2012 Şubat Anneleri

Yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyerek başlamak istiyorum.. Hoşgeldiniz kızlar..

11 şubat 2012 ece ırmak ımmm doğdu hanımlar bebişleriniz yalnız başına vakit geçiriyormu ???????

Oyun halısında eğer bir sorunu yoksa ( gaz, kaka, açlık, uyku vs.) kendi kendine vakit geçiriyor.

Canım oyuncaklara bakıp bi süre sonra bıkabilir belki ama oyun halısında sürekli oyuncaklara vuruyor, tutuyor, ağzına götürmek için zorluyor. Oyuncaklar vurunca zaten sesler çıkartıyor bu daha hoşuna gidiyor ve daha neşeli vuruyor. Yani oyun halısı daha farklı bişi eminim bebeşininde hoşuna gidicektir. :) Mesela bizimkinin kavrama yeteneği, oyuncaklara uzanması,tutması bilinçli hale geldi oyun halısıyla oynamaya başladığından beri..

Aynen canım emme konusunda Allah yardımcımız olsun

gece 24,00 de uykusundan uyandı ve sabah ezanına kadar meydanı dar ettii ( ne yapcam ben kızlar yaaa :18: bu da yetmezmi ş gibi 8 de ayakta ! oooooooooooooff offfffffffffffff bıcırık cimcime senin elinden çekeceğim varrr

Bizimki de sabah erken kalkar ama gece uyuyor en azından. Acaba bebeğinin bi sıkıntısı olduğu içinmi uyumuyor yoksa keyfimi uyumuyor. Yani uyanıkken ağlıyormu, neşelimi? Bide gündüz çokmu uyuyor. Belki o nedenlede uymuyordur.

Kızlar günaydın bişey sorcam sizdede saç dökülmesi varmı benim acayip saçlarım dökülüyor normalmi acaba?
Offf hemde nasıl. Tutam tutam dökülüyor yaa.

17subat dogumlu bi kizim var canim.bazen uyurken -beni emerken uyur genelde-arada caktirmadan emzigi vermeye calisiyorum ama anliyor kapiyor agzini.masallah istahli kiz memeye hayir dedigini hic gormedim:)

Maşallah ne kadar güzel yaa.. Bizimkide önceden öyleydi memeyi verince gözleri kocaman açılırdı o kadar hoşuna giderdi ama şimdi emmeyi hep reddediyor. Nasıl çözücez bu durumu bilmiyorum. Çok üzülüyorum yaa.. Bunun sıkıntısından sütümde azaldı iyice.

Bunu hiç duymamıştım daha önce. Bende meyveleri ağzına sürüyordum tatlarına alışsın diye. Acaba bu yüzdenmi emmeyi istemiyor beni. :26: Ama bi kaç kere yapmıştım sadece ya. Pofff Allah'ım yardım et.

kolik sancıları tutmuyo artık çok şükür
ama merhemle duruyoruz
merhem olmasa yine aynı
smayada geçince gazı azaldı biraz

Benim oğlum mamayı hiç ama hiç sevmiyor. Sütüm bazen hiç olmuyor o zamanlarda veriyorum aç kalmasın diye 30 cc zorla içiyor. Bende sma deniycem belki onu sever. :/

Kolik durumunuzun geçtiğine çok sevindim canım. Dursunda merhemle dursun boşver. Bizimki de sab simplex sayesinde duruyor. Nasıl olsa zamanı gelince hiç birşeye gerek kalmadan durucak kuzularımız..

Kızlar günaydın bişey sorcam sizdede saç dökülmesi varmı benim acayip saçlarım dökülüyor normalmi acaba?
benimde saçlarım epey dökülüyor ama doğumdan sonra normalmiş sanırım

canım ne güzel okula kızınla birlikte gidebiliyor olman.benim bugün iznim bitti 5er 5er raporla seminer dönemine kadar idare edicem.seminerdede artık bakalım belki bende giderim okula kızımla.gerçi bizim müdür uyuz bişey ama..!!!
benimde süt sağmam gerektiği halde hala sağmaya başlamadım.ben temmuz ağustos gibi ek gıdalara geçmeye düşünüyorum.zaten sütüm az kızımda emmeye meraklı değil iyice bırakır diye korkuyorum.ek gıdaya geçtiğimdede emzirmediğim aralarda sütümü sağarım stoklarım die düşünüyorum.çünkü sütüm ancak yetiyor bebeğime( bilmem doğru mu düşünüyorum!!???
canım bebeğinde inş.bi an önce iyileşir.kilosunu gelince yaz eminim almıştır.benim kızımda hemen hemn o civarlarda.bizim kızlar çıtı pıtı olacak)

günaydın kızlarrr..

oğlum yine kabız..
en son ayın 23 ünde fitille yapmıştı..ogünden beri yok!!!karnıda sert değiliyumuşacık..yinemi fitil veriyim,yaa alışmasın fitile..

annem gitti,eşim geldi işe gitti..:))

düşündümde geçen sene bu zamanlar birer birer hamile kalımaya başlamıştık!!:26:haberimiz bile yoktu !

