kendini tüm gün gözler kapalı hamağında cok cok emer ben sallarım
sinirlerim çok yıprandı o ağlıyo bende ağlıyorum
ağlama bağırma sesine tahammül etmek çok zor
birde zaten bakımları zor üstüne üstlük kayınvalidem bu çocuğu eve kapattı çocuğun psikolojisi bozuldu dedi öyle gücüme gittiki
kış günü nereye götürecektim acaba havalar yeni ısındı artı bizim kolik nöbetleri tüm gün sürüyo gece 11 e kadar o saatte uyuyo o saatten sonrada bende derman kalmıyo

mama verenler belli oluyo zaten ben sen hacer hemen regl olduk ama iyi oldu icimiz temizlensin yaa benim bu ay gecikti olmam gerekiyodu bakalim

senın ıkıncı bebek mı gelıyor ne:))) o da 2013 şubat annesı yapacak senı cnm..

evet ya hastanede aglama krızıne gırdı bebegım her kafadan bırılerı açtır kesın bılmem me dıyor..yakında acıkmıstır dıyen olursa al besle dıyecegım nasıl fıkır pekı sen doktora sordun mu cnm ne dıyor memenı almamasına ..dun okudugum bır yazıda gecıcı dönemler oldugu ve memeyı reddettıgı yazıyordu bebeklerın ..

emzırme sutyenlerı ve atletlerı sankı senden gectı artık ,aldın kılolarını otur oturdugun yerde,yazın askılı senın neyıne der gıbı :))senle benım annelerımızı bulusturalım da bızı cekıstırıp desarj olsunlar:))ben de esıme cok asıgım galıba,esımın fotokopısı dıyorlar kızıma genelde..ben buna ınanıyorum esını hıc sevmeyen bır arkadasımın kızı aynı kendısıne benzemıstı:))

ne iğrenc dı mı yaa ben mesela lcw ye gıcık olurdum ,xs beden bıle buyuk gelırdı bana..şimdi
ne alsam olmuyor yaa pazardan alayım dedım nasılsa seneye eskısı gıbı olacagım dıyorum
görecegım bakalım:))) pazardan aldıgım en genıs görunenler bıle evde cücük gıbı dar geldıler:)))
bıttım ben yaa..mayo desen siyah ıstedım bulamayınca alamadım ama acayıp sinirliyim..
5 tl bıkını buldum ortamda cok şişko bıkınılı olursa gıyerım:))

kızlar
bıberonları temızlemeyı hala beceremedıgımı dusunuyorum nasıl bır sabunla
temızlıyorsunuz sonucta devamlı sıcak kaynayan suyla temızlıyorum ama
bence yeterlı degıl resmen sütüm plastık gıbı kokuyor ve bu benı çok
üzüyor..Yoksa temızleyemıyor muyum ..Siz ne yapıyorsunuz???
Bu arada omo baby deterjanı da dalın gıbı hıcbır lekeyı cıkartamadı (

herkese mrb eski üyelerdenim fakat anca girebildim bende 9 şubat annesiyim ve kolikli bir erkek bebek annesiyim şükür koliğimiz bitti amaaa ben ek gıda hakkında bilgi istiyorum zamanı ve nelerle başlanması konusunda

ben bulaşık deterjanıyla temizliyorum güzelce duruluyorum ardından cam bir kabım var onun içine koyuyorum üzerine kaynamış su döküyorum
kaynamış suda beklemeden hiçbişeyi kullanmıyorum
haftada birde kaynatıyorum
sabun koku yapıyo ve yağlı yağlı bırakıyo
deterjan olarakta dalan roxi sabuntozu kullanıyorum artı çamaşır sodası ekliyorum calgon yerine çok memnunum temizliğide iyi hemde hiç renkleri soldurmuyo canlı kalıyo hatta perdelerimi açık renk kıyafetlerimi narinleri filan hep onunla yıkıyorum istersen bir dene memnun kalırsın

herkese mrb eski üyelerdenim fakat anca girebildim bende 9 şubat annesiyim ve kolikli bir erkek bebek annesiyim şükür koliğimiz bitti amaaa ben ek gıda hakkında bilgi istiyorum zamanı ve nelerle başlanması konusunda

ne zaman bitti koliğiniz biz çok çekiyoruz hiç bitmicekmiş gibi geliyo üstelik bizimki hergün olmuyo nöbetler
ama huysuz mızmız ve devamlı gaz sorunu varr

