2012 Şubat Anneleri

bu sabah eşimle beraber kahvaltı yapabilmek için mama sandalyesine oturttum oğlumu yanımıza aldık çok mutlu oldu çok şımardı :1:
mamasını iştahla yedi hiç huysuzlanmadan
ana kucağında veya yerde yediremiyodum mızlanıyo çok taşkınlık yapıp heryeri batırıyodu böyle çok mutlu oldu
oyuncakta koydum önüne hem oynadı hem bize baktı hem yedi

maşallah ya ne kadar güzel inşallah bizimkilerde öyle olur.baktım mamasandalyesine stoklarla sınırlıdır diyordu.bikaç yerde buldum yurtdışına yok :(

maşallah :nazar:

ikiside yaramaz olsa işin zor olurdu
o öksürük numarası bizdede var :1:

evet gerçekten zor olurdu çünkü bazen ikisi birden çıldırıyorlar bende yetişmeye çalışıyorum.

çok şirin oluyorlar değil mi ? yiyesim geliyor öyle yaptığı zaman birde dolu dolu kahkaha attıkları zaman rabbim nazarlardan korusun inşallah :):nazar:

mama sandalyesi almak isteyen arkadaşlara ufak bir tavsiyem var
bebeğinizin sakinlik durumuna göre mama sandalyesi seçin :ssz:
hareketli yaramaz bir bebeğiniz varsa ağır sağlam bişey alın
bizimkide sağlam ama oğlum o kadar hareket edip yaramazlık yapıyoki o kocaman ağır mama sandalyesini hareket ettiriyo
pat pat vura vura zıplaya zıplaya tepine tepine ne kadar dayanır bilmem
bikaç gündür çok yaramazlık yapmaya başladı :ssz:
eskiden korkar herşeyi ellemezdi şimdi ne görse saldırıyo
mama kaşığını almaya çalışıyo çekiştiriyo alıyorum bu sefer mama tabağına saldırıyo elini içine sokup yüzüne sürüyo kahvaltı sofrasına uzanmaya çalışıyo
ben elindekini alıp müdahale edince saniyede onu bırakıp başka bişeye saldırıyo

tamda mama sandalyesi yorumu yazmışsın.bende ekledim yorum.

bizimkilerde öyle elimdeki kaşığı kapıyor sarıldığımda saçımı yoluyorlar :):))

artık herşeyi tanıyorlar keşfediyorlar :):)

tamda mama sandalyesi yorumu yazmışsın.bende ekledim yorum.

bizimkilerde öyle elimdeki kaşığı kapıyor sarıldığımda saçımı yoluyorlar :):))

artık herşeyi tanıyorlar keşfediyorlar :):)

evet sorma çok biliyorlar
yanaklarımı öpüyo ayy ayy diye seviyo gibi yapıp bianda çeneme saldırıyoo ısırıyo diş etlerini kaşımak için ama öyle çok acıyoki bugün yine yaptı morarttı
oynarken burnunuda vurdu çeneme ağladı
hiç sorma bide ağlayınca dakikalarca seviip okşayacak ilgileneceksin :ssz:

yanaklarımı öpüyo ayy ayy diye seviyo gibi yapıp bianda çeneme saldırıyoo ısırıyo diş etlerini kaşımak için ama öyle çok acıyoki bugün yine yaptı morarttı

bizimkilerde cici yapıyorlar :) bide tatlı tatlı se çıkarıyorlar doyamıyorum sevmeye :) bizimkiler daha çok kendilerine yaklşaşıyorlar ellerini tutuyorlar sonra ağızlarına götürüyorlar.

bikaç gün önce oğlan kızın ayağını yakalamış ağzına götürmeye çalışıyor kız da çığlık çığlığa ayağını kurtarmaya çalışıyor.

bizde eşimle mutfaktaydık.eşim kalktı sonra bana seslendi koooş koooşşş diye bende koştum baktım gördüğüm manzara karşısında kahkahalara boğuldum.

bazen saçlarını okşuyorlar bazende sözde severken elini ayağını yakalyınca affetmiyorlar birde yanaklarını cimciriyorlar.yalnız bırakmaya da gelmiyor :52:

Son düzenleme:
bizimkilerde cici yapıyorlar :) bide tatlı tatlı se çıkarıyorlar doyamıyorum sevmeye :) bizimkiler daha çok kendilerine yaklşaşıyorlar ellerini tutuyorlar sonra ağızlarına götürüyorlar.

