2012 Şubat Anneleri

neden pişman oldun canım

Merhaba ben de oğlumu şubat 24 de doğurdum.Aranıza anca katılabildim.Benim oğlumunda uyuması 1-2 yi buluyor.Gecelerin adamı anlayacağınız:)) Ben hem emziriyorum hem de mama veriyorum.Merak ettiğim bir öğün anne sütü bir öğün mama mı veriyorsunuz yoksa emzirdikten sonra hemen mi mama veriyorsunuz? Bir de bebişlerinize su veriyor musunuz? Bana verin diyorlar ama kararsızım mama aldığı için su versem mi acaba?

bennebileyim manuel pompa basit el pompası mı oluyor. ben eczaneden basit pompalardan almıştım. meme başını çıkarmak için ilk günlerde. siz sağıyorsunuz diye ben de sabah uyanınca bir kaç kez sağdım. 2 gögüsten een az 120- en fazla 180 çıktı. basit pompa ile dolu gögüsle iyi çıktı gibi geldi. gün içinde hiç çıkmıyor tabi. ama burdakilei okuyunca bana iyi geldi. herkes sabahları mı sağıyor acaba. elektirikli pompaya rağmen sağdıkları az gibi geldi bana. ama bu gun oğlan 4 ayını doldurdu. 30 ocak dogum tarihi. tartım. 6650 kg geldi. eşim sağdıgımı görürse kızıyor. sen oğlana içirmiyorsun aç bırakıyorsun sağıyorsun diyor. 5-6 stok yaptım sıkıldım artık sağmıyorum.

ben hamilelikte 10-12 kg aldıktan sonra bi daha tartılmamıştım. kaç kilo ile doguma girdim ve çıktım bilmiyorum. dogum sonrasında hiç bir şey yapmadım. tüm kiloloar gitti. normalde aldıgım kiloları hiç bir zaman vermedim. ama sabah 7.30 da uyanıp gece 1 de yatınca çok yoruluyorum, bebeğe bakan da yok. eşim desen hastanede sürekli,şimdide yok. gün geçtikçe zayııflıyorum ve bu durum beni kokutuyor. çok halsizlik yapıyor, kalsiyum almaya başladım. süt ve yogurt gebelikte oldugu gibi şimdi de içmiyorum.

bu arada burada arkadas buldum kendime. apartmana 1 ay önce gelin olarak geldi. onun ailesi de benimki gibi izmirde. bebişimi alıp ona tanışmaya gittim geçen hafta. hamilelik teşhisi koydum :) test yaptı hamile çıktı. bizim gibi kış annesi olacak. şimdiye kadar herkes bebek konusunda bana bilmişlik yapıyordu. bu sefer ben ona şöyle yapacaksın böyle yapacaksın gibi bilmiş laflar ediyorum. çok mıutluyum artık ben de birilerine akıl veriyorum :) bu akşam da 7 de hastaneye gittik. kalp atışlarını duyduk. artık buraya fazlaca takılamıyorum. ona söyledim. ocak anneleri formuna gir diye.

bennebileyim ya ücretsiz izni sormuşsun tüm izinlerin toplamı 2 yıl. çocuk 2 yaşına kadar çalışmayabilirsin. sıkılmazsan tabi.

neden pişman oldun canım

canım önüme ilk çıkan yerden aldım diğer marka ve modellere hiç bakmadım ondan dolayı içim rahat etmedi sonradan keşke biraz daha model baksaydım dedim kendi kendime az para vermedim sonuçta ama olan oldu artık neyseki sevdi oynuyor bakalım nekadar sürecek

bugun emzik konusu tartışılmış burda. bize de pediatristler emzik vermeyin dediler. diş hekimi arkadaşım 1,5 yaşına kadr kullanılırsa damak yapısını bozmayacağını daha uzun süre kullanılırsa yapının bozulabilecegini söyledi.

