2012 Şubat Anneleri

bizimki psiko kolik sanırım annemle babam geldiler bugün ne kolik kaldı ne gaz

annemle babam bize süpriz yaptı bu sabah
çok şaşırdım çokta sevindim çünkü memonun koliği 2 haftadır beni mahvetmişti
memoda uyumuyodu bıdırdanıp duruyodu
annemle babamı görünce önce korktu ağladı sonra hemen alıştı gülücüklere başladı
keyfi çok yerinde bugün
hiç koliği tutmadı ağlamadı gazınıda zart zurt çıkartıyo
bu ne biçim şey böyle
annem geldi kolik durdu
geçen annem gittiğinde başladı 2 hafta sürdü annem geldi kolik hiç olmadı bugün

bebişinle okula gitmişsin..nasıl geçiyor zor olmuyo mu yaa. benim deiznim bu hafta bitti. seminer döneminde gitsem diyorum ama zor olacak sanki
emzirmek falan özellikle de
anasınıfını açtırır orda otururum diyorum ama karar veremedim
bikaç gün denesem mi acaba

hayırlı günler cnm
inş tekrarlamaz koligi
bu çocukların neye nasıl tepki verecegi hiç belli olmuyo valla

aşıdan sonra baya ateşlendi yavrum fitil verdim rahatladı ama aglaması yok
sadece yanında olmamı istiyo
inş güzel atlatırız bu aşıyı

arnazaar senin kız şimdiden okullu oldu maşalllah
kusmaları nasıl devam ediyormu
geçmiş olsun aşınızıda olmuşsunuz

kızlar önceden gün sayıyorduk 40 çıksın die şimdi
4 aylık oldular maşallah

cnm kusması nasıl ,iyileşti mi???

cnm kusması nasıl ,iyileşti mi???

yok kızlar halen kusuyor. artık ılaçlarıda kestım çunku karacığer enzımları yukseldı. yaz tatılınde memlekete gıdeceğim o zaman ızmıre felan göturmeyı düşünüyorum. işin kötüsü kızım rahatsızlığı yetmıyor gıbı bırde 3 gundur parmakalrını boğazına sokuyor ve kalanlarıda öğürekrek çıkarıyor.artık ben onu boyle kabul ettım. ne yapayımm

yok canım valla hıç zor olamdı. hatta eglencelıde oluyor.:) ya semıner donemınde zaten bır suru boş sınıf var. anasınıfıda bır alternatıff. valla bız çok eglenıyoruz okulda. aslında bıraz dınlenıyorumda. çünkü bır suru öğretmen var ve onunla oynamak ıçın sırada beklıyorlar :))bende semıner donemınde su konferans sıstemlı semıner planından dolyı ne yapacağım bılmıyorum. okulöncesı ve sınıf öğretmenlerını bır hafta uzaktan 2 hafta yuzyuze semınere alacaklar. çok zor olocak. buyuk ıhtımalle benı salondan atacaklar:) bende kurtulacağım semınerden .

bu arada haberı olmayan arkadslar ıçn pazartesı 1 haftalık uzaktan egıtım semınerı ve arkasından 2 hafta yuzyuze semınerımız var. okul oncesı ve sınıçıların. 4+4+4 ile ılgılı..

allah yardımcın olsun canım inş en kısa zamanda rabbim şifasını verirde çabuçak iyileşir bebişin

arkadaşlar bu yazıyı hepimizin okuması gerektiğini düşündüm güzel bilgiler içeriyor
Anne sütünün yetersiz oluşuna dair yanlış düşünceler

Bazen anneler memelerindeki değişikliklerden veya bebeğin hareketlerinin değişmesinden dolayı anne sütünün yeterli olmadığını düşünmeye başlar. Bu değişikliklerin sebeplerinden söz edelim.

