2012 Şubat Anneleri

Hava bu aralar inanilmaz sicak 3 gundur yazliklara gectik iyice, bugunde kizim uykusan kalkti 1 bucukta golge agaclikli bi park var giydik sortumuzu aldik mamamizi gittik parka mamamizi acik havada gulucukler atarak yedi pusetinde etrafi seyretti kucagima aldim coraplarida cikardik hava aldik geldik

slm kızlar kızım yarın 4.ayını dolduracak yazdıklarınızı okudum sadece benim kızım huylu sanıyodum ama öyle degilmiş ilk 1ay uyku nedir unutmuştum gece bile uyumuyodu 15 dk ya uyanıyodu sonra uyusun diye bi salladık haydaaa buseferde sallamadan uyumadı sallamayı bırakınca uyandı. şimdi parmak emmeye başladı düzeldi kendi halinde uyuyo artık ama hala uyku saati düzeni yok rastgele uyuyo

her geece okumadan yatmamak lazım bizim bile nazarımız deyebilir

bugün benim tembel oğlan hamakta sallatıyodu kendini
aldım koydum oyun halısına
çıngırak asmıştım ona vurdukça ses çıkarttı çok hoşuna gitti yarım saat filan oyalandı
sonra koydum arabasına çıkarttım dışarı gezdirdim
markete filan gittik çok sevdi
ama durunca hoşlanmıyo devamlı gezmek istiyo
emzik bile aramıyo
sonra eve geldik çok ağladı içeri girmek istemedi
üst kata arkadaşıma çıktım durmak istemedi kolik tuttu konuşa konuşa susturduk
gerçi bu seferki kolikmi yoksa içeri soktum diyemi ağladı bilemedik
uyudu
ordada hamak var sallıyodum bu sefer arkadaşımın bebeği uyandı çığlık atıyo filan korktu uyuyamadı bizimki
eve geldik kucağımda duruyodu parmağımı yakaladı epey inceledi oynadı ve bianda ağzına götürüp diş etlerini kaşımaya başladı
diş kaşıyıcı vericem ne bulsa ağzına götürüyo

mozp sen koymadan ben bi yerlerden oyun halısıyla ilgili resimler koydum kızmadın inşallah...hepimize fikir olsun dedim...seninkinide cok merak ediyorum

ben bugün oyun halısı için malzeme almaya gittim ama bi türlü elektrik borusu konusunda elektirkçilerle anlasamadık...spinal diye bi elektrk borusu var heryerde ama onunla oyu halısı olacak gibi görünmüyo yine aldım 3 metre aldım ama yetmeyecek sanırım....

ya bu elektrik borusu dedigin sey nasıl

slm..
aşılarımızı olduk geldik..şuanki durum iyi ama ilerleyen saatlerde ne olur bilemem..henüz ateşi yok,zaten doktorumuz ateşlenmeden lütfen ateş düşürücü vermeyin dedi!!!!!!
boy 67
kilo 9.500 sadece badi ve bezi boşken
yalnız kafa çevresi için doktor biraz canımı sıktı 42 çıktı..max:44 müş min:40 bu ay için bizimki ortalama bi değer ama küçük dedi!!!çok moralim bozuldu 43 falan olmalıymış!!!!
sağlık ocağından demir ilacına başalatıldık doktorumda zaten bu ay ben yazacaktım dedi:ferro sanol 9 damla hergün..
ek gıda için sütün şiimdilik iyi mamada verme ,ek gıda içinde henüz değil ,emzirmeye devam dedi.

el ayak terlemesi oluyordu bebeğimde normalmiş.

böyle işte kızlar..
bu arada ben bugün regl oldum..

maşallah heşey yolunda canım
bizimde 24 haziranda 4. ay aşımız
ikinci ay aşıdan sonra koliği artmıştı 4. ay aşıdan sonra ne olucak acaba
yine kolik saati geldi zor sakinleştirdim hala mıkırdanıyo hamağında
allahım sen yardım et geçsin artık bitsin bu kolik

Son düzenleme:
maşallah maşallah diyeyim kız negüzelmiş oğlunun kilosu 9,5 bnm kızım daha 6,5 kilo teyzesi...
baş çevresi için canını sıkma gayet normal bnce...

