2012 Şubat Anneleri

yok canım nerde özel bankadayım ben

Memurlarda farklı uygulama soz konusu oldugu ıcın sordum.

Oyle ıse süt iznin kullandırılmadıgı takdırde İş Kanunu'nun 24. maddesınce sözlesmenı fesh edebılır butun haklarını talep edebılırsın.

Ama bu kadarına gerek yok, Calısma Bakanlıgına sıkayet edecegını soyle bak, paçaları tutusur muhtemelen.

Bak, benım kaybedecek hıc bırseyım yok, aksıne ısımden oldugum zaman bır yıgın borcla mucadele etmek zorunda kalacagız.
Ama ben elımden gelenı yapacagım, oyle bır dılekce yazdım kı, pazartesı noter onaylı gonderdıgımde ve ellerıne ulastıgında ne yapacaklarını cok merak edıyorum.
Ama zaten amacım ortalıgı kızıstırmak. Devlet benı koruma altına almısken, işveren de kım oluyor!
Sende boyle dusun.
Cunku calısanlar olarak bızler hakkımızı aramadıgımız ıcın işverenler kralcılık oynuyor.
Gösterecegım sımdı, kral kım, kralcık kım.

Son düzenleme:
merhaba hepinize;ben 3 martta doğum yaptım.benim merak ettiğim konu var.tam hatırlayamıyorumda geçen mayısın 20 lerinde adet oldum 7 gün sürdü.bu ay yine aynı zamandamı olmam gerekiyor eskisi gibi yoksa yeni doğum yaotığım için vede emzirdiğim için düzensizlik olabilirmi bunu merak ediyorum??

canım doğum sonrası tayin olduğum şube evime çok yakın öğle yemeklerinde geliyorum eve, akşamlarıda 16.30da çıkmak istediğimi söyledim ok.dediler sen nasıl istersen öyle olsun
tabi ki hakkını ara kaptırma hatta bu senin benim değil bebeğimizin hakkı bence
ama süt izni bitişinide düşünmek lazım bazı şeylerde çok terslenmeden güzellikle hallet bence işini
inşallah istediğin gibi olur

benim kardeşimde bu sene ünv den mezun oldu banka sınavlarına gircem diyor ama ailem pek istemiyor çalışma şartları zordur diye

başka seçenekler varsa bankacılığa öncelik vermesin bence bu stres insanı insanlıktan çıkarıyo bazen

emzieme döneminde düzensizlikler olabiliyo canım benimde ilk adetimden sonra 50 gün geçti test yaptım hatta korkudan ama sonunda adet oldum

Son düzenleme:
slm kızlar...uzun süredir yazamadım..bizim sıpaya tek başıma bakamadım annemle memlekete gittim ve yeni geldim...21 şubatta doğum yaptım...çok uzun zaman oldu ösledim sizleri...

Kizlar slm hepinize nasil bebisler iyidir ins.ben ev tasidim duzdum kuzenim evlendi oynadik bol bol bu hafta sonuda ablam evleniyo yani yorgunlugun haddi hesabi yok hic.

Hugocuk oncelikle senden yogurdu nasil mayaladigini detayli anlatmani rica ediyorum ya kafam yatmadi bu yogurt isine.

Bennebileyim bebegine gecmis olsun idrar yolu iltihabi cok kotu her idrar yaptigi zaman aglar o simdi.benim kizdada var

Bukleecim hakkin olan izni kullanman lazim ozelde calisiyor olman biseyi degistirmez bu senin hakkin kendini hic ezdirme oglum hasta acil gitmemlazim de.bende baslicam simdi ise 1 e kadar benimki 5 saat caliscam sadece yani 1 i 5 gecerse bile kimse beni orda buLamaz hicdurmam