psikolog olarak nacizane görüşüm: emziğin zeka gelişimini olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum zeka büyük oranda genetik faktör ve çevresel koşullardan etkilenir. emzik zeka gelişimini değil kişilik gelişimini olumsuz etkileyebilir şöyle ki. bazı çocuklarda emzik zamanında bırakılmazsa bağımlılık yapar. bu bağımlılık çocuğun kişiliğine etki edebilir. % 100 olumsuz etkiler diye bir şey yok. tek başına emzik kullanımı bir çocugun kişiliğinin sorunlu zayıf bağımlı oldugunu da göstermez. bağımlı kişiliklerin ve öyle yetiştirilen çocukların ve aile içinde sorunlu ortamda yaşayan çocukların emzikten ayrılması zorlaşır. 14 yaşında bir kız çocugun halen emzik kullandıgını bile gördüm. kızın diş yapısı emziğe göre şekil almıştı hatta buna emzik damak deniyormu. diş ve damak yukarı doğruydu. ancak kızın kişiliğindeki tek sorun bu değildi.

çok ilginç gerçekten,
bnde kızıma başta emzik vermedim 3.ayına girdiğinde bi kere verdim hemen aldı :44:arada kaynanam ağzına tıkıyordu vermiyorum buaralar ama elini çok emiyor gerçi emzik kullanan bebklerde emiyormuş emziği çıkarıp

kızlar çoğunuz bebişlerinizin fotosunu koymuş hepside sevimli miniklerin maşallah diyeyim nazar değmesin,ay özendim bnde koyayım,bugün bnm kızım cilve yaparak şımarark gülmeyi öğrendi onu öyle görünce bende gülüyorumj beni gülerken görünce odaha bi katılıyor

kızlar suskunlar ı izliyomusunuz?fırsat buldukça bakıyorum ilk2 bölümü çok etkileyiciydi insanı ağlatıyor resmen bugünkü bölümünden de çok etkilendim

kızlar suskunlar ı izliyomusunuz?fırsat buldukça bakıyorum ilk2 bölümü çok etkileyiciydi insanı ağlatıyor resmen bugünkü bölümünden de çok etkilendim

evet bende fırsat buldukça izliyorummm....çok üzülüyorum ya gercekten ceza evindeki cocuklara öyle seyler yapıyolarmıdır yaaa ...cok zalimcee

evet bende fırsat buldukça izliyorummm....çok üzülüyorum ya gercekten ceza evindeki cocuklara öyle seyler yapıyolarmıdır yaaa ...cok zalimcee

kesin yapıyorlardır kesin ne sapık ruhlu insanlar var erkek çocuklara bile tecavüz ediyorlar ortaya çıkmamış böyle susmuş kalmış nekadar insan vardır Allah bilir,offff bu konu çok üzücü sıkıcı

bana hangi pompayı önerırsınız kızlar..sagımı kolay,yormayan,sütümü
azaltmayacak,heryere götürebılecegım,biberonlu hangı pompalar var??

aa hayırlı olsun diş olayı bakalıımmm:)) Ama dısıne catalla vuracakmıssın ses cıkarsa dış,cıkmazsa
diş degıl demek haberın ola:)))ben de uyandıgı sırada dayadım zorla emdıAmeda lactıne manuel
pompa var mı pekı ne kadar fıyatı kullanıyor musun sen cnm???

bende hem medelanın eski bir modeli hem de avent tekli elektrikli gogus pompası var. ikisinden de memnunum ama avent daha yumusak can yakmıyor, gogsu de daha iyi boşaltıyor.

cn elektrıklı lansınoh almıstık o zaman 260TL falandı ,maalesef elektrıklı pompa hakkımı kaybettim:)))Manuel
alıp yolda ,dısarda bıryerde kalınca gerekınce sagabılecegım bırsey arıyorum madelanınkı ne kadar fıyatı
manuel degıl mı,nasıl sagılıyor ..?acıtıyor mu?

kızlar bikaç gündür moralim bozuk kilolara takmış durumdayım yok onu yemeyim kilo yapar yok bunu yemeyim kilo yapar derken sıkıntıya girmiştimki buakşam öyle bi sofra hazırladımki yedikçe mutlu oldum yedimde yedim kaç günün sıkıntısını attım amannn napayım ben yememe dikkat edemiyorum bari kasmıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…