- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #67.701
o zaman zaten alışması gerekiyor senin bebeğinin. şimdiden alıştır bence yoksa ilerde kesinlikle almaz. benim yiğenim var ablam ilk zamanlar alıştırmadı bir buçuk yaşında hala ağzına sürdürmez. :/
canım sen kafayı yiyeceğine bırak onlar yesin.hem eşin görmüyormu canım sana ne kabahat bulacakmış allah allah.
sende sabır taşı değilsin ya bigün daha fena patlarsın herşey daha kötü olur o zaman.
eğer sen bunları söylediğin halde hala yemek yapmıosa o zaman işine gelmiyordur kayınvalidenin.bu noktada da tek çözüm eşin olur.onun anlatması lazım annesine.
anne bak eşim herşeye yetişemiyor.biliyorsun çalışıyor.sen bize 1 öğün yemek yapsan memnun oluruz vs vs..ne bileyim bence iş eşinde biter.
baktın olmuyor sinir hastası olacağına en sağlamı bakıcı tutmak gibi geliyor bana
canım eşine annesiyle ilgili mevzularda pek konuşma derim.arada kalan erkek modeli pek sağlıklı olamıyor çünkü.o yüzden kendin hallet.kendi annen olsa daha kolay dersin tabi ama ona da öyle yaklaş ''anne geç geliyorum bugün şu yemeği yapar mısın yarına da kalsın ama biraz fazla yap da '' de.acındır azıcık kendini çok yorgunum anne sen de yoruluyorsun ama bugünün yemeği senden de allah razı olsun senden falan de kadınlar bayılırlar böyle yaklaşımlara o da anne sonuçta etkili olacaktır eminim direk konuşmak ondan beklersen çok beklersin bence
bende temmuz ağustos gibi alıştırırım diyorum aslında.hafif hafif ek gıda eşliğinde
şimdilik haftalık kilo takibi yapıyorum sağlık ocağında.bir sıkıntı yok gibi.
ortalama haftalık 200 gr civarında alıyor.
2saatte bi zorla uyku moduna geçirip veriyorum memeyi
bakalım nekadar daha idare edicez böyle
yukarda giriş yapıtıgın yerde kullanıcı kontrol paneli yazıuyo oraya gir solda avatar degiştir var ona tıkla adımları takip et gözat yazıyo oraya resmi yükleyeceksin ...bu kadar sende koy senn oğluşunuda görelim
ne diyeyimki canım Allah yardımcın olsun zor bi durum.ıkısının de ısıne gelmıyor bence.
Nasıl olsa elefera oyle boyle yetısıyor butun ıslere.
Yemek pısıyor, ev temızlenıyor, utu yapılıyor, calısıyor, aksam bebegıne bakıyor, 4 saatte uyusa her ıse kosuyor.
Daha ne olsun kı.
Bu aksam konusacagım esımle, annesıne soyle desın 'yarın su yemegı yap da yıyelım, ozledım senın yemeklerını v.s.'
Bende bundan boyle salatasından pılavına kadar her cesıdı yapmayacagım.
Arada sırada esıme dıyecegım, dısardan getırsın.
Ne dıye kendımı hırpalayayım kı.
Bakıcı olayını dusunuyorum ama buna hıc bırı yanasmaz, emınım.
Hem acıkcası bende kızımı bır bakıcıya bırakamam, guvenemem o kadar.
Bılıyorum ama napayım, boyle de olmuyor.
Hem yoruldugumu goruyor zaten.
Bazen koltukta otururken gozlerım kapanıyor.
'Aaa yazık, eh uyumadın tabıı gece, sabahta erken kalkıyorsun, e aksam da evde durmuyorsun' dıyor ama bu kadar.
Ardından ben yıne kalkıp yemek yapıp, masayı kuruyorum.
O da lutfederse ıkı tabagı kaldırıyor.
Hem kızıma baktıgı ıcın her zaman dıyorum 'Allah razı olsun, gonlum rahat' dıye.
Amaaan ıste ben ancak boyle konusurum, ona laf edemem, ama belkı su yazdıklarımı yaparsam rahatlarım.
