2012 Şubat Anneleri

Merak ettiğiniz birşey varsa sorun bayanlar..
Ben birazcık daha tecrübeliyim tosunum artık 3,5 yaşında:)
Bu arada hazır aklıma gelmişken söyliyim..Bebişleri doyurduktan sonra gazını mutlaka çıkarın ama bi 5 dk sonra o iyisini alıyor kötüsünü çıkarıyor. ve mutlaka dediğim gibi yan yatırın olur ya kusarsa boğazına kaçmasın birşey.Mama verenler su vermeyi unutmayın lütfen.. Su hayattır, hayatta güzeldir

ayyy canım arkadaşım benim. evet tatlım benim oğlan biraz erken geldi. 22 ocakta sezeryanla doğum yaptım. şimdi 4 aylığız. oğluşuma kayınvalidem bakıyor ve yarım gün kadın geliyor. ben işe başladım, 3 hafta oluyor neredeyse. sen nasılsın yavruların nasıl? valla kocaman bir aile oldunuz, ne güzel hayranım sana. ilerde büyüdüklerinde hiç yalnız kalmayacaksınız inş.arada yaz olur mu? özletme kendini

çok sağol arkadaşım, ben çıktıktan sonra yazmışsın dün. yaptım çok şükür. ben çizelgenin tamamını yapıştırıyormuşum şimdi öğrendim.

elif nasıl? iyi mi?

Bende kendım bakmak ısterdım ama bızım patron buna onay vermek yerıne, 'o zaman otursun kızına baksın' derdı.

Bende dogumdan yaklasık ıkı hafta once tartıldıgımda 79,700 gr.dım.
Son gunlerde hızla kılo aldıgımı varsayarsak 81 kg ıle dogum yaptıgımı soyleyerebılırız.
Ve su an 60,5 - 61 arasıyım.

Bende 3 cocuk dusunuyordum ama sanırım ıkıncıyı bıle dusunmem mucıze olacak bundan boyle.
Hamılelıgım veya dogum hıkayemden cok psıkolojık olarak fazla zorlanmıs oldugumu hıssetmemden dolayı boyle dusunuyorum.

Benım ıcın butun anneler ıyı bır model.
Her bırınden bırseyler ogrenmeye calısıyorum.
Bılmedıgım o kadar cok sey var kı...

çok sağol arkadaşım, ben çıktıktan sonra yazmışsın dün. yaptım çok şükür. ben çizelgenin tamamını yapıştırıyormuşum şimdi öğrendim.

elif nasıl? iyi mi?

ıyı gunlerde kullan
Elıf ım ıyı teyzesı, bazen korkunc derecede aglıyor ama ben artık eskısı kadar gerılmıyorum.
Ya alıstım yada butun gun onunla vakıt gecıremedıgım ıcın daha sakin davranıyorum.

kızlar bnde çizelgemi değiştirmek istiyorum nasıl yapıyoduk ki?
Canım bır ıkı sayfa once anlattım, bak ıstersen.

Oyun halısı aldığım için pişman olmuştum hiç ilgisini çekmiyor diye. Ama 3 - 4 gündür iyki almışım diyorum. Uyanık olduğu zamanlarda bütün vaktini oyun halısında geçiriyoruz. Aynasında kendini izliyor, oyuncaklarına bakıyor, vuruyor ses çıkarınca daha çok haraketleniyor ve daha çok vuruyor bu sefer kendide agular yapmaya değişik sesler çıkarmaya başlıyor çok eğleniyor. Sıkılmaya başlayınca bende onunla konuşmaya şarkılar söylemeye başlıyorum emziğinide veriyorum yine oynamaya başlıyor ve uykusu gelincede hamağına yatırıp uyutuyorum. Artık beni üzmüyor kuzum. Son günlerde gülmeyede başladı çok mutluyum. :) Oyuncaklarına, bizlere özellikle de avizelere gülücükler atıyor..

canım cok dikiş var ya dr fazla mı kesi atmıs..cok gecmiş olsun.. oncelikle dr a gitmekten korkma derim daha sonra daha kotu seyler olmasın,eşinle de zamanla aşarsın dr a ben oranın tuhaf oldugunu sormustum o da odem var 6 ayda anca toparlanırsın demişti.. cok sükür tipi düzeldi ..he buarada facete mesaj falan atıcaktım yasıyormusun diye demek bu sorunun olmasa girecegin hic yok,hayrola bebek cok mu vaktini alıyor ,niye gelmiyorsun ?

