- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.341
evet bizdede var canım bide bizde reflü var ağla ağlayabildiğin kadar
mama verenler belli oluyo zaten ben sen hacer hemen regl olduk ama iyi oldu icimiz temizlensin yaa benim bu ay gecikti olmam gerekiyodu bakalim
sorma canım aynen bende çookkk gıcığım böyle insanlara ama işte insan ister istemez stres yapıyor.heleki çocuk ağlamaya başladığında insanı dahada stres yapıyolar.kendilerince milyonlarca saçma çözüm sunarak üstelik.ama her ne olursa olsun bu emmeme benim için çok büyük bi sorun.çünkü ne zaman emzirebileceğim belli değil.öyle kolaylıklada uykuya geçmiyor.ağlaya ağlaya zorla uyutmaya çalışıp öyle veriyorum memeyi.bunuda hiçbiyerde yapamayacağım için evden dışarı çıkmıyorum(yaz geldi havalar güzelleşti biz hala evdeyiz
pamukçuk içinde emmeme nedenlerinden biri olabilir die biliodum ben...amannnn ne bileyim birazda huyundan heralde elimden bişey gelmiyor artık((
ayy bende askılı olayına takmıstım kafayı ki sen yazdın..ne igrenc yapmıslar bu emzirme sutyenlerini sanki dana memesi tasıyoz kalın kalın askılar..
. kısa bu diyordum halalarına cekti dogdugunda ama şimdi hemen bizim tarafa cekti diye övünüommtipi de aynı babası zatenn pöfff herkes soruyor kocanı cok mu seviyonda benzettin ? bende haaaaaaa diyorum gıcık gıcık.. bana gozleri benziyo amaa..bakıslarında kendimi buluyorummm .. ben güzel degilimdir ama yine bana benzesin istiyorum.. annemin yorumu su sen bebekken daha güzeldin gözün kaşın burnun o sarkık agzın cok güzeldi annemde bir tuhaf hem sever beni hemde gıcık eder bebegimle bile karsılastırdı beni, catlak kadınn i
dün tatil alışverişindeydik resmen ağlayacaktım
bikini devri hamilelik öncesinde kalacak diye ödümpatlıyor
ama şimdilik bu senedir diye avutuyorum kendimi
mayo aldımbol kesim plaj elbiseleri ve bol shortlar aldım:
kızlar
bıberonları temızlemeyı hala beceremedıgımı dusunuyorum nasıl bır sabunla
temızlıyorsunuz sonucta devamlı sıcak kaynayan suyla temızlıyorum ama
bence yeterlı degıl resmen sütüm plastık gıbı kokuyor ve bu benı çok
üzüyor..Yoksa temızleyemıyor muyum ..Siz ne yapıyorsunuz???
Bu arada omo baby deterjanı da dalın gıbı hıcbır lekeyı cıkartamadı(
herkese mrb eski üyelerdenim fakat anca girebildim bende 9 şubat annesiyim ve kolikli bir erkek bebek annesiyim şükür koliğimiz bitti amaaa ben ek gıda hakkında bilgi istiyorum zamanı ve nelerle başlanması konusunda
canım kolik nedir anca çeken analr bilir 48 saat uyumadığımı bilirim ağladığımı bilirim eşimle kavgalar ettiğimi kolik hikayem şöyle başladı çok stresli ve gergin bi hamilelik dönemi geçirdim herkes sakin ol bebeğe yansır demesine rağmen ben engel olamadım nitekimde öyle oldu 15 günlükken başladı kolikler tabi biz doktora götürene kadar bilmiyoruz neyseee metsille başladık cıx olmadı zincoya geçtik biraz geçti sonra tekrar baktık olmucakkk tekrar doktor bukez farklı ama biogaria verdi kullandık çok rahat ettik kaka yapması gaz atması çok iyi geldi o dönem kavgalar oldu tekrar stres baktım kolik geri geldi bu kolik cd si filan hakgetire duymuo bile ağlamasından sonra esra erolun kimyon denemesi yaptım kendimde yedim rezene içtim bikaç kaşık oğluşumada verdim iyi geliodu ama geçmemişti en son olarak nurse harweys duydum bi arkadaşımdan kullandım bu sırada 2,5 - 3 aylık olduk kesin çözüm değildi bunların hepsine zaman bitti koliğiniz biz çok çekiyoruz hiç bitmicekmiş gibi geliyo üstelik bizimki hergün olmuyo nöbetler
ama huysuz mızmız ve devamlı gaz sorunu varr
canım kolik nedir anca çeken analr bilir 48 saat uyumadığımı bilirim ağladığımı bilirim eşimle kavgalar ettiğimi kolik hikayem şöyle başladı çok stresli ve gergin bi hamilelik dönemi geçirdim herkes sakin ol bebeğe yansır demesine rağmen ben engel olamadım nitekimde öyle oldu 15 günlükken başladı kolikler tabi biz doktora götürene kadar bilmiyoruz neyseee metsille başladık cıx olmadı zincoya geçtik biraz geçti sonra tekrar baktık olmucakkk tekrar doktor bukez farklı ama biogaria verdi kullandık çok rahat ettik kaka yapması gaz atması çok iyi geldi o dönem kavgalar oldu tekrar stres baktım kolik geri geldi bu kolik cd si filan hakgetire duymuo bile ağlamasından sonra esra erolun kimyon denemesi yaptım kendimde yedim rezene içtim bikaç kaşık oğluşumada verdim iyi geliodu ama geçmemişti en son olarak nurse harweys duydum bi arkadaşımdan kullandım bu sırada 2,5 - 3 aylık olduk kesin çözüm değildi bunların hepsi
