2012 Şubat Anneleri

Bizimkide uyurken bile ıkınıyor sürekli. küçücük bi pırt için bile uyanıyor bazen, çıkaramıyor. Bizde deneyelim bir bakalım bişey kaybetmeyiz. :))

Bizimkide uyurken bile ıkınıyor sürekli. küçücük bi pırt için bile uyanıyor bazen, çıkaramıyor. Bizde deneyelim bir bakalım bişey kaybetmeyiz. :))

ahhh ahh hiç sorma bilmezmiyim neler çekiyoruz bizz
inşallah iyi gelir
heleki bu akşam benimki hiç ıkınmadan zart zurt osurup gülücükler saçınca şaşırdım

ahhh ahh hiç sorma bilmezmiyim neler çekiyoruz bizz
inşallah iyi gelir
heleki bu akşam benimki hiç ıkınmadan zart zurt osurup gülücükler saçınca şaşırdım

ne hoş ya. yaptığımız muhabbetlere bak, pırtlar, gaz çıkarmalar,kakalar... anne-bebek bölümü olmasa, başkası ne oluyor burada falan der. ama bizim için ne kadar önemli, bebeklerimiz tarafından yapılamadığında sanki sıkıntısını biz çekiyormuşuzcasına ızdırap, bunu başardıklarında ise rahatlığı onlardan çok bizi sevindiren mutluluklar. oğlum pırt yapıyor, artık ablası da alışmış, evde hep bir ağızdan, OOOOHHH MAŞALLAH sesleri yükseliyor sanki olimpiyatta altın madalya kazanmış

canım face varsa gel gör benı:)))sen nerde yasıyordun görusuruz belkı bır gun:)

benım kızım da salyaları fecı olmaya basladı önluk yetısmıyor,
kusmasını aptamıl ar sayesınde azalttık,ama emdıgınde aynı..
gözyasları ılk gunden berı var ,doktor kanal tıkalı olabılır demıstı nasıl mıyop
cıktı sımdıden test mı yapıldı ?? idrar kulturu verdık pers sonuc
alacagız..

çok gecmıs olsun ınsallah cıkmaz bırsey gercekten cok zor
bekleme süreci( Bir de doktor dedı kı eger kötu cıkarsa bunun
ultrasonu vs var böbreklerı arastırmaya kladar gıder ,o surec
cok zordur dedı..kaynagını bulmak gerekıyor dedı ..

Hangi marka onerdi sen hangi marka aldin canim sadece kasik mamasimi ver dedi ogunleri nasil yapican biraz fazla mi sordum:))

eger banaysa 2. mesaj .. ben mamaları kotulemiyorum yanlış anlasılmasın bende dısarıda kullanırım diyorum ama vaktim varken bebegime yapmak istiyorum,kızıma özenle bakmak hoşuma gidiyor artı bu vitamin kaybolma olayına gelince bu tarz gruplar var ..teknolojik anne slingomom bunlar birarada toplanmıs bunları ogretiyorlar insanlara kendi web siteleri de var .. e e benimde vaktim var neden arastırıp yapmayayımm .. iç rahatlıgına gelince mama icin benimde icim rahat..

Herkese gunaydın.

