2012 Şubat Anneleri

böyle bi yazı okudum ilgilenen varsa

Klinik Bebek, Çocuk ve Genç Sağlığı Merkezi’nden çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, çok yaygın mitlerden biri olan “Bebek oturtulmaz yoksa beli eğrilir” inanışının bebekte yol açabileceği sorunlar ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi:

Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.

Oturuyorsa ek besine hazırdır

Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.
Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.
Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.

Oturtulmaması sorun yaratabilir

Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliy

nasıl becerdın halıyı yapmayı sen??bana resmını yollar mısın merak edıyorum ben de o kadar para vermek ıstemiyorum
sacma sapan bez parcasına yaa...25 tl ne aldın nasıl yaptın??

nasıl becerdın halıyı yapmayı sen??bana resmını yollar mısın merak edıyorum ben de o kadar para vermek ıstemiyorum

bende öyle düşündüm canım, tabi birde beğenmeme oynamama ihtimali var çok para verseydim üzülürdüm

kumaş 7 tl
elektrik borusu 3 tl
kurdela cırt ve fermuar5 tl
dikimi için terziye 10 tl verdim
ve evdeki oyuncakları bağladım üzerine, gelen misafirler hazır zannetti, yarın ben fotosunu eklerim, detaylarıda orada yazarım

Son düzenleme:

bize oyun halısı geldi inanırmısın beş dakika durmuyo sinirleniyo
iyiki almamışız dünya para
onun yerine başka ihtiyaçlarını alırız
daha mama sandalyesi oto koltuğu alınacak
ana kucağınıda sevmiyo hiç
tek sevdiği hamağı
oyuncaklarına bakmıyo bile
televizyonu bilgisayarı öğrenmiş hemen o yöne bakıyo
diyeceksinki zararlı
onu diyen uzman vatandaşlar kolikli bebek görmemişler
yeterki sussun diye napacağımızı şaşırıyoruz
bu akşam ağlamaya başlayınca sardım sarmaladım koridorda gezdirdim hemde şarkı söyledim
şarki söylerken bana bakıp kahkaha atmaya başladı sonrada uyudu

süpersin canım
merakla bekliyorum fotosunu

tmm tesekkurler beklıyorum yrn resmı cnm..

ekle ekle bende cok merak ettim....cok istiyodum oğluma almak ama cok pahalı gelmişti....bende düşünüyodum kendim yapmayı....malzeme ne alacagımı bilemedim...bakalım senn malzemeler degişik fikirler verebilir

mozp sen koymadan ben bi yerlerden oyun halısıyla ilgili resimler koydum kızmadın inşallah...hepimize fikir olsun dedim...seninkinide cok merak ediyorum

Son düzenleme:
günaydın..
birazdan evden çıkıp sağlık ocağına 4.ay aşımızı yaptırmaya gidicez..ordanda hastaneye rota virüsü için aylık kontrolü için gidicez..tabi soracaklarım içinde bi likste hazırladım...))
inşallah aşı sonrası günlerimiz sorunsuz geçer..:18:
bakalım benim mink tosun kaç kilo olmuş..
ben evdeki basküle önce kendim çıkıp,sonrada oğlumu kucağıma alıp tartılıyorum arada fark a göre oğlumun kilosunu görüyorum..:))geçen ay ki kontrolde kilosu 8.5 du.bu ay kini bugün öğrenicem ama benim tartıldığıma göre onla ve onsuz 10 kilo fark çıkıyo.yani ben 67 çıkıyorum,onu kucağıma alıp tartıldığımda 77 çıkıyor.nekadar doğru bilemem..bu gün görücez..

mozp sen koymadan ben bi yerlerden oyun halısıyla ilgili resimler koydum kızmadın inşallah...hepimize fikir olsun dedim...seninkinide cok merak ediyorum

yok canım niye kızayım ki bende bu tarz yerleri araştırıp fikir edindim zaten

maşallah

Son düzenleme:
kimsecikler yok
dün akşam çok üzüldük eşimle
memonun kolik saaati gelince hiç beklemeden aldım kucağıma koridorda gezdirdim şarkı söyledim uyudu
yatırdım hamağına sallıyodum
eşimde muhabbet kuşlarını getirdi
kuşumuzun bitanesi çok bağırıyo
neyse bi ses geliyo hık hık diye
b kaldırdım battaniyeyi memo ağlıyo
sessiz sessiz gözlerinden yaşlar akmış yatağını ıslatmış
korkmuş
hemen dedi eşime götür kuşları
götürdü diğer odaya
memoda uyudu böylece

oğlum geceleri çok üzerini açıyo
üzerini örtmemle açması bir oluyo
eliyle tutup açıyo gayet rahat
dün gece ince yorgan örtmüştüm açmış üzerini
tekmelenip duruyodu
üzerini açınca pek bi mutlu oluyo
uyku tulumumu alsamki
gerçi yaz geldi uyku tulumu kullanılırmı bilmem

ben yorganını kollarının altına alıyorum,yani göğsüne kadar örtülü oluyor ve benim bebeğim çoook terliyor. bence uyku tulumu alma, yaz geldi artıl, ince pike alır kollarının altına sıkıştırırsın sende. bu arada bugün kimsecikler yok

ay yavrum ya kıyamam......benimkide dün geceyi zehir etti bana sürekli agladı uyumadı....nazar degdi diye 2 defa okudum bi agrı kesici şurup verdim anca uyudu .....resimlerini koymustum buraya ondan nazar mı degdi acaba ....bizimkini yıldızı düşük heralde hemen nazar degiyo

gün geçtikçe huy değiştiriyorlar onun da etkisi var. bundan 2 hafta önce oğluşum 2 gün boyunca sürekli ağladı, en sonunda dayanamadık ve eşimin teyzesini çağırdık baya dua okudu ve inanır mısın düzeldi yavrum, ben nazara inanırım.

slm kızlar çok moralim bozuk
dün dışarı çıkmıştık eşimle çıkmadan önce ogluma buzluktan süt çıkardım dışarda vermek için ve hepsini tarihe göre sıraladım o arada elektirikler gitti kapak az açık kalmış
elektirik olsa eger buzdolabı kapak açık diye öterdi
ama elektirik yoktu saat 3 gibi evden çıktık akşam 11 falandı geldik
sürekli dolaptan ses geliyo bi gittim baktım
bütün sagdıgım sütler erimiş
ben üzülmeyim diye eşim bana göstermeden attı..
kısmetten çıkmış demekki..

geçen burda bi bebek için süt istiyorlardı onlara verecektim ama uzak alamayız dediler. keşke siz getirin deselerdi ben götürürdüm valla bide o bilgileri nerden buldunuz ben onu soracaktım ama unuttum..

gümışıgım yarında bizim aşımız var bakalım nasıl geçicek.. inş hepimiz
sorunsuz geçiririz bu ay ki aşıyı
kız sen neyle besliyorsun bu çocugu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…