“Bebek sık sık meme istiyor”: Bazen çocuk annesiyle temas kurmak için, bazen memeyi öylesine emmek için, bazen karnını doyurmak için meme ister. Açlıktan meme istediğinde güçlü bir şekilde emiyorsa, sık sık meme istemesi sütün yeterli olmadığını anlama gelmez.
“Bebek emdikten 1 saat sonra yine aç görünüyor”: Anne sütü mamadan daha çabuk hazmedildiği ve bebeğin az gelişmiş sindirim sistemini daha az zorladığı için anne sütüyle beslenen çocuğun daha sık beslenmeye ihtiyacı vardır.
“Bebek eskisine göre daha sık veya daha uzun emiyor”: Önceleri bebek 45-50 dakikada doyarken birden bire yalnızca 5-10 dakika emmeye başladıysa bebek büyümüş ve daha kısa zamanda daha fazla miktarda süt emerek daha hızlı doyuyor olabilir. Bu durumda bebeğin çiş, kaka yapma sıklığı ve kilo alması normal ise endişelenmeye gerek yoktur.
“Bebek huzursuz, ağlıyor, mızmızlanıyor”: Bebeklerin çoğu gün içinde huysuzlanır, hatta bu genelde her gün aynı saatte bile olabilir. Bazı bebekler daha çok bazıları ise daha az ağlar. Ağlamaların birçok sebebi olabilir, yani bebek sadece açlıktan değil başka bir şeyden de ağlayabilir. Ağlamanın sebebi ne olursa olsun bebeği sakinleştirmek için ona meme vermek en kolay ve en basit yöntemdir.
“Memeden, emzirilmediğinde, süt az akıyor veya hiç akmıyor”: Sütün akıp akmamasının annenin vücudunda oluşan süt miktarıyla hiç alakası yoktur. Doğumdan sonra veya ilk aylarda süt akıyor olabilir, zaman geçtikçe bu durum değişebilir.
“Anne memesi yumuşuyor”: Anne bebeğini sık sık emziriyor ise memesi sütle dolmaz ve sertleşmez, onun için hep yumuşak olur. Annenin vücudunda süt miktarı bebeğin ihtiyaçlarına göre oluştuğundan memeyi sertleştirecek süt fazlası da bulunmayabilir.
“Anne bebeğini emzirirken memeden süt geldiğini az hisseder veya hiç hissetmez”: Bazı anneler memeden süt geldiğini hissetmez ama bebeğe bakarak (bebekten yutma sesi geliyorsa) bunu anlayabilirler.
“Anne bebeğin emzirmeden önce ve sonra tartarak sütün yeterli olmadığına karar veriyor”: Ev tartısı genelde bebeğin ne kadar süt tükettiğini göstermez çünkü ayarı çok hassas değildir. Araştırmalara göre bebeğin sık sık tartılması gereksiz yere mama verilmesine ve bebeğin anne sütünden vazgeçmesine yol açmaktadır.
“Emzirmeden hemen sonra bebek iştahla biberon emiyor”: Çocuklar genelde tok oldukları halde biberon emebilir. Emmeye doğal olarak ihtiyaçları olduğu için ağızlarına giren herşeyi emmeye başlarlar. Bu durum bebeğin az süt tükettiğini göstermez.
“Anne sütünü sağamıyor”: Süt sağmak çok zor bir iştir. Onu doğru yapabilmek için çalışıp alışmak gerekir. Annenin sağdığı süt miktarı pratik yaptıkça ve sağma süresince “sütün gelmesini” sağlamayı öğrendikçe artar. Sağma kalitesi süt pompasının kalitesine de bağlıdır. Ancak sağılan süt miktarı annenin vücudunda oluşan süt miktarından çok farklıdır.

canım belli olmaz ben sadece basit buldum gayet kolay yapılabilir yani.hem belki senin bebeğin sever ön yargılı olmanı istemem..
ylz canım geçen gün kızıma biberonu denedim mümkün değil almıyor.belki gece alır diye uğraştım gece bile almadı(ne yapıcam hiç bilmiyorum
buarada ne güzel maşallah bebişine ek gıdalara geçmişsiniz.ben bi yerde okumuştum.ek gıdalara geçerken sebzelerle başlamak daha iimiş.çünkü bebek ilk meyve tadına alışınca anne sütünü ve sebzeleri yadırgıyormuş aklında bulunsun buda
ne güzel maşallah.benim kızımda dönmek istiyor epey zorluyor kendini ama hala beceremiyor( dönemeyen tek bizmi kaldık acaba(
inş ccanım bende sevmesini çok istiyorum ama çok korkuyor:)))birde sizde tekmeleme aygıtı nasıl??oğluşun müziği çaldırabiliyormu??bizimki ne kadar vursada yeterli gelmiyor malesef(
canım bence sen yalnızken çok stres yapıyorsun buda bebeğine geçiyor olabilir.şimdi annen geldiği için rahatlamışsındır bebeğinde bu yüzdden huzurludur bence..

