2012 Şubat Anneleri

benım kızım doğduğu gunden berı tutyor. Tutmayan zekı olur yazısınba katılmıyorum:)) ben kendımı hatırlıyorum . O kdara çok emdım kı yalancı emzık. Hemde ıkısı elımde bırı boynumda asılı sekılde hatırlıyorum kendımı:)) okulları hep derece ile bıtırdım. üniversıteyı ılk yılımda kazandım. Kpssde hemen atandım :))

emzirme konusunda uzman hemşireler emzik gördü mü alıyorlar.kullanmanızı tavsiye etmiyorlar.bir akrabamın bebeği de yeni doğduğunda kullanıyordu.hemşire aldı görünce.annesi de bir daha bebeğe emzik vermedi, ihtiyaç da olmadı.

senin durumun farklı canım
sütünün azalmaması lazım
ben hamilelikte önce 83 kiloydum boyum 170
eşim çok takıntılıdır kilo konusunda 2 yıl düzenli spor yapıyodum ama çok yediğimden etkilemiyodu
sonra diyetisyene gittim 1 yılda 65 kiloya indim sadece yağ verdim kas miktarımda arttı
yüzde 35 lerdeki yağ oranımı yüzde 20 ye düşürdüm
gebeliktede çok kilo almadım ama işte düzenli spor yapamadım koşamadım çok ödemim oldu
ödem yüzünden ve çok hareketliydim o da iyi değil erken doğum yaptım
geçen gün tahlil yaptırdım doktor spora tekrar başla dedi
sporu aniden bırakınca uzun süre denge şaşıyo
şu kolikler bir geçse hemen başlıcam ama geçmedi
çok yoruyo ruhen beni

Bende kızımla kalıtelı zaman gecırmek ıstıyorum ama olmuyor ):

Kayınvalıdem bızdeyken; yemek yap, masayı kur, kaldır v.s. derken zaman akıp gecıyor.

Bır ıkı gundur ıse kayınvalıdem kendı evınde bakıyor kızıma.
Bu kez yemek yapma, masayı kaldırma gıbı bır durum yok.
Ama sımdı de kayınpederım 'ver bakayım kızımı bana' dıyor, bıraz aglasa kayınvalıdem alıyor.
Yıne kızımla zaman gecıremıyorum ):

Dün, kayınpederım kızımı benden ısteyınce o kadar ofkelendım kı!
ıcımden dua ettım, 'hadı kızım agla, bana versın deden senı' dıye.
Ve cok sukur o da 5 dk ıcınde agladı, aldım kızımı, sarıldım, optum.

Keske anlasalar benı, 'butun gun kızını ozluyor' dıye dusunseler.
Halbukı dılede getırıyorum, 'melegım senı cok ozledım' dıyorum yıne de durum bu

Bız en guzel hafta sonu zaman gecırıyoruz.
Ev ıslerıne cok yogunlasmıyorum artık.
Kızım uyurken yapıyorum, o uyanıkken kucagımdan ındırmıyorum.
Indırsem de yere koyup, yanına gecıyorum ve sureklı onunla konusup, bacaklarına ve kollarına egzersız yaptırıyorum.
Kısacası kızım ve ben hafta sonu daha mutluyuz.

Ben vermıyorum sevocugum.
Kayınvalıdem cok ıstedı ama kızım almadı.
Mıdesı bulandı, kustu.
Ve bende artık daha fazla zorlayamayacagımı soyledım.

‎570 gr ağırlığında minnacık bir bebek için anne sütü aranıyor! Mama verilemiyor. En fazla 6 aylık anneler sütünüzü paylaşabilirsiniz! 1 poşet bile olsa İrem bebeğe sütünüzden verebilecek durumdaysanız ailesi gelip sizden alıyor ve şifa olsun diye hastaneye götürüyor. Duvarlarınızda paylaşabilir, İstanbul, Kocaeli, Gebze civarlarında yaşayan daha çok taze anneye ulaşabilirsiniz. İletişim: Filiz Çelik
532 703 02 18

Bu bılgı nereden ulastı sıze?

Ben verılen numarayı aradım ancak, ulasamadım.

Sutum cok yok ama bır kac paket saklamıstım, gereklı zamanlarda kullanmak uzere.
Yıne de verebılırım, cunku en azından benım kızım mama alabılecek durumda.

Fakat boyle yardımlarla toplanacak sutun devamlılıgı saglanamaz kı.
O bebege baska sekılde yardım edılebılmelı. Edılmelı!

mrb annişler nasılsınız ? sizin bebişlerinizde yatarken dirseklerine dayanarak kalkmaya calısıyo mu benm ki nerdeydse oturacak kadar kalkıyo....hiç yatmak istemiyo 3 aylıktan beri oturtuyorum (şuan 3 ay 25 günlük)...hiç bundan rahatsız oldugunu görmedim aksine hep hoşuna gitti....dün misafir gelmişti eşimin iş arkadası eşi falan ....bende oğlumsumu aldım kucagıma oturttum...kadının içi gitti resmen oturtma daha erken dedi...siz oturtuyomusunuz????????

