- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.501
Dünürüm sorma dr gitmem lazım zor doğum yapanlarda olurmuş benmde zor oldu zaten...kanama durdu ama alınması lazım o parçanın acıyo çünkü... Kızlar benm oğlumunda geniz akıntısı var sprey sıkıyorum burnuna fizyolojik serummuk bide şurubu var inş geçer..ara sıra boğazına balgam geliyo öksürüyo nasıl çıkarcak bilmiyorum kızlar yoğurtlara başlamışsınız bebekler ne kadarlık ki
Cnm benim oğlum 3 cü ayını yarın bitircek ıhlamur verebilirmiyim ki dr su bile 6 cı aydan önce verme dedi balgamı var çıkaramıyo o kadarda dikkat ediyorum üstüne başına... Kızlar siz bebeklerinizl kaç günde bir yıkıyorsunuz ben 1 yada 2 gün arayla yıkıyorum hava güzelse.... yoksa 2 3 bekletiyorum mecbur napim hava soğuk olunca...ondanmı oldu bilmem bebekleri kabız olanlar Allah yardımcınız olsun bende emzirdiğim halde 2 günde bi toptan yapıyo artık normalmiş bu durum...
ben arkeoloğum ama işimi hiç yapmadım bekarken çalışıyodum özel sektörde evlenince ayrıldım
hayalım kendime ait bir butiğim olsun çok istiyorum
hergün oğlumla gidip geleyim yanımdan ayrılmasın arkadaşım neşem eğlencem olsun çok istiyorum nasipp
grup kurduk dün gece oraya katılabilirsin adına karar veremedik verelim sölicem:) aratırsın o zaman
kızlar ya hepimizde farklı farklı ne sıkıntılar varmış,bu forum rahatlamak paylaşmak için gerçekten çok güzel:13:
bnmde 3,5 aydır kaynanamlar yanımdaydı bugün gittiler
inanın bana insanın bebeğine yanlız başına bakması daha iyi çünkü emzirirken kucağıma alırken üstünü giydirirken altını değiştirirken uyuturken daha doğrusu neyi nezaman vede nasıl yapacağımı başkalrını sölemesi bni az daha sinir hastası yapacaktı,kimse kırılmasın die ses çıkaramamak bide hep olumsuz şeyler işitmek sinirlerimi alt üst etmişti üstelik hem ev işi hem yemek hem bebekle ilgilenmek daha yorucuydu,onun için diyorum ki eşim ve ben yeteriz bebeğimi büyütmek için
Cnm benim oğlum 3 cü ayını yarın bitircek ıhlamur verebilirmiyim ki dr su bile 6 cı aydan önce verme dedi balgamı var çıkaramıyo o kadarda dikkat ediyorum üstüne başına... Kızlar siz bebeklerinizl kaç günde bir yıkıyorsunuz ben 1 yada 2 gün arayla yıkıyorum hava güzelse.... yoksa 2 3 bekletiyorum mecbur napim hava soğuk olunca...ondanmı oldu bilmem bebekleri kabız olanlar Allah yardımcınız olsun bende emzirdiğim halde 2 günde bi toptan yapıyo artık normalmiş bu durum...
kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:
kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:
ayşebahar nasıl özledim seni anlatamam
lütfen arada uğra olur mu?
aynı kaygı bendede başladı annem bakıcak ama
tek kaygım bebeğimden ayrı kalmak ve onu çokkkkkkkkkkk özlemek
kızlar aranızda dogumdan sonra el yada ayak tırnagında ete batma yada dıger adı dolama olan varmı ??? arastırmama gore dogumdan sonra yasayan cok var odemle alakalı...
benım ıkı ayagımın da bas parmak tırnagında var ve delı olucm 1 aydır gecmıyor sureklı akıyor tekrarlıyor bırı baya ılerledı et cıktı kenarından sanırım cekılecek acısından degılde cocugu nasıl bırakıp cektırcem dıye korkuyorum bı kaynanam var bakabılcek ama agladıgı zman susturamaz oda offfffff cok aglıyor kuzum hala ya((
Bennebıleyım, youmunu yenı okudum.
Ben kayınvalıdemı kotulemek manasında yazmıyorum. Aslında bır cogunun kayınvalıdesıne gore ıyı bırı oldugunu da soyleyebılırım.
Bebegım gazlı degıl, uyku sorunu oluyor kımı zaman, ama ben o halde ıken bıle yemegımı yapabılıyordum.
Hem kayınvalıdem kendı bıle dıyor 'butun gun oturdum, elısımı yaptım' dıye.
Ne var o ara kalkıp, azıcık yemek yapsa?
Bıze geldıgınden berı sadece bır kez yemek yaptı.
Fakat gecen gun onlarda kaldı bebegım, aksam gıttıgımde yemek yapmıstı.
Hatta ertesı gun bıze gelecegı ıcın kızları ıcın ertesı aksam yemelerı uzere salata dahı hazırlayıp, tuzlamadan muhafaza etmıstı.