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben bu uzaktan eğitimi bilmiyordum okula giderim seminerde diyordum((
eeee şimdi ne yapıcaz???bebekle konferans salonuna gidilmez gidilse bile emzirilmez offffffffff napcaz yaa sinir oldum şimdi(

kızlar buarada bugün hava çookkk güzeldi ve ben ilk defa tek başıma kızımla dışarı çıkmaya cesaret ettim
beraber manava domates almaya gittik
ama baktımki duruyor biraz gezdireyim dedim.sonra kızıma ciciler aldım.minicik minicik elbiseler çok sevimliler:))
sonra babası geldi birde onunla çıktık.ohhh bi güzel gezdik.bizimki maşallah gıkını çıkarmadı.ama tabi kucakta olduğu için,arabasında olsa bas bas bağırırdı
ama eve geldik ben yoruldu uyur artık demiştim ama nafile yine uyumadı:)
neyse olsun bunada şükür bundan sonra günde yarım saat falan çıkarıp dolaştırmayı düşünüyorum.az farklı insan yüzü görsün kızım

bnce dene cnm bnde seminerlere kızımla birlikte gitcem inş,1 haftada uzaktan eğitim varmış birsürü bebekli anneler olucak geçmiş senelerde seminerlerde annelere izin veriyorlardı bnm kızım uslu ama ağlayan bi bebek oluyor hep onlarda izin veriyorlar

ya inş izin verirler yoksa ben kızımla baş edemem orda.öyle kısada değilmiş sanırım seminerler.emzirme falan hep sıkıntı olur((

Kızlar günaydın bişey sorucam dün oğlumu yıkarken bişey dikkatimi çekti omuzundaki aşı yeri kıpkırmızı şiş ve sanki içinde iltihap var gibi ( bana öyle gelmişte olabilir ama endişeliyim suan. Sizdede varmı böyle bir problem(

Birde bu saç dökülmesi olayını ne yaptınız devam ediyormu? Benim tutam tutam gidiyor saçlarım alnımda sağ ve sol tarafımda bariz açıklıklar oluştu ( doktor normal olur düzelcek dedi ama çok üzülüyorum ya geri çıkmassa.

Diğer saçlarımla kapatmaya çalışıyorum oraları. Bende birdi ciddi bir kansızlık var. Hamileliğimin ilk başından beri halen kan hapı kullanıyorum. Doktor daha kullanacaksın dedi düzenlide almıyorum unutuyorum onunda etkisi var dedi.

Acayip morelim bozuk (

canım benım kızımında verem asısı artık kırmızı yara halını aldı. bu aşının tuttuğunun göstergesı ama içinde beyaz ıntehap varsa bır aile hekımıne götur ıstersen. benımde saçlarım çok dokuluyor ve kestırdım bu yuzden.zamanla hersey normale donecek ınş

lütfen herşey normale dönsün ya.

Ohhh maşallahhhhh.. Bizimkini kessen bu saate kadar uyumaz..

benimki hamağında caferiyle oynuyo
cafer hacıyatmaz
parlak renkli çın çın yaptıkça vuruyo ona konuşuyo arada kızıyoda
Ay bizdemi bi cafer alsak:) buyuklugu nasil bizimkide herseyden cok cabuk sikiliyor
mutlaka olumlu olumsuz herseyi anliyolar,
O olaydan dolayi affedemiyorsun is ev cocuk hepsi bir arya gelince patliyorsun bi tarafin anlayisli olmasi lazim o kisimda erkeklere dusuyor amaa kocaman bir ama var iste,

Ay benim kizim hala uyurken kollarini hakim olamiyor sicriyor uyaniyor oyuncaklari tutmaya basladi ama uyurken istemsiz haraket edince uyaniyor boyle olan varmi ve ne yapiyorsunuz, ben bagliyorum yada alt pijamasina sokuyorum ama alismasi lazim artik baglanmaya alisti

