2012 Şubat Anneleri

bugün merhemle masajını yaptım sonra mama saatinde mamasınıda verdim yatırdım uyudu 1 saat kadar derken eşim geldi uyuduğunu bilmiyodu konuşunca ağlayaarak uyandı oğlum
eşim kucağına aldı sofrayı kurdum bi yandanda yine kolik nöbeti başladı acaba ne kadar sürecek diyorum
eşim dedi meme istiyo dedi
baktım eşimi emmeye çalışıyo hemen aldım emzirdim emdi
sonra kucağımda 9 buçuğa kadar uslu uslu durdu kuşları seyretti sonrada 10 da uyudu
kazasız belasız atlattık bu geceyide çok şükür
bugün toplam 3 kere ıkındı gaz için ama sinirlenip bağırmadı ağlamadı
gün içindede sakindi

Dünürüm sorma dr gitmem lazım zor doğum yapanlarda olurmuş benmde zor oldu zaten...kanama durdu ama alınması lazım o parçanın acıyo çünkü... Kızlar benm oğlumunda geniz akıntısı var sprey sıkıyorum burnuna fizyolojik serummuk bide şurubu var inş geçer..ara sıra boğazına balgam geliyo öksürüyo nasıl çıkarcak bilmiyorum kızlar yoğurtlara başlamışsınız bebekler ne kadarlık ki

geçmiş olsun canım hastamı bebişin
ıhlamur yapıp içir iyi gelir rahatlatır

Cnm benim oğlum 3 cü ayını yarın bitircek ıhlamur verebilirmiyim ki dr su bile 6 cı aydan önce verme dedi balgamı var çıkaramıyo o kadarda dikkat ediyorum üstüne başına... Kızlar siz bebeklerinizl kaç günde bir yıkıyorsunuz ben 1 yada 2 gün arayla yıkıyorum hava güzelse.... yoksa 2 3 bekletiyorum mecbur napim hava soğuk olunca...ondanmı oldu bilmem bebekleri kabız olanlar Allah yardımcınız olsun bende emzirdiğim halde 2 günde bi toptan yapıyo artık normalmiş bu durum...

ben iki aylıkken bikere iki çay kaşığı verdim içti rahatladı uyudu
çok ağlıyodu hasta sandım cahillik işte verdim memeğer koliktenmiş bilmiyorum tabii
rezene anason vs.. veriliyo ıhlamurda verilir sanmam sakıncası olacağını
valla iki doktorda bana mama verdiiğin sürece hergün 1-2 çay kaşığı su ver dedi bende veriyorum mamadan sonra
ama sevmiyo o ayrı
ben daha güvenemiyorum haftada 2 kere filan yıkıyorum bazen 1 oluyo
napimm soğuklarda hasta olur diye
artı zaten kolik üşüyünce başlıyo koliği ayaklarının altında hergün sıcak su torbası duruyo
az üşütse yandık
bende herzaman yıkayamıyorum üzerini dğeiştiriyorum
doktorum kolik geldimi yıka yatır uyusun diyo ama korkuyorum havalar bi iyi bi kötü güvenemiyorum şimdi hasta olursa bronşite çevirme ihtimali yüksek oluyo
birde bizde kusma hemen hemen hiç olmuyo üzeri bile batmıyo

kızzz ben de arkeologtum bılıyor musuuunn??iş bulamayınca ögretmenlık okudummm..atanana kadar yas 30 olduuu:=))hangı okuldansınn??

grup kurduk dün gece oraya katılabilirsin adına karar veremedik verelim sölicem:) aratırsın o zaman

ewet canım gruba gırdım ama ona eskı uyeler gırmıyor muyuzz herkes gıremez ona o bıze özel olmalııı:)))

ohh sefan olsun canım kurtulmana cok sevındım ne guzel olmuss ...herkes nasıl oluyorsa UZMAN kesıldı basımıza ..
bizim ılk ya bırsey bılmıyoruz dıye..sankı onlar ılk cocuk yapmadılar,dogustan herseyı bılıyorlardı gıbı..

gecmıs olsun cnm nerelerdeydın ..cok zor olmalı hemen doktora gıt oran ıcın( ben hergun banyıo yaptırıyorum ama mutlaka ufo yakıyorum odasını ısıtıyorum cok masaj da yapmadan hemen gıydırıyorum sımdılık..suya bıle ızın vermedı benım doktoprum da gerek yok dedı

günaydın kızlar
kızıma her sabah müzikler ezgiler dinletiyorum özellikle Minik dualar grubu var onu dinletince kızımda durmadan konuşuyor şarkı söylüyor gibi yapıyor çocuk sesleri olduğu için o da eşlik ediyor.özellikle uyku duası,yemek duası çok hoşuna gidiyor.

kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:

evet tatlım ya geç kalmışsın, alperen 1 aylıkken yaptırmıştım ben. arkadaşımın bebeğine de yaptırmıştık hafif bir risk çıkmıştı, 2 tane bez takıyordu bebeğin altına, bak 2 ayda düzeldi bile. bence hemmen yaptır

Günaydın herkese..

sanada günaydın komagene. :)