İyi aksamlar annisler
Bugun bebisim ben ve annemle carsiya gittik.bebek arabamiz cok agir oldugu icin cok yorulduk.kraft horn kullaniyoruz tavsiye etmiyorum bebisim rahat rahat uyuyor icinde ama tek basinayken öldürüyor
Kizima parfum aldim .bebek kokusu cok guzel çikko.ama sprey gibi degil eline dokup suruyorsun.zaten tenine surmeyi dusunmuyorum kiyafetlerina damlatacagim.gece uyurken ustunu acma ellerinin ayaklarinin terlemesi bizda de var.

oğlum oyun halısındaki çıngırağı keşfetti hep ona vuruyo
yarımm saat falan oynadı
eşim seneler önce hacıyatmaz almıştı bugün onu buldum hamağına yatırdım önüne koydum vurdukça hem sallanıyo düşmüyo hemde ses çıkarıyo
bizimki açtı gözlerini kocaman
saatlerce baktı ona öylece
hiç ağlamadı
sonrada uykusu geldi bakarken
emzirdim uyuyo şimdi

ooh ne guzel benimkide oyle durdumu kiziyor o yuzden gezicen alisveris icin durdunmu tamam ortaligi kaldiriyor, benim kizimda ne bulsa agzina ben aldim dis kasiyici daha beceremiyor tutup kasimayi dusuruyor hemen
Dikkat et canim mesela benim kiz ustunu topliyip hoop agzina goturuyor agzina gelemicek yerlere sik
Ay evet onlar vardi dimi ne guzeldi, bende dun tiny love maymun adasi aldim bugun gelicek bakalim sevicekmi?
bnde kaç oldu oyun halısı siparişi vereli hepsiburdadan daha tedarik bile edilmedi çok sinir oldum ya
bi kere bende ordan bisey aldim tovbe ettim cok gec gonderiyolar bazen bekliyosun sonra bulamadik diye iade ediyolar bosa gidiyor o siteyi sevmiyorum

Günaydın kızlar. Herkese bebişleriyle birlikte güzel ve bol gülücüklü bir gün diliyorum. Topiğimizede bol sohbetli bir gün diliyorum.

Sıpam bugün yine 6:20 de ayaktaydı. Hergün neden bu kadar erken kalkmak zorunda hissediyor kendini bilmiyorum. Neyse alıştım artık. Oğlum bi kaç gündür oyun halısındaki güneşi keşfetti sürekli onu tutuyor ses çıkarttırıyor ve tabikide ağzına sokmaya çalışıyor. Sokamayıncada bağırıyor. Bu herşeyi ağzına sokma isteği bi kaç gündür o kadar arttıki. Birde eline birşeyler istiyor veriyorum ağzına sokuyor ısıramayınca, tam girmeyince ağzına ağlıyor. Salyalarıda aşırı derecede arttı. Dişmi çıkarıcak acaba anlamadım. Sürekli dilini kemiriyor, sanki ağzında sakız varmış gibi çiğneyip duruyor. Parmağımı ağzına sokuyorum ısırıyor sürekli. Bakalım 12 sinde aşımız var doktorumuza sorucam diş çıkarıyor olabilirmi diye. Son zamanlarda yeniden artan huysuzluklarıda belki ondandır. İhtimal tabi.

günaydın herkese kızım artık yabancılara ağlamaya başladı gerçi ona göre herkes yabancı başkasının kucağına verdiğim an çığlık çığlığa ağlıyor ve memeye düşkünlüğü arttı sürekli meme istiyor sütmü yetmiyor diye düşünmeye başladım ama verdiğimde çekmiyor öyle ağzında emzik gibi tutuyor çekiyorum ağzından huysuzluk yapıyor gezdirince ancak unutuyor ve artık sadece memede uyumak istiyor of ayakta sallayınca bile uyumuyor artık, eskiden emziği bir tek ayakta salladığımda uyuyacakken emerdi artık onuda istemiyor ayakta sallanmakta uyutmuyor meme istiyor öyle uyuyor off hangi ara alıştı hiç mememde uyutmazdımki kendi kendine icat çıkardı başıma sanırım yapışık günlerimiz başladı