bikaç gün önce oğlan kızın ayağını yakalamış ağzına götürmeye çalışıyor kız da çığlık çığlığa ayağını kurtarmaya çalışıyor.

bizde eşimle mutfaktaydık.eşim kalktı sonra banba seslendi koooş koooşşş diye bende koştum baktım gördüğüm manzara karşısında kahkahalara boğuldum.

bazen saçlarını okşuyorlar bazende sözde severken elini ayağını yakalyınca affetmiyorlar birde yanaklarını cimciriyorlar.yalnız bırakmaya da gelmiyor :52:

çok şekerler yaaa :nazar: çok eğlenceli :emir_bebek:

çok şekerler yaaa :nazar: çok eğlenceli :emir_bebek:

daha çok tatlı halleri var saymakla bitmez.uyurlarken eee yine öğrenmişler birde e e e e dicez illa.

kızım babası kıızzzıım diyince hemen utanıp kafayı yere eğiyor eğerken de güüm diye alnını yada burnunu çarpıyor sonra zır zır ağlıyor hadiii onun gönlünü edicez.sonra böö diyoruz başlıyor kikir kikir gülmeye.

rabbim evlatlarımızı korusun inşallah.

şimdi çok sevimli , çok şirinlerde büyüyünce canavar olcaklar bizi beğenmicekler ciciv yumurtadan çıkmışta kabuğunu beğenmemiş misali ::53:

ben müsade istiyorum kızlar.bebişlerle ilgileniyim görüşürüz yine.

Son düzenleme:
bizimki de ben yemek yerken durmuyor, ağlıyor. kucağıma alıyorum, bu sefer de masada ne varsa saldırıyor. bir elimle ömer'in ellerini zaptetmeye çalışırken, diğer elimle de yemeğimi yemeğe çalışıyorum. bir kez dışarıda iftar yapalım dedik, tabi yine ağlamaya başlayınca kucağıma aldım, ben de döke saça yemeğimi yedim :17:

poposuna zeytinyağı sür yediklerinede koy diycem ama zeytinyağının asit oranı bebek içn uygun bir zeytinyağı olmalı

iyi canım epey oynadık tarhana çorbamızı içtik uyuyo şimdi
emeklemeye ilerlemeye çalışıyo bakalım inşallah başarır
kendi ekseni etrafında dönebiliyo ilerliyo yön değiştirebiliyo ama henüz emekleyemiyo
ömercik napıyo

iyi canım Allah a şükür. ömer de yerlerde sürünüyor, masanın altına giriyor, sandalyenin bacaklarıyla konuşuyor :1: 3-4 akşamdır uyurken yan dönüyor. ne kadar basit birşey ama bayılıyorum onu yan yatarken gördüğümde.

Son düzenleme:
anneler bebişim kabız oldu çok kötü acı çekiyor. ağlıyor içim acıyor ne yapabilirim yardın edin:(

karnına poposuna her yerine zeytinyağı sür bolca.iki gün içinde olur.

-eczaneden gliserinli fitil alabilirsin.benimkiler de bi ara çok ama çok sık kabız olurdu.bir hafta aralıklarla bir tanesini kırıp bi yarısını bi bebeğime , bi yarısını bi bebeğime koydum.anında kakasını yaptırdı.sende bir değilde yarım koyabilirsin.

bizimki de ben yemek yerken durmuyor, ağlıyor. kucağıma alıyorum, bu sefer de masada ne varsa saldırıyor. bir elimle ömer'in ellerini zaptetmeye çalışırken, diğer elimle de yemeğimi yemeğe çalışıyorum. bir kez dışarıda iftar yapalım dedik, tabi yine ağlamaya başlayınca kucağıma aldım, ben de döke saça yemeğimi yedim :17:

ahh biz daha çoook yemek yiyemicez bu gidişle!benimkide öyle sağolosun.dün akşam iftar yemeğini dışarıda yiyelim dedik,burnumdan geldi.bebek arabasında eğer gezmiyorsa öylece duruyorsa başlıyor önce bi kıvranmaya sıkıntı basıyor resmen,sonra bi bağrış,sonra ağlamayla beraber kendini aşağıya itme,neyse aldım millet iftarını açıyor ben masalar arasında onu gezdiriyorum.eşim oruçlu dedim srn ye,ben nasılsa oruçlu değilim.1-2 turladık durduk yine durmadı,kucağıma aldım oturttum ama masaya saldırıyor ,izin vermeyince de skılıp oturmak istemiyor ayakta duracakmışım,ayakta sabitte durmaz sallarım onu falan.neyse eşim yedi ben sonra yedim ,soğuk soğuk:(((

anneler bebişim kabız oldu çok kötü acı çekiyor. ağlıyor içim acıyor ne yapabilirim yardın edin:(

poposuna zeytinyağı sür yediklerinede koy diycem ama zeytinyağının asit oranı bebek içn uygun bir zeytinyağı olmalı

bende aynı şeyi diyecektim canım.geçmiş olsun.

