- 13 Nisan 2012
- 1.270
- 527
- 323
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.661
Selam kızlar,
Dogum ucretı alacaklara bır sorum olacak.
Hak ettıgınız bu ucretı ne sekılde degerlendırmeyı planlıyorsunuz?
Mesela esınız borcları odemek ıcın ıstese verır mısınız?
Ustelık maasınızın yarısı cekılen kredıye gıdıyor, kalan mıktarı da yıne bır sekılde evın ıhtıyacları ıcın harcanıyorsa?
maaşından az olucak tabikide. maaşının içinde yol ve yemek parası ekliyse onlar kesilir. doğum parası maaşına göre değişir. mesela eğer ticket veriyorsa işyerin, maaşının içinde sadece yol pararn varsa o kesilir de verilir. tamamen senin maaşınla alakalı.mesela maaşın 1000 tl yol yemek paran 250 tl. doğum paran 1000-250=750 750*4=3000 tl civarı doğum parası alırsın.
Kizlar bu dogum parasini alan anneler dogumiznindeyken maas almadilarmiki ssk para oduyor
Pofff. Oğlum bu gün o kadar huysuz ki anlatamam. Sürekli ağlıyor mızıldanıyor. Benide emmiyor. anlamıyorum önceden biberonu ağzına sürmezdi verince deli gibi ağlardı, çaresiz kalınca sütümü sağıp biberonla verdim belki alır umuduyla mememden daha iştahlı emdi. 2 seferdir biberonla veriyorum sütümü. ne tuhaf bi bebeğim var benim böyle.:44: kakasınıda yapamadı 3 günümüz bitti 4 e girdik bakalım ne zaman yapcak. kakasını yapamadı diye huysuzdur belki diyorum ama ıkınmıyorda hiç. anlam veremedim.bugünde aksine benimde başım felaket ağrıyor. babamız erken geliyor bari. yardım etmesede çok fazla, kucağında tutması bile benim dinlenmem için bir fırsat olur.
Pofff. Oğlum bu gün o kadar huysuz ki anlatamam. Sürekli ağlıyor mızıldanıyor. Benide emmiyor. anlamıyorum önceden biberonu ağzına sürmezdi verince deli gibi ağlardı, çaresiz kalınca sütümü sağıp biberonla verdim belki alır umuduyla mememden daha iştahlı emdi. 2 seferdir biberonla veriyorum sütümü. ne tuhaf bi bebeğim var benim böyle.:44: kakasınıda yapamadı 3 günümüz bitti 4 e girdik bakalım ne zaman yapcak. kakasını yapamadı diye huysuzdur belki diyorum ama ıkınmıyorda hiç. anlam veremedim.bugünde aksine benimde başım felaket ağrıyor. babamız erken geliyor bari. yardım etmesede çok fazla, kucağında tutması bile benim dinlenmem için bir fırsat olur.
Kızlar anlaşılan oğlumu uyanık olduğu zamanlarda yani gündüzleri emzirmek yerine biberonla beslemem gerekicek. ama göğüs pompası almamıştım daha önce gerekmediği için. şimdi almam lazım sanırım. iki marka var aklımda lansinoh ve avent siz hangisini önerirsiniz?
selam kızlar nasılsınız??
uzun zamandır yazamıyorum geçmişide okuyamadım.eşimin dayısı kalp krizi geçirdi.o yüzden kayınvalimdelerdeydik malesef.malesef diyorum çünkü kadın daha gider gitmez lafı sokmaktan geri durmadı.kızıma kot pantolon giydirmiştim ve bence çok şirin olmuştu.bu tuttu daha görür görmez hiç yakışmamış dedi!!!buyrun işte siz olsanız nasıl sinir olmazsınız!!ve buna benzer pek çok facia atlattık 3 gündür .neyse evime geldim ya çok şükür önemsemiyorum artık.
bebişleriniz nasıl?öpüyorum hepsinin fındık burunlarını:))buarada benim kızım bu aralar ellerini inceliyor çok komik bi şekilde:))kaldırıyor ellerini tuhaf bişey görmüş gibi evirip çevirip inceliyor.:)çok şirinler.birde acaip tuhaf sesler çıkarmaya başladı.hırlıyor bize resmen:))))))))))gelişim evrelerini tek tek görmek çok mutluluk verici gerçekten.allah onlara heppp sağlık versin inş:)
canım geçenlerde yazmıştım.bi arkadaşım tavsiye etmişti.ne kadar doğru bilemiyorum ama kiraz yediğinde bebeğinde kaka yapar demişti.bende işe yaradı.ne zaman kiraz yesem bebeğim kaka yapıyor.dene istersen.buarada benimde kızım hala emmiyor uyuduğu hariç.(bakalım ne zaman pes edecekler
Kızlar anlaşılan oğlumu uyanık olduğu zamanlarda yani gündüzleri emzirmek yerine biberonla beslemem gerekicek. ama göğüs pompası almamıştım daha önce gerekmediği için. şimdi almam lazım sanırım. iki marka var aklımda lansinoh ve avent siz hangisini önerirsiniz?
ben lansinoh kullanıyorum ama zamanla sanki emiş gücü azaldı gibi bilmiyorum ama aventi daha çok tavsiye ediyolar
Allah yardım etsin canım bazı kayınvalideler gerçekten çok sinir bozucu. ağzını açmasalar olmaz.