Gecmisi cok detayli okuyamadim herkes iyidir insallah ha bide hazelim senin cocugunun atesi yukselmisti demi biz o atesten nelercektik bir haftadir kizim hicbir sey yemedi ateslendi soguk almis.ama ben atesini hic 38 i buldurmadim hemenmudahale ettim sende soguk uygulama yap bezi islat kasigina koltuk altina anlina tut duser zaten.Allah korusun yukselmeye devamederse sikinti yoksa oyle kalacagi kesin olsa bisi olmaz.

hepimizin problemleri var malesef
bizde ev almaya niyetlendik bu durmdayken ya boyun eğip süt iznimi kullanmadan eşime destek olup çalışacağımm
yada dediğin gibi hakkımı arayıp rest çekeceğim insan gibi söylemekten anlamıyo bu insanlar

bende teklif ettim akşam erken çıkmayı ama kabul etmediler
diklenmemeye çalışıyorum ama bunlar süt iznini kullanma demeye getiriyolarr

çok güzel canım ne güzelohh 5 saat inş benim içinde herşey güzel olur

ıraca

tesekkederim ...bizim 2 gün yükseldi ateşi ...ondan sonra bidaha olmadı ...doktora gittik diş cıkarıyo dedi...bende ateşleince dediğin gibi herseyi yaptım düşmemişti en son sabahın 6 da acilde bulduk kendimizi....neyseki geçti artık...şuan sadece diş kasınma krizleri tutuyo nereye saldıracagını nereyi ısıracagını bilemiyo diş jeli srüyorum rahatlıyo biraz

ya bu adam benim elimde kalacak bi gün. bir dakika evde durduğu yok. işe gider, eve gelir yemek yer, halı sahaya gider, ebe arar gider, banyoya girer, her hafta sonu arkadaşları çağırır 100 km lik yol gider, kendini unutur, saatlerce gelmez, tekrar ebe arar, tv nin kumandasını vermez dünya kupası izler, tv izlerken laptopa da el koyar, evdeyken zır zır telefonu çalar. gıcık oluyorum bu aralar. ben de o evdeyken iş yapmaya çalışıyorum, çocuğu öper öper uyandırır, ağlayınca elime tutuşturur. perşembe bi arkadaşının veda yemeği oradan çıkıp gecenin 11.30 da hastaneye arkadaşlarının nöbetine gitti. telefon ettim de çağırdım eve gelmesi 2 oldu. aynı kişiler bugun piknik yapıyorlarmış eşleriyle beni de aradılar gel diye. ben eşime gitmeyeceğim dedim. tamam dedi hazırlandı gitti. sinirimden ağlıyorum. perşembe gittiğinde de alışveriş merkezinden bi pantolon, gömlek ve tişört almış. şu kadın evde bekliyor ona da bir hediye alayım yok. içimden ona neler saydırıyorum şu an . düşüncesiz bencil, bi pazara götürmez beni. resmen yalvarırım pazara gidelim diye. en son ağlarım öyle götürür. neymiş pazarı sevmiyormuş, marketten alırmış her şeyi. yarın da ona söylenecek.

epey bunalmışsın canım sen o nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşa bebeğim var nasıl yapayım deme onuda al gez toz pşan yap birlikte bişeyler yapmak istemiyorsa sende ayrı plan yap anlıyacaktır sonunda

canım hepsi aynı fabrikada üretilmiş heralde...aynı benimkini anlattın....tek fark benimki evden cıkmaz eve çagırır hemde akşam gelmerine yarım saat kala haber verir....yine tv onda laptop onda o maç senn bu maç benm...zır zır telefon....cocuk desen zaten 5 dakikalık baba olarak programlanmışlar (hiç güvenipte emanet etmem zaten)....kendi gider bütün üst baş alışverişini kendi yapar gelir...insan banada bişey alır derim ben sen zevkini nerden biliyim der..(sen aklına gelp alda güzelmiş çirkinmiş önemli degil demi)

neyse pazartesi gidiyorum şimdi aklıma kötü seyler getiripte sinirlerimi bozmayım....dün sıpa uyarken bizde maç yapalım dedik epeydir sahalardan uzaktık...sıpa içine etti...hiçbişey anlamdım ...benimki aceleyle golünü attı gitti...ama bu akşam afftemem rövanşı alırım..gitmeden bi yolluk yapalım demi...içime oturur sonra

