- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.281
Cok mutluyum bebegim buyuk insanlargibi yatagina koyugorum iyi geceler opucugunu veriyorum tek basina uyuyor .uykusuz bebislerin yaninda bu soylenmez ama emziren annislere diyorum ki yatarak emzirin uyumaya alisiyor mayisip siziyor masallah masallah masallah kizima
kızlar günaydın.erkenciyiz her zamanki gibi.hafta sonu falan dinlemmeden uyanıyor fıstığım:))
şimdi eline bi poşet verdim hayran hayran ona bakıyor ses çıktıkça bayılıyor
buarada dün misafirliğe gittim.ordan çıkardığım bazı sonuçlar var:
madde 1 :kesinlikle akşamları misafirliğe gitme.hatta gündüzleri bile gitme.........(kızım ordada salıncak olmasına rağmen evi yadırgadı saatlerce uyumadı emmedi)
madde 2 :süs püs yapıcam diye akşam akşam çocuğa inceceik kilotlu çorap ve elbise giydirip sokağa çıkarma......(çok üşüdü hasta olacak diye çok korktum)
madde 3 :kızına acilen emmeyi tekrar öğret...........(bunu nasıl yapıcam hiç bilmiyorum ama dün sefil olduk beraber)
madde 4 :her ne olursa olsun uyku saatini geçirme..........(dün uyku saati geçtiği için uyumakta epey zorlandı)
madde 5 :artık kuru fasülye yiyebilirim.........(gaz olacak diye yiyemiyodum aylardır.dün yedim bişey olmadı kızıma çok şükür )
canım ups kargomudur nedir onunla anlaşmalılarmış.gtti gidiyrdn aldım.tabi bende ordunun dağındaki bi ilçede oturduğum için buraya sadece haftada 1 oda salı günleri geliyolarmış
(banada beklemek düştü napalım beklicem
canım benimkide dışarda durmuyor kesinlikle malesef(ama çok şükürki evdeki sancılarımız bitti.
bende koliği tuttuğu zaman kucağımda zıplaya zıplaya gezerdim.evde o musluk senin bu musluk benim,musluk başlarında 2 ay su sesi dinlettim(
ben buzuki orhan çok geç keşfetmiştim.zaten elektrikli süpürge kadarda işe yaramıyodu bizde:)))
inş.bian önce biter canım.çok zor olduğunu çok ii biliyorum
aynen gözünü açıp beni gördüğü emzirildiğini anladığı anda hemen memeyi bırakıp kafayı çeviriyor
ama ben yinede hiç mama vermiyorum biberonda kullanmıyorum
dediğim gibi beni emdikten sonra kalanıda elimle sağıp kaşıkla veriyorum ağzına
haftalık sağlık ocağına götürüp kilosuna baktırıyorum.şimdilik bi sorun yok çok şükür ama çooookkkkkkk zahmetli oluyor böyle
Cok mutluyum bebegim buyuk insanlargibi yatagina koyugorum iyi geceler opucugunu veriyorum tek basina uyuyor .uykusuz bebislerin yaninda bu soylenmez ama emziren annislere diyorum ki yatarak emzirin uyumaya alisiyor mayisip siziyor masallah masallah masallah kizima
günaydın şubat anneleri dün yazmıştım fakat hala daha bebeklerinize napıyosunuz yazmamışsınızzz...bebeğim 9 haziranda 4 aylık oluyo.. meme ve mama veriyorum ek olarak meyve püresi ve sebze pürelerine yadaaa kaşık mamalarına geçsem mi.. aşımız ve kontrolümüz var 11 haziranda doktorada danışcam o gün ama yinede bilgi sahibi olmak istiyorum benim hikayem kısaca şu ilk önce meme veriyorum 10-15 dk emio sonra yarım saat- 45 dk sonra devam sütü.. sonra uykuuu bunu neden yaptım hep meme verme taraftarı olan biri olarak mamaya karşıydım bebeğim kolikten sonra yaklaşık 2 hafta önce nedensiz ağlamaya (ki ben öyle sanıodum hiç bi çocuk nedensiz ağlamaz..) başladı bi arkadaşım da bu çocuk aç olabilir bigün sadece rutin meme verdim ağlııodu ertesi gün arkadaşımın dediğini yaptım bebeğim açlıktan uyumuo huzursuzmuş evet sütüm yarıo allahhıma şükür ama yetmio demekki şimdilik böyle bişi yapıyorum ama sütümü artırıcı gıdalar sıvılar alıyorum pes etmedimmm
yine koliği tuttu
hemde çok şiddetliydi
1 saat aralıksız morarana kadar ağladı
napsam fayda etmedi
ağlamaktan yoruldu helak oldu uyuyakaldı
herkesin koliği geçmiş düzelmiş bir bizim geçmedi
artık geçeceğinede inanmıyorum geçse bu zamana kadar geçerdi
yorgunum bitkinim çaresizim
Allah yardımcın olsun hugocuk. devamlı ağlayan bebek çok zor. bizimki de ilk zamanlar çok fenaydı. şimdi kötünün iyisi diyebilirim. yine durmuyor, ağlıyor, hep yanında insan istiyor ama bazen artık iyi anına gelince 10-15 dk. susuyor. bu kadarlık süre bile benim için ilaç gibi geliyor. geçecek inşaallah ama bakalım ne zaman. sabır.