Bugun ınanılmaz bır bas agrısı ıle uyandım.
Hos, uzun zamandır bu agrı ıle yasıyorum ya.
Herhalde bunyem artık yoruldu, dınlenmek ıstıyor.
Ama vakıt yok.
Dun sabah kızım bır kac kez oksurdu. (ıkı hafta once hastalanmıstı)
Bende takıp etmek amacı ıle bır ıkı saat sonra kayınvalıdemı aradım.
'Oksurmuyor' dedı.
Aksam eve gıttıgımde ıse baktım kızım cok durgun, hasta gıbı bakıyor (annelık ıcgudusu)
'Anne Elıf cok durgun' dedım, 'ogleden sonra oksurdu, burnu da cok aktı, ılaclarını verelım' dedı.
Sinirlendim icten ice, ılacını vermek ıcın benı nıye beklıyorsun kı?
Bırde demez mı, 'gecen yemek yapmak ıcın Elıf ı yanına aldın, ondan hasta oldu' (hafta sonuydu, yanı kayınvalıdem evde yoktu,o ara telefonda soyledım, dilim tutulsaydı da soylemeseydım)
Dedım; 'napayım, bugunun yemegını pısırmek ıcın yanıma aldım'
Aman kızlar, sıze sunu soyleyeyım, tamam kayınvalıdem bebegıme bakıyor ama sanırım sırf bu nedenle de bana iskence yapmaya calısıyor.
Abarttıgımı dusuneceksınız, diline doladı dıyeceksınız belkı ama ınsanda azıcık merhamet olur be!
En basıtı dun bebegımle ılgılenıp, kalktım yemegı hazırladım, masayı kurdum, 'buyur otur anne' dedım.
O ara ben kızımla ılgılendım, o yemegını yerken sırketten aradılar, bi işi hallettım.
Ve yemek yemem 21:30 u buldu. Yemek yerken kızım yıne agladı, masayı kaldırmadan onunla ılgılendım ve masayı kaldırmam 23:00 ü buldu.
Bu arada kayınvalıdem melül melül ya tv ızledı, ya kızımla oynadı, yada ellerını koynuna koyup bizi izledi.

Aynı şekilde bizimde evde pırt seslerine gülücükler karışıyor. ohh maşallah denerek. hele bide kaka yaptımmı evde bi bayram havası yaşanıyor. en çok sevinende ben oluyorum havalara uçuyorum resmen. anneme diyorum ya kaka için bu kadar sevineceğim aklımın ucundan geçmezdi diye. oda 'anne olmak böyle birşey işte kızım' diyor her seferinde. :))

Bu arada sütü az olanlar bebek bakımı hakkında bilgi isteyenler kanal d doktorumda bunlar konuşulucak biraz sonra. izlemek isteyenlere haber vereyim dedim. :)

arkadaşım günaydın, senin durumunu çooook iyi anlıyorum ama çok güzel bir söz var "YA ÇARESİZSİNİZ, YADA ÇARE SİZSİNİZ" . bak arkadaşım 7 mayısta işbaşı yaptım, ama 1 mayısta yarım gün çalışmak üzere bir kadın tuttum, haftanın 5 günü geliyor, yemek, ütü, temizlik yapıyor. kayınvalidem de oğluma bakıyor. ben eve geldiğimde hiçbir iş kalmasın diyorum. zaten akşam yorgun argın ancak oğlumla ilgilenebiliyorum. yavrum diş çıkarıyor inan 2 kadın zor başa çıkıyor bugünlerde. benden sana tavsiye hemen bir kadın tut, yarım gün olsun ama tut. benim durumum çok mu süper, çok mu zenginim? ASLA . ama sinir hastası olmamak için böylesi en güzeli. daha dikkatli para harcıyorum, tasarruf yapıyorum kadının maaşı çıkıyor inan ki. lütfen beni dinle kocanla huzur bulmak istiyorsan, sinir hastas olmak istemiyorum diyorsan hemen bir kadın tut.

bizimki de tekrar ettiği için böbrek ultrasonu da çekildi
temiz çıktı ama böbrekleri çok şükür
ben de çok üzülmüştüm kızım baya sıkıntı çekti o dönemde
öyle ağlıyordu ki özellikle altını yaparken içim gidiyordu
şimdi daha iyi bidaha olmaz umarım
Allah hepimizin bebişlerine sağlık sıhhat versin

bennebileyim arkadaşım bebişin göz muayenesi nasıl yapılmış diye şöyle ki:bilgisayara bağlı bi tabanca benzeri bi aleti çocuğun gözlerine tutuyorlar ekranda gözleri arasındaki mesafe,göz kusurları gibi problemler çıkıyor.
gözyaşı kanalı tıkanıklığı tedavi edilmezse sondalamaya kadar gidiyor masaj yapıyorsun değil mi?

