2012 Şubat Anneleri

benimki hamağında caferiyle oynuyo
cafer hacıyatmaz
parlak renkli çın çın yaptıkça vuruyo ona konuşuyo arada kızıyoda

son sayfayı açmıyo sizdede var mı aynı problem?
sinemaksungur buralarda mı kaderdaşım bana azcık yardım etsin ... alışmıştır o çalışmaya yeni başladım yardım lütfen

ah ah canım arkadaşım benim, demek başladın çalışmaya. ilk hafta çok zor geçiyor, baya üzülmüştüm, hatta oğluşum emmeyi bile bırakmıştı, şimdi eskisi gibi emmek istemiyor ama ite kaka emziriyorum. evde olmaya alışıyorsun, iş-ev-bebek hepsini aynı anda idare etmek zor geliyor. sonra yavaş yavaş alışacaksın arkadaşım. bu arada bana kadın geliyordu ya kadını çıkardım işte(haber vermeden işe gelmemeye başlamıştı) şimdi tek başıma idare etmeye çalışıyorum. kayınvalidem sabahları biberona kadar hazır istiyor düşün artık. öğlen 12 de koşa koşa eve gidiyorum emmeyi unutmasın diye, ama alışıcaz arkadaşım. güçlü olucaz ve birbirimize destek olucaz. ben hep burdayım

anne sütünü arttırmak için dua varmış kızlar
bir kağıda yazılıp göğsün üzerinde taşınırsa faydası çokmuş

Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.

Bu ayeti bir kâğıda yazarak göğsünüzün üzerinde taşıyın. Oldukça etkili ve faydalıdır.

Anlamı;

İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.

selam kızlar nasılsınız?
işe başladım çok zorlanıyorum
oğlum 4 aylık ama akşam emzirirken artık suratıma bakmıyo küsmüş gibi çok üzülüyorum yada kuruntu yapıyorum anlamadım

hem unutma bebeğin seni asla unutmaz. bütün gün annen ve kardeşini görüyor, daha çok küçük sen eve gelince hemen adapte olamıyor sana. biraz büyüsün gör bak seni görünce neler yapıcak sevinçten. birde şöyle düşün ya annen ve kardeşinde durmayıp bütün gün ağlasaydı ne olucaktı. inan benim bebeğim ben işe başlayınca nasıl huy değiştirdi resmen 4 hafta çektirdi bana, bunlara hazırlıklı ol ama sakın üzülme. benim oğluşum uykusuzluktan yıkılıyordu ama hiçbir şekilde uyumuyordu, çığlık çığlığa bağırıyordu.resmen tepki gösteriyordu bana. bu hafta sonu düzeldi biraz ama ben bunalıma giricektim neredeyse

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

teşekkür ederim kızlar

Merhaba bayanlar,

Bır kac gundur gıremıyorum nete.
Haftasonunu kızıma ve evıme ayırıyorum.
Dun de bıraz yogundum, aslında bugun de oyle.

Gecmıs sayfalara baktım da, kımınız 2. cocuktan bahsetmıs, ne kadar cabuk!
Sanırım hepınızın psıkolojısı yerınde
Bır ben mıyım acaba psıkolojısı alt ust olan, esıyle bebegı nedenı ıle sureklı sorun yasayan!

Elıf dogdugu ıcın cok mutluyum, onun bır gulusu yetıyor hayatı anlamlandırmaya.
Fakat ne yazık kı esımle aramızda bır ucurum olustu, Elıf'ın dogmasına gunler kala ve hala devam eden.

Daha dun aksam bırbırımızı fecı halde kırdık.
Ta ki Elıf kucagımda tıtreyene kadar ):
Evet, Elıf ı emzırırken esımle tartısıyorduk, bırden Elıf ın bacagı tıtremeye basladı, sok oldum, o an kendıme ve esıme cok kızdım.
Hemen sustuk, Elıf ı yatagına yatırdık. Bu kez cıglıklar atmaya basladı.
Aldım kucagıma, sarıldım, optum, nafıle.
Sonunda esımın yanına gıttık, ıkımız bırden sarıldık, elını tuttuk ve sakınlestı.
Hatta ben babasını opunce oda gulumsemeye basladı!
Gercekten o an onun bızım yasadıklarımızdan etkılendıgını anladım ve kendımden cok utandım.

Kızlar ben ne yapmalıyım?
Esım; 'cok saygısızsın artık' dıyor.
Galıba haklı da!
Onceden daha sevgı doluydum ona karsı, daha anlayıslı.
Elbette o da bana karsı.
Ama artık ıkımızde sabredemıyoruz.
ıkımızde hemen cıldırma noktasına gelıyoruz.