bizde eşimle mutfaktaydık.eşim kalktı sonra bana seslendi koooş koooşşş diye bende koştum baktım gördüğüm manzara karşısında kahkahalara boğuldum.

ayy çok tatlılar yvrucuklar yaa!burdan yiyesim geldi ikisinide.benimkinede anne cici,anne cici yapmayı öğretiyorum ,önce birlikte yapıyoruz ,elini bırakıyorum anne cici diyorum paat yüzüme bi şaplak, neye uğradığımı şaşırıyorum!!!inşallah öğrenicek!:))

kız o çenede ne var bilmiyorum.benimkide çeneme bayılıyor:)))
böyle deli gibi saldırması var,ay allahım salyalı salyalı heryerimi batırıyor yavrum:))

ben merak ediyorum
heralde bizimle muhabbet etmekten sıkılıyo gelmiyo diyorum :emir_bebek:

olur mu canım elimden geldiğince gelmeye çalışıyorum önceden buranın bekçisi bendim :16:

kızlar bu arada bu zamana kadar yara olmayan göğüslerim resmen kopmak üzere damaklarıyla hem ısırıyo hemde ses gelen tarafa doğru sünsürüyo dr pişik kremi sür dedi ama hiç etkisini görmedim var mı böyle bi problemi olan mama almıyo sadece anne sütü yani ek gıdaylada doyulmaz ki sütte bol şükür geçsede bende keyiflice emzirmeye devam etsem yardım :26:

kıyaslama bebişini
ahh ahhh bizim eltinin büyük oğlu bitaneydi öyle zekiydi kimsede yoktu öyle çocuk sabahtan akşama kadar övüülürde övülürdü
futbol oynuyodu maradona mübarekkk
dersler desen çalışmaya gerek yok o derece zekalı anlayacağın böyle bir çocuk yoktu yaneeeee
sonra ne mi oldu
sınavı kazanamadı
amaaaa bitmediiiiiiii
antrenör hemen beşiktaşta oynatcakmışşş okumasına zaten gerek yokmuş maradona mübarekk

ahaha çok güldüm maradona!:)))))akşam akşam güldürdün valla hugo:))
ne diyelim marodananın bahtı açık olsun..

cevabın için sağol canım.emmek istemiyor bazen bende acaba çokmu diye düşündüm.özellikle yatmadan önce verdiğim muhallebi onu baya tok tutuyor sanırım çünkü gece problem çıkarıyor daha ziyade..bende gerekirse muhallebiyi kesmeyi düşünüyorum yada gece yerine gündüz aralıklarla vermeyi.
bakalım deneye yanıla geçircez bu dönemi
en sonunda da her bebek kendi yolunu çizicek sanırım:emir_bebek:

benimkide bu aralar emmek istemiyor.bende ek gıdayı fazlamı kaçırdım diyorum?meyve püresinin içine bazen 1 adet bebe bisküisi de koyuyorum acaba diyorum o mu çok tok tuutu.birdahakine sadece meyve vericem falan diyorum.neyapıcam şaşırdım vaalla.

iyi akşamlar

akşam iftarda yemek sırasında oğlanı yere yatırıyordum mızırdanıyordu, zar zor yemeği yiyorduk. 2-3 gun önce desteksiz uzun süre oturtmayı denedim başardı. mama sandalyesinde çok güzel oturuyor şu anda. tatilde falan da denemiştik ama yana devriliyordu yorulunca şimdi gayet iyi.

günışığımmm ferrosanolun seri nosu neydi yasaklı olan

bugun tarhana verdim yemek istemedi, ben de içine tuz ekledim çok sevdi, ağzını açıp kaşıgı bekliyordu o derece yani. artık biraz tuz ekleyeceğim çorbalara

bugun 17-19 arası 2 saat deliksiz uyudu beyefendi ve şu anda da uyuyor, normalde 30 dak. geçmez uyuması. acaba hasta falan mı olacak. endişeliyim.

bu arada aramızda bazıları facede takılıyor, bebe resimleri falan. nerden biliyorsun diyeceksiniz o gruba ben de takılıyorum :( ama burası daha hoş sohbet bence.

Back
X