2012 Şubat Anneleri

bende ilerde öyle düşünüyorum takıcam oğlanı peşine gezsinler beraber
zaten sinirli huysuz bi çocuk
dediğini yaptırana kadar bağırır
babası mecbur alır

ay keske yakınlarda olsaydım. bır degıl 10 paket verırdım..(

bir yandan kahvaltı yapıyorum bi yandan oğlumu sallıyorum
ayağımla hamağı sallıyorum
dünden yemek vardı bugün rahat ederiz yarına allah kerim

allah yardımcın olsun canım. senın bebeğin baya zorluyor senı. azıcıkta laftan sözden davranıştan anlıyor hemende küsüyor sana ..tatlım benım. rabbım onun sancılarını gecırsın sana da sabır versın.

kızlar ben süt ponpasını medela swing kullanıyorum. çokta memnunum. benım gögüs yaralarım 3 ay geçmedı. en son bunla sağdım hem sütüm arttı hem yaralar geçti.hiç oyle gögsumu morartma yara yapma acıtma gibi bir durum olmadı.biraz pahalı350-400 arası fıyatı . ama saglık daha önemli diye düşünüyorum. ben emzıremıyordum yerlerde kıvranıyordum emzırme sonrası. gögsumde ucu olmayan ıkı süt damarı var. sürekli bebeğe verırsem çok agrıyor. ama gunde 2 defa sagarsam agrı olmuyor. nasıl bır etkısı var bılmıyorum artık.bu arada bırsey soracağım . bu söylediğiniz 100cc tek gogus mu çift gögüs mu. benım tek gögüs en fazla 80 oluyor. o yuzden merak ettım soruyorum.

kızım şimdi oyun halısında fıngırdesiyor. kızlar playgro nun kurdela topu var. onu resmen yemek için uğrasıyor. oyun halısına astım çılgınca onu çekıyor.topumuz çok kıymetlı. gezmelere gıderken bıle yanımızda gıdıyor.bu gunlerde cenemız açıldı. sürekli bağıra bağıra konuşluyor. az once topıkı okurken baktım ses çıkmıyor .benımkı donmeye calışıyormuş:)) dun ben banyodayken donmuş yatakta. nasıl çığlık atıyor. nasıl duştan çıktım bılemedım...donmuş gerı donememiş. bASMIŞ ÇIĞLIĞII:)

bu arada artık ben bebekli yasama çooooooook alıştım. gunnluk temızlık yemek ve esıme kalıtelı zaman ayırabılıyorum artık.ama kendıme çok ıyı davranamıyorum. yemeğe devam edıyorum( hamıle kaldığımda 87 ıdım.doğurdum 98 dım. bır ara 92 ye düşmüştüm. şimdi yıne 97 yımm( off ne yapacağız bu kıloları verenler nasıl verıyorsunuz. emzırerek verırsın dıyorlardı benden ezıyetli emzıren olmamaıştır. tıııık yoookkk...

benim gebeliğimden kalma sabah bulantılarım aynen devam ediyo
bazen kendimi zor tutuyorum çıkartmamak için
üstelik gebelikte tiksindiğim şeyleri halen yiyemiyorum
tavuk sucuk tost
alelacele tost yaptım yedim
yemez olaydım zor tuttum kendimi

müzikle susturdum biraz önce
kolik müzikleri dinlettim
yavrum sıkıntısından kucağımda sarıldı bana
sakinleşti yatırdım
sizdedemi kolik var

Gun ıcınde rahat kucuk hanım.
Ama ben eve gıttıgımde, azıcık seveyım desem de 10 dk gec uyusa krıze gırıyor.
Saatlerce susmuyor.
Bende uzulerek artık sevmek yerıne uyutmayı tercıh edıyorum.
Boylece kızıma hasret bır sekılde gecıyor gunlerım, hafta sonunu ise ıple cekıyorum.

Bılıyor musun, ıse basladıgım ılk gunden berı kızım eve gıttıgım ılk saatlerde bana pas vermıyor.
ılk zamanlar 'yok canım, ben yanlıs anlıyorum' dıyordum ama kayınvalıdemın bıle dıkkatını cektı.