ne zaman bitti koliğiniz biz çok çekiyoruz hiç bitmicekmiş gibi geliyo üstelik bizimki hergün olmuyo nöbetler
ama huysuz mızmız ve devamlı gaz sorunu varr
canım kolik nedir anca çeken analr bilir 48 saat uyumadığımı bilirim ağladığımı bilirim eşimle kavgalar ettiğimi kolik hikayem şöyle başladı çok stresli ve gergin bi hamilelik dönemi geçirdim herkes sakin ol bebeğe yansır demesine rağmen ben engel olamadım nitekimde öyle oldu 15 günlükken başladı kolikler tabi biz doktora götürene kadar bilmiyoruz neyseee metsille başladık cıx olmadı zincoya geçtik biraz geçti sonra tekrar baktık olmucakkk tekrar doktor bukez farklı ama biogaria verdi kullandık çok rahat ettik kaka yapması gaz atması çok iyi geldi o dönem kavgalar oldu tekrar stres baktım kolik geri geldi bu kolik cd si filan hakgetire duymuo bile ağlamasından sonra esra erolun kimyon denemesi yaptım kendimde yedim rezene içtim bikaç kaşık oğluşumada verdim iyi geliodu ama geçmemişti en son olarak nurse harweys duydum bi arkadaşımdan kullandım bu sırada 2,5 - 3 aylık olduk kesin çözüm değildi bunların hepsi
ama uykumuz düzeliyo rahatlıyoduk sonra ne mi oldu bebeğimin sohbete şefkate bana ihtiyacı olduğunu farkettim. bir gece yine çığlık çığlığa ağlarken onu boynuma sokup kulağına ağlamamasını gerektiğini babasının ve benim hatta herkesin onu çok sevdiğini vb şeyler fısıldadım ve inanılmazzz uyudu ertesi sabah gülücük agucukla uyandım.bebekler hissedio hanımlar belki tam görüp duyamaz ama hisleri çok kuvvetli babası ile kavgamızı benim sinirimi stresimi hatta ben kolik nedeni ile üzülürken o dahada ağlıyordu. dikkat edin izleyin bebeklerinizi sizce anlıcaksınız..ve sabır çok önemli kolik mi tuttu. ışığı kapatın herkesi odadan çıkarın alın kucağınıza koynunuza konuşun ninni değil ninniyi duymuo bile. allahıma şükürler olsun bitti 9 mayısta 3 ayımız dolmuştu ama kolikten eser yoktu. bizim sorunumuz şu 4 ayı bitmesine 2 hafta kaldı 15 gün diyelim ek gıdaya başlamakla başlamamak arasında kaldım.elimde kayınvaldemin aceleciliği yüzünden markaların isim vermiyorum. ürünleri mevcut sebze çorba püreleri, meyve suyu ve püreleri muhallebiler 3 aylıkken başlıcaktık ben vermedim almış gelmiş neyse o ayrı konu :) :S...elimdede bi menü var uygulamak ve uygulamamak arasında kaldım fikir istiyorum sabah 8 anne sütü 11 meyve püresi 13 de sebze çorbası 17 de anne sütü 20 kaşık mamaları yada muhallebi sonrası sabaha kadar anne sütü sizce uygunmudur?

Arkadaşlar sanki sütüm azaldı.kızım çok sık emiyor doymuyor sanırım.sütümü arttıran ne varsa yedim.yok yok işe yaramıyor.sabaha kadar kızım gece fazla emmediğinden taş gibi olurdu.ama artık olmuyor.ne yapıcam ben?sizdede böyle oluyormu?acaba geçicimidir?

ve bişi daha kızlar bu en güzel günlerimiz herkesin ben gibi aceleci bebeği var mı bilmiyorum ama damakları yükselmiş ve diş etleri bembeyaz sert doktoru diş çıkarmaya hazırlıyo dedi çok huysuz mızmız sürekli eli parmağı ağzında önü ıslak :S bu daha kötü işteee belki 4 5 aylıkken çıkar yada 7 8 ayına kadar çekersiniz dedi.gerisini siz düşünün artık.:18:

