- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.441
canım ben tesadüf mart annelerinde okudum orda bahsediyorlardı sonra netten baktım kullananlar memnun hatta koliği bu şekilde atlatan çoktu
benimki kolik nöbeti geçincede huzursuzdu devamlı ıkınırdı mızlardı bağırırdı bu akşam çok şaşırdık tam 2 saat tatlı tatlı sesler çıkarttı
zart zurt osurdu bikere ıkınmadı
iismini vereyim
tamany wind salbe n gaz merhemi
ben netten sipariş verdim kapıda ödemeli
denemediğim bir bu kalmıştı
Bizimkide uyurken bile ıkınıyor sürekli. küçücük bi pırt için bile uyanıyor bazen, çıkaramıyor. Bizde deneyelim bir bakalım bişey kaybetmeyiz. :))
ahhh ahh hiç sorma bilmezmiyim neler çekiyoruz bizz
inşallah iyi gelir
heleki bu akşam benimki hiç ıkınmadan zart zurt osurup gülücükler saçınca şaşırdım
benim oğlanın kakası halen sıvı kıvamlı.
bennebileyim herkese bebeği dünyanın en güzel bebği gibi geliyor. biz de öyle. biz ve akrabalar çocugu sevdiği için hep çok güzel diye düşünüyoruz ama emin de değiliz acaba bize mi oyle geliyor diye eşimle aramızda konusuyoruz. oğlumuz yeni doğdugu sıralarda eşim bir gün eve geldiğinde dedi ki ya hastanede doğurtuğum bebklere baktım da en güzeli bizim bebek. annelerimiz biz gül gül öldük. bu arada kız ben seni çok merak ediyorum. tipini, konuşma tarzını falan. istanbulda olsam seninle tanışacağım.
birkaç gün önce idrar testi yaptırdık buaralar aşırı kustuğu için hiç bir şey çıkmadı 3.ayda bütün bebeklerde kusma eğilimi artıyormuş. bir de salyaları fazlaca akmaya başladı bu da bu ayın bonusu sizlerde de aynı durum yaşanabilir hazır olun kızlar....
benim bebişte gözyaşı kanalı tıkanıklığı vardı ve göz muayenesinde miyop çıktı 3.yaşında dr tekrar görmek istedi.her 3 bebekten birinde olabiliyormuş sizler de küçük bebişlerinizi muayene ettirseniz fena olmaz.Allah korusun geç kalınırsa daha fazla ilerler.önlemimizi alalım
Facede hangi gruptasınız canım? Bende katılmak isterim. Yani bir grup varmı bulunduğunuz yoksa samimi olduklarınızlamı eklisiniz?
kızım 1.5 aylıkken çok ağlıyor dedik doktor istedi tahlil
bol bakteri çıktı kültürde de yine 100.000 koloni coli bakteri üremiş görüldü
8 tane iğne yaptırdık 3 gün sonra tekrar kültür yapıldı temizlenmişti
2.5 aylıkken doktor kontrol için tekrar idrar tahlili yapalm dedi
gene çıktı bakteri
gene kültür yapıldı
bu sefer 10. 000 koloni üremiş
ilaçla tedavi yeterli dendi
ilacımız bitti bi ara tekrar yapıp bakacaz
genelde tekrar ediyormuş
inşallah sizinkinde çıkmaz bişey
yok tatlım eleştirmek için demedim sadece hazır olduğunu bilmiyodum
meyve pürelerini filan biliyodum bugün milupanın sitesine baktım epey ürün varmış haberim yok
selam kızlar ne zamandır yazamıyorum nasılsınız kızım 3 aylık oldu bugün kontrole gittik bu ay sadece 300 gr almış mama yiyiyor bide malesef sütüm yok sadece 2 ay verebildim dr kaşık maması başladı ama almıyor kasıkla biberonla versem olurmuki bide nasıl hazırlanırki kutunu üzerindeki miktar çok abartılı offffffff
Canım ben herşeyini hero baby ve bebelac kullanıyorum milupaya asla geçmem emreye yaramıyo çünkü...Oğlum 4.ayını bitirdi evet cnm...Bu arada bebeğe yasak olan şeyler şeker tuz yağ karpuz ve çilek bi daha verme karpuz suyunu canım alerjiye müsait yiyeceklermiş ve bebekler için bir besleyiciliği yokmuş...Şimdi en uygun yiyecekler elma armut patates havuç ve kabak yoğurt....