ben günde sadece bir kez mama veriyorum oğlum çok seviyo
benim kız mama ağzına değince böğğhhh diyo istemiyor:)))

o zaman bende alayım şu oyun halısını.erken die düşünmüştüm ama değilmiş demekki:)))benim kızımda gündüzleri uyumuyor ama çok şükür geceleri uyuyor.gecelerde uyumasa dayanılmazdı heralde.belkide gündüz ço uyuduğu için uyumuyordur.gündüz iice yorup denenebilir.buarada bu sab simplex denen ilacı bende kullandım ama ne zaman kızıma versem iice deliriyodu.işte her ilaç her çocuğa farklı farklı etkiler yapıo

benim dr abarttımı bilmiyorum ama 10 güne kadar normal demişti.bebekler artık sütü daha verimli kullanır demişti.huzursuz etmiyorsa sorun etme şimdilik verme bence fitili çok rahatsız olursa verirsin bence..
geçen bunu bende düşündüm geçen sene bu zamanlar hamile kalmıştık ne tuhaf şimdi bebişlerimiz kucağımızda.seneye bu zamanlarada yürürler artık:)))

Benimkide tuvalet konusunda yine sıkıntı yaşıyor. 3 - 4 günü buluyor artık 4. güne gelince sürekli ağlıyor. Bekliyorum yapamazsa ben zeytinyağıyla müdahale ediyorum. Hiç istemeyerek yapıyorum ama onun kıvranmasınada dayanamıyorum artık. Doktorum fitili önermiyor ama yapmayınca bebek başkada çare kalmıyor. Zeytinyağıyla yaptırıyorum Allahtan. Allah'ım zorda bırakmasın hiç birimizi.

Bu kadarmı benzer bebeklerimiz birbirine yaa.. :)) Bizimkide mamayı verince hep öğürüyor zorla vermeye çalışıyorum sütüm olmadığında.

Evet bence oyun halısının tam zamanı biz erken almıştık hiç ilgilenmemişti. Tühh boşa o kadar para verdik aldık hiç ilgisini çekmiyor diyorduk ki şimdi uyanık olduğunda hep içinde maşallah. Biz bütün gaz ilaçlarını denedik bize de sab yaradı. Aynen her bebeğin yapısı farklı. Bırakalım artık diyorum, bir kaç gün vermiyorum. Geceleri sürekli kıvranıyor ağlayarak uyanıyor sonra. Hala devam ediyoruz o yüzden. (

evet canım benim evin heryanı saçım dolu hatta kestirdim hala dökülüyor sanırım bi süre böyle giderr

aynı dert bendede var malesef...öyle bir dökülüyorki ,bebeğimin parmaklarından dolanmış olarak çıkıyor bazen..elini de sürekli ağzında..allah korusun yutmasa bari!!!hep kontrol eiyorum ellerini!((
saç lastiğimi saçımdan çıkarıyorum ,saç dolu şekilde çıkıyor.((

normalmiş canım..ama kaç ay sürecek belli değil(

smadan memnun kaldık kızlarr
bizde internetten sipariş verdik dün..merak ettim..beni büyüten küçüklüğümün maması SMA :)))
[
QUOTE=chanell;24819058]11 şubat 2012 ece ırmak ımmm doğdu hanımlar bebişleriniz yalnız başına vakit geçiriyormu ???????[/QUOTE]

OUYUN HALISINDA SÜPER VAKİT GEÇİRİYOR..TABİ GAZI YOKSA..ama orda oynarken acayip gaz çıkardığına şahit oldum..hareket ettikçe alltan da pırtlıyo.))))

kızlar bişey sorucam ben eskiiden mama daha çok verirdim,kutuyu açınca 1 kısa sürede mama biterdi.şimdi sadece birkere 30 luk veriiyorum ve uzun süre o kutu açık bişekilde durmuş oluyo.bozulurmu sizce..açıldıktan sonra nekadar zamanda tüketilmesi gerekiyor.

ayy bişey daha soracaktım unuttumm.(((((

benimki smayı sevdi
aptamilide sevmişti ama mahvetti oğlumu
bebelacta benim içime sinmemişti çok köpürüyodu topak topak kalıyodu biberonu tıkıyodu
sma uydu bizee
şu mama olayı çok zor valla uygunu bulana kadar canım çıktı
2 kutu aptamil boşa gitti
zaten günde 1 kez verdiğim için bebelacta en azı 500 gr zaten onunda yarısı boşa gidiyodu
seninki iştahsız sanırım canım
ek gıdaya geçince inşallah sever

kızlar emziren anneler bu sene oruç tutacakmısınız???
ben geçen sene 1 gün bile tutmadım hamileliiğimin ilk ayları zor geçiiyor diye..e bu yılda emziriyoruz ama tutmalımıyız sizce.bilen varmı??sütümüzü etkilermi tutmak??

bende internette 7-10 gün diye okudum normal diye..doktorumuzu arayıp hiç sormadım..1 hafta olmasını bekliyorum..fitil vermicem canım..evet bu sene bebişlerimiz kucağımızda çok şükür..ama hamilelikte çok güzeldi yaa!bazen özlüyorum..