Son düzenleme:
bebeği sakin olanlar gezer tozar ya fena olanlar napsın
dün pazara gittim önce iyiydi sonra mızlanmaya başladı
hızlıca çıktım pazardan eve yaklaşınca kıyameti koparttı herkes bize baktı
aldım kucağıma
bir elimde bebek diğerinde araba
arabayıda düzgün süremiyorum
eve geldim emzirmek istedim iyice çıldırdı
soydum yatırdım salladım uyudu
bugünde eşim akşam üzeri anneeme gidelim diyo
durmaz dedim
durmazsa geliriz dedi
bakalım nolcek merak ediyorum

hoşgeldin
geçen gün dedim hemşire yok gelmiyo diye
meğer işlerin varmış
tabisi anlatırım yoğurdu
kışın çok kolay kalorifer peteğinin üzerinde hemen oluyoda yazın sıcakta zor oluyo
iki kere denedim olmadı sonra tuttu şimdi güzel oluyo
ben hazır meyve püresi kaplarına yapıyorum
sütü cezvede bir taşım kaynatıp cam şişeye koyuyorum
parmağı soktuğumuzda yakmayacak sıcaklığa ulaşınca süüten biraz mayaya ekleyip karıştırıyorumki homojen olsun maya diye
sonra bu mayayı yoğurda ekleyip kapatıyorum kapağını ve içine sıcak su koyduğum termos bardağın içine yerleltiriyorum bardağında kapağını kapatıp havluya sarıyorum 3-4 saate hazır oluyo
tatlı olursa yiyo benimki hafif ekşirse beyenmiyo
yoğurt olur olmaz hiç dolaba koymadan yediriyorum

bebekler en az 4 ay ideal olarakta 6 ay saf anne sütüyle beslenmelidir ane sütü alan bebeklere 6ayı dolunca katı gıdaya geçilir katı gıdalara meyve suyuyla başlamak alışkanlık haline gelmiştir meyva suyuna alışan bebekler hem anne sütünü yada mamayı hemde sebze çorbasını reddederbu yüzden önce sebze çorbası sonra kefirli ev yogurdu ve daha sonra meyva püresi verilmelidir meyva püresini ikindi vakti yogurt içersinde vermek daha uygundur

eger bebek anne sütüyle beslenmiyorsa ek gıdalara yukarıdaki sırayla 4 ay bitiminde başlanır

ek gıdaları 1-2 tatlı kaşıgı arttırılarak alıştırılır

sebze çorbasına başlarken 2 sebze ile başlayın (örneğin:kabak -havuç)
sebzeleri pişirdikten sonra süzgeçten geçirin hergün 1-2 kaşık arttırıp verin
4.günden itibaren ılık sebze çorbasına 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin
7.gün doyacak kadar çorbaya alışınca her gün bir sebze ekleyin (semizotu,pirinç,patates,domates,mercimek,maş fasulyesi,bugday,maydanoz,kereviz,taze fasulye,yer elması v.s )organik mercimek ,maş,bugday,arpa ve yulafları büyük saksılara ekerek ''filiz'' elde edebilir bu filizleride çorbaya sebze gibi ilave edebilirsiniz bütün sebzelere alıştıktan sonra 50.gr.et ilave edin.

BEBEK ÇORBALARINA TUZ KATMAYIN

her gün aynı sebzeleri koymayın değişik sebzelerle damagını frklı lezzetlere alıştırın

sebze çorbasından sonra kefirle mayaladıgınız yogurduda alıştırarak veriniz

MAMALI KEFİRLİ YOGURT TARİFİ
180 ml ılık -sıcak suya 8 ölçek mama koyun karıştırın bu karışımı cam tencereye dökün 1 çay kaşıgı yogurt ve 1 tatlı kaşıgı (altınkılıç veya ülker içim)kefir ilave edin 4 saat sıcakta tutun tencereyi havlu ile sarabilirsiniz 4 saatte yogurt hazır olur ılıtıp verebilirsiniz veya 12 saat buzdolabında dinlendirip ertesi gün dolaptan çıkardıktan 10_15 dakka sonra verebilirsiniz