ama uykumuz düzeliyo rahatlıyoduk sonra ne mi oldu bebeğimin sohbete şefkate bana ihtiyacı olduğunu farkettim. bir gece yine çığlık çığlığa ağlarken onu boynuma sokup kulağına ağlamamasını gerektiğini babasının ve benim hatta herkesin onu çok sevdiğini vb şeyler fısıldadım ve inanılmazzz uyudu ertesi sabah gülücük agucukla uyandım.bebekler hissedio hanımlar belki tam görüp duyamaz ama hisleri çok kuvvetli babası ile kavgamızı benim sinirimi stresimi hatta ben kolik nedeni ile üzülürken o dahada ağlıyordu. dikkat edin izleyin bebeklerinizi sizce anlıcaksınız..ve sabır çok önemli kolik mi tuttu. ışığı kapatın herkesi odadan çıkarın alın kucağınıza koynunuza konuşun ninni değil ninniyi duymuo bile. allahıma şükürler olsun bitti 9 mayısta 3 ayımız dolmuştu ama kolikten eser yoktu. bizim sorunumuz şu 4 ayı bitmesine 2 hafta kaldı 15 gün diyelim ek gıdaya başlamakla başlamamak arasında kaldım.elimde kayınvaldemin aceleciliği yüzünden markaların isim vermiyorum. ürünleri mevcut sebze çorba püreleri, meyve suyu ve püreleri muhallebiler 3 aylıkken başlıcaktık ben vermedim almış gelmiş neyse o ayrı konu :) :S...elimdede bi menü var uygulamak ve uygulamamak arasında kaldım fikir istiyorum sabah 8 anne sütü 11 meyve püresi 13 de sebze çorbası 17 de anne sütü 20 kaşık mamaları yada muhallebi sonrası sabaha kadar anne sütü sizce uygunmudur?
ve bişi daha kızlar bu en güzel günlerimiz herkesin ben gibi aceleci bebeği var mı bilmiyorum ama damakları yükselmiş ve diş etleri bembeyaz sert doktoru diş çıkarmaya hazırlıyo dedi çok huysuz mızmız sürekli eli parmağı ağzında önü ıslak :S bu daha kötü işteee belki 4 5 aylıkken çıkar yada 7 8 ayına kadar çekersiniz dedi.gerisini siz düşünün artık.:18:
Arkadaşlar sanki sütüm azaldı.kızım çok sık emiyor doymuyor sanırım.sütümü arttıran ne varsa yedim.yok yok işe yaramıyor.sabaha kadar kızım gece fazla emmediğinden taş gibi olurdu.ama artık olmuyor.ne yapıcam ben?sizdede böyle oluyormu?acaba geçicimidir?
tatlım eşimde bende sakinizdir ev ortamımızda sakindir hamileliğimde sakindi neşeliydim gün içindede bebeğimle konuşurum severim ilgilenirim ama hergün olmasada yine tutuyo
2. ay aşılarından önce çok nadir oluyodu ama nasılki o karma aşıyı yaptılar o gün başladı söylediğin hrşeyi denedim yok yok yok
sanırım zamanı gelmeden geçmicek
menüne gelince 4 aylık bir bebek için bana fazla geldi ayrıca sen doktorun dediğine bak ek gıdaya hazırmı değilmi doktorun karar verir birde hazır değilde herşeyi kendin hazırlarsan daha sağlıklı olur bence
ah ahh, şuan işteyim, oğlum doktoru bekliyormuş. ağlama krizine girmiş aradım arkadaşımı, al götür bakalım doktora dedim. diş ağrısı biliyorum ama çok huzursuz içim rahat etmedi bir türlü. kayınvalidem çok yaşlı, kadın geliyor ama daha tam güvenemiyorum. çalışınca öyle zor ki, oğluşum kucaktan kucağa geziyor ya, bugün çok mutsuzum
canım benim merak etme geçicekk emin ol sabır işte tatlım benim deneyimim böyledi herkes aynı değil demekki :S ama çok çok iyi anlıyorum seni. doktorum ek gıda konusunda bişi demedi ona kalsa geçme verme ben rahat değilim dişleri yüzünden iştahı kapalı emmesi bile azaldı şükür sütüm var emse gelcek gelir ama huysuz yavrum :S onden çekintim ya zayıflarsa ya hasta olursa ya açsa psikolojisi içindeyim.sebze çorbası ve pürelerini kendim yapıcam fakat meyve pürelerine güvenemiyorum ki organik mi değil mi kavanoz organiktir diye umut eederek veririm diye düşünüyorum.menüye gelince dolu dolu vermicem atıyorum 3-4 en fazla 5 tatlı kaşığı..ağır mı gelir dersin?
zaten 1 hazirana kadar beklicem tatlım 1 hafta kalmış oluo ozamana zorlamaz inş. allahım nolur gaz deme bana tekrar yaşamak istemiyorum vee kesin ve net olarak söylüyorum allah düşmanımın başına vermesin.. ne yemek ne wc ne başka bişii yapamadım.neyse ama geçio tatlım hiç merak etme bana öyle gelmişti geçmicek biliyorum geçmez filan gibilerinden konuşurdum geçti allahıma bin şükür hem oğluma yazık hem bana kimyonu denedin mi peki sen neler yaptın kolik için
peki sadece anne sütü mü alıyo eğer devam sütleri kullanıyorsan marka vermeden edemicem şimdiden adminler affına sığınıyorum aptamil conformil öneririm gece çaylarını öneririm dediğim gibi geçirmez ama rahatlatır nurse harweys de dene istersen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?