- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.481
sağolun kızlar yardımınız için. iyi günler
gecmis olsun sanada, sagol oyle yutamamda yemegin icine attim butun olmazmi?Gecmıs olsun.
Bende 3 hafta once hastaydım, ardından kızım hasta oldu.
Sımdı yıne tekerrur ettı.
Ve gercekten ıcım sızlıyor resmen.
Aksam sarımsak yutacagım ben, antıbıyotık nıyetıne.
Benden de sutum aracılıgı ıle kızıma gecer.
Dene ıstersen sende.
Bana baslangic icin bunlar tamam ama kendin evde hazirla dedi, sutlu pirincliyi bitirdik bebek pirinc unu aldim kendim yapicam milupa tahilli az kaldi oda bitsin, ben meyve puresinide kendim yapiyorum danone aldim ilk denemek icin ooo hic hayir demedi kendim yaptim reddetti ilkten sonraki gun yedi, mesela bugun hasta vitamin olsun diye cam rendede biraz havuc, elma, muz rendeledim 2 tanede bebe biskuvisi icine yedirdim oyunla bir kac kasik,canım milüpanın tahıllı meyveli ve sütlü pirinçlisini önerdi günde 7 - 8 öğün sabah aksam kasık maması geri kalan sadece mama 120 cc ver dedi ama benimki 90 anca yiyior napcam bilmem kasıkla almıyor ya
gecmis olsun sanada, sagol oyle yutamamda yemegin icine attim butun olmazmi?
Bana baslangic icin bunlar tamam ama kendin evde hazirla dedi, sutlu pirincliyi bitirdik bebek pirinc unu aldim kendim yapicam milupa tahilli az kaldi oda bitsin, ben meyve puresinide kendim yapiyorum danone aldim ilk denemek icin ooo hic hayir demedi kendim yaptim reddetti ilkten sonraki gun yedi, mesela bugun hasta vitamin olsun diye cam rendede biraz havuc, elma, muz rendeledim 2 tanede bebe biskuvisi icine yedirdim oyunla bir kac kasik,
Bu arada bebelac in kasik ve kavanoz mamalarinda kansorojen madde cok varmis devam sutlerinde bisey yok, digerlerinde tv soylemis banada bizim gelin dedi kavanoz mamalarinin cogu bozuk veya kuflenmis cikiyomus onu kac kisiden duymustum aklinizda olsun, en dogali evde yapilani
Ne dıyeyım?
'Neden yemek yapmıyorsun mu?'
Bır kac kez 'yarın ne yapalım?' dedım, 'ben yemem' dedı.
Esım de Elıf ıle ılgılı annesıne 'soyle olsun, boyle olsun deme sakın' dedı.
Zaten bır ıkı kez 'acaba?' dedıgımde, kayınvalıdem 'ben kac cocuk buyuttum' dedı.
E bana da susmak kaldı.
Neyse, sizi sorunlarımla fazla sıkmayayım.
Allah a emanet olun.
grupta degılız de buradakı bırcok kısı eklı özel mesajda yazısıyoruz ..siz de katılabılırsınız tabı kı..
ben sezeryanla doğum yaptım ve gece yanımda kimse refakatçi kalmadı, eşimle bebeğimizi aramız aldık, ikimizde yatağını elimizle tuttuk, hemşireye dedik ki ikimizde çok yorgunuz(doğum öncesi eşimde bende hiç uyumadık) bebeğimizi çalmazlar değil mi? derken bebeğimiz aramızda uyudk ve ben o ameliyatlı halimle gece defalarca kendi başıma kalktım oğlumun altını aldım, emzirdim, tuvalete kendim gittim. ve daha da önemlisi 40 gün boyunca evde yalnızdım, 40 mevlüdüm bile yapılmadı, kırkımı kendim çıkardım. ama Allahıma şükürler olsun o kadar gçlendim ki hayata karşı, bebeğim dışımda kimse beni yıkamaz, ağlatamaz. Allahım ona sağlık versin kimse umrumda değil. ve yemin ederim doğumdan 1 gün sonra ayaklandım ve bir daha da yatmadım bile. ağızlarının payını veririm ben ama asla içime atmam. birgün elimi belime koydum kim bana ne kadar ilgi gösterdi ve ne kadar baktıysa bebeğim hakkında o kadar karışma hakkına sahip olur demekki herkesi çenesini kapatacak, onu ben doğurdum ister hasta ederim ister iyi ederim KİMSE KARIŞAMAZ DEDİM
bende kendim büyütüyorum kimseye vermem kimsenin lafına bakmam
şimdi diyo geleyim size gece ve bana sabaha kadar uyu
bende gece emziriyorum iki kere sabaha kadar uyuyamam dedim
hemen amaaaaan bizde büyüttük hiç böyle yapmadık diyoo
neysekii oğlum huysuz sinirli nazlı benden başkası başedemiyo
geçen gün tamda diyodu duruyo işte ağlamıyo bide durmaz dediniz bakın ne uslu diyodu benimki bir başladıı kayınvalidem şoka girdi
bunu iyi bi doktora götürün bu ne böyle diyoo
hocaya muska yaptıralım fenalığını alır diyoo
eli ayağına dolandıı
Herkese gunaydın.