Ve butun bunlar ne yazık kı kızımızı etkılıyor ):

Son düzenleme:

canım hormonlar altüst oluyo ama erkekler anlamıyo işte
birde bbeğinden ayrılıp işe gitmek gün boyu acaba ne yaptı nasıl diye meraklanmak yıpratıyo insanı
yemekti ev işiydi artı bebeğe vakit ayırmak vs.. insan ne yapacağını şaşırıyo tabiki
birde senin doğumuna yakın eşin yüzünden yaşadığın üzüntüde etkiliyo olabilir yani acabaların şüpelerin varsa eşinle ilgili ondan eşine olan kırgınlık ve kızgınlığından olabilir
biz onların bebeğini taşıyoruz en hassas dönemde onlar yalan yanlış şeylerle uğraşıyo diye şüpe olursa içimizde elbette insanda ne sagı kalır ne sevgi

Bende ıse basladıgım ılk gunlerde kendımı cok sucladım.
Sımdı de ıs harıcı bır yere takılırsam kendıme kızıyorum.
Ama aslında rahat olmalıyız.
Neden; cunku bır anne ne kadar mutlu olursa bebegı de o kadar mutlu olur.
Sen; ısını bebegınden dolayı bırakırsan eger, zaman ılerledıkce 'onun ıcın ısımden vazgectım' dusuncesı olusacak zıhnınde.
Ve bu senı huzursuz edecek. Fedakarlık yaptıgını dusunerek, ofkeleneceksın.
Zaman gelecek bunu cocuguna ve esıne de hıssettıreceksın.
Oysa onun huzursuz ve mutsuz bır anneye degıl, kısıtlı zamanları olsa da mutlu bır anneye ıhtıyacı var.
Once sen nefes alacaksın kı, onun da nefes almasını saglayasın.
Merak etme, unutmuyor senı, ama bıraz darıldıkları konusunda senınle aynı fıkırdeyım.
Onu da soyle dusun, sen onun ıcın cok ozelsın, dıgerlerının yoklugunu onemsemıyor bıle, fakat sen onun ıcın cok onemlısın.
Umarım bu zor gunlerı cabuk atlatırsınız.

Sorunlarım tamda anlattıgın gıbı.
Yetısmeye calısmaktan yoruldum ):
Gunde 5 saat uyursam mutlu oluyorum.

Kayınvalıdem kızıma bızde bakarsa, ıs cıkısı gıdıp yemek yap, masayı kur, kaldır v.s.
Bunlar sınırımı bozuyor.
Gecenlerde 19:30 gıbı eve gıttım, bır tas corba bıle yok evde.
Gunlerdır dusa gırememıstım, bu kez gıreyım dedım.
Saat oldu 20:30
Dedım 'F ye soyleyelım, yemek getırsın, yapacak zamanım kalmadı'
'Ben gec yedım, ac degılım' dedı ama esım yemegı getırınce de yedı.
Yesin, hıc onemlı degıl ama nıcın kımse benı bıraz olsun dusunmuyor!

Sımdılerde kızıma kendı evınde bakıyor kayınvalıdem.
Bende onlara gıttıgımde yemek yemıyorum, hem kızlarının daha once soyledıklerınden dolayı, hemde kayınvalıdemın tavrından dolayı.

Dunkı mevzu buradan cıktı zaten.
Eve gıttıgımızde saat 22:00 olmustu, esım ac oldugumu bılıyordu.
'Elıf e bak, bırseyler yıyeyım' dedım, 'yoruldum, uyuyacagım' dedı.
Ee tabıı benım sarteller attı.

Bır tek onun uykusu var, bır tek o yoruluyor!
Tamam, aksama kadar ayakta calısıyor.
Ama bende hem calısan, hem anne, hem de ev hanımı bır kadınım!

Ve tabıı...
Esımın bana ıhanetı!
O bunu ıhanet olarak dahı gormese de, benım ıcın felakettı!
Hala affedemıyorum onu, hala zaman zaman acaba dıyorum.
Hala canım yanıyor.

Bılıyor musun, hamılelıgımden once derdım var forumlarına bakardım.
Hamıle oldugu donemlerde esı tarafından aldatılan kadınlara sıkca rastlardım ve sırf bu nedenle hamıle kalmaktan korkardım.
Ve korktugum basıma geldı.
Sımdı ben 2. cocugu nasıl dusunurum!
Esıme tekrar nasıl guvenırım!

Bazen keske o gun telefonuna hıc bakmasaydım dıyorum.
Yada ogrendıgımde hemen ona soylemeseydım, takıp etseydım, nereye varacagını bılseydım.
Hıc degılse su ankı gıbı acabalarım olmazdı.