yine koliği tuttu
hemde çok şiddetliydi
1 saat aralıksız morarana kadar ağladı
napsam fayda etmedi
ağlamaktan yoruldu helak oldu uyuyakaldı
herkesin koliği geçmiş düzelmiş bir bizim geçmedi
artık geçeceğinede inanmıyorum geçse bu zamana kadar geçerdi
yorgunum bitkinim çaresizim
Allahtan sabır diliyorum canım sana. Bizimkininde var hala sancıları ama sizinki kadar değil sanırım. En azından kucağa alınca sevdiği bir pozisyon var onu yapıyoruz susuyor. Seninki anladığım kadarıyla hiç susmadan ağlıyor hala. Allah kolaylık versin, yardım etsin sana. Oğlunada bir an önce şifa versinde geçsin şu durum. Çok zor biliyorum bende yaşadım aynı durumu ama sakin olmaya çalış bebek senin ruhsal durumunu çok iyi anlıyormuş çünkü.(
dıger bebegı emmeyenler sız mama verıyor musunuz hıc??Biberon kullanıyor musunuz??
Çok sınırım bozuldu..Doktorlarınız ne dıyor?:26::26::18::18:
.....................
bugün çok şiddetli geçti napsam fayda etmedi
normalde çabuk susardı
banyoda kurutma makinasının sesini açtım sustu gözlerini kocaman açtı bana bakıyo ve kendini geri geri itiyo
korkmuş gibi bakıyodu
acaba benden korkuyo beni istemiyoda veya bana alışamadı sevmiyoda ondanmı böyle kolik oluyo
Benim oğlumda her gün sabahın köründe kurulu saat gibi kaldırıyor beni sağolsun. :))
Canım poşeti eline verince sakın gözünün önünden ayırma. Hatta gerekirse verme. Geçenlerde bir arkadaş bebeğini kaybetmişti bu poşet yüzünden 4 aylıkken. Bütün forum onunla birlikte üzüldük. Allah korusun, Allah hiç birimize evlat acısı yaşatmasın. Bizlere bağışlasın onları. Benim gözüm çok korkmuştu bu olaydan. Aman dikkat.
Misafirlik bizim ki gibi sorunlu geçmiş sanırım. Bizimki hala çektiriyor bana offf. Yeniden düzene girmemiz lazım. Ne zaman dışarı çıksam böyle oluyor..
Bende alışverişimi ebebekten yapıyorum. Onlarda ups ile yolluyor ama ertesi gün sabah elimde oluyor her seferinde. Bence senin uzak olmandan kaynaklanmış bu sorun. :))
Benim oğlumda bir ay öncesine kadar hep kurutma makinesiyle uyuyordu. Gece sabaha kadar çalışıyordu. Ben hergün başağrısıyla kalkıyordum. Çünkü kapattığımız an kalkıyordu hemen deli gibi ağlıyordu. Bir daha da uyutamıyorduk. Ne günlerdi yaa. Yine bugünlere şükürrr..
Maşallah kızına ne güzel. Allah nazarlardan korusun.Sen sizin bebeğiniz emmiyor benimkide sürekli emmek istiyor bu daha kötü diyen arkadaşmıydın bu arada.?
Çok şükür ki benimde sütüm yarıyor, kilo alımı düşmedi. Ama anladım ki dün benimde sütüm yetmiyormuş..(( Ama devam sütüde kabul etmiyor oğlum.
