- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.161
bende olmadım!!!!
birde ben bu günlerde neye taktım biliyormusun canımı çok sııyor bu durum:anem dahil tanıdığım bütün kadınlara sormuşumdur heralde doğumdan sonra nezaman adet oldunuz diye.inan herkes hemen olduklarını söyledi,annemde hemen 1 -2 ay içinde oluyormuş.ve bu kadınlar hemen hamile kalabilen çok doğurgan kadınlar,biliyorum..ee ben olamadım ya demekki benim yumurtalıklarım fazla çalışmıyor,öyle düşünmeye başladım..(((
prolaktin hormonu yumurtlamayı bastırdığı için emzirme döneminde regl geçiikip,hamile kalma şansı azalıyor diye okumuştım uzman tvde..
ama ben çocuk düşündükten sonra 2.ay hamile kalmıştım,çok şükür ara uzamamıştı ama yinede canım sıkılıyor bu adet olamamk!
Kiz ben hala adet olmadim sen soyledikce aklima geliyo:))bulanti bisi yokk:))
Canim hic adet gormeden gebe kalanlar var sen arada mamada veriyosunda %100korumuyor olabilir bi test yap.bide emzirdigin icin yumurtlama baskilaniyo o yuzdende geclursun ben emzirirken dr dedi 6 aya kadar adet olamayabilirsin tabi ben emzirmedim oldum.Bakalim hamissemde cok sevinirim:)
test yapmadım ama hamile değilim biliyorum..))eminim:)) offf..ben mamyı çok verdiğim dönemlerde 10 gün arayla ara kanamalrım olmuştu,şimdi emzirme ağırlıklı gidiyorm jiçç öyle kanama olan olmadı arada..neyse beklicez bakalım nezaman olursam artık..
ayy şimdiden hamile kalman zor olur be canım.sen normalmi yapmıştın bilmiyorum ama sezeryansan eğer ameliyat iç dikişlerin bile henüz tam iyileşmemiştir.zararı olmazmı??
Yok ya hicbir sey olmaz iyilesmistir onlar tekrar karnimin sisip gerimesi kac ayi bulur sorun olacagini sanmiyorum dr olmaz bisidedi.o bize altiay ara verip calismalara baslayin dedi madem ikinciyi istiyosun bizsimdiden karavana yarimyamalak yapiyoz bisler:))cunku sut iznim bitmeden tekrar dogum iznene ayrilirim oh iki yilda ucretsiz izin alirim ha birini butmusum ha ikisini bari ucretsiz iznime degsin yardimcida tutarim Allah buyuk yinede kismett
kızlar allah nasip ederde ikinci çocuğa hamile kalırsam şöyle 6-7-8-9.aylarının mayıs haziran temmuz ağustos eylüle gelmesini çok isterim..bizim son ayları kışın ortasına geldi ya hiç doğru dürüst çıkıp dışarılarda gezip,yürüyüş falan yapamadık.şçyle yazlık hamile kıyafetlerini giymey iyazlık ,t*shirt,yazlık hamile elbisesi giymeyi açık havada gezmeyi çok isterdim..montlarla kabanlarla geçti hamileliğimiz..kışın dışarı çıkamayınca iyice şişip ödem yapmıştım hep,yazın hamile olmak belki daha az kilo almamızı sağlayabilir..kısmet tabi,allah nezaman hayırlısıyla kısmet eder bilinmez..
ya bende çok istiyorum 2.çocuğun eylül gibi doğmasını hem diyorum ki bi sonraki yaza kadar iyice büyür rahat rahat gezeriz, ama bende hala adet olmadım geçen ay 2 gün kanamam oldu daha da bişey olmadı gün geçti test yapmaya korkuyorum, valla millet ağzıyla değil başka yerleriyle güler bana bu kadar çabuk gelirse 2.çocuk
Sanirim yasamayan sanslilardansin yasamayan ne bilsin dimi hugocuk kiz:))
cnm cahilliğimi bağışla ama kolik ne ???
kızlar allah nasip ederde ikinci çocuğa hamile kalırsam şöyle 6-7-8-9.aylarının mayıs haziran temmuz ağustos eylüle gelmesini çok isterim..bizim son ayları kışın ortasına geldi ya hiç doğru dürüst çıkıp dışarılarda gezip,yürüyüş falan yapamadık.şçyle yazlık hamile kıyafetlerini giymey iyazlık ,t*shirt,yazlık hamile elbisesi giymeyi açık havada gezmeyi çok isterdim..montlarla kabanlarla geçti hamileliğimiz..kışın dışarı çıkamayınca iyice şişip ödem yapmıştım hep,yazın hamile olmak belki daha az kilo almamızı sağlayabilir..kısmet tabi,allah nezaman hayırlısıyla kısmet eder bilinmez..