Allah yardım etsin bizim gibilere, çok zor valla emmemesi.Bizimkininde o civarlara geliyor haftalık. Bizim sağlık ocağı ay dolmadan bakmıyor kilosuna o yüzden ayının dolmasını beklememiz gerekiyor. Doktoruna söyledim aylık 500 gr ın altına düşmediği sürece sorun yok dedi. Sen emzirmeye devam et zorlada olsa dedi. Gel kolaysa emzir diyesim geldi. :)) Bak işte kilosuna dimi 15 günde ne kadar almışsa ayın yarısı işte ona göre hesapla, ya aç kalıyorsa çocuk. Kendi doktoruna götürmem gerekicek sanırım bu emme mevzu için.
gerçekten emmeyen bebek çok zor oluyor başına gelmeyen anlamaz.hep aklımda açmı tok mu sorusu bıktım valla bunu düşünmekten
Aynen benim aklımda da hep aynı soru var.( İlk doğduğu zamanlar hiç düşünmezdim ne güzel de emiyordu yavrum.
benimki ilk zamanlarda bile doğru dürüst emmezdi.hem gazlı hem kolik hemde iştahsız bi bebek işte:))((
Aynı bizimkini tarif etmişsin canım sadece iştahı iyiydi. İlk ay 1 buçuk ikinci ayda 1 buçuk kilo almıştı.üçüncü ay ise uyanıkken emmeyi bıraktığı için sadece 700 gr. ( bakalım bu ay ne kadar alıcak.
aman canım canı içinde sağlığı yerinde olsunda kilo çokda önemli değil.çıtı pıtı olur bizimkilerde:)
Benımde elımde avucumda bırsey kalmadı.
Esımle mucadele etmek benı gayette mutlu eder-di.
Fakat bazı yasadıklarımdan sonra, acabalarla doluyum.
Mesela aılesının 'o ev oglumun ve kardeslerının' demesı.
Esımle tartıstıgımızda bu evden gıdecek kısının ben olmam gerektıgını soylemesı.
Hamılelıgımın ılk aylarında esımın bekar arkadası ıle gece yarılarına kadar gezmesı.
Aglayıp, uzulmeme rahmen bundan vazgecmemesı.
Ve en nıhayetınde 9 aylık hamıleyken bır sekılde bır kızla! ıkı haftadır telefonda (benım bıldıgım) gorustugunu ogrenmem ve bunu ınkar edememesı.
Butun bunlardan sonra acaba dıyorum.
Borcumuz cok aslında.
Ama sıneme anlattıgım nedenler kafamı kurcalıyor.
160 Tl baska bır ucret olmalı.
Benım alacagım ucret 2,000 TL uzerı.
Sıgortam gercek maasımdan gosterılseydı daha fazlasını alacaktım oysa.
ben lansınoh cıft göguslu elektrık pompası kullanıyorum ama ıkısını
aynı anda sagamıyorum nasıl tutuyoprsun anşlatır mısın ucları benzıyor
onların cunkı?
[/FONT][/B][/B][/COLOR]
walla bızde de tersı..ilk gunler kaynanam yıkamıstı ben su dökuyordum,
o gıdınce annem su dökmeye,ben yıkamaya basladım..ögrenmek sart..
rol degıstırın bence..:))aa bır de ben yıkanırken 3 kez onu da alıp yıkadım
süper oluyor..bunu deneyın:))
kızlarrr bugün ilk kez oğlumu ben yıkadım annem su döktüçok keyifli en kısa zamanda da birlikte yıkanmayı deneyecem
bedıha
ylz
nısane
sız ne zaman dogum yaptınız subat annesı degılsınız bıldıgım kadarıyla 3haftadur burdasızı??????
kızlarrr bugün ilk kez oğlumu ben yıkadım annem su döktüçok keyifli en kısa zamanda da birlikte yıkanmayı deneyecem
süper keyif dı mı ??
Kızlar siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?
Bizim ki hamaktan başka bi şekilde uyumuyor. Bir yere gidince çok zorlanıyorum. Ayağımda bile çok çok zor uyuyor.(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?