Bugun ınanılmaz bır bas agrısı ıle uyandım.
Hos, uzun zamandır bu agrı ıle yasıyorum ya.
Herhalde bunyem artık yoruldu, dınlenmek ıstıyor.
Ama vakıt yok.
Dun sabah kızım bır kac kez oksurdu. (ıkı hafta once hastalanmıstı)
Bende takıp etmek amacı ıle bır ıkı saat sonra kayınvalıdemı aradım.
'Oksurmuyor' dedı.
Aksam eve gıttıgımde ıse baktım kızım cok durgun, hasta gıbı bakıyor (annelık ıcgudusu)
'Anne Elıf cok durgun' dedım, 'ogleden sonra oksurdu, burnu da cok aktı, ılaclarını verelım' dedı.
Sinirlendim icten ice, ılacını vermek ıcın benı nıye beklıyorsun kı?
Bırde demez mı, 'gecen yemek yapmak ıcın Elıf ı yanına aldın, ondan hasta oldu' (hafta sonuydu, yanı kayınvalıdem evde yoktu,o ara telefonda soyledım, dilim tutulsaydı da soylemeseydım)
Dedım; 'napayım, bugunun yemegını pısırmek ıcın yanıma aldım'
Aman kızlar, sıze sunu soyleyeyım, tamam kayınvalıdem bebegıme bakıyor ama sanırım sırf bu nedenle de bana iskence yapmaya calısıyor.
Abarttıgımı dusuneceksınız, diline doladı dıyeceksınız belkı ama ınsanda azıcık merhamet olur be!
En basıtı dun bebegımle ılgılenıp, kalktım yemegı hazırladım, masayı kurdum, 'buyur otur anne' dedım.
O ara ben kızımla ılgılendım, o yemegını yerken sırketten aradılar, bi işi hallettım.
Ve yemek yemem 21:30 u buldu. Yemek yerken kızım yıne agladı, masayı kaldırmadan onunla ılgılendım ve masayı kaldırmam 23:00 ü buldu.
Bu arada kayınvalıdem melül melül ya tv ızledı, ya kızımla oynadı, yada ellerını koynuna koyup bizi izledi.
gecmis olsun sanada, sagol oyle yutamamda yemegin icine attim butun olmazmi?
