- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.521
Bende engın bılgınden faydalanarak bunu yapmıstım sevocugum.
Canım merhaba.
Ben 2 mayıs ıtıbarı ıle ıs bası yaptım.
Evet, kayınvalıdem bakıyor kızıma.
Sen nasılsın?
Muhtesem 4'lü ve son sehzade ıyı mı?
inan yürekler karşılıklı bukleem..
her biriniz ayrı ayrı aklımda..
inşallah hepiniz çok iyisinizdir
bende dolama 3. bebekten ve 2. bebekten sonra 2 hafta arayla oldu
siyah merhem yada kara merhem kullandım
eleferam kaynanan bakıyor öyle mi bebişine
çok sevindim canım
sen nasılsın
başlıyacak mısın göreve
sinemim bebeğin erken doğmuştu
şimdi nasıl
ya sen nasılsın canım arkadaşım
başladın mı işe
Bende engın bılgınden faydalanarak bunu yapmıstım sevocugum.
Canım merhaba.
Ben 2 mayıs ıtıbarı ıle ıs bası yaptım.
Evet, kayınvalıdem bakıyor kızıma.
Sen nasılsın?
Muhtesem 4'lü ve son sehzade ıyı mı?
çok sağol arkadaşım, ben çıktıktan sonra yazmışsın dün. yaptım çok şükür. ben çizelgenin tamamını yapıştırıyormuşum şimdi öğrendim.
elif nasıl? iyi mi?
kızlar bnde çizelgemi değiştirmek istiyorum nasıl yapıyoduk ki?
Çok sevindim senin için..
Canım ben ücretsiz izin aldım.
Bakacak arayışına bile girmeedim
Çünkü biliyorum ki
kimse benim kadar iyi bakamayacak
aslında çok zorlanıyorum gülüm..
ama seviyorum da uğraşmayı onlarla
87 kg ile doğum yapmıştım
şimdi 67 kgyum..
10 kg daha verirsem
eski halime de geleceğim
zaten hiç şüphem kalmadı
bu canavarlar canıma yetiyor inan:)))
dün oğlanın doğum günü kutlaması vardı
7. yaş günü..
mumları kaç kez yakıp üflettik her birine hatırlayamıyorum
düşün artık:))
iyi ki doğdun şarkısını
bir ona bir kardeşine bir diğerine söyledik durduk:))
Merak ettiğiniz birşey varsa sorun bayanlar..
Ben birazcık daha tecrübeliyim tosunum artık 3,5 yaşında:)
Bu arada hazır aklıma gelmişken söyliyim..Bebişleri doyurduktan sonra gazını mutlaka çıkarın ama bi 5 dk sonra o iyisini alıyor kötüsünü çıkarıyor. ve mutlaka dediğim gibi yan yatırın olur ya kusarsa boğazına kaçmasın birşey.Mama verenler su vermeyi unutmayın lütfen.. Su hayattır, hayatta güzeldir
çok sağol arkadaşım, ben çıktıktan sonra yazmışsın dün. yaptım çok şükür. ben çizelgenin tamamını yapıştırıyormuşum şimdi öğrendim.
elif nasıl? iyi mi?
Canım bır ıkı sayfa once anlattım, bak ıstersen.kızlar bnde çizelgemi değiştirmek istiyorum nasıl yapıyoduk ki?
Kızlar ben normal doğum yapmıştır bilen bilir burda arkadaşlarım çok... 14 tane iç dış dikişlm vardı çok şükür şimdi geçti sayılırlar kaynadılar fakat geçen hafta banyodan sonra oramda et parçası gördüm dışarı çıkmıştı önce dikiş kaynamadı sandım çok ağladım dr gittim fakat dr kanamadan çoğalmadan bişey olmaz dedi bugün duşta acıyodu oram çıkınca bi baktım selpakla kanadı internette polip olduğu zorlu doğum olunca çıktığı yazıyo ameliyatla alınırmış bilgisl olan varmı bilmiyorum ama moralim çok bozuk tekrar o sandalyeye bile çıkmak ürkütüco doğumdan beri daha eşime bile yaklaşamadım oda bende korkar olduk cnm yancak diye offf çok pişmanım normal doğum yaptığıma yaa napcm dr gitmem lazım yine....
slm kızlar bebeğim en son 18 mayıs günü 4 kere kakasını yapmıştı.o gün bu gündür hiç yapmadı.bu güne kadar hiç böyle bi sorun yaşamamıştık.niye oldu anlamadım.bugün sıkıntı yapmaya başladı,hep ıkınıyor.gaz çoıkartıyor ama kaka yok..
annem bende o da çaresiz kaldı kadın..bi çok şey denedilk,birtek fitil için biraz daha bekliyim diyorum..sizlerede danışmak istedim..fitili veriyimmi,biraz daha bekliyimmi..
yada başka önerisi olan..
anne sütü alıyorsa bu aralar sütün yetmiyor olabilir devamlı emzir.emzirdikçe çoğalıyor süt.arkadaşımda da aynı sıkıntı vardı çocuk doymuyormuş ancak şöyle de bir şey var dr demişti bnm kızım da 2-3 yapmadığı oldu 2-3 gün yapmaz yapmaz toptan yapar merak etme ancak seninki 4 gün olmuş.