Kızım esım geldıgınde hemen ona gulucukler yaparken, benım butun saklabanlıklarıma karsılık suratıma bakmıyor.
Ancak aradan 2 - 3 saat gecınce ılgılenıyor benımle.

bende ilerde öyle düşünüyorum takıcam oğlanı peşine gezsinler beraber
zaten sinirli huysuz bi çocuk
dediğini yaptırana kadar bağırır
babası mecbur alır

Hugo selammm

Seni üzmek istemem ama dediğin gibi sinirli ve huysuz bir çocuksa yandın(
Bizimki huysuz değil ama çok sinirli dediğini yaptırana kadar inat eder.Gözyaşları hemen hazır.onu kullanıyor hep bize karşı ama bir o kadarda neşeli gülmeyi eğlenmeyi bilen bir çocuk. Bazen ufak birşeyde mutsuzluk duyup bazende mutluluktan uçan biri bu huyu bana çekmiş

canım ablamın kzı 14 aylık. O da kızın gıbı kuçukkenden beri aynı. Annesı ondan uzak kaldı mı hiç ona pas vermıyor. Emerkende annesının canını alacak sekılde emıyor. Hırslı hırslı sanki öç alır gıbı. Geçen sabah kızımı emzırırken yıne çook fıskırtarak kustu. Esım onun sesıne uyandı ve hemen o bebeği aldı bende uzerımı degıltım. Esım lavobaya gıttı ben bebeği aldım ve ınan yastığa yuzunu bır bastırdı bana asla bakmadı.oyle arada göz ucuyla bakıp yın e kafayı yastığa bastı. Babası geldı ona hemen dondu ve gulmeye basladı. Benı neden kucagından attın der gıbı bana küstüü( içim acıdı. ınsanın çok gücüne gidiyorr. Senı anlayabılıyorumm sanırımm..

Cok uzuluyorum bu duruma arnazar.
Her aksam 'affet benı, ozur dılerım' dıyorum.

Pekı yegenın normal zamanlarda ablana karsı nasıl, duskun mu, kosup sarılıyor mu ona, yoksa hıc bır zaman mı pas vermıyor.
Ben boyle olacak dıye oyle korkuyorum kı.
Ya bıraz buyudugunde benımle hıc ılgılenmezse, ya bana sarılmazsa, annem geldı dıye sevınmezse!

Ve; benım kızımda bana resmen yumruk atıyor emerken, galıba gercekten hıssedıyor yoklugumu ):

Benim bebeğimde çok huysuz ve sinirli. İstediği zaman güler, biz istediğimiz kadar şaklabanlık yapalım umrunda olmaz ama bazen bir lafına ağzını kocaman aça aça güler. Her zaman sinirli zaten , kaşlar sürekli çatık ilk zamanlar çok zoruma gidiyordu acaba bizimi sevmedi diyordum ama artık alıştım benim oğlum fazla ciddi sanırım. Öyle kimseye gülücükler saçmaz, birileri geldimmi asla gülmez. İstediği olmadımmı çığlık çığlığa ağlar sıkıyorsa istediğini yapma hayatta susmaz. Katılana kadar ağlar. Öyle kendi kendime susayım huyu yoktur. Öksüre öksüre ağlarız bide. Zor bir bebek ama bende alıştım artık onunla yaşamaya. İyki var ne kadar huysuz olsada. Sabah attığı gülücükler ve neşeli bağırışlar herşeye bedel. Bütün gün sinirli olsada.

Yaklasık ıkı haftadır hem uyku modundayım hem de mıdem bulanıyor.
ıhtımal olmamasına karsı, kendımden suphelenmeye basladım sonunda.
Ve dun sabah gebelık testı yaptım
Pozıtıf cıkacak dıye aklım cıktı!

Galıba stres ve yorgunluk su ankı durumumuzun acıklaması.

