- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #68.641
hep soracağım unutuyorum
bebişin kusmaları azaldımı nasıl oldu
canım ben bugun gıttım. yanımda BEBEK VAR Dİye bır dövmediği kaldı SUBE MÜDÜRÜNÜN.gıt dışarıda bakıcı bul aralarda emzır. sınıfa koyma bunu dedi. BUNU kelımesi o kadar ağırıma gİTTİ. EŞİMDE RAPOR ALIRIM GONDERMEM DEDI. ALAMAZ BU SEMINERİ ALMAK ZORUNDA DEDİ. ÇIKTIK. ENFEKSIYON DOKTORUNDAN BULAŞICI HASTALIĞI VAR . TOPLU ORTAMA GIRMESI UYGUN DEGILDIR DIYE RAPOR ALDIM.KISACASI BENIM İÇİN SEMINER BASLAMADAN BITTI.
aynen bebek arabasiyla degilde kanguruyla ciktikmi olay oluyor yuzu disari donuk koyuyorum seyretsin diye gelen giden minciklayip opuyor, bende sinir oluyorum hele dun apartman gorevlisi temizlik yapiyo gorunce geldi o ellerle yuzunu sikip agzina agu yapiyor cok dusuncesizler o daha kucuk bi 6 aylik olsun mikroplarla savasmaya acik degil henuz ya bizde var cok tutucuyuz o konuda yada insanlar dusuncesiz tuhafkızlar dün yine cafede kızımın yanagını sıkan, yanıma gelen kadınlar oldu ..dusunuyorum da bebegım acaba kamusal bır mal mı ben mı bılmıyorum gelen gıden sormadan nasıl eller??Sırf bu yuzden esımle tartıstım ..Çok sinirim bozuluyor cocuguma tanımadıklarım dokununca..
benim kizimdada oluyo ben hastaneden dogum yapinca hediye set vermislerdi sudokrem diye pisik kremide vardi ondan 1 kere suruyorum aninda geciyor o kremi hastanede makinayla gogsumu sagarken ( kuvozdeki kizima) su toplamisti gogsum surdu 2 saat sonra eser yoktu gecmisti, poposunada bazen sudokrem bazende popolin oda guzel onu kullaniyorum, hele onceki aksam cok terlemis cam acamiyorum sabaha karsi usur diye su gibi olmus sabah anammm nasil ter kokuyor buyuk insan gibi hemen sildim bezle aksamda bici bici yapti, bu aksam ara ara vantilator actim 5 dk hava degisti hic terlemedi rahatti kizim sicaklar mahvediyor sikiliyolar daha donemedikleri icin sabaha kadar ayni pozisyonda terliyolar tabibenim kızımda o kızarıklıklar neredeyse herzaman var bileklerinin arası bile pişmiş her yıkadığımda bende pişik kremi sürüyorum kuru tutmam mümkün olmuyor neyapacağımı şaşırdım bende
canım ben bugun gıttım. yanımda BEBEK VAR Dİye bır dövmediği kaldı SUBE MÜDÜRÜNÜN.gıt dışarıda bakıcı bul aralarda emzır. sınıfa koyma bunu dedi. BUNU kelımesi o kadar ağırıma gİTTİ. EŞİMDE RAPOR ALIRIM GONDERMEM DEDI. ALAMAZ BU SEMINERİ ALMAK ZORUNDA DEDİ. ÇIKTIK. ENFEKSIYON DOKTORUNDAN BULAŞICI HASTALIĞI VAR . TOPLU ORTAMA GIRMESI UYGUN DEGILDIR DIYE RAPOR ALDIM.KISACASI BENIM İÇİN SEMINER BASLAMADAN BITTI.
arnazar bugün tam 3 kere sana cevap yazmaya başladım, oğlum ağladı ben kalktım, oğlum ağladı ben kalktım. ben de pes ettim. şb müdürü seni çok üzmüş, Allah onu bildiği gibi yapsın. iyi ki tutmuşsun kendini ağlamamak için. ben çok sulu gözlüyümdür, hemen ağlardım oracıkta.