canım cok normall.. 1 hafta falan yapmaması cok normalmiş anne sütü almayan bebegin..ıkınıyor mu yani kabızlık var mı ? lutfen 7. günü bekledr a gidersin canım..bizim bebekte ilk zamanlar 3.gün yapmıstı biz dr a sorduk basımıza boyle bir sey geldi diye 7 gun normal dedi 7.gunden sonra gelin dedi..fitili lavmanı onemriyoruz dedi bebek alısıyor sonra dedi ama son ihtimal fitildir heralde.. sen telaş yapma

YAHU NE KADAR KOLAY SÜTÜN YETMİYOR DİYEBİLİYORSUNUZ, BİZ SÜT VEREN ANNELER NASIL 6 AY GECECEK DİYE TELAŞTAYIZ OTU POTU KAFAYA TAKIYORUZ , YETİYOR MU YETMIYOR MU DİYE STRESTEYİZ SİZ BİR CUMLEYLE İNSANI IYICE TELASA DÜSÜRÜYORSUNUZ..MAMAYA BENZEMİYOR VARLIGINDAN EMİN DEGİLİZ,MAMA ALAN BEBEKLERİN BELLİ BİBERONDA İCTİGİ OLCEK ANNELERİN İCİ RAHAT.. SİZ DE ANNE SÜTÜ VERİYORSANIZ BİLİRSİNİZ BİRAZ DAHA HASSAS YAKLAŞIM LUTFEN.. SİZİN ARKADASINIZIN SÜTÜ YETMEMİŞTE KAKA YAPMAMIŞ OLABİLİR AMA 1 HAFTA NORMAL SÜRE ..İNTERNETTE ARASTIR BARİ OYLE ABART ANCAK 4 GÜN DİYE..

BU TOPİC ARTIK ZARARLI OLMAYA BAŞLADI .. İNSANLARI GEVSETİRDİ ŞİMDİ STRESE SOKUYOR..

LÜTFEN SÜTÜN YETMİYOR,YOK BEBEGİN BİLMEM NE OLMASIN DİYE BİRSEYLERİ BENCE COK BİLMEDEN SOYLEMEYELİMM,PANİKLİYORUZ ,DR UN İŞİNE BİZ KARISMAYALIM .. ESKİ GRUP BELLİ YAPICI AMA YENİ ARKADASLAR BİRAZ TELAŞKAR GİBİME GELİYORR..

bende aldığımızda 2.5 aylıktı ,içine koyup bekliyordum oynasın diye,o oyuncaklara bakıcağına dönüp bana bakıyordu:)) geri kaldırmıştık,sonra 15 gün sonra tekrar çıkardık budefa biraz dikkatini ççeker gibi olmuştu ama üzülmüştüm yinede oynamıyacak hiç diye,ama bu aralar maşallah hep onun içinde diyebilirim..hatta oynayıp yorulup uykuya bile dalıyor içinde..iyiki almışız..
kızlar ya siz kalça çıkığı ultrasonu çektirdiniz mi?biz çektirmedik henüz sizce geç kaldık mı?:44:

tam 1 aylık kontrolünde çektirdik canım.çok şükür bişey çıkmadı.

işte benimde aklıma glen ve korktuğum şey bu!!!sütüm yetmiyormu acaba artık!zaten mama çok veriyordum önceleri,şimdi emzirme ağırılıklı gidiyoruz günde 30 cc veriyorum birtek,yine mama vermeye mi başlasam ???tekrar bi düzen kurmak zor olucak..

bugün 5. günümüz ve artık ıkınmayı falan iyice abarrtı ve sürekli ağlamaya başlayınca dayanamadım fitil verdik annemle..yarım..fitili verdik,altını kapattım,eşofmanını giydirirken yaptı..hemde sırtına kadar..rahatladı iuykuya daldı ama sevinemedimki,fitille yapmış oldu!acaba beklersem kaç günde yapardı!( benimki günde 1 -2 kez kein yapıyordu..inşallah tekrarlamaz..

canım benim bebeğimde 3 - 4 günde bir yapıyor telaş yapma. bende ilk başta korktum ama doktor bağırsakları tembeldir dedi. günde bir çay kaşığı sızma zeytinyağı vermemi önerdi. poposunada sürebilirsin, fitil önermiyorum dedi. sen yinede kafam rahat etsin istersen bi doktora danış istersen. :) ayrıca sütün yetmiyor olsa sırtına kadar çıkmazdı heralde kakası. kaç gündür yapamadığı toplanıp çıkmış bak işte.