kızz birinciyi büyüttün ikinciyemi sıra geldi
şimdide kurduğu hayallere bak yaaa
Kiz niye oyle diyon beraber buyurler:)))
kızz birinciyi büyüttün ikinciyemi sıra geldi
şimdide kurduğu hayallere bak yaaa
ya bende çok istiyorum 2.çocuğun eylül gibi doğmasını hem diyorum ki bi sonraki yaza kadar iyice büyür rahat rahat gezeriz, ama bende hala adet olmadım geçen ay 2 gün kanamam oldu daha da bişey olmadı gün geçti test yapmaya korkuyorum, valla millet ağzıyla değil başka yerleriyle güler bana bu kadar çabuk gelirse 2.çocuk
aaa niye hayal olsun ,bi kakarsın gerçek olmuş!:))) belli mi olur..ben yakın zaman için düşünmüyorum ama bi bakmışsızız hemşireyle ben bi sürpriz yaparız !
evet ama millete bakarsak o neddi ,bu nededi, diye hiç bişey yapmamaız lzım!!kimseyi lafına bakmamak lazım..
benim çevremde iki kişide bu oldu süt korur demişler ama korumamış
beraber büyüdüler
yaa aslında öyle tatlılarki insan hangini seveceğini şaşırıyo
hem kardeş hem arkadaş oluyorlar birbirlerine
ama kolikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
kolik yüzünden ikinci çocuğu düşünmek bile istemiyorum
eşimle 3 yıl evliliğimizde o istemedi çocuk ben hemen istedim o erken dedi hatta küsmüşlüğüm bile vardır eşime
şimdi ben ikinciyi istemiyorum eşim istiyo
memoya bakıp bundan bi tane daha olsa çok iyi olur diyoo
seni hem çok iyi amlıyorum,hem anlıyamıyorum...çünkü çok şükürki bizim gaz,kolik hiç öyle sorunlarımız olmmadı diyebilirim..arada oluyor tabi çok nadirde olsa bi tutuyor nasıl ağlıyor evladım,kıvranıyor gözümün önünde ama kendi işiiini kendisi hallediyor kısa süre içinde..hiç öyle müdahele etmemize gerek kalmıyor.iştew ozamanlar anlıyorumki gazlı kolikli çocuk çok zor oluyormuş..sürekli öyle olduğunu düşünüyorum bi an ..gerçekten onun içinde bakan içinde çok zor..nazar değmesin..
ilk zamanlar yinde zorlanmadık değil tabi,hiç alışık olmadığımız ,hiç bilmediğişmiz bi olay bebek bakmamk ama bu artık yavaaş yavaş bi düzene girdi gibi bişey,,işlerimi ona göre ayarlamak,ağlayınca daha az siinirlenmek,hepsine alıştım..tabi buyndan sonrası için hep böyle gidermi bilinmez..belki büyüdükçe dahada zorlaşıcak..yürüyecek,emekliyecek,karıştıracak,daha çok yorulup,sinirlenicez belki ama yinede güzel şeymiş evlat sahibi olmak..allah sağlık versin de bişekilde bakıp büyütüyoruz işte..
:kızlar dün internette 'ünlüler nasıl zayıflıyor 'diye googla aratmıştım..
yabancı ünlülerin doğum sonrası kilo verme diyetleri yazıyordu.
angelina jolie nin ki dikkatimi çekti:
sarmısak çayı içip doğumdan onra emzirmeyle beraber 12 kilo mu ne vermiş hemde okadar kısa bir süredeki 2 ayda yanlış hatırlamıyorsam!
zencefili rendeleyip ,içine sarmısak ezip birde limon mu ne vardı öyle bi çay içmiş sürekli..tam aklıma yattı derken
az önce zencefili arattım googldan hamile ve emziren kadınlar doktor kontrolünde kullansınlkar yazıyordu.zaralı var demekki,süte geçiyorsa..
vaz geçtim bu çaydan sizlerede sorayım dedim.
geçenlerde arkadaşım da 7 kilo verdiren diyetinden bahsetmişti bana:
hersabah aç karnına ve gece yatmadan önce bi bardak elma sirkeli,limonlu,ballı ılık su içmiş..ama sen yapma emziriyorsun dedi.sirke varya gaz yaopabilir bebeğine dedi.
sizler ne dersiniz????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?