günaydın herkese kızım artık yabancılara ağlamaya başladı gerçi ona göre herkes yabancı başkasının kucağına verdiğim an çığlık çığlığa ağlıyor ve memeye düşkünlüğü arttı sürekli meme istiyor sütmü yetmiyor diye düşünmeye başladım ama verdiğimde çekmiyor öyle ağzında emzik gibi tutuyor çekiyorum ağzından huysuzluk yapıyor gezdirince ancak unutuyor ve artık sadece memede uyumak istiyor of ayakta sallayınca bile uyumuyor artık, eskiden emziği bir tek ayakta salladığımda uyuyacakken emerdi artık onuda istemiyor ayakta sallanmakta uyutmuyor meme istiyor öyle uyuyor off hangi ara alıştı hiç mememde uyutmazdımki kendi kendine icat çıkardı başıma sanırım yapışık günlerimiz başladı

canım elektrik borusu bu içine kablo döşeniyo, bulamazasan hulahoplarda olabilir

Son düzenleme:
maşallah maşallah diyeyim kız negüzelmiş oğlunun kilosu 9,5 bnm kızım daha 6,5 kilo teyzesi...
baş çevresi için canını sıkma gayet normal bnce...
sağol canım..inşallah dediğin gibi baş çevresi normaldir yaa..çok taktım..ben ilk zamanlar mamada vermiştim günde 2-3 öğün zaten mamayla birlikte emzirincede birden çok kilo aldı bebeğim,ama şuan mamayı sadece birkere 30 cc ye indirdim,hatta 5 gündür hiç vermedim,çünkü mamayı attık artık,uzun süredir açık kalınca bozulmuştır diye..şuan sadece anne sütüyle bu ayki kilo alımı çok normal çıktı..dengeleriz artık..

herşeyde bi hayır vardır canım üzülme..kısmet değilmiş demekki..giden sütlerin yenisini gelir..canınız sağolsun ..
yukarıdada anlattığım gibi şimdilik sadece anne sütüyle gidiyoruz,,bakalım nereye kadar..regl de oldum dün galiba sütüm azaldı gibi..

bende her aşıdan sonra acaba şimdi ne gibi bir huy değiştirecek diye bekler oluyorum doğrusu..
dün geceden bahsedeyim..gece 1.130 a kadar hep 15 dk uyudu uynandı,dalamadı hiç..ateşide 37.6-37.8 oldu gece tam 1.30 civarı eşimin hala'bukadar ateş önemli değil,fitil henüz vermeyelim,38 olsun öyle 'demelerine karşı dayanamadım rahat uyusun diye yarım fitil koyduk..çocuk bir türlü uyumuyordu hep inliyor gibi sesler çıkartıyordu ara ara..ağrısı vardı belli..aaa öncesinde ılık mendille kol altını,yüzünü,allerini falan ara ara sildim hep..ben ateşten çok korkarım,kendimce önlemimi aldım..fitili verdikten sonra sabaha karşı 6 yakadar uyudu..ama ben yinede saat başı saatimi kurup hep kalktım,ateşini ölçtüm..yükselmemişti..fitil iyi geldi,rahatladı yavrum..
bugün 6 dan sonra 8 de uyandı ,ozamandan beri hep mıymıylandı durdu,tam ağlamıyorda öyle mız mız sesler çıkarıyor işte..şuan ouyun halısında veee uyumuş gibi görünüyor..

Merhaba bayanlar dün için söz vermiştim yaptığım oyun halısının fotosunu eklemek için ama fırsat bulamadım kusura bakmayın
Yapımına gelince malzemeleri alıp terziye gittim, öncelikle 1*1 metrelik bir yastık kılıfı istediğimi söyledim, yalnız bunun bir tarafında fermuar olacaktı, diktikten sonra dört kenarınada cırt ve kurdela diktirdim.
Daha sonra 1,80mt. kestiğimiz iki boruya göre kılıf diktirdim ve onların uçlarınada yine cırt ve kurdela eklendi.
evde kullanmadığımız battaniyeler vardı bunuda kılıfın içine koydum. Kaplanmış boruları çapraz şekilde üstten kurdela ile bağlayıp yere konulan kılıfla cırtları birleştirip kurdelaları bağladım.
Evde bulduğum oğlumun dikkatini çeken oyuncaklarıda üzerine taktım oldu işte
Ben oyuncakları biraz uzun tuttum ama borunun etrafına dolayarak baş kısmının geldiği yerleri kısa ayaklarının geldiği yerleri uzun bırakıyorum. Kumaşıda böyle renkli seçtimki oğlumun dikkatini çeksin, yüzüstü yatırınca bile renkler dikkatini çekiyo.
Böyle işte kızlar dediğim gibi ya beğenmezse oynamazsa diye çok para vermek istemedim , bu da gayet güzel işimizi görüyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…