Günaydın kızlar.. Dün oğlumla temizlik yaptık. Ben temizlik yapmaya niyetlendim o da bensiz durmayınca koydum kanguruya beraber süpürdük evi. Çokta hoşuna gitti. İlk önce ne oluyor gibisine dudak büzdü ama sonra sesler çıkararak bana eşlik etti.
3 gündür sab simplexi bıraktık çok şükür sorun yoktu. Ama dün gece hiç uyumadı. Sürekli uyandı ağladı. Acaba yine kaç gündür kakasını yapmadı ondanmı ağladı, yoksa gazı vardı zorlandı ondanmı, yada dün eltime gitmiştim gece çok güzel uyuyor hiç ağlamıyor dedim nazarmı değdi oğluma. Ne kadar yıldızı düşük bu çocuğun ya hemen nazar değiyor.. Hiç güzel şeylerini anlatamıycakmıyım ben oğlumun. :44:

Emzik emseydi biberona alışması kolay olurdu. İşe başlayınca zor olucak senin için biberon tutmaması canım. Ek gıdalara doktorumuz meyvesuyuyla başlıycaz demişti bende hiç araştırmadım ama sebzelere bi dahaki ayda başlamak istiyorum. Dündende yoğurt mayaladım çok az. Baktım tadıda çok güzel olmuş. Bugünde onu tattırıcam az miktarda, hem alerjisi varmı onada bakarım. Umarım yoktur ve oğlumda yoğurdu çok sever..

Tam gezme havaları. Sıcaklar bastırınca çıkamıcaz bugünlerin kıymetini bilelim bol bol gezelim. Bebişlerde alışsın artık dışarılara yaa insanlara yabani kalmasınlar. Bizimkinide her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum. Çünkü benden başka kimseyle iletişimi yok. Yabani kalıcak yoksa alışsın millete azcık. Benim oğlumda arabayı pek sevmiyor ama zorla alıştırıcam başka çaresi yok. Her zaman ben onu nasıl taşıyayım. Şimdi hadi neyse bi kaç ay sonra yerinden kalkmaz hale gelicekler bide.

Canım aşının öyle olması çok normal. Olmasaydı problem var demekti zaten. Aşınız tutmuş ne güzel. Daha orası kabuk bağlayıp kendiliğinden dökülücek. Sen sakın elleme..

Ben doğduğundan beri hep ellerini serbest bırakıyorum alıştı biz sorun yaşamıyoruz. Ama doğduğunda doktorumuz bu bağlama olayını anlatmıştı yapmayın demişti. Bebeğin ellerini tanıması, uzatması gerekirmiş. O baya uzun uzun anlatmıştı bende hiç bağlamadım. İlk zamanlar bizimki çok uyandırıyordu kendini ama yinede sabrettim şimdide ben rahat ediyorum. :))

canım ben neredeyse hiç bağlamadım kollarını benimkide sıçrayıp uyandırıyordu ama bağlamadım alışsın diye zamanlada alıştı şimdi o konuda bir problemimiz yok maşallah büyük insan gibi uyuyor sende bırak zamanla alışır havalarda ısındı bağlayamazssın sıcaklarda

benim kızımında aşı yeri kırmızı ama doktor iltihapta olabilir bu aşınımn tuttuğu anlamına gelir endişelenme demişti.saç dökülmesi bendede var tutam tutam hemde(Allahtan bende saç çokk henüz açılma olmadı umarım en kısa zamanda biter bu durum çünkü heryer saç evde

canım bizde ilk 1 ay bağlamıştık.kundak yapıyorduk ama baktımki olacak gibi değil alışması lazım açtım kollarını.bi sürede eldivenlerini çıkarmadm.sonra onlarıda kaldırdım 2,5aydan sonra elleri açık bi şekilde bıraktım.başta biraz oda bende zorlandık ama şimdi alıştı.bence sende alıştır artık canım..

benimde bugün temizlik yapmam gerek ama takıldım buraya canımda istemiyor hiç offf ne sıkıcı(
canım nazar çok çabuk değiyor bebeklere bence anlatma boşver.
bu biberon işini çözmem lazım zorlıcam biraz bakalım.siz böyle anlatınca şu ek gıda olayına bende geçmek istiyorum zor tutuyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…