tatlım eşimde bende sakinizdir ev ortamımızda sakindir hamileliğimde sakindi neşeliydim gün içindede bebeğimle konuşurum severim ilgilenirim ama hergün olmasada yine tutuyo
2. ay aşılarından önce çok nadir oluyodu ama nasılki o karma aşıyı yaptılar o gün başladı söylediğin hrşeyi denedim yok yok yok
sanırım zamanı gelmeden geçmicek
menüne gelince 4 aylık bir bebek için bana fazla geldi ayrıca sen doktorun dediğine bak ek gıdaya hazırmı değilmi doktorun karar verir birde hazır değilde herşeyi kendin hazırlarsan daha sağlıklı olur bence

ah ahh, şuan işteyim, oğlum doktoru bekliyormuş. ağlama krizine girmiş aradım arkadaşımı, al götür bakalım doktora dedim. diş ağrısı biliyorum ama çok huzursuz içim rahat etmedi bir türlü. kayınvalidem çok yaşlı, kadın geliyor ama daha tam güvenemiyorum. çalışınca öyle zor ki, oğluşum kucaktan kucağa geziyor ya, bugün çok mutsuzum

makinayla sağazsam benimde azalıyo sağıyorum çoğalıyo

canım benim merak etme geçicekk emin ol sabır işte tatlım benim deneyimim böyledi herkes aynı değil demekki :S ama çok çok iyi anlıyorum seni. doktorum ek gıda konusunda bişi demedi ona kalsa geçme verme ben rahat değilim dişleri yüzünden iştahı kapalı emmesi bile azaldı şükür sütüm var emse gelcek gelir ama huysuz yavrum :S onden çekintim ya zayıflarsa ya hasta olursa ya açsa psikolojisi içindeyim.sebze çorbası ve pürelerini kendim yapıcam fakat meyve pürelerine güvenemiyorum ki organik mi değil mi kavanoz organiktir diye umut eederek veririm diye düşünüyorum.menüye gelince dolu dolu vermicem atıyorum 3-4 en fazla 5 tatlı kaşığı..ağır mı gelir dersin?

kıyamam ya canım benim mutsuz olma güçlü ol bebişine yansımazsın bunlar olcak şeyler çekiyoruz işte daha neler bekliyo bizi bunlar hiçbişi tecrübem yok ama artık tecrübeleri olanlara inanıyorum :26:

bilmemki daha yeni başlayacaksın ağır gelebilir en sık görülenide gaz yapıyomuş daha ufaklarya bağırsak sindirim sistemleri hemen adapte olamıyo tabii
istersen muhallebiyle başla sütün varsa fazlaysa sağıp pişirdiğin muhallebiye ekleyebilirsin ılıyınca
sonra tuzsun pişirdiğin sebzelerin suyunu verirsin elma suyu filan ver başlangıç olarak öyle okumuştıum biyerde yoğurtta veriliyo
ama her hafta yeni bişeyle tanıştır

yaa inanırmısın o kolik hiç geçmicek gibi geliyo öyle bunalttıki öyle yoruyoki
inşallah bizimkide çabuk geçer

zaten 1 hazirana kadar beklicem tatlım 1 hafta kalmış oluo ozamana zorlamaz inş. allahım nolur gaz deme bana tekrar yaşamak istemiyorum vee kesin ve net olarak söylüyorum allah düşmanımın başına vermesin.. ne yemek ne wc ne başka bişii yapamadım.neyse ama geçio tatlım hiç merak etme bana öyle gelmişti geçmicek biliyorum geçmez filan gibilerinden konuşurdum geçti allahıma bin şükür hem oğluma yazık hem bana kimyonu denedin mi peki sen neler yaptın kolik için

kimyonu hem kendim yedim oğluma içirdim hiç fayda etmedi
zinco sabsmflex metsil var
sıcak su torbası devamlı kullanıyorum
rezene içiyorum oğlumada içirdim işe yaramadı sevmedi içmiyo zaten
tuttumu koliği ne yapsan kar etmiyo aralıksız gece hariç 3 gün sürüyo

peki sadece anne sütü mü alıyo eğer devam sütleri kullanıyorsan marka vermeden edemicem şimdiden adminler affına sığınıyorum aptamil conformil öneririm gece çaylarını öneririm dediğim gibi geçirmez ama rahatlatır nurse harweys de dene istersen...

günde sadece 1 öğün veriyorum aptamil veriyodum çok gaz yaptı comformil verdim sevmedi içmedi hem çok geğiriyodu geğirdikçe kusuyodu comformili içince memeyide emmeyi reddetti
bebelac veriyorum günde 1 kere
gece çaylarıda bi işe yaramadı
off benimkine ne yapsam yaramıyo anlaşılan çaresiz çekicez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…