Oyun halısı aldığım için pişman olmuştum hiç ilgisini çekmiyor diye. Ama 3 - 4 gündür iyki almışım diyorum. Uyanık olduğu zamanlarda bütün vaktini oyun halısında geçiriyoruz. Aynasında kendini izliyor, oyuncaklarına bakıyor, vuruyor ses çıkarınca daha çok haraketleniyor ve daha çok vuruyor bu sefer kendide agular yapmaya değişik sesler çıkarmaya başlıyor çok eğleniyor.Sıkılmaya başlayınca bende onunla konuşmaya şarkılar söylemeye başlıyorum emziğinide veriyorum yine oynamaya başlıyor ve uykusu gelincede hamağına yatırıp uyutuyorum. Artık beni üzmüyor kuzum. Son günlerde gülmeyede başladı çok mutluyum. :) Oyuncaklarına, bizlere özellikle de avizelere gülücükler atıyor..
kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:
işte benimde aklıma glen ve korktuğum şey bu!!!sütüm yetmiyormu acaba artık!zaten mama çok veriyordum önceleri,şimdi emzirme ağırılıklı gidiyoruz günde 30 cc veriyorum birtek,yine mama vermeye mi başlasam ???tekrar bi düzen kurmak zor olucak..anne sütü alıyorsa bu aralar sütün yetmiyor olabilir devamlı emzir.emzirdikçe çoğalıyor süt.arkadaşımda da aynı sıkıntı vardı çocuk doymuyormuş ancak şöyle de bir şey var dr demişti bnm kızım da 2-3 yapmadığı oldu 2-3 gün yapmaz yapmaz toptan yapar merak etme ancak seninki 4 gün olmuş.
bence hemen dr gotur kaabızlıktan ortalık kıyamet kopar cnm
gazı da sıkısırsa eyvah kabız olmus baya baya
cunku mama verıyorsun anne sutu olsa sadece 3 4 gun oda sınırı.
kı bızım bebekler gunde 2 kez kaka yapmalıymıs
bende aldığımızda 2.5 aylıktı ,içine koyup bekliyordum oynasın diye,o oyuncaklara bakıcağına dönüp bana bakıyordu:)) geri kaldırmıştık,sonra 15 gün sonra tekrar çıkardık budefa biraz dikkatini ççeker gibi olmuştu ama üzülmüştüm yinede oynamıyacak hiç diye,ama bu aralar maşallah hep onun içinde diyebilirim..hatta oynayıp yorulup uykuya bile dalıyor içinde..iyiki almışız..
tam 1 aylık kontrolünde çektirdik canım.çok şükür bişey çıkmadı.
işte benimde aklıma glen ve korktuğum şey bu!!!sütüm yetmiyormu acaba artık!zaten mama çok veriyordum önceleri,şimdi emzirme ağırılıklı gidiyoruz günde 30 cc veriyorum birtek,yine mama vermeye mi başlasam ???tekrar bi düzen kurmak zor olucak..
bugün 5. günümüz ve artık ıkınmayı falan iyice abarrtı ve sürekli ağlamaya başlayınca dayanamadım fitil verdik annemle..yarım..fitili verdik,altını kapattım,eşofmanını giydirirken yaptı..hemde sırtına kadar..rahatladı iuykuya daldı ama sevinemedimki,fitille yapmış oldu!acaba beklersem kaç günde yapardı!( benimki günde 1 -2 kez kein yapıyordu..inşallah tekrarlamaz..