birkaç gündür giremiyordum foruma, üstüste gelen misafirler sgk koşturması derken baya bi yoruldum, üstüne birde dün başlayan şiddetli bir başağrısı mahvoldum yani, çok şükür geçti şimdi daha iyiyim.
doğum iznim bitti şimdi biriken yıllık izinlerimi kullanıyorum 18 haziranda işe başlayacam, dün sgk için gittiğimde bile 4saatte 4 kere aradım annemi, eminim annem benden daha özenli bakıyo ama özlemi çok farklı oluyo

Son düzenleme:

evet bır haftada bırsuru yenı bılmedıgımız kıssıler geldı subat annesı degıller galıba ..hem muhabbete gelıp hem bılmıslık yapanlar da oluyor katılıyorum tamamen sana..

Kizlar hepinize merhaba ins sizler ve melekleriniz iyisinizdir.sizlere sormak istedigim birsey var bebislerinize nasil yastiklar kullaniyorsunuz. Pamuk dediler yorgancida yaptirdik bi gun acimde icini havalandirim dedim bi soktum lanet olasi herif icine coplu kotu bi yun koymus resmen kanim beynime sicradi. İnsanliktan cikmis herif adi ustunde bebek yastigi nasil koyarsin onu bedavami yapiyosun sanki. Neyse kizlar pamuktan bi yastik yaptim surekli yatmaktan ortasi bosaliyo kenarlari sisiyo duzeltsemde pek bisey olmuyo cocuk gomuluyo. Sizce elyaftan yapsam nasil olur bide kaz tuyu var ama bu ne kadar saglikli olur.

Bide o yorganciyi arayipharam olsun o para sana demek istiyorum sizce soylesemmi cok ofkeliyim dogrusu. Yavrum uyuyup uyandiginda hap yanaklari kirmizi sivilceli oluyodu bi kes gozu bile sismisti demekki bu pisliktenmis ( hatirladikca sinirlerim bozuluyo

canım benim kimsenin burda ,steyerek kötü bişeyler söyleyeceğini sanmıyorum.burda şubat anneleri olarak hepimiz biraz panik anneleriz galiba.çoğumuzun ilk bebeği olmasından dolayı en ufak birşey bile büyütüp sıkıntı yapabiliyoruz.yorumlarımız da her nekadar yrdım amaçlı olsada ,bu yorumlarımızada yansıyor.bende internette seyrek kaka yapmanın sütün yetmenesiyle ilgili b,şey okumadım ama 1 haftadır eşimin olmaması ,yalnız olmamın stresinden sütümün azaldmaya başladığını düşünmeye başlamadım değil.inşallah öyle deüildir.neyseki annem geldiide rahatladım.öpüyorum sizi...

Kizlar forumu hep ben isgal etmis gibi oldum ama minigim uyurken icimi dokim istedim. Benim oglusum hala 5. Gun kakasini yapiyo bugunde tam uyutucagim sirada yapti sicak su hazirlayip pamuguda yigdim yanima temizledim altini sonra ne gorim sirti ensesine kadar kaka elim ayagima dolandi temizlemek imkansiz. Kovaya su koydum koydum kuveti bunu dizlerinin uzerinde tutarak yikadim ama felaket zorlandim kipir kipir durmuyo. Sonr uzerini giydirirken bi baktim kolu mosmor aklim cikti kirsimincittim diye tam esimi ariycqktim baktim rengi normale dondu harekeyindede bi sikinti yok cok sukur dedim. Kizlar siz nasil uikiyosunuz bana bi anlatirmisiniz bu sekilde kuzumun bi yeeini agriticam diye korkuyorum (((

ayy dün zeytin yağını denedim resmen öğürdü bebişim..birdahakine mamasına katıcam..bebeğim hergün yapıp ilk defa böyle olunca telaş yaptım işte..fitille yaptı ama 5 günlüğü fazlasıyla çıkardı..

Oyle olan annisler benim minis hala 5.gun yapiyor hic paniklemiyorum nedeni sindirim sistemlerinin tam gelismemesi ve sutu verimli kullanmalarindan kaynaklaniyormus. Boyle seyler icicn sikmayin caninizi allahim beterinden korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…