2012 Şubat Anneleri

benim anlamadığım sütçüden aldığımız sütü iyice kaynatınca pastörize olmuyormu
böyle yapsak olmazmı
ya ben açık süt alıyorum bazen ve ondan yaptığım tatlıda yoğurtta kutu sütten yaptığıma göre çok daha lezzetli oluyo
arkadaşımın kızı 3 yaşına girecek hep ev yoğurdu yer hazır meyveli yoğurt bile sevmez yemez
arkadaşım hep sütçüden aldığı sütten yapıyo o zaman böyle kutu pastörize sütten yapın vs.. dememiş doktorlar

şişe günlük sütler yokmu ,marketlerde satılıyor..onlardan yapsak olmazmı..
benim annemde yoğurdunu hep kendi yapar ,yakın olsada yapıp bebeğime de verse..

hazır sütle açık alıp pişirerek yaptığımız süt arasında çok tat farkı oluyo yaa
ben açık sütten yapmak istiyorum ama işte korkuyorumda kafam karışık bu konuda

bize verdiler canım..sağlık ocağından hemşire verdi.doktorumuzda zaten sordu verdilermi diye,oda başlatıcaktı.ferro sanol 9 damla günde 1 kere.aç karnına..
cnm bizden biraz önce geldk sağlık ocağından bizede aynı ilacı verdiler günde 2 defa 4 er damla dediler:44:

o demir ilacı kabız yapıyo diye duymuştum
kabızlık olursa endişelenmeyin ilaçtandır :86:
offf böyle kabızlık mabızlık laflarını duyunca tırsıyorum hiç vermesem damlayı ne olur ki die düşünüyorum:18:

zaten iyi bir süt bulabilirseniz kutu sütlerinden çok daha iyi cnm hiç işlem görmemiş oluyor çünkü ama büyük şehirlerde bulmak biraz zor,ben muşta yaşıyorum 1 aydır kendi yoğurdumuzu kendim mayalıyorum çok doğal ve çok lezzet farkı var meğer nekadar katkı maddeli yoğurtları tüketmişim aklım başıma geç geldi kızıma da geçiyor sütümden die mayalamakta fayda gördüm...

kızlar biz bu ay 350 gr cık almışız biz çok az geldi...kızım 6.300gr ama boyumuz baya uzamış 68 cm olduk acaba boyuna verdiği içinmi kilo artış hızı yavaşlamış sadece anne sütü alıyor kuzum emme süresi ilk aylara göre az 5 dakika içinde doyuyor

şişe günlük sütler yokmu ,marketlerde satılıyor..onlardan yapsak olmazmı..
benim annemde yoğurdunu hep kendi yapar ,yakın olsada yapıp bebeğime de verse..

ben de günlük sütten yoğurt yapıyorum kendimiz için. hazır da alıyoruz ama evde mayalanan yoğurdun tadı, hazırlarda yok. bence uzun ömürlü pastörize süt kullanmak yerine günlük sütü tercih edin. uzun ömürlü sütleri netten araştırmıştık ve uht içmek yerine hiç süt içmemenin daha faydalı olacağı kanısına varmıştık. tatlı falan yapmak için uzun ömürlü süt alıyoruz ama içmek için asla. kızlar ukalalık olarak algılamayın ama yarın öbür gün bebişler büyüyecek, o zaman onlara uht yerine günlük süt içirin sadece. ben kızıma öyle yapıyorum.

en güzeli,en doğalı açık sütle yapılandır ama şimdiki açık sütlerde güvenemem ben.acaba bi hastalığı varmıdır,yokmudır,bakterilerin ölmesi için çok iyi katnatmak lazım.işin içinde bebekleriiz olunca daha bi hassas oluyoruz.kendime yapacak olsam bukadar düşünmezdim heralde..

en güzeli,en doğalı açık sütle yapılandır ama şimdiki açık sütlerde güvenemem ben.acaba bi hastalığı varmıdır,yokmudır,bakterilerin ölmesi için çok iyi katnatmak lazım.işin içinde bebekleriiz olunca daha bi hassas oluyoruz.kendime yapacak olsam bukadar düşünmezdim heralde..

buarada bizim oyun halımızda sonunda geldi hepsiburadadan verdiğim siparişi 7gün beklettiler kargolamadılar bile ellerinde yokmuş meğer bende iptal ettim birdaha asla ordan alışveriş etmem,başka bi siteden verdiğim sipariş ertesi gün elime ulaştı,kızım bayıldı içinde dönüyor hatta halının dışına çıkıyor gülüyor aynasında kendiyle konuşuyor tiny love prenses almıştım çok beğendim

nekadar şanslısın..doğal beslenmek gibi varmı..günlük sütlerde işlemden geçiyor ama en azından o uzun ömürlü sütler kadar değil!en azından kullanım süresi 2-3 gün.diğerleri aylarca..

doktorlarada güven olmuyorki
geçenlerde bi programda dinlemiştm
doktor diyorki sakın hazır süt hazır yoğurt alıp yiyip içmeyin
alın sütü kaynatın yoğurdunuzu yapın
kanser vakaları bu hazır gıdala yüzünden artıyor
1 ay bozulmayan yoğurt süt olurmu demişti
bazıları ise pastörize süt için diyor
hangisine inanıcaz bilmiyorumki

demek benim kızımda sorun var

buarada bi arkadaşım kızına 1 yaşından beri camış sütünden yoğurt yapıp yediriyormuş
çorbalarıda bu yoğurttan yapıyormuş
kızını bi görmelisiniz
şuan 3 yaşında ama kimse 3 yaşında demez en az 5 gibi duruyor
camışın bi etkisi varmıdır bilmem ama boyu falan çok uzun kemikli bi kız

ayyyyyy gülmekten karnım ağrıdı camışşşşşşşşşş

evet işte napıcaz karar veremiyooruz

ayyyyyy gülmekten karnım ağrıdı camışşşşşşşşşş

evet evet bildiğin camışşşşş bende internetten baktım nedir diye malakta deniyomuş manda yavrusuymuş

manda yuva yapmış söğüt dalınaaaaaa
ammannn ammaannnnnn
yavsunu sinek kapmış gördünmü
amanını yandım
amanın amanın amnını yandım
hop hopppp hoppppp

GÜNAYDIN HERKESEEEE
GÜZEL MUTLU SAĞLIKLI ŞARKILI TÜRKÜLÜ BİR GÜN GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE....

camış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…