canım, benimle ilerleyen günlerde bu müfredatla ilgili bildiklerini paylaşırsan çok memnun olurum. diğer öğretmen arkadaşlardan da aynı ilgi-alakayı bekliyorumçünkü ilk mesajım kaynadı, ikinci de kaynadı sanırım. benim için çok önemli bir konu bu.
canım ben anasınıfı öğretmenı olarak sana sunu önerırım. anasınıfı çocuğun hem sosyalleşmesını hem motor becerılerını hemde bılışsel gelışımını çok ıyı destekleyen bır alan. ben olsam 62 aylık çocuğumu once anasınıfına sonra bırıncı sınıfa gonderırdım. çünkü eğitimde aralrında 2 ay bıle olan çocuklar o kadar fark edıyor kı. bırı makası çok ıyı tutarken dığerı becerısını zor ortaya koyuyor.biri çok ıyı boyama yaparken dığerı sadece ıyı yapıyor. arada 4 ay fark var.66 aylık çocuklar alt sınırda alınacak. sana önerım anasınıfına gonder.
Çok üzüldüm başına gelene canım( Ne kadar duygusuz ruhsuzmus bu aDAM da..
Allah bildigi gibi yapsın ne denır ki..Senden sonrakılerı de almıs ya daha da sinir bozucu,
sana takık biri mi bu?Sınıfta kalma olsaydı keske de esın oglunu sınıfta bıraktırsaydı
onun da 1 yılı gıtseydı
canım adamı hayatımda ılk defa gordum. eşım buralı olduğu için genelde milli eğitimdekı işlerımı o halleder. ben hıç gıtmem.takık degıl sadece gıcık.neyse aman bende aldım raporu oturuyorum evımde:))
nazarının değeceğinden şüphelendiğin kişiye okuttur bi dahakine canım daha iyi oluyo, bende bak oğluma nazar değmiş senin nefesin okuman iyi gelir diyerek okutturuyorum şüphelendiklerime
evet benim kızda öyle bu aylarda başladılar artık tanımaya görmeyince ağlıyor beni gördüğü sürece arıza çıkarmıyor yattığı yerden bakıyor eğer görüş alanından çıkacaksam sürekli şarkı söylüyorum ona sesimi duyduğunda sorun çıkarmıyor yabancıların kucağına gitmiyor artık kayınvalidemler çocuğu çok hırpalayarak seviyolardı nasıl sinir oluyordum anlatamamm ama artık kucaklarına bile alamıyorlar baktıklarında bile çığlık çığlığa ağlıyor iyi oldu onlara beni çok sinir ediyorlardı yaa şimdi çok rahatım
Teşekkürler ilgin için canım,maalesef mamayla düzelse de emdikten hemen sonra aynen devam ediyor
Keşke emince kusmasa da kurtulsam bu mamadan ..Zaten midesi de büyüdü,artık sütümle doymuyor bu
mama yüzünden..