En basıtı dun, ıkı gundur toplamda 6-7 saat uyudugumu bılıyordu, yıne gıttım yemege ben gırıstım.
Ben hazırlarken geldı, bana dıyor kı 'soyleseydın, ben hazırlardım'
Gerek var mı soylememe?
Yemekle bıtmıyor kı hem benım ısım.
Evı topla, camasırları yıka, mutfagı duzenle.
Onlar ıcerde anne-ogul otururken ben ıcerılerı duzenlemekle mesgul oluyorum.
Ve eger kızım uyumazsa gece nobet tutuyor, sabahta erkenden kalkıyorum.
Ve artık uyanık kalabılmek ıcın kahve tuketımıne basladım.
Ne var sankı bır tas corba yapsa yada bır haftadır toplayamadıgım camasırları en azından sepete atsa da aksam gelınce bende katlasam.
canım arkadaşım ilgin için çoooooooooooook teşekkür ederim. nasılsın, hiç görünmüyorsun bu aralar? bebişin nasıl?
hayır o anlamıyor veya anlamamazlıktan gelıyorsa sen de esıne anlat kör degıl ya,
göruyordur ..gercı bu aralar kocalarda algı sorunu cok oluyor,o yuzden sen de
kendını yıyecegıne esın dusunsun bıraz da..hem en son sen kayınvalıdene
gıdınce yemek yaptıgını ve artık orada bakacagını söylemıstın??
Yazdıklarını okuyunca sinir olmak işten değil. Benim bebeğime de kayınvalidem bakacak 6 aylık olunca işe başlıcam. Şimdi de dışarı çıkmam gerektiğinde ona bırakıyorum ama hiç bize bebeğimize bakıyor diye lütüfta bulunurmuşcasına davranmıyor ya da davranamıyor. Ben bakıcı ayarlamıştım , çok da güvendiğim bi arkadaşım hatta kendisi. Ama kayınvalidem Sevim isterse ben bakmak istiyorum torunuma dedi. Biz de eşimle düşünüp tamam dedik. İyi mi ettik bilmiyorum ama şimdilik bi sorun yok. OLursa da bakıcı tutarım diye düşünüyorum. Çok paramız olduğu için değil tabi ama başka bi yerden kısıp tutabiliriz. Dicem o ki, sen de çalışıosun madem bakıcı tutamaz mısın? eşin mi izin vermiyor?
Kızlar ben normal doğum yapmıştır bilen bilir burda arkadaşlarım çok... 14 tane iç dış dikişlm vardı çok şükür şimdi geçti sayılırlar kaynadılar fakat geçen hafta banyodan sonra oramda et parçası gördüm dışarı çıkmıştı önce dikiş kaynamadı sandım çok ağladım dr gittim fakat dr kanamadan çoğalmadan bişey olmaz dedi bugün duşta acıyodu oram çıkınca bi baktım selpakla kanadı internette polip olduğu zorlu doğum olunca çıktığı yazıyo ameliyatla alınırmış bilgisl olan varmı bilmiyorum ama moralim çok bozuk tekrar o sandalyeye bile çıkmak ürkütüco doğumdan beri daha eşime bile yaklaşamadım oda bende korkar olduk cnm yancak diye offf çok pişmanım normal doğum yaptığıma yaa napcm dr gitmem lazım yine....
Bende kızım cok agladıgında ılahı veya ney dınletıyorum, gercekten faydalı oluyor.günaydın kızlar
kızıma her sabah müzikler ezgiler dinletiyorum özellikle Minik dualar grubu var onu dinletince kızımda durmadan konuşuyor şarkı söylüyor gibi yapıyorçocuk sesleri olduğu için o da eşlik ediyor.özellikle uyku duası,yemek duası çok hoşuna gidiyor.
Aslına bakarsanız bunu siz evdede yapabilirsiniz..
Bebeğinizi soyundurun ve bacaklarını karnına doğru ittirin, bacağında çizgiler olacaktır, o çizgilere dikkat edin diğer bacakla aynı yerdemi diye... İşte bu kadarr..
Ben hem röntgen çektirdim hemde kendim evde bakmıştım çok şükür hiç bir sıkıntı yoktu..
inan yürekler karşılıklı bukleem..
her biriniz ayrı ayrı aklımda..
inşallah hepiniz çok iyisinizdir
bende dolama 3. bebekten ve 2. bebekten sonra 2 hafta arayla oldu
siyah merhem yada kara merhem kullandım
eleferam kaynanan bakıyor öyle mi bebişine
çok sevindim canım
sen nasılsın
başlıyacak mısın göreve
sinemim bebeğin erken doğmuştu
şimdi nasıl
ya sen nasılsın canım arkadaşım
başladın mı işe
Bende engın bılgınden faydalanarak bunu yapmıstım sevocugum.
Canım merhaba.
Ben 2 mayıs ıtıbarı ıle ıs bası yaptım.
Evet, kayınvalıdem bakıyor kızıma.
Sen nasılsın?
Muhtesem 4'lü ve son sehzade ıyı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?