Canım bütün gün onlar yanında olduğu için öyle davranıyordur. O daha çok küçük gözü kime alışırsa ona tepki veriyor. Ama şurda bi kaç ay sonra senin annesi olduğunu tam anlayınca gör bak senin arkandan nasıl ağlıycak, geldiğinde nasıl gülücükler atıcak. Bu günler geçicek canım kendini üzme sakın.. :))[/B][/FONT][/QUOTE]

kızlar haklısınız bil,iyorum ama oldum olası çok duygusalım zaten keşke ücretsiz izin mi kullansaydım diyorum sonrada iyice büyüycekti problem olucaktı diye üzülüyorum geçicek ama biliyorum

Canim hamileyken yasadigin o seyden sonra bazi seyler kolaykolay eskisi gibi olmaz belki o nedenle eski askla sevgiyle bakamiyosun esine guvenin sarsildi bi kere

cok güzel olmuş bende bugün yine elektrik borusu gibi bişey almaya gidicem bakalım inşallah bulurum...bütün malzemerini hazırladım kendim diktim elimde... terziye vermedim yapınca resmini koyarım....

haklısın arkadaşım söylediğin herşeyde çok haklısın, yaşadıklarını, duygularını öyle güzel ifade ediyorsun ki... artık bende senin gibiyim. yardımcı kadını işten çıkardım(işe gelmiyordu arada ve haber vermiyordu) yani anlayacağın tüm yük üzerimde ama kendimi fazla yıpratmamaya çalışıyorum. eve gidiyorum ve canım istemiyorsa , çok yorgunsam kesinlikle yemek yapmıyorum kayınvalidemden bebeğime bakması dışında hiçbir beklentim yok.hatta oğlumun bezinden biberonuna kadar her ihtiyacını sabah hazırlayıp sehpanın üzerine sıralıyorum. 3 saatte bir eve gidiyorum zaten, emziriyorum yada süt sağıp bırakıyorum. çoğu zaman altını almasına bile gerek kalmıyor, ancak kakasını yaptıysa o alıyor altını. ne diyebiliriz ki arkadaşım? ağzımızı açsan nankör gelin olur adımız. benim öz be öz annem torununa bakmıyor ben kayınvalideme ne söyleyeyim ki yani uzun lafın kısası bebişlerimiz şöyle 3 yaşına gelene kadar sabredicez sonra doğru kreşee insanın ömründe dişini sıkması gereken dönemler vardır, ve bu bazen çok uzun sürer, işte ben bu dönemi böyle görüyorum. kayınvalidem bebeğime bakıyor MECBUR DEĞİL, herşey mükemmel olmak zorunda değil, görmemezlikten gel, babaannesi elden bin kat iyidir, bir gün küser görürsün gününü diyorum. ve inan bunu defterime yazdım hergün okuyorum. dediğim gibi ev işleri konusunda kendimi bunaltmıyorum, karnı acıkan kalkar yapar kardeşim , kimse benden beklemesin zaten yeteri kadar sorumluluğum vaaarr.

slm kızlar bizde 4. ay aşımızı olduk.. 7.100kg boyu 62cm baş çevresi 42cm çıktı bıngıldagı erken kapanıyo ama başı da buyuyo sorun olmaz dedi kilosu da iyi dedi sadece 800grm almış artık dahada az alacak dedi artık elma armut ve havuç suyu ver dedi yogurt yap yogurt ver dedi ne kadar yemek isterse o kadar ver kendi belirler ne kadar yemek istedigini dedi.. ve bizim dışler yavaştan çıkmaya başlamış daha gözükmüyo ama yakın zaman da çıkar dedi doktor...
giden süt olsun gelir gerisi zaten bu kadar emzirebilmek bile benm için bir mucize hayırlısı olsun.. bizde aşı olduk senin gibi ateşlenmeden fitil vermeyecektim ama dişleri çıkmaya çalışıyo çok huzursuz bende canı çok yanmasın die verdim..

selam kızlar nasılsınız?
işe başladım çok zorlanıyorum
oğlum 4 aylık ama akşam emzirirken artık suratıma bakmıyo küsmüş gibi çok üzülüyorum yada kuruntu yapıyorum anlamadım

seni çok sevdigi için tepki veriyo sana ama yakında alışır annesi sen üzülme..
benimde eşim dün işten geç geldi oglumda uyuyordu uyanana kadar bekledik uyanınca babasını gördü hiç yüzüne bakmıyo çaktırmadan yan yan bakıyo babası ilgilenince diger tarafa bakıyo sanki o yok gibi davranıyo bu da sevdiginden kaynaklanıyo zamanla alışırlar..