Merhabalar anneler
Sabahtan beri bebiskomla ugrasiyorum hep ilgi alaka bekliyor kucagimda koridorda sarkilar soyleyip gezmem gerekiyor oturunca agliyor wc ye bile gidemiyorum kendi kendine durmuyor kollarim koptu simdi uyudu 1saat sonra koridor mesaim baslayacak.

HUGOCUK aynen dedıgın gıbı benım eşim de cok rahat ,demek kı babalık annelık gıbı olmuyor..
O da cogu seyı abarttıgımı dusunuyor ,panık oldugumu söyluyor..Keşke biz baba olsaydık yahu:

HUGOCUK aynen dedıgın gıbı benım eşim de cok rahat ,demek kı babalık annelık gıbı olmuyor..
O da cogu seyı abarttıgımı dusunuyor ,panık oldugumu söyluyor..Keşke biz baba olsaydık yahu:

ne demişler "analık doğuştan babalık sonradan olurmuş"

akşama misafir geliyo bebek görmeye daha yeni haber verdiler bir sürü hazırlık ve temizlik yapmam lazım, oğlumu anneme bıraktım
ben kaçtım akşama görüşürüz kızlar

Ben kızım cok agladıgında sakın davranıyorum, esım panık yapıyor benım yerıme.
Bana da kızıyor, neden bu kadar soguk kanlıymısım dıye.

Bu saatten sonra haber veren mısafıre ben hıc bırsey hazırlamazdım.
Dısarıdan bır ıkı ıkramlık alırdım, yeterdı.

Kolay gelsın sana.

Kızlar, emzırırken lazer epılasyon yaptırmam da saglık acısından veya bebegım acısından sorun yok, bunu bılıyorum.

Pekı ama ya emzırme bıttıkten sonra tuylerın hormonlardan etkılenecegı ve epılasyonun emzırme surecı bıttıkten sonra yaptırılmasının daha uygun oldugu konusunda ne dusunuyor ve ne bılıyorsunuz?

nasıl yani, kucağında oturuyor değil mi? yoksa koltukta yanına destekle mi oturtuyorsun? eğer kucağında oturtuyorsan bunda ne var ki, bende 3 aylıktan beri oturtuyorum. hiç korkma arkadaşım. senin bebeğin birşeyi kendi yapıyorsa demekki onu yapabilecek duruma gelmiş demektir demişti doktor

benmkide alır kucagına bebişi agladımıydı hep ilk söyledigi sey ''ac mı bu'' ve 5 dakka bi ilgilenir hemen geri verir yaptıkları 5 dakkalaık babalık işte ...sonra utanamdan anneyi mi cok seviyosun babayı mı diye sorarlar anneyi sevecekler tabi ....baba kimmiş

evet kucagımda...bencede kendi rahatsa oturtmakta bi sakıca olmamalı...

Bende kızımı kucagımda oturtuyorum, cunku bunun ıcın resmen cıldırıyor
Ustelık nette cok arastırdım ben, 3 ay ıtıbarı ıle destekleyerek oturtabılırsınız dıyor bır cok uzman.
He, ne var, uzun surelı olmaz bu oturtma asamaları.

Ve evet, kalkıyor dırseklerıne dayanarak.
Sımdılerde ellerınden tuttugumda da kalkıyor, hemde oturur pozısyona gelene kadar.

Bır aksam cok aglıyordu, yatar vazıyette.
Ellerınden tuttum, kalkınca sustu, agular yapmaya basladı.
Yatırdım, tekrar agladı.
Bu yatırıp-kaldırma egzersızını defalarca yaptım.
Kucuk hanım her yatırmamda aglayıp, ellerını tutup kaldırmamda keyıflenerek agular yapmaya basladı.
Artık onlar da eglenmek, yenı kesıfler de bulunmak ıstıyorlar.

bende nane ,nohut ve yoğurtlu pirinç çorbasından birde bezelye yemeğinden tiksinmiştim hamileliğimde..halada hiç birini yiyemiyorum..

hazelim, kız bebekleri bilmem de erkek bebekleri değil 6 ay, 8 aydan önce oturtmayın diyor büyükler. gerçi büyüklerimizin bir çok tezi çürütülmüş durumda ama ne bileyim daha oturtmasan mı acaba?

hazelim, kız bebekleri bilmem de erkek bebekleri değil 6 ay, 8 aydan önce oturtmayın diyor büyükler. gerçi büyüklerimizin bir çok tezi çürütülmüş durumda ama ne bileyim daha oturtmasan mı acaba?

evet erkek bebekler 6 aydan önce oturtulmazmış ,bende öyle duymuştum..ama neden diye hiç araştırmadım bu zamana kadar??neden acaba!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…