kızlar ıkı haftadır minik minik tattirmalarla kızma meyvelerı verıyordum. geçen hafta yoğurtta denemıştım sevmemişti.dun akşam kayınvalıdem süt gondermış onunla taze yoğurt yaptım ve bugun sabah mınık bır dılım muz ve bır tatlı kasığı yoğudu karıştırdım resmen tadına çıldırdı :)) elımı çekıyor hemen yemek için. karpuz suyunu,seftalı suyunu,kara erık suyunu çok sevdı. kayıısıyı hıç sevmedı ...denemelere devam edeceğim. her seferınde bır meyvenın suyunu içiriyorum. karıştırmıyorum. hergun sadece bır öğün verıyorum. yavaş yavaş 6. aya gırdığımızde herseyın tadını almış olmasını ıstıyorum:))
çok iyiymiş valla sanki tembihlemiş gibi
benimkide sıkıntıya gelmiyo hiç kayınvalidede hiç durmuyo bizimki hiç istemiyo ağlıyo ters ters sinirli sinirli bakıyo ona
ne zaman gitsek beş dakika durmuyo koparıyo yaygarayı
başka biyere gidince azda olsa duruyo ama orda hiç durmuyo geçen kayınvalide manalı manalı al çocuğu bende durmuyo bu çocuk dedi sanki üçç buçuk aylık çocuğa ben yaptırıyomuşum gibi
bazen şunu düşünüyorum bebişler karnımızdaydı ve hem dışarıdaki sesleri duyuyodu hemde stres sıkıntı üzüntü ruh halimizi anlıyodu
belkide bizi rahatsız eden kişilerle görüştüğümüzde stres gerginlik hissediyoduk bebişler bu durumda o sesi anneyi rahatsız eden ses ve ortamı az çok anlıyodu ve doğduktan sonrada o sesleri bilerek onlarla karşılaştıklarında istemiyor ağlıyorlar
ya çok karışık anlattım ama umarım anlatabilmişimdir
daha erkenmi bilmemm sorayım dedim
kızlar mama sandalyesi alacakmısınız ne düşünüyosunuz
ya benimki çok hareketli şimdiden ve dahada hareketlenecek
biyere oturdup yedirmek pek mümkün değil gibi
balık gibi kayıyo kucağımdan sıkıntılı
serbest kalcak rahat etcek kucağımda çok gevşek tutuyorum ona rağmen az durunca sıkılıyo
fıldır fıldır dönüyo
mama sandalyesi alsam onda rahat ederim etrafı batırmayız diye düüşünüyorum
arkadaşım aldı 250 tl chicco
çok kaliteli başka arkadaşım üç sene kullandı hala sapasağlam bişey olmadı ikinciyi büyütür o derece iyi
geçen mağazada exort babynin gördüm 150 tl dedi güzeldi ama diğeri kadar sağlamı bilemicem
ve benimkine dayanırmı
ve benimki mama sandalyesinde oturup efendi efendi yermi orasını hiç aklım kesmiyo zaten
ana kucağını boşuna aldık gibi durmuyo
oyun halısının yuvarlak pufu vardı oyuncak kırılmaz aynalı bugün onu inceliyodu bende mutfaktaydım kulağım salonda hayret dedim bizimki hala sıkılıp ağlamadı bi geldim pufu parçalamış
deli gibi saldırıyo pufa homur homur neyine kızdıysa
az oynuyo seviyo oyuncaklarını sonra ne oluyosa kızıyo bağırıyo deli gibi vurmaya başlıyo saldırıyo
dört aylık olacak şöyle dikkatini vererek severek oynadığını ettiğini görmedim
hele oyun halısına uyuz oluyo kesin elimizde kalacak
canım kesinlikle katılıyorum sana kimsen hoşlanmıyorsak onlara tavır alıyorlar sanki çok ilginç ben özellikle kayınvalidem ve küçük görümceme sinirleniyorum kızımda özellikle ikisinde ağlıyor şaka gibi baktıklarında bile ağlıyor çocuk bizim duygularımızdan etkileniyorlar kesinlikle mama sandalyesini bende chicco almıştım bebek arabasını alırken onuda aldım kampanyası vardı çok incelemedim ama sağlam bişeye benziyo çıkabilen tepsisi falan var güvenli gibide geldi çocuk kendini sallasada devrilmiyomuş falan filan aldık işte kutusunda duruyor şimidi bekliyoruz bakalım kullanacağımız günü
bizde dün aile hekimize gittik o ek gıdaya gerek yok gelişimi iyi dedi ama ben 2 gündür 1 yemek kasıgı kadar meyve püresi yapıp veriyorum ....cok güzel şapur şapur yiyiyo vermezsen kızıyo...bu sabah kahvaltıda biraz domates ttuttutdum agzına ekşi ekşi pek hosuna gitti...bizimkide yemek ayırmıyacak heralde ne versen almam demiyo...aklıma geldikçe herseyin tadına baktıracam 6. aya kadar alışır yememezlik yapmaz inşallah
leynnnnnnn o ne duruş öyle yirim valla seni
şu surata bak
gözleride renkli kime benziyo gözleri
babasına.....herşeyi babasına benziyo sıpanın....verirsen iyisın vermezsen senden kötüsü yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?