Kızlar oğlumun emme sorununa hala çözüm bulamadım. ama şu uyku ve kolik ataklarına çözüm buldum sanırım. genelde kolik atakları akşam saatlerinde geliyordu oğluma.
ben her akşam gece uyumaz diye saat 9 - 10 gibi yatırayım diyordum bu seferde kolik atağı geliyordu zaten emmediği içinde bi türlü uyuyamıyordu ve saatlerce ağlıyordu. uyumamız saat 12 yi buluyordu. ve sabahta her zaman erken kalkıyordu 6 -7 arası. bu seferde uykusunu alamadığı için gün içinde her zaman huzursuz oluyordu, ağlıyordu. bende 3 gündür erkenden yatırmayı deniyorum. saat 7-8 arası 8'i geçmeden yatırıyorum. hamağında uyanmaması için sürekli sallıyoruz, sadece emmeye kaldırıyorum. saat kaçta yatıcaksakta onuda beşiğine yatırıp uyuyoruz. sabaha kadar sorunsuz uyuyor sadece emmek istediğinde mızıldanıyor bende emzirip geri yatırıyorum. hem biz akşamı keyifli geçiriyoruz. hem de bebeğim sabahları çok keyifli uykusunu almış uyanıyor. anladımki oğlum kaçta yatarsa yatsın gün ağarmaya başladımmı uyanıyo. yani aslında istediği akşam gece uykusuymuş yavrumun. 3 gündür ne kolik atağı yaşıyoruz. ne de gece ağlayarak uyanmalar, uyuyamamalar. çok şükür. umarım düzenimiz hep böyle devam eder. :)) bebeği kolik olanlar denesin bakalım belki onlardada aynı etkiyi yaratır.

kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:

Aslına bakarsanız bunu siz evdede yapabilirsiniz..
Bebeğinizi soyundurun ve bacaklarını karnına doğru ittirin, bacağında çizgiler olacaktır, o çizgilere dikkat edin diğer bacakla aynı yerdemi diye... İşte bu kadarr..
Ben hem röntgen çektirdim hemde kendim evde bakmıştım çok şükür hiç bir sıkıntı yoktu..

ayşebahar nasıl özledim seni anlatamam
lütfen arada uğra olur mu?
aynı kaygı bendede başladı annem bakıcak ama
tek kaygım bebeğimden ayrı kalmak ve onu çokkkkkkkkkkk özlemek

inan yürekler karşılıklı bukleem..
her biriniz ayrı ayrı aklımda..
inşallah hepiniz çok iyisinizdir

bende dolama 3. bebekten ve 2. bebekten sonra 2 hafta arayla oldu
siyah merhem yada kara merhem kullandım

eleferam kaynanan bakıyor öyle mi bebişine
çok sevindim canım
sen nasılsın
başlıyacak mısın göreve

canım arkadaşım ilgin için çoooooooooooook teşekkür ederim. nasılsın, hiç görünmüyorsun bu aralar? bebişin nasıl?

sinemim bebeğin erken doğmuştu
şimdi nasıl
ya sen nasılsın canım arkadaşım
başladın mı işe

Esım annesıne tek kelıme etmez.
Ben boyle devam edecegım anlasılan.

Kayınvalıdem gecen hafta bır gunlugune kendı evınde baktı.
Bugun de kendı evınde.
Muhtemelen bugunu tercıh etmesının nedenı, kızlarına bır ıkı gunluk yemek pısırıyor olmasıdır (tamamen tahmın)
Cunku gecen hafta gıttıgımde salatalarını dahı hazırlamıstı.

Su aralar kayınpederım yazlıkta, sanırım o donene kadar cogunlukla bızde bakar kızıma.
Bır bakıma ıyı boylesı, kendı evımde daha rahatım. Sma ınan bana yorucu kısmı da cok.
Mesela o olmayınca yemek telasım olmuyor, bırseyler atıstırıyorum kalan vaktımı kızıma harcıyorum.
Ornegın; dun aksam ben eve gıdınce o da kendı evıne gıttı.
Bende ufak bır tabak hazırladım kendıme, hemen karnımı doyurup kalan vaktımde kızımla doya doya oynadım.

Canım bende bakıcı olayını dusundum ama 'ben bakarım, kızımı bakıcılara vermem' dedı kayınvalıdem.
Tamam, bu anlamda cok dua edıyorum, aklım kızımda kalmıyor. Guvende oldugunu bılıyorum.
Ama ılerleyen zamanda cok sorun olursa bende bakıcı olayını dusunuyorum.

Et parcasını bılmem ama benımde hafıf bır sıskınlıgım var.
Bır ıkı kez de kanama oldu.
Ve en baslarda esımle beraber olmaktan korktum.
Ama baktım kı korktukca yapamıyorum, kendı kendımı psıkolojık olarak rahatlatmayı denedım ve basardım.
ınsallah senın durumunda cabucak cozulur.

Bende kızım cok agladıgında ılahı veya ney dınletıyorum, gercekten faydalı oluyor.
ınsallah boyle devam ederler.

Bende engın bılgınden faydalanarak bunu yapmıstım sevocugum.

Canım merhaba.
Ben 2 mayıs ıtıbarı ıle ıs bası yaptım.
Evet, kayınvalıdem bakıyor kızıma.
Sen nasılsın?
Muhtesem 4'lü ve son sehzade ıyı mı?

Çok sevindim senin için..
Canım ben ücretsiz izin aldım.
Bakacak arayışına bile girmeedim
Çünkü biliyorum ki
kimse benim kadar iyi bakamayacak

aslında çok zorlanıyorum gülüm..
ama seviyorum da uğraşmayı onlarla
87 kg ile doğum yapmıştım
şimdi 67 kgyum..
10 kg daha verirsem
eski halime de geleceğim

zaten hiç şüphem kalmadı
bu canavarlar canıma yetiyor inan:)))

dün oğlanın doğum günü kutlaması vardı
7. yaş günü..
mumları kaç kez yakıp üflettik her birine hatırlayamıyorum
düşün artık:))

iyi ki doğdun şarkısını
bir ona bir kardeşine bir diğerine söyledik durduk:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…