Benim oğlumda ellerini keşfediyor artık oyun halısındaki oyuncaklara bilinçli bi şekilde uzanıyor, vuruyor, bazen tutup ağzına götürmeye çalışıyor.çok şirinler ya. değişik sesler çıkarıyor sanki derdini anlatır gibi ( köpeklerin ulumasına benzeyen ) acayip sesler çıkarıyor. ne kadar zor olsalarda onlar dünyanın en güzel varlıkları. anne olduğumuz için çok şanslıyız.
Okumuştum kirazı. tavsiyeni denedim ama bi netice alamadık maalesef.( emme işinide biberonla halledicez gibi inşallah memeyi tamamen bırakmaz. (
Walla bence Aptamıl en ıyısı ve anne sütüne en yakın olanı..Yabancı ulkeler sma kullanıyor dıye ıyı demek degıldır kı cnm..Herkes Aptamıl tavsıye edıyor doktorlardan..
selam tatlım, iyiyiz çok şükürama oğluşum artık beni eskisi gibi emmiyor, 5 dk emip sağa sola bakıyor, ve göğsümden kurtulmak için çırpınıyor. acaba diş çıkarack ondan mı nedir anlayamadım. doktorum ek gıdalara geç dedi ama hala kararsızım. sen neler yapıyorsun arkadaşım? yavruların nasıl?
Kizar hepinize gunaydin yineben erkenciyim galiba:)dun ingiltereden dayim geldi ziyarete kizima verdigim mamayi gordu kizdi sen niye milupa veriyosun diye onun iki ogluvar masallah gurbuzler diyo cokta sagliklilar sma gold kullanmislar her ikisinede londrada yasiyo dayimbenim ordaki butun cevrem sma kullanir diyo eside orada saglikci oda sma yi oneriyo hicbiz milupa v.s vermedik diyo bizde dun sma aldik bugun vericem kizima.biraz forumlari okudum kilo almayan istahsizbebeklere felan cok oneriliyo besleyici bi mamaymis ins.kizima yarar insallah yaa sizlere yazarim..
Selam kızlar,
Dogum ucretı alacaklara bır sorum olacak.
Hak ettıgınız bu ucretı ne sekılde degerlendırmeyı planlıyorsunuz?
Mesela esınız borcları odemek ıcın ıstese verır mısınız?
Ustelık maasınızın yarısı cekılen kredıye gıdıyor, kalan mıktarı da yıne bır sekılde evın ıhtıyacları ıcın harcanıyorsa?
Biri kotu biri iyi demedi sma en iyisi dedi ayrica canim milupanin bircok dr ile anlasmasi varbaska marka onermeyin diye.benim kizima yaramadi hep kabiz ve sanci icinde bukotu anlamina gelmez tabi
evlendiğim günden bugüne kadar maaşımdan 1 tl (ki maaşım gayet güzel) kalmadı elime. tüm kredi ve kredi kartlarını, elektrik su vs . ben öderim. onun maaşını da yeriz. yada tam tersi olur. bizde ayrı gayrı yoktur. eve giren tüm para ikimizin. doğum paramın tamamıyla kredi kartlarımızı kapattık. şuan sadece ev kredisi ödüyoruz. doğum parası sadece benimdir diye birşey de yok, o an neye ihtiyacın varsa onu yaparsın. hiç borcun harcın yoksa bilezik yap at kenara yada tatile çık ye çıtır çıtır. tamamen sana ait bir karar canım.
canım bizim eşimle aramızda sen ben olayı yok, herşeyimiz ortaktır
ama tabi herkesin durumu farklı , eğer borcum varken rahat geçinemeyeceksem benim param diyip kendime saklamazdım
bu benim görüşüm yanlış anlama sakın
aman canım ne parası. bana 160 tl yattı. nereye harcandı hatırlamıyorum bile. dogum parası falan diye daha önce smylenince bende 800-900 falan sanmıştım.
canım bende oğlumun resmini koymak istiyorum ama beceremedim. nasıl koydun oğluşunun resmini???
canım ben ameda lactine kullanıyorum çift göğüs sağma özelliği var bi araştır istersen ben çok memnunum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?