KEFİRLİ YOGURT

1 litre günlük sütü kaynatın ılık_sıcak süte (50 derece) 1 tatlı kaşıgı yogurt 1 çorba kaşıgı kefir (altınkılıç) ilave edin 4 saat sıcakta sonrada 12 saat buzdolabında tutun hazır olur

epey bunalmışsın canım sen o nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşa bebeğim var nasıl yapayım deme onuda al gez toz pşan yap birlikte bişeyler yapmak istemiyorsa sende ayrı plan yap anlıyacaktır sonunda

ben arkadaslarıyla zaman geçirmesine her zaman takılmıyorum çünkü benimde arkadaslarım ile zaman geçirmek hoşuma gidiyor. ancak 2 gun önce zaten onlarla idin. ben evde bekliyorum tüm hafta. hafta sonu bişeyler yapalım diye o da kaçıyor. özellikle oğlanı yıkamayı düşündüğümde hep bişeyler çıkıyor o akşamlar çocuk kalıyor öyle. ben de konu komşuyu çağırıyorum. adam bu işten de yırtar oldu.

hazelimm bizşmki de aynı cevabı veriyor. bana da bişey alsaydın diyorum sen beğenmezsin, giymezsin diye almadım bıdı bıdı işte. bizimkinin boğazına düşkünlüğü de olmadıgından aramazsam bişey alıp gelmez. canım tatlı çekse illaki söylemem lazım. bi gün de al getir be adam. gerçi markete gider torbalarca cips, bisküvi, çerez alır. bişey de al demeye gelmiyor ya yanlış alır, ya siparişi unutur, ya da ne kadar gereksiz sağlıksız şey var onu alır. çok kzıgınım. geçen gün yazmıştım oğlana danone kakaolu puding almış yogurt diye.

ben oğlana her gün bir danino yogurt yediriyorum.

şeftaliyi pososunu ezip yadiriyorum, muzu da. meyvelerin sadece suyunu vermiyorum alışsın diye.

dişleri kızşmaya başladı yakında eline soğan vereceğim öyle yapıyorlarmış

geçen de kabak yemeğini ezdim yoğurtla karıştırdım az bişey yedi.

hatta dondurma veriyoruz çok seviyor.

en çok ayaklarını ve ellerini yalamayı seviyor.

nasıl bir anneyim değil mi?

ya kızlar bennebileyim, viva, arnazar, kartanem000 vardı buralarda sık girerlerdi ne oldu acaba, hacer de yok artık.

bukle sen de faceleri falan varsa bi sorsana vivanın annesine falan bişey mi oldu acaba

Elefera özel sektörde 7-8 yıl çalışmış olan biri olarak, yılın eski ise işten çıkarmamak, şiçin uğraşıp bezdirme politikası ile istifa ettirmek için uğraştıklarını çok gördüm. bu arada işten çıkarmalarda tazminat almaya ilişkin yasalarda değişti galiba. bukle ye attığı sert adımlardan sonra mobbing uygulayabilirler. bukle eşinle konuş ev almayı planlıyorsanız ve o da seninle aynı sektörde ise seni yönlendirebilir. çoüumuz devlette oldugumuz için yanlış yönlendirmeyelim.
saç dökülmesine karşı uygun çözüm bulannnnnnnnnnnnn. bioplas mı nedir o şampuandan aldım. nafile

kızlar iyi canım kk ya fazla gelemiyolar sadece
vivanın anneside iyiydi en son öyle biliyorum..
işten çıkartılmam da artık korkutmuyo beni çok şükür eşimin işi çok iyi sadece ona destek olmak istiyorum ben ve çalışmak her kadına iyi gelir diye düşünüyorum ama bu iş bana kötü hissettirmeye başladı artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…