Ben artık gündüzleri emzirmeye uğraşmıyorum. Sağdığımı biberonla veriyorum. Dün süt pompası geldi ve sonuç sütüm nerdeyse kesilmek üzereymiş. 3 saatte bir sağmama rağmen ilk sağımda iki göğüsten 100 cc çıktı ikincide hiç çıkmadı sadece 20 cc gecede eminim yine oğluma yetmedi sütüm. Çünkü 100 cc yi tek seferde içti ve fazlası olsada içerdi eminim. Ben 15 dk da iki göğüsten anca 100 cc çıkartabildiysem oğlum tek göğüs emiyor en fazla 10 dk (oda en fazlası taş çatlasa) uyur halde ikinciyi versemde almıyor ve 2 saatte bir emiyor en fazla. Yani sütüm yetmiyordur bu durumda heralde. Biraz önce bir öğününü herobaby elmalı pirinç unuyla geçirdik. Hiç hayır demedi. Daha versem yerdi. Ama vermedim fazla olmasın birden diye. Bundan başkada şansım yok çünkü mama,şu devam sütümü anne sütümü neyse onlardanda asla içmiyor miğdesi bulanıyor hemen öğürüyor artık. Bugün meysim meyvelerindende alıcaz babasıyla bide sebzelerden artık püre ve çorbada vermeye başlıcam. Ek gıdaya geçme zamanımız gelmiş bizim artık belli ki. Aç kalmasına dayanamam ben oğlumun.. Belkide yavrum ondan ağlıyordur kıyamam..
komagene ; Çok geçmiş olsun canım. Allah bir an önce şifa versin kızına.. Benim oğlumunda sürekli burnu tıkanıyor, hırıldıyor hasta olmaz inşallah..
İnan böyle dedin ya sende kendimi gördüm. Bir ay öncesinde bende öyle kötü hissediyordum ki kendimi oğlumla hep konuşuyordum annem sen bizimi sevmedin, ailen biz olduğumuz için mutlu değilmisin, istemiyormusun bizi ondanmı ağlıyorsun sürekli diye bende ağlıyordum onunla. Şimdi sen böyle yazınca ne halde olabileceğin geldi aklıma ve gözlerim doldu. Sabır canım sabır. Allahım sabrını versin ve bir an önce senide bebeğinide bu durumdan kurtarsın inşallah. İnşallah tamamen geçtiğinde sende rahatlıyacaksın onunla hep konuş şarkılar söyle sakin olmaya gayret göster ne kadar zor olsada onu ne kadar çok sevdiğini söyle. Ben şarkının sesini baya açar kendimde eşlik ederek onuda kucağımda hoplata zıplata oynatarak eğlenceli geçmesini sağlardım bi parça ağlama sürecinin.. En azından müzikle bende biraz rahatlıyordum ama çok yoruluyordum. O nedenle hamile kalmadan önceki kilomun altına düştüm sanırım. :S
ylz ya benm oğlu 4 aylık oldu bende oğlumu 1.5 - 2 saatte bir emziriyorum ama genelde 2 gögüs birden veriyorum 2 sini 10 dakka anca emiyo bazen 2 ikinciyi almıyo....benimde mi sütüm yetmiyo acaba haftaya aşımız o zaman sorarım doktoruma ama ...sen böyle diyince endişelenmeye başladım...ben hep yetiyodur diye içim rahattı...çünkü emdikten sonra 2 saate kadar hiç mızmızlanmıyodu hep keyfi yerindeydi acınkınca bi huysuzlanıyodu emince rahatlıyodu...bakalım kilosu normalse yetiyodur heralde demi suan 7 kiloya az kaldı sanırım..
Slm kizlar o kadarmoralim bozukki anlatamam iki gundur kan kustum kendimi cok kotu hissediyorum bilmiyorum yaa niye iyilik yapmak kayda deger gecmiyor artik illa ihanetmi etmek sirtindanmi vurmak lazim birilerini bilmiyorum ailevi butun iliskilerim bozuldu sirf iyi niyetim yuzunden herkes sirtini dondu bana Allah a havale ediyorum herkesi tek mutluluk kaynagim esim ve kizim oyle bir an geliyoki aile hicoluyor kizlar siz siz olun evliliginizin esinizin kiymetini bilin esimin bana yaptigini ailem yapmaz bi kez daha evliligim guclendi gozumde
bugün çok şiddetli geçti napsam fayda etmedi
normalde çabuk susardı
banyoda kurutma makinasının sesini açtım sustu gözlerini kocaman açtı bana bakıyo ve kendini geri geri itiyo
korkmuş gibi bakıyodu
acaba benden korkuyo beni istemiyoda veya bana alışamadı sevmiyoda ondanmı böyle kolik oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?