Gerektiği yerde hazır gerektiği yerde evden...Bu arada hazır mamaları kötüleyen evde hazırlayın diyen arkadaşlara şöyle söyleyeyim evde bazı şeyleri biz bilemiyoruz vitami kayboluyor vs ama bu hazır gıdalar uzmanlar tarafından hazırlanıyor ve benim içim rahat...
Canım kilo alımıyla ilgisi pek yok emre nin kilosu çok iyi ama yinede ek gıdaya başladık biz o alıştırmayla ilgili....Anne sütü konusunda haklısın...
ne hoş ya. yaptığımız muhabbetlere bak, pırtlar, gaz çıkarmalar,kakalar... anne-bebek bölümü olmasa, başkası ne oluyor burada falan der. ama bizim için ne kadar önemli, bebeklerimiz tarafından yapılamadığında sanki sıkıntısını biz çekiyormuşuzcasına ızdırap, bunu başardıklarında ise rahatlığı onlardan çok bizi sevindiren mutluluklar. oğlum pırt yapıyor, artık ablası da alışmış, evde hep bir ağızdan, OOOOHHH MAŞALLAH sesleri yükseliyorsanki olimpiyatta altın madalya kazanmış
Herkese gunaydın.
Bugun ınanılmaz bır bas agrısı ıle uyandım.
Hos, uzun zamandır bu agrı ıle yasıyorum ya.
Herhalde bunyem artık yoruldu, dınlenmek ıstıyor.
Ama vakıt yok.
Dun sabah kızım bır kac kez oksurdu. (ıkı hafta once hastalanmıstı)
Bende takıp etmek amacı ıle bır ıkı saat sonra kayınvalıdemı aradım.
'Oksurmuyor' dedı.
Aksam eve gıttıgımde ıse baktım kızım cok durgun, hasta gıbı bakıyor (annelık ıcgudusu)
'Anne Elıf cok durgun' dedım, 'ogleden sonra oksurdu, burnu da cok aktı, ılaclarını verelım' dedı.
Sinirlendim icten ice, ılacını vermek ıcın benı nıye beklıyorsun kı?
Bırde demez mı, 'gecen yemek yapmak ıcın Elıf ı yanına aldın, ondan hasta oldu' (hafta sonuydu, yanı kayınvalıdem evde yoktu,o ara telefonda soyledım, dilim tutulsaydı da soylemeseydım)
Dedım; 'napayım, bugunun yemegını pısırmek ıcın yanıma aldım'
Aman kızlar, sıze sunu soyleyeyım, tamam kayınvalıdem bebegıme bakıyor ama sanırım sırf bu nedenle de bana iskence yapmaya calısıyor.
Abarttıgımı dusuneceksınız, diline doladı dıyeceksınız belkı ama ınsanda azıcık merhamet olur be!
En basıtı dun bebegımle ılgılenıp, kalktım yemegı hazırladım, masayı kurdum, 'buyur otur anne' dedım.
O ara ben kızımla ılgılendım, o yemegını yerken sırketten aradılar, bi işi hallettım.
Ve yemek yemem 21:30 u buldu. Yemek yerken kızım yıne agladı, masayı kaldırmadan onunla ılgılendım ve masayı kaldırmam 23:00 ü buldu.
Bu arada kayınvalıdem melül melül ya tv ızledı, ya kızımla oynadı, yada ellerını koynuna koyup bizi izledi.
çok gecmıs olsun ınsallah cıkmaz bırsey gercekten cok zor
bekleme süreci( Bir de doktor dedı kı eger kötu cıkarsa bunun
ultrasonu vs var böbreklerı arastırmaya kladar gıder ,o surec
cok zordur dedı..kaynagını bulmak gerekıyor dedı ..