Bana baslangic icin bunlar tamam ama kendin evde hazirla dedi, sutlu pirincliyi bitirdik bebek pirinc unu aldim kendim yapicam milupa tahilli az kaldi oda bitsin, ben meyve puresinide kendim yapiyorum danone aldim ilk denemek icin ooo hic hayir demedi kendim yaptim reddetti ilkten sonraki gun yedi, mesela bugun hasta vitamin olsun diye cam rendede biraz havuc, elma, muz rendeledim 2 tanede bebe biskuvisi icine yedirdim oyunla bir kac kasik,
Bu arada bebelac in kasik ve kavanoz mamalarinda kansorojen madde cok varmis devam sutlerinde bisey yok, digerlerinde tv soylemis banada bizim gelin dedi kavanoz mamalarinin cogu bozuk veya kuflenmis cikiyomus onu kac kisiden duymustum aklinizda olsun, en dogali evde yapilani
büyük konuşmayayım şimdilik çalışmayı düşünmüyorum bebeğim büyümeden ama çalışıyo olsaydımda kayınvalideme bırakmazdım bakıcı tutardımm sinirlerim bozulmasın diyee
ben sezeryanla doğum yaptım ve gece yanımda kimse refakatçi kalmadı, eşimle bebeğimizi aramız aldık, ikimizde yatağını elimizle tuttuk, hemşireye dedik ki ikimizde çok yorgunuz(doğum öncesi eşimde bende hiç uyumadık) bebeğimizi çalmazlar değil mi? derken bebeğimiz aramızda uyudk ve ben o ameliyatlı halimle gece defalarca kendi başıma kalktım oğlumun altını aldım, emzirdim, tuvalete kendim gittim. ve daha da önemlisi 40 gün boyunca evde yalnızdım, 40 mevlüdüm bile yapılmadı, kırkımı kendim çıkardım. ama Allahıma şükürler olsun o kadar gçlendim ki hayata karşı, bebeğim dışımda kimse beni yıkamaz, ağlatamaz. Allahım ona sağlık versin kimse umrumda değil. ve yemin ederim doğumdan 1 gün sonra ayaklandım ve bir daha da yatmadım bile. ağızlarının payını veririm ben ama asla içime atmam. birgün elimi belime koydum kim bana ne kadar ilgi gösterdi ve ne kadar baktıysa bebeğim hakkında o kadar karışma hakkına sahip olur demekki herkesi çenesini kapatacak, onu ben doğurdum ister hasta ederim ister iyi ederim KİMSE KARIŞAMAZ DEDİM
cnm sen tekrardan hamılemısın tıcker mı yanlıs :Scanım şimdilik bunla başla dedi önümüzdeki ay yoğurt muhallebi falan evde yapıcaksın dedi ama kasıkla almıyor biberonla deniycem sen nasıl yaptın çünkü kutudaki ölçü çok fazla
aa cok uzuldum nıye oyle oldukı dgmdan snrada zorladınmı kendını senKızlar ben normal doğum yapmıştır bilen bilir burda arkadaşlarım çok... 14 tane iç dış dikişlm vardı çok şükür şimdi geçti sayılırlar kaynadılar fakat geçen hafta banyodan sonra oramda et parçası gördüm dışarı çıkmıştı önce dikiş kaynamadı sandım çok ağladım dr gittim fakat dr kanamadan çoğalmadan bişey olmaz dedi bugün duşta acıyodu oram çıkınca bi baktım selpakla kanadı internette polip olduğu zorlu doğum olunca çıktığı yazıyo ameliyatla alınırmış bilgisl olan varmı bilmiyorum ama moralim çok bozuk tekrar o sandalyeye bile çıkmak ürkütüco doğumdan beri daha eşime bile yaklaşamadım oda bende korkar olduk cnm yancak diye offf çok pişmanım normal doğum yaptığıma yaa napcm dr gitmem lazım yine....
slm kızlar bebeğim en son 18 mayıs günü 4 kere kakasını yapmıştı.o gün bu gündür hiç yapmadı.bu güne kadar hiç böyle bi sorun yaşamamıştık.niye oldu anlamadım.bugün sıkıntı yapmaya başladı,hep ıkınıyor.gaz çoıkartıyor ama kaka yok..
annem bende o da çaresiz kaldı kadın..bi çok şey denedilk,birtek fitil için biraz daha bekliyim diyorum..sizlerede danışmak istedim..fitili veriyimmi,biraz daha bekliyimmi..
yada başka önerisi olan..
slm kızlar bebeğim en son 18 mayıs günü 4 kere kakasını yapmıştı.o gün bu gündür hiç yapmadı.bu güne kadar hiç böyle bi sorun yaşamamıştık.niye oldu anlamadım.bugün sıkıntı yapmaya başladı,hep ıkınıyor.gaz çoıkartıyor ama kaka yok..
annem bende o da çaresiz kaldı kadın..bi çok şey denedilk,birtek fitil için biraz daha bekliyim diyorum..sizlerede danışmak istedim..fitili veriyimmi,biraz daha bekliyimmi..
yada başka önerisi olan..
canım milüpanın tahıllı meyveli ve sütlü pirinçlisini önerdi günde 7 - 8 öğün sabah aksam kasık maması geri kalan sadece mama 120 cc ver dedi ama benimki 90 anca yiyior napcam bilmem kasıkla almıyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?