2012 Şubat Anneleri

canım bizim eşimle aramızda sen ben olayı yok, herşeyimiz ortaktır
ama tabi herkesin durumu farklı , eğer borcum varken rahat geçinemeyeceksem benim param diyip kendime saklamazdım
bu benim görüşüm yanlış anlama sakın

peki sgk'dan sana şu kadar alırsın denmişmiydi? bana bi rakam söylediler ve maaşımdan daha fazlaya geliyo, çok merak ediyorum ne kadar olacak

Kizlar bu dogum parasini alan anneler dogumiznindeyken maas almadilarmiki ssk para oduyor

malesef doğum izninde maaş alamadık, daha sonra sgk'dan toplu olarak doğum yardımı alacağız

selam kızlar nasılsınız??
uzun zamandır yazamıyorum geçmişide okuyamadım.eşimin dayısı kalp krizi geçirdi.o yüzden kayınvalimdelerdeydik malesef.malesef diyorum çünkü kadın daha gider gitmez lafı sokmaktan geri durmadı.kızıma kot pantolon giydirmiştim ve bence çok şirin olmuştu.bu tuttu daha görür görmez hiç yakışmamış dedi!!!buyrun işte siz olsanız nasıl sinir olmazsınız!!ve buna benzer pek çok facia atlattık 3 gündür .neyse evime geldim ya çok şükür önemsemiyorum artık.
bebişleriniz nasıl?öpüyorum hepsinin fındık burunlarını:))buarada benim kızım bu aralar ellerini inceliyor çok komik bi şekilde:))kaldırıyor ellerini tuhaf bişey görmüş gibi evirip çevirip inceliyor.:)çok şirinler.birde acaip tuhaf sesler çıkarmaya başladı.hırlıyor bize resmen:))))))))))gelişim evrelerini tek tek görmek çok mutluluk verici gerçekten.allah onlara heppp sağlık versin inş:)

canım geçenlerde yazmıştım.bi arkadaşım tavsiye etmişti.ne kadar doğru bilemiyorum ama kiraz yediğinde bebeğinde kaka yapar demişti.bende işe yaradı.ne zaman kiraz yesem bebeğim kaka yapıyor.dene istersen.buarada benimde kızım hala emmiyor uyuduğu hariç.(bakalım ne zaman pes edecekler

Kızlar anlaşılan oğlumu uyanık olduğu zamanlarda yani gündüzleri emzirmek yerine biberonla beslemem gerekicek. ama göğüs pompası almamıştım daha önce gerekmediği için. şimdi almam lazım sanırım. iki marka var aklımda lansinoh ve avent siz hangisini önerirsiniz?

selam kızlar nasılsınız??
uzun zamandır yazamıyorum geçmişide okuyamadım.eşimin dayısı kalp krizi geçirdi.o yüzden kayınvalimdelerdeydik malesef.malesef diyorum çünkü kadın daha gider gitmez lafı sokmaktan geri durmadı.kızıma kot pantolon giydirmiştim ve bence çok şirin olmuştu.bu tuttu daha görür görmez hiç yakışmamış dedi!!!buyrun işte siz olsanız nasıl sinir olmazsınız!!ve buna benzer pek çok facia atlattık 3 gündür .neyse evime geldim ya çok şükür önemsemiyorum artık.
bebişleriniz nasıl?öpüyorum hepsinin fındık burunlarını:))buarada benim kızım bu aralar ellerini inceliyor çok komik bi şekilde:))kaldırıyor ellerini tuhaf bişey görmüş gibi evirip çevirip inceliyor.:)çok şirinler.birde acaip tuhaf sesler çıkarmaya başladı.hırlıyor bize resmen:))))))))))gelişim evrelerini tek tek görmek çok mutluluk verici gerçekten.allah onlara heppp sağlık versin inş:)

canım geçenlerde yazmıştım.bi arkadaşım tavsiye etmişti.ne kadar doğru bilemiyorum ama kiraz yediğinde bebeğinde kaka yapar demişti.bende işe yaradı.ne zaman kiraz yesem bebeğim kaka yapıyor.dene istersen.buarada benimde kızım hala emmiyor uyuduğu hariç.(bakalım ne zaman pes edecekler

ben lansinoh kullanıyorum ama zamanla sanki emiş gücü azaldı gibi bilmiyorum ama aventi daha çok tavsiye ediyolar

Allah yardım etsin canım bazı kayınvalideler gerçekten çok sinir bozucu. ağzını açmasalar olmaz.
Benim oğlumda ellerini keşfediyor artık oyun halısındaki oyuncaklara bilinçli bi şekilde uzanıyor, vuruyor, bazen tutup ağzına götürmeye çalışıyor. çok şirinler ya. değişik sesler çıkarıyor sanki derdini anlatır gibi ( köpeklerin ulumasına benzeyen ) acayip sesler çıkarıyor. ne kadar zor olsalarda onlar dünyanın en güzel varlıkları. anne olduğumuz için çok şanslıyız.
Okumuştum kirazı. tavsiyeni denedim ama bi netice alamadık maalesef. ( emme işinide biberonla halledicez gibi inşallah memeyi tamamen bırakmaz. (

