- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.681
sanırım devlet memurlarına doğum parası özeldekiler kadar verilmiyor .ben öğretmenim aldığım para ilk ay yattı ama o kadar azdı ki ne kadar olduğunu farketmedim bile:) meblağ az ya da çok eğer eşin paylaşımcıysa sen de ol.kural basit
ya ben sonradan okuyunca anladım. özelde çalışanlara ücretli izinde maaş yatmıyor, onlar sonradan sgk dan alıyorlar. bize zaten maaş yatıyor, doğum parası da 160 tl yatmıştı
ELEFERA ben evlendıgım ılk yıl calısmıyordum sonra ataNDIM..Eşimle olan borçlarımız vardı ..
hala devam edıyor cogu ..Ama ben maas aldıgım zaman genelde kendıme harcarım ,eger
ay ortasında esımın maası bıterse ayırabıldıgım parayı kullanırız normalde ortak hesap daha
mantıklı ama esının durumu ıyıyse buna gerek yok..Sen bastan nasıl alıstırdıysan öyle
olacaktır ...Dogum paranı da esıne söyle ben harcayacagım,ilerde kızım ıcın ayıracagım dersın
[/FONT][/B][/B][/COLOR]
kızlar bebişinize emzik vermek için çok mücadele ettiniz mi?benimki almak istemiyor.bir dr mutlaka ver dedi öbür dr almasa da olur zorlama dedi ne yapacağımı şaşırdım.ellerini emiyor parmaklarını emiyor yakında ayaklarını da sokacakmış:)parmakta şekil bozuklukları oluyormuş ilerde bir de sürekli ııh mıh yapıyor ağlama yok bunu durdurmak için oyalanmalı diyorlar siz ne yaptınız
benim de kayınvalidem benimle kalıyor eşim gececi olduğunda yemekleri hep o yapar ben de ne istediğimi söylerim se de bence açık açık söyle yaşlılara ima etmekle olmuyor anlamıyorlar .anne canım şunu istiyor yapsana yanına da şunu yapsan süper olur de ben geç geliyorum şunu yapsAN gelince zor oluyor biliyorsun de.hayır yapamam demez heralde
iyi haftasonu kızlar...her ne kadar bu keyifler geride kalsa da (kahve-kitap-gazete vs.) yine de iyi haftasonları
kızlar bebişinize emzik vermek için çok mücadele ettiniz mi?benimki almak istemiyor.bir dr mutlaka ver dedi öbür dr almasa da olur zorlama dedi ne yapacağımı şaşırdım.ellerini emiyor parmaklarını emiyor yakında ayaklarını da sokacakmış:)parmakta şekil bozuklukları oluyormuş ilerde bir de sürekli ııh mıh yapıyor ağlama yok bunu durdurmak için oyalanmalı diyorlar siz ne yaptınız
yuh diyorum başkada bişey demiyorum..inanamadım canım ya.nasıl sen pişirilecek yemeği gösterdiğin halde o sadece kendine pişirip yer gider pes valla!!!bence kayınvalideni hemen pencereden aşağı at:)))şaka bi tarafa bencede bu durumu ona bişekilde anlat.ona anlatamıyorsan eşine anlat.sende insansın allah allah köle değilsin ya.hangi birine yetişeceksin.biraz anlayış lazım bazılarınaBenım calıstıgım ılk yıl maasımın hepsı harcamalara gıderdı, ben esımden harclık alırdım.
Bu yıl bıraz kendıme harcamaya basladım.
Dogum parasını ıse bahsettıgım nedenlerden dolayı vermek ıcımden gelmıyor.
Ve netıce ıtıbarı ıle vermemeye, kendım ıcın harcamaya karar verdım.
Cunku bunu da verırsem, esım ıyıce alısmıs olacak.
Bırde ne anlatacagım. (Anlatmazsam ıcımde kalır)
Hanı kayınvalıdem ıle yemek pısırme konusunda sıkıntım vardı ya.
Persembe aksamı evde hıc yemek yoktu, eve gıttıgımde yaparım dıye dusunmustum.
Ama o gun basım cok agrıyordu, eve gıttıgımde kızımla keyıfsız bır sekılde oynamaya basladım.
Aklımda yemek yapmak var ama halım yok.
Baktı benden ses cıkmıyor, 'sen demedın bende bırsey yapmadım' dedı.
Sankı dememe gerek var.
Neyse dedım, 'su yemek yapılacak'
'Ben yapayım' dedı, kısa keseyım, su kaynatıp, ıcıne de haslanacak malzemeyı koyup geldı.
Saat oldu 20:00 baktım ses seda yok, kalktım yemegı hazırlamaya basladım.
Derken gorumcem geldı, kandıl oldugu ıcın.
Ben ıcerdeyken annesıne 'ne yemek yapıyorsun?' dıye sordu.
Cevap; 'bana bırakmıyor kı ben yapayım'
Hımm demek oyle dıyerek, o aksam 'anne buzluktan et cıkardım, yarın pısır, acıkırsan benı de bekleme' dedım.
Ve dun aksam, eve geldım yıne hıc yemek yok.
Bu da hafta sonu gırdıgı ıcın kendı evıne gıtmek uzere hazırlanıyor.
Dedım 'bekle, yemek yıyelım de oyle gıt'
Cevap; 'ben pısırdım yedım, bugun cok yedım hem, eve gıttıgımde daha da yemem!'
Iste boyle kızlar, hatun kendı yıyecegı kadar pısırmıs, yemıs, ocagı da oyle pis bırakmıs.