aahhh ahh arkadaşım benim durumum seninkinden farklı ama benziyo biraz eşimde bana dogumdan sonra bi yalan söyledi yalanı ortaya çıktı nedenini açıkladı ama hala affedemiyorum ve sürekli kavga ediyoruz ben ilgisizsin diyorum ben aynıyım sen degiştin dogumdan sonra diyo 100 de 200 degişti hormonların herşeyi yanlış anlıyorsun çok sinirlisin sürekli diyo...
ikimzde degiştik farkındayım ama
sonuçta hala bizi hormonlar yönetiyo
ve bu durum 1 yıl yada daha fazla sürebiliyormuş..
geçen bende senin gibi emzirirken eşile tartışıyordum hemen dudaklarını büzdü aglamaya başladı sakinleştirdim ve biz devam ettik yine tartışmaya yine agladı ikimizde oglum biz tartışmıyoruz tamam seni de çok seviyoruz diye elini tuttuk başladı gülmeye herşeyi anlıyorlar valla... bu arada söylemeden geçemeyecegim senin kayınvaliden den allah razı olsun bebegine bakıyo ama bu kadar insafsızlık yapılmaz... sen allaha havale et rabbim inş senin ve bebegin için herşeyin en iyisini ve güzelini verir..

gazımı var acaba
kendini memede güvende hissediyorlar

sanmıyorum :44:gaz sorunu uzun zamn önce bitti geneldede keyfi yerinde sürekli gülüp ilgi bekliyor evde bir problem yok geçenlerde 1 2 gün dışarı çıktık kayınvalidemlere falan gittik onlarda apaçi sürüsü gibi çok kalabalıklar çocuk çıldırdı eskiden hiç tepki vermezdi bu gidişimizde kucağımdan aldıkları an ağlamaya başladı kime giderse gitsin korktumu naptı orada acaba, çocuk yabancılıyor artık galiba, bunlarda inadına alıyorlar, çocuk tekrar başlıyor orada korktuğunu düşünüyorum dünde görümcem gelmişti çamaşır asıyordum kızımda uyuyordu uyanınca gitmiş yanına onu görünce ağlamaya başlamış, görümcemi enişteyi gördükçe ağladı ama ne ağlama korkuyormu anlamadım bu ara yapıştı resmen bana

eşlerin en büyük hatası yaptıklarını unutmamızı istiyorlar
oysaki unutturmaları lazım
yapılan hatayı kendi kendine nasıl unutacaksınki
eşinin unutturmak tekrar sevgini kazanmak için çalışması lazım ama inan anlamaz bunlar
eşine sorsan ona göre ihanet etmedi suçsuz zaten işin çok başında öğrendin
bizler için ufacık münasebet bile ihanetken onlar için değil
cinsellik yaşayıp eşine ihanet etmediğini söyleyenler var
onlara göre başka birine aşık olup sevmedikten sonra ihanet sayılmıyo
sen kendini dinle eşini hala gerçekten seviyomusun o önemli seviyosan zamanla unutursun yaşadığın üzüntüyü acabaların kalmaz ama sevgin azaldıysa soğuyosan zor

geçmiş olsun canım maşallahı var tosununun
sürekli ağlamalarını filan sordunmu ne dedi doktor
aşıda çok ağladımı şimdi nasıl
2. ay aşılarından sonra kudurdular 4. ay aşılarından sonra ne olacak bunlar yaa
benimkinin yine koliği tuttu koştum ama kar etmedi bu sefer zıplattım kucağımda öyle uyudu
düne kadar koşunca susuyodu bu sefer susmadı
her tekniğe alışıyo fayda etmiyo bi süre sonra
dahada sürerse koliği naparım ne yollar bulurum bilmiyorum
regl olucam ağrım var birde sıcak birde kolik canımdan bezdim valla

4 ayda çok huy degiştirirlermiş aglamaları falan normal dişi çıkmaya çalışıyo dedi.
aşı yapılırken çok agladı ama çabuk sustu allahtan bizimki sevilmeyi çok seviyo biraz sevdik sustu.
valla bu aşıdan sonra nasıl olacak zaten bende çok merak ediyorum bizim 2. ay aşımızın huzursuzlugu 1 hafta sürmüştü rota mahvetti bizi bakalım bu ne yapacak..
canım seninde allah yardımcın olsun yaa çok zor tuttumu tutuyo zaten.
yaptıgın şeye hemen alışıyorlar zaten sonra fayda etmiyo bizimki oynayınca susardı şimdi sürekli gezmek yeni şeyler görmek istiyo yetişemiyorum hızına.. ben hala regl olmadım yaa ne zaman olacam cok merak ediyorum

kolik olup olmadığını sordunmu ne dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…