2012 Şubat Anneleri

o demir ilacı kabız yapıyo diye duymuştum
kabızlık olursa endişelenmeyin ilaçtandır :86:

benimki zaten ne olduysa günde 2 kere yapan çocuk 1 aydır 5 günde 1 yapar oldu.en son dün yaptı ,normal kıvamdaydı ammma rengini bi görseniz bööyle siyaha bakan bi koyu yeşil!demir ilacından hep..bende hamileik boyunca demir hapından hep böyleydi söylemesi ayıp benimkide:26:

kızlar bişey sorucam bebeğiniz yeni doğduğunda şu yan yatırma yastıklarından kullananızı oldunmu.hani bi tarafı sırta gelen yer uzun,öne gelen yer kısa olan yastıklar varya..ben doğduğundan beri hep kullandım,ee artık dönmeye falan başladı ama kullanmak istemiyorum artık çokda terletiyor diye,acaba kaçıncı aya kadar kullanılıyor bu yastıklar!ilk 3 ay içinmi sadece?ama kullanmasam gece aklım kalır hep ,ya sırt üstü dönerde boğazına kusmuğu yada tükürüğü kaçar diye.gündüzleri hiç kullanmıyorum ama..

canım ben o yastıktan kullanmadım ama baya büyüdüler öyle bişey olsa bence artık kendilerini kurtarırlar

kızlar merhaba herkese... çok yazmıyorum buraya ama takipteyim hep.. kızımı doktora götürdük kontrol için 7 kilo olmuş boyu 65,5 cm baş çevreside 42,8 doktor normal dedi ama bana biraz fazla geldi :) ek gıdalara başlamamı söyledi meyve suyu püresi,yoğurt sebze çorbası bide kaşık mamalarından.. ek gıdalara başlayan varmı bilmiyorum ama bi kaç sorum var meyve püresi ve yoğurt verdim çok sevdi ama sonra fazla mama yememeye başladı.. acaba verdiklerin karnını doyuruyor ondanmıki? bide meyve püresi için blendır kullanma ez dedi ee ezdim kocaman kocaman kaldı şeftali yiyemedi tabi. mecbur blendırdan geçirdim napim. blendır neden önerilmiyorki? bideee yoğrt mayalayamadım ben tabi 4-5 kere denedim hüsranla bitti. doktora sordum yapamıyosanız danone bebe bisküvili olandan verin dedi verdim yedi ama ben yinede kendim yapmak istiyorum gerçi pastorize sütten ne kadar doğal olur orasıda meçhul yaa.. varsa yapan bi tarif versin :))

bende uzun süre boğulma önleyici yastık kullandım ama sünger ve çok terletiyo üzerine penye battaniye serip öyle yatırıyodum ama yinede terletiyodu
hamağına koyuyodum
dün koymadım oğlum pek rahatladı sıcaklar bastırdı kullanmasan iyi olur çocuk bunalmasın

evet çok terletiyor,bende geçenlerde hep battaniyesini serip öyle yatırdım ama dediğin gibi yinede terliyor..yok yok kullanmamam artık..

canım cam rende kullanabilirsin burdaki arkadaşlardan ek gıdaya geçenler öyle yapıyor diye biliyorum ben

havalar hakkaten çok sıcak ve sıcaktanmıdır nedir benim kızım sabahtan beri uyuyor
gidip gelip bakıyorum tık yok
normalde uyumayan çocuk nasıl bukadar uyudu anlamadım emzirmeye zor kaldırıyorum
sıcaklardan mayıştı heralde

blendırın bıçağı varya ondan sanırım bıçakla kesilince meyvelerin vitamin değeri yarı yarıya azalıyo diyor uzmanlar
olgun meyveler vermek lazımmış bebeğe
olgun meyveleri çatalla ezersin rahatlıkla
karnı doyduğu için mamayı az yiyodur aslında daha iyi
yoğurda gelince yazın hiç denemedim sıcakta ama kışın kaloriferin üzerinde yaptım çok güzel oldu taş gibi hiç ekşimedi
ama yazın hiç denemedim bende naparım diye düşünüyorum yoğurt konusunu yazın sıcakta çabucak ekşir diye korkuyorum

bende kendi sütümle yapmak istiyorum ama araştırmak lazım nasıl yapılıyor diye
sonuçta hazır yoğurtla mayalamak zorundasın
o zamanda ne anlamı kalacak bilmiyorum

bende kendi sütümle yapmak istiyorum ama araştırmak lazım nasıl yapılıyor diye
sonuçta hazır yoğurtla mayalamak zorundasın
o zamanda ne anlamı kalacak bilmiyorum

bende çok araştırmıştım anne sütünden yoğurt yapımı diye ama pek okuduklarımdan sonra emin olamadım su gibi cıvıyomuş hemen
mamalardan yapan çok duydum belkide mamayla denerim

vallahi ben 1 haftadır deniyorum ekşimiş gibi oluyor bi de cıvık gibi.. çirkin bişi oldu hep.. doktor tam yağlı patorize süt yada keçi sütü demişti.. bu havalarda nasıl yapıcaz bilmiyorm..

vallahi ben 1 haftadır deniyorum ekşimiş gibi oluyor bi de cıvık gibi.. çirkin bişi oldu hep.. doktor tam yağlı patorize süt yada keçi sütü demişti.. bu havalarda nasıl yapıcaz bilmiyorm..

sıcakta çok sarma ve iki saati geçirme
iki saat olunca bak yoğurda olmuşsa koy dolaba bikaç saatte orda beklesin olur
cam kavanozlara dene mesela 1 su bardağı süte 1 veya iki çay kaşığı maya koy
keçi sütünü araştırdımda pek tam tutturabilen olmamış sanki

keçi sütü çok faydalıymış keşke yapabilsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…