Bende sinirimden yemek yapmayıp, domates ekmek yedım.
Sımdı sıze soruyorum, nasıl yapayım da hem kotu olmayıp hem de ona benı aptal yerıne koymasına musade etmeyeyım.
Saol canım sana da iyi haftasonları.
Benim bebeğimde ilk başlarda almıyordu. Verince miğdesi bulanıyordu. Her türlü emziği denedik alsın diye. Normal wee nin silikon olanını, chicconun kauçuk olanını, awentin silikon gece emziğini, bakkal emziğine kadar denedik almamıştı hiç birini. Son zamanlar en azından azda olsa tutuyor diye (zorla tabi) chicconunkini veriyordum uyuturken. Sonra dedim awenti yeniden deniyeyim, öyle bir tuttu ki iki haftadır hep emiyor. Uyurken özellikle onu verince ağzına gözlerini kapatıyor hemen.Benimkide ellerini yemeyi seviyor iki elini birden sokuyor hatta gut gut sesler çıkartarak emiyor. Bende o sesi duyunca hemen emziği dayıyorum ağzına. Şu tatlı sür emer dediklerinide o kadar çok denedim ki asla tutmuyordu. Demek ki bebek isterse alıyor istemezse almıyor. Alıştığı zamanda bırakmıyor ama. :)) Sende dene bir awenti istersen okuduğum kadarıyla mart annelerinden bir kaçıda awent sayesinde emziğe alıştırmışlar bebeklerini.
yuh diyorum başkada bişey demiyorum..inanamadım canım ya.nasıl sen pişirilecek yemeği gösterdiğin halde o sadece kendine pişirip yer gider pes valla!!!bence kayınvalideni hemen pencereden aşağı at:)))şaka bi tarafa bencede bu durumu ona bişekilde anlat.ona anlatamıyorsan eşine anlat.sende insansın allah allah köle değilsin ya.hangi birine yetişeceksin.biraz anlayış lazım bazılarına
emzik konusunda bende kararsız kaldım.aslında biraz uğraşsam tutacak gibiydi ama zaten beni emmek istemediği için iyice bırakır memeyi emziğe alışır die korktum ve vermedim.ama şimdi benimkide deli gibi ellerini emiyor.
hatta dün gece saat 2de bi şapırtı sesiyle uyandım.bi baktımki benim kız sokmuş ellerini ağzına gözleri de kocaman açmış şapur şupur emiyor:)))
beni emmeyi değilde ellerini emmeyi tercih ediyor düşünün artık.hiç ağlama falanda yok.öyle kendi kendine oyalanıyor gecenin bi vakti:)))
açlıktan ölecek haberi yok.saat 10dan 2ye kadar emmemiş zaten,üstüne ellerini emiyor:)))))benim kızım ackmayı bilmiyor sanırım:)))
Saka gıbı dımı!
Hamılelıgım son haftasında da aynıydı, dogum yaptıgım ılk gunlerde de.
Dusun, cuma gunu dogum yaptım, cumartesı pazar oyle boyle gectı.
Pazartesı evde yemek yok, aksam 20:00 oldu hala yemek yok ve ben kalkıp pısırdım yıne.
Ona nasıl ıfade edebılırım bılmıyorum.
Baslarda 'dolapta malzeme var, ıstedıgını pısır' dedım, pısırmedı.
'Anne evde ne eksık goruyorsun, soyle alalım, ona gore yemek pısırelım' dedım, ses etmedı.
'Sunu pısır' dedım, kendı yıyecegı kadar pısırdı.
Esıme anlatacagım, ama korkuyorum kı ters teper, bana kabahat bulur yada annesıne 'bak elefera senden rahatsız olmus' der.
Ama konusmazsam da delırecegım, herseye yetısmeye calısmaktan kafayı yıyecegım.
Çok güldüm inan okurken bu bebekler bi alem.Biliyosun bizimkide emmiyor uyanıkken hala. Normalde biberonuda asla tutmuyodu ağzına değince basıyordu çığlığı. Şimdi ise 3 gündür biberon emiyor. Hemde mememden daha iştahlı. Şaşkınlıklar içerisindeyim. :S Bende korkuyorum emmeyi tamamen bırakır diye ama aç kalmasından iyidir ne yapayım. Sağıp biberonla veriyorum uyanıkken. Uyurken zaten sorun yok. Sende dene bi belki tutar biberonu. Aç kalmasın kuzucuklarımız yaa. Allahım bol bol da süt nasip etsin. Hepsi doysun büyüsün inşallah.
düşün işte artık :)))
canım aslında nasıl olsa biberona alışmak zorunda.
ben okuldayken biberonla içecek sütü ama ne bileyim korkuyorum işte.
yinede bi denemek lazım tabi yoksa aç aç nereye kadar(
canım eşine annesiyle ilgili mevzularda pek konuşma derim.arada kalan erkek modeli pek sağlıklı olamıyor çünkü.o yüzden kendin hallet.kendi annen olsa daha kolay dersin tabi ama ona da öyle yaklaş ''anne geç geliyorum bugün şu yemeği yapar mısın yarına da kalsın ama biraz fazla yap da '' de.acındır azıcık kendini çok yorgunum anne sen de yoruluyorsun ama bugünün yemeği senden de allah razı olsun senden falan de kadınlar bayılırlar böyle yaklaşımlara o da anne sonuçta etkili olacaktır eminim direk konuşmak ondan beklersen çok beklersin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?