kızzz ben de arkeologtum bılıyor musuuunn??iş bulamayınca ögretmenlık okudummm..atanana kadar yas 30 olduuu:=))hangı okuldansınn??[/QUOTE
çömü canım ya senn
ca
YAHU NE KADAR KOLAY SÜTÜN YETMİYOR DİYEBİLİYORSUNUZ, BİZ SÜT VEREN ANNELER NASIL 6 AY GECECEK DİYE TELAŞTAYIZ OTU POTU KAFAYA TAKIYORUZ , YETİYOR MU YETMIYOR MU DİYE STRESTEYİZ SİZ BİR CUMLEYLE İNSANI IYICE TELASA DÜSÜRÜYORSUNUZ..MAMAYA BENZEMİYOR VARLIGINDAN EMİN DEGİLİZ,MAMA ALAN BEBEKLERİN BELLİ BİBERONDA İCTİGİ OLCEK ANNELERİN İCİ RAHAT.. SİZ DE ANNE SÜTÜ VERİYORSANIZ BİLİRSİNİZ BİRAZ DAHA HASSAS YAKLAŞIM LUTFEN.. SİZİN ARKADASINIZIN SÜTÜ YETMEMİŞTE KAKA YAPMAMIŞ OLABİLİR AMA 1 HAFTA NORMAL SÜRE ..İNTERNETTE ARASTIR BARİ OYLE ABART ANCAK 4 GÜN DİYE..
BU TOPİC ARTIK ZARARLI OLMAYA BAŞLADI .. İNSANLARI GEVSETİRDİ ŞİMDİ STRESE SOKUYOR..
LÜTFEN SÜTÜN YETMİYOR,YOK BEBEGİN BİLMEM NE OLMASIN DİYE BİRSEYLERİ BENCE COK BİLMEDEN SOYLEMEYELİMM,PANİKLİYORUZ ,DR UN İŞİNE BİZ KARISMAYALIM .. ESKİ GRUP BELLİ YAPICI AMA YENİ ARKADASLAR BİRAZ TELAŞKAR GİBİME GELİYORR..
canım cok normall.. 1 hafta falan yapmaması cok normalmiş anne sütü almayan bebegin..ıkınıyor mu yani kabızlık var mı ? lutfen 7. günü bekledr a gidersin canım..bizim bebekte ilk zamanlar 3.gün yapmıstı biz dr a sorduk basımıza boyle bir sey geldi diye 7 gun normal dedi 7.gunden sonra gelin dedi..fitili lavmanı onemriyoruz dedi bebek alısıyor sonra dedi ama son ihtimal fitildir heralde.. sen telaş yapma
bugün 5.günümüzdü.artık dayanamadım aslında 1 hafta bekleyecektim ama akşamdan beri ıkınmaları artınca istemeyerek yarım fitil verdim.rahatladı yavrum..keşke doktorunu arasaymışım bakalım o ne diyecekti ;bekleyemedim işte.
YAHU NE KADAR KOLAY SÜTÜN YETMİYOR DİYEBİLİYORSUNUZ, BİZ SÜT VEREN ANNELER NASIL 6 AY GECECEK DİYE TELAŞTAYIZ OTU POTU KAFAYA TAKIYORUZ , YETİYOR MU YETMIYOR MU DİYE STRESTEYİZ SİZ BİR CUMLEYLE İNSANI IYICE TELASA DÜSÜRÜYORSUNUZ..MAMAYA BENZEMİYOR VARLIGINDAN EMİN DEGİLİZ,MAMA ALAN BEBEKLERİN BELLİ BİBERONDA İCTİGİ OLCEK ANNELERİN İCİ RAHAT.. SİZ DE ANNE SÜTÜ VERİYORSANIZ BİLİRSİNİZ BİRAZ DAHA HASSAS YAKLAŞIM LUTFEN.. SİZİN ARKADASINIZIN SÜTÜ YETMEMİŞTE KAKA YAPMAMIŞ OLABİLİR AMA 1 HAFTA NORMAL SÜRE ..İNTERNETTE ARASTIR BARİ OYLE ABART ANCAK 4 GÜN DİYE..
BU TOPİC ARTIK ZARARLI OLMAYA BAŞLADI .. İNSANLARI GEVSETİRDİ ŞİMDİ STRESE SOKUYOR..
LÜTFEN SÜTÜN YETMİYOR,YOK BEBEGİN BİLMEM NE OLMASIN DİYE BİRSEYLERİ BENCE COK BİLMEDEN SOYLEMEYELİMM,PANİKLİYORUZ ,DR UN İŞİNE BİZ KARISMAYALIM .. ESKİ GRUP BELLİ YAPICI AMA YENİ ARKADASLAR BİRAZ TELAŞKAR GİBİME GELİYORR..
canım benim bebeğimde 3 - 4 günde bir yapıyor telaş yapma. bende ilk başta korktum ama doktor bağırsakları tembeldir dedi. günde bir çay kaşığı sızma zeytinyağı vermemi önerdi. poposunada sürebilirsin, fitil önermiyorum dedi. sen yinede kafam rahat etsin istersen bi doktora danış istersen. :) ayrıca sütün yetmiyor olsa sırtına kadar çıkmazdı heralde kakası. kaç gündür yapamadığı toplanıp çıkmış bak işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?