OUYUN HALISINDA SÜPER VAKİT GEÇİRİYOR..TABİ GAZI YOKSA..ama orda oynarken acayip gaz çıkardığına şahit oldum..hareket ettikçe alltan da pırtlıyo.))))

kızlar bişey sorucam ben eskiiden mama daha çok verirdim,kutuyu açınca 1 kısa sürede mama biterdi.şimdi sadece birkere 30 luk veriiyorum ve uzun süre o kutu açık bişekilde durmuş oluyo.bozulurmu sizce..açıldıktan sonra nekadar zamanda tüketilmesi gerekiyor.

ayy bişey daha soracaktım unuttumm.((((([/QUOTE]

açılan kutunun 1 ay kullanılabilyo diye biliyorum canım
ben mamayı buzdolabına koyuyorum sıcaklarda bozzulur diye

açılan kutunun 1 ay kullanılabilyo diye biliyorum canım
ben mamayı buzdolabına koyuyorum sıcaklarda bozzulur diye[/QUOTE]

hıımm..bende buz dolabında saklıyım ozaman..sağol canım..

İlk aylar çok iştahlıydı ama şimdi çok iştahsız ne değişti hiç bilmiyorum. Bizimde kocaman bir kutu aptamil bir kutu aptamil AR 2 kutu bebelac boşa gitti. Şimdide vermiyorum zaten. Ama sma alsın bugün eşim deniycem inşallah. Sütüm az çünkü mamaya alışması şart gibi görünüyor. Bebelacın hep 250 gr mını aldım ben var aslında. Çünkü zaten boşa gidiyor büyük almaya gerek kalmıyor. İnşallah dediğin gibi ek gıdada sorun yaşamayız.

Canım mama açıldıktan sonra 3 - 4 hafta durabiliyor en fazla.
Benim sütüm zaten az, oruç tutarsam hiç kalmaz gibime geliyor. O yüzden artık seneye kışa tutarım yerine. Allah affetsin. (

Bende hamileliğimi çok özlüyorum.. :))
Kulak pamuğunu zeytinyağına batırıyorum. Poposuna sürüyorum. İyice yağ yapıyorum orayı ilk önce pamuk sayesinde, hafif hafif ucunu sadece aşağı yukarı sürtüyorum hafif iteliyerek. Zaten yağ sayesinde canıda acımıyor. Oda hemen ıkınmaya başlıyor. Ve üzerime başıma her yere kaka fışkırtıyor. Sadece uyarıyorum yani. Bir kere fitil denemiştim çok ağlamıştı. En azından bu durum canını yakmıyor hiç ağlamıyor rahatlıyor. Doktorada sordum fitil vermenden daha iyi fitil ilerde bağırsak tembelliği yapar dedi. Zeytinyağı bişi yapmaz dedi.

Son düzenleme:
oyun halısı kullanan arkadaşlar hangisini kullanıyorsunuz peki??
önerilerinizi bekliyorum.
buarada sanırım bende oruç tutamcam sütümden dolayı((
halbuki hamileliğimde bile yarısı tutmuştum(

canım sütünün az olduğunu nerden biliyosun ağlıyomu açlıktan bebeğin
kilo alımımı yavaş
belkide sütün çok besleyici az bile olsa yetiyo olabilir

bunu duymuştum.bi önceki kabızlığında denemiştim hatta..ama beceremedim sanırım,yinede yapmamıştı..dur bugün tekrar deniyim..inşallah yapar..

Biz Tiny Love tekmele oyun halısı kullanıyoruz. Ama şu tekmeleme aygıtı çokta gerekli değilmiş anladığım kadarıyla. Çocuğum o kadar tekmeliyor ama çalmıyor, çok güçlü vurmak gerekiyor oda sadece bazı bölgelerine. Sadece mozartın müziğini kullanıyoruz. Boşa bu kadar pahalı bişi almışız diye düşünüyorum. Oyuncakları ses çıkaran bişi olması bide müzik çalması yeterli bence. Aynasıda olsa iyi olur çünkü bizimki aynasında kendine bakmaya bayılıyor. :)) Keşke tiny love'ın maymun adası ya da güneşli gün oyun halısını alsaymışız..

ben tiny love ın tekmele ve oyna halısını aldım canım. ..
aynası var birde ayaklarıyla yada elleriye vurduğu zaman müzik çalan bi oyuncağı var..müzik çalan şeyi henüz keşfedemedi ,bi kaç kez rastgele tekme attı,müzik çalmaya başladı ama ordan geldiğini anlamadı:)) ama aynasını keşfetti,bakıp bakıp bişeyler söylüyor aynaaya hep.)) sarkan oyuncaklarınıda çok seviyor tabi..tutup tutup çekip ağzına götürmeye çalışıyor.:)) izlemek çok komik oluyor..

haa bu arada bu markayı burda bi arkadaş önermişti..

Son düzenleme:

o zaman tıny love tercih edeyim.
ylz cim maymun adası ve güneşli günün farkı ne peki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…