Herkese gunaydın.
Bugun ınanılmaz bır bas agrısı ıle uyandım.
Hos, uzun zamandır bu agrı ıle yasıyorum ya.
Herhalde bunyem artık yoruldu, dınlenmek ıstıyor.
Ama vakıt yok.
Dun sabah kızım bır kac kez oksurdu. (ıkı hafta once hastalanmıstı)
Bende takıp etmek amacı ıle bır ıkı saat sonra kayınvalıdemı aradım.
'Oksurmuyor' dedı.
Aksam eve gıttıgımde ıse baktım kızım cok durgun, hasta gıbı bakıyor (annelık ıcgudusu)
'Anne Elıf cok durgun' dedım, 'ogleden sonra oksurdu, burnu da cok aktı, ılaclarını verelım' dedı.
Sinirlendim icten ice, ılacını vermek ıcın benı nıye beklıyorsun kı?
Bırde demez mı, 'gecen yemek yapmak ıcın Elıf ı yanına aldın, ondan hasta oldu' (hafta sonuydu, yanı kayınvalıdem evde yoktu,o ara telefonda soyledım, dilim tutulsaydı da soylemeseydım)
Dedım; 'napayım, bugunun yemegını pısırmek ıcın yanıma aldım'
Aman kızlar, sıze sunu soyleyeyım, tamam kayınvalıdem bebegıme bakıyor ama sanırım sırf bu nedenle de bana iskence yapmaya calısıyor.
Abarttıgımı dusuneceksınız, diline doladı dıyeceksınız belkı ama ınsanda azıcık merhamet olur be!
En basıtı dun bebegımle ılgılenıp, kalktım yemegı hazırladım, masayı kurdum, 'buyur otur anne' dedım.
O ara ben kızımla ılgılendım, o yemegını yerken sırketten aradılar, bi işi hallettım.
Ve yemek yemem 21:30 u buldu. Yemek yerken kızım yıne agladı, masayı kaldırmadan onunla ılgılendım ve masayı kaldırmam 23:00 ü buldu.
Bu arada kayınvalıdem melül melül ya tv ızledı, ya kızımla oynadı, yada ellerını koynuna koyup bizi izledi.
arkadaşım günaydın, senin durumunu çooook iyi anlıyorum ama çok güzel bir söz var "YA ÇARESİZSİNİZ, YADA ÇARE SİZSİNİZ" . bak arkadaşım 7 mayısta işbaşı yaptım, ama 1 mayısta yarım gün çalışmak üzere bir kadın tuttum, haftanın 5 günü geliyor, yemek, ütü, temizlik yapıyor. kayınvalidem de oğluma bakıyor. ben eve geldiğimde hiçbir iş kalmasın diyorum. zaten akşam yorgun argın ancak oğlumla ilgilenebiliyorum. yavrum diş çıkarıyor inan 2 kadın zor başa çıkıyor bugünlerde. benden sana tavsiye hemen bir kadın tut, yarım gün olsun ama tut. benim durumum çok mu süper, çok mu zenginim? ASLA . ama sinir hastası olmamak için böylesi en güzeli. daha dikkatli para harcıyorum, tasarruf yapıyorum kadının maaşı çıkıyor inan ki. lütfen beni dinle kocanla huzur bulmak istiyorsan, sinir hastas olmak istemiyorum diyorsan hemen bir kadın tut.
bence bakıcı bulun, şimdi yakının oldugu icin hicbir sey diyemiyorsun ee o da biraz bakıcı modunda ..ilacını verelim sormasan soylemicek gibi.. yani ben bakarım o kadar havasında.. evi benimsemiyor .. en iyisi bakıcı bakıcıya guven cok zor ama iyi birisini bulursan cok daha mutlu olursun..boyle kendini kvalidene gebe gibi hissedersinn.. devamlı minnet duymanı beklicek kaynanan sendne bişey degil ilerde kızına ben buyuttum sizi dersenin emek çöpp
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?