Gunaydin kizlar

gecen ay kizim sadece 300 gr almisti.simdi emmek istemiyor agliyor mama veriyorum onuda icmiyorneyapcam bilmiyorum cok uzgunum emmeyi birakacak diye korkuyorum neyapcam

dün gece koliği araştırdım oğlumu sallarken netten
yarı psikolojik bir durum
3 aydan uzun sürüyosa beslenme ve uyku bozuklukları da eşlik edermiş
ilk üç ay kolik yoksa üç aydan sonra oluşmuşsa bakıcıya bağlı gelişen sıkıntı sendromu oluyomuş
bizde karma aşıdan önce bikaç kez olmuştu ama hafifti ve kısa sürmüştü
karma aşıdan sonra bu hale geldi
aşı tetikledi
korkum 4. ay aşıları
büsbütün çıldırtmasın çocuğu
off

sağol canım
sizin oranın yemekleri çok güzel oluyo ama çok kalorili
tatlıyla aran nasıl

gün içinde seni göremeyince ondan yapıyodur
benimkininde küsme huyu var
annesi olduğunu biliyo devamlı yanında göremeyince tepki veriyo
onlar karnımızda bizi sesimizden tanıyorlar

gülüyo ama çok değil
sinirli sinirlence bağırıyo çığlık atıyo
bağıra bağıra ne istediğini gösteriyo sana
biraz önce bağırdı emzik verdim bağırdı attı
meme verdim bağırdı
yatırdım bağırdı
üzerini örttüm sustu
böyle işte

bebekler kendiliğinden memeyi bırakmadıkça biz ayırırsak kendilerini terkedilmiş hissediyorlarmış öyle okumuştum

walla ben emzirdikçe kilo aldım. dogumdan sonra 75 tim gene 80 ne cıktım. cok panik oluyorum biliyor musun ( napcaz ya allahım sen kurtar :18:

bir de 100 cc ama dolu gogus cnm. tüm gece emmedi sabaha sagdıgın gogusten 100-130 arası cıkıyor.

Son düzenleme:

sanırım kova bebeklerinin huyu
katılana kadar ağlaması
öksüre öksüre ağlaması
birileri geldimi gülmemesi
sürekli çatık kaşlı
istediğini yaptırana kadar ağlaması
sabah neşeli gülücükler tüm gün sinir
aynı benim oğlan
bu kadar olur

Emzik veriyormusunuz bebişlere..
Ben almıştım ama hiç kullanmadı. Çokta zorlamadım damak gelişimni engeller diye..Emzik almayan çocuk daha zeki oluyormuş gazetede okumuştum tabi ne kadar doğru tartışılır.

canım normal zamanlrda annesının eteğinden ayrılmıyor. çoook düşkün.hatta ıyı zmanlarında öyle bır meme emışı var kı . Düşman çatlatır. Emerr sonra mıııııhhhhh der. Tatlı seklınde hava atar. Kız kardesım bakıyor ona.annesı geldımı emerken kardesime hava atıyor. Bak benım annem burada . Senınkı nerede der gıbı. Zaten annesıne düşkün olan bebeklerde bu durum görülür. üzülme. Gelişim açısından bır sıkıntı degıl yanı bu durum. Sadece onunla bırlıkte olacağın zamanlrda kalıtelı zaman ayır canım ona. Mesela akşam yemek sofra vs ile ışını bıtır lakan zamanını uyuyana kadar sadece ona ver. Zamanla ınş alışacaktır bu duruma.

sağol canım
sizin oranın yemekleri çok güzel oluyo ama çok kalorili
tatlıyla aran nasıl

canım ben çok tatlı sevmem.sadece süt olsun dye hurma yerım. Ama yemekten yana kısamıyorum. Bir öğün yemesem süt azalıyor. Ekmeği az yıyorum süt azalıyor. Benım kızımda çok ac bır bebek. Kusmaları aclığını teıklıyor. Süt yoksa vayy halıme . Memişler resmen ceke cekeee ısırıyor( halımden hıç memnun degılım. Ama sag olsu esım çok destek çıkıyor. Seneye bu zamana kadar kafana takma . önemli olan bebeğin saglığı.sen bu halınlede guzelsın dıyor ama ben kendımden hıç memnun degılım...yarın akşam esoımın okulunun mezunıyet balosu var...ve simdiden derdı içimi yedi.eşimle aynı boydayız. ıkımızde uzun boyluyuz. Oda kalıplı ama ben kılo alınca ondan daha kalıplı hale geldım. Bazen çekınıyorum yanında yurumeye. O hıç takmıyor ama ben kendımı kötu hıssedıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…