bence bakıcı bulun, şimdi yakının oldugu icin hicbir sey diyemiyorsun ee o da biraz bakıcı modunda ..ilacını verelim sormasan soylemicek gibi.. yani ben bakarım o kadar havasında.. evi benimsemiyor .. en iyisi bakıcı bakıcıya guven cok zor ama iyi birisini bulursan cok daha mutlu olursun..boyle kendini kvalidene gebe gibi hissedersinn.. devamlı minnet duymanı beklicek kaynanan sendne bişey degil ilerde kızına ben buyuttum sizi der senin emek çöpp

Merhaba bayanlar, hastayim bogazlarim cok kotu dogal olarak kizimda hasta dun ikimizde ayni anda hastalandik, gece burnu tikandi akiyor uyuyamiyor kendi kendine eee eee ninni soyluyor ama burnu izin vermiyor ay sabahi zor bekledim hemen dr kostum premature doganlarda bronsit cok daha cabuk cevirirmis sukur cigerleri temiz soguk almis dedi bogazlari, poset serum verdi burnu icin siringayla cekip burnuna ver dedi, surup verdi, bide fitil vardi huysuzluk ates olursa at dedi, hirilti ates olursa hemen getir dedi kendimi unuttum valla kiyamam minik burnu akiyor fir fir burnu, cok salginmis bu ani hava degisimleri dedi dikkat edin aman

Bılıyor musun,'senı anlıyorum' sozu dahı benı mutlu ettı. Cunku kımsenın, bılhassa esım ve kayınvalıdemın benı anlamadıgını dusunuyorum ve bu benı olumsuz yonde etkılıyor.
Eve yardımcı almayı dusunsem, basta esım onay vermez. 'Yapma' der, annesı 'ben yaparım' der. Ama yapılmadıgı zaman eksıklık olur, kayınvalıdem yapacagı zaman söz.
Galıba her gun degıl de, en azından ıkı haftada bır utu yapmaya bırını alsam daha ıyı olur, boylece bende kızımla zaman gecıremedıgım ıcın daha fazla vıcdan azabı cekmem.

Aynen oyle, bır soz dıyemıyorum.
En basıtı bır hafta ıcınde ıkı tane bıberonunu yaktı (ısıtırken) 'anne soyle ısıtsan, bunlarda yanmaz' dıyemedım.
Zaten bır anda fark ettıgımde 'ben yakmadım' dedı, bende sustum, ne dıyebılırım kı.
Bakıcı dahı dusunebılır gıbıme gelıyor, ılacını vermeyı.
Aksama kadar benı beklemesının ve sonrasında 'senın yuzunden oldu' der gıbı bana laf sokmasının manası ne kı?
Ve ınan ben ısteyken dınlenıyorum, eve gıttıgımde sadece kızımı emzırırken oturuyorum, he bıraz da oyun oynuyorum.
Sonra hadı yemek hazırlıgına...
ınan bana, elımı surmesem demez kı 'yemek yıyelım'
Zaten ne zaman 'yemek hazırlamam lazım' desem, 'ben ac degılım' der.
Ama masaya davet ettıgımde bir guzel yer.
Yok, yanlıs anlasılmasın, yemek yıyor dıye degıl lafım.
Ama buradan sunu anlıyorum, 'aslında acım, ama ac oldugumu sana soylemeyecegım. Soylersem, bende bırseyler yapmak durumunda kalabılırım'
Evet, emınım zaten 'ben buyuttum' dıyecek.
Cunku ne hıkmetse kızım hep onlara benzıyor.
Ornegın soyle bır konusma oluyor,
X kısı; 'Elıf ın kasları ne kadar guzel'
Kayınvalıdem ; 'E tabıı benım cocuklarımın da kasları hep guzeldır'
X kısı; 'Elıf ın yuzu ne kadar kucuk'
Kayınvalıdem ; 'Ama benım cocuklarımın da yuzlerı hep ufaktır' ( bır bebegın yuzu ne kadar buyuk olabılıyorsa!)

Bunları kafama takmaktan sütüm azaldı.
Yorgunluk, stres, uykusuzluk...
Kayınvalıdem bıle dıyor, 'yoruluyorsun tabıı sütün azalır' ama sadece soyluyor.
Aman neyse, benım vadem dolmadı anlasılan daha.
Sınanma vadem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…