Son düzenleme:

canım ben ameda lactine kullanıyorum çift göğüs sağma özelliği var bi araştır istersen ben çok memnunum

o zaman kiraz bahane benim kız kaka yapmayı öğrendi:)))))))))))
benim kız biberonda almıyo.kucağımda zorla uyutup veriyorum memeyi((

doktor geç dediyse sindirim sistemi filan hazırdır
yaz geldii meyvelerin sularını filan içir

canım ben emziriyorum ancak ilk günler meme almadıgı için eşim sma gold almış. ben evde ondan bulunduruyorum. bir yere gitmem gerekirse babası versin diye. kilosuna mı ayına göre mi ne oluyor. biz bilerek almadık eczane vermiş bu iyisi demiş, pfizer ileç firmasının maması galiba. ben de güzenilir diye düşündüm. vivanın eşinin bebekliğinde kayınvalidesi kullanıyormuş o mamadan çpok eskşi bir marka. milupanın içeriğini bilmiyorum ancak biraz markanın isim değerine para veriliyor gibi geliyor bana. tabi içeriğini bilmiyorum

aman canım ne parası. bana 160 tl yattı. nereye harcandı hatırlamıyorum bile. dogum parası falan diye daha önce smylenince bende 800-900 falan sanmıştım.

Biri kotu biri iyi demedi sma en iyisi dedi ayrica canim milupanin bircok dr ile anlasmasi varbaska marka onermeyin diye.benim kizima yaramadi hep kabiz ve sanci icinde bukotu anlamina gelmez tabi

evet butun bebeklerde farklı etkı yapıyor her mama..herkes deneye yanıla ögrenıyor..comformıl bızımkını de mahvetmıstı..

Benımde elımde avucumda bırsey kalmadı.
Esımle mucadele etmek benı gayette mutlu eder-di.
Fakat bazı yasadıklarımdan sonra, acabalarla doluyum.

Mesela aılesının 'o ev oglumun ve kardeslerının' demesı.
Esımle tartıstıgımızda bu evden gıdecek kısının ben olmam gerektıgını soylemesı.
Hamılelıgımın ılk aylarında esımın bekar arkadası ıle gece yarılarına kadar gezmesı.
Aglayıp, uzulmeme rahmen bundan vazgecmemesı.
Ve en nıhayetınde 9 aylık hamıleyken bır sekılde bır kızla! ıkı haftadır telefonda (benım bıldıgım) gorustugunu ogrenmem ve bunu ınkar edememesı.
Butun bunlardan sonra acaba dıyorum.

Borcumuz cok aslında.
Ama sıneme anlattıgım nedenler kafamı kurcalıyor.

aman canım ne parası. bana 160 tl yattı. nereye harcandı hatırlamıyorum bile. dogum parası falan diye daha önce smylenince bende 800-900 falan sanmıştım.

160 Tl baska bır ucret olmalı.
Benım alacagım ucret 2,000 TL uzerı.
Sıgortam gercek maasımdan gosterılseydı daha fazlasını alacaktım oysa.

sanırım devlet memurlarına doğum parası özeldekiler kadar verilmiyor .ben öğretmenim aldığım para ilk ay yattı ama o kadar azdı ki ne kadar olduğunu farketmedim bile:) meblağ az ya da çok eğer eşin paylaşımcıysa sen de ol.kural basit

canım ben ameda lactine kullanıyorum çift göğüs sağma özelliği var bi araştır istersen ben çok memnunum

ben lansınoh cıft göguslu elektrık pompası kullanıyorum ama ıkısını
aynı anda sagamıyorum nasıl tutuyoprsun anşlatır mısın ucları benzıyor
onların cunkı?

şimdi benm oğlum 2 saatte bir emiyo o zaman nasıl olur emme düzeni bilmiyorum ama ...eevden cıkıp otobüse biniyorum diyene kadar 1 saat gecer 3.5 saate yol sürer...otobüse kadar muhafaza edemem çantada duracak çünkü e sıcakta mutlaka erir çantada o zaman evde çözdürüp öyle götürecem otobüse kadar... otobüste acıkır zaten 2 saat sonra falan içer... o içesiye 2.5 saat falan dısarda kalır bu şekilde yapsam bişey olmaz o zaman demi...
banyo işinide bakalım herseyi deneyecez artık....gecen keyfi yerindeydi hazır yerindeyken yıkıyım dedim güzel soydum konusarak güldürerek falan ..küvetin içine fileye koydum daha anlamamıştım bacaklarından suyu dökmeye basladım...yine tık yok ..ne zaman ki göbegine döktüm basladı aglamaya ...artık carcabuk yıkdık bizde neyse yavaş yavaş alısacak heralde????[/QUOTE]

canım temmuzda 6aYLIK olacaklar bebeklerımız 3 saatte bır emzırsen mesela emzırdın cıktın,
1 saat yolda gectı dıyelım sen buzluktan aldıgın sütü mu götureceksın ? ya mama ver canım ya
da o gun sag ve dolabın 0 derece bölmesınde beklet 1 saatte bırsey olmaz hemen muavının dolaba
koy canım onlar sıcak su verır çözersın ..yanı bıberonunda hazır olsun dolaba koysun ..oksayarak,
severek dokunup konusarak yıka super alısır bır de ılerde oyuncak koyuyorlar ya suya,o zaman
tam alısır ınsallah..

ELEFERA ben evlendıgım ılk yıl calısmıyordum sonra ataNDIM..Eşimle olan borçlarımız vardı ..
hala devam edıyor cogu ..Ama ben maas aldıgım zaman genelde kendıme harcarım ,eger
ay ortasında esımın maası bıterse ayırabıldıgım parayı kullanırız normalde ortak hesap daha
mantıklı ama esının durumu ıyıyse buna gerek yok..Sen bastan nasıl alıstırdıysan öyle
olacaktır ...Dogum paranı da esıne söyle ben harcayacagım,ilerde kızım ıcın ayıracagım dersın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…