2012 Şubat Anneleri

kızlar taylan kümeli diyor ki twitter'da ;

"Her aksam yemeginden 2 saat sonra 2 dilim taze ananas ya 1 su bardagi diyet sut ya bir su bardagi diyet yogurt ya da 30 gm peynirle yenir."

takipçilerinden bir bayan demişki bunun için, mucize. iki doğum yapmış, bir gram yağı kalmamış. hemen eşimi arayıp, ananas siparişi veriyorum

bugün toplasan 1 saat uyumamıştır devamlı mızmız
oyun filan oynuyoruz ama sıkılıyo ağlıyo bağırıyo
biraz önce yine başladı ağlamaya
hastalığından beri akşamları böyle ağlıyodu bende daha fazla direnmedim doktorun verdiği antibiyotiğe başladım napimm

Kizlar hepimize tesekkur ederim tbr eden herkes cok saolun insallah Rabbim sizede istediginiz sekilde nasip eder bende sizleri tbr ederim herkes calismalara baslasin:)))

Çok sevindim adasim oh oh yandan yandannn)))allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah.cesit yaptın iyi oldu,Allah gönlüne göre verdi.darisi da basıma olsun biraz zor gibi ama...

Selam kızlar neler yapıyorsunuz??
Şu anda hala uyumayan kızımla uğrasıyoruz ve sorayım dedım ;
Sizler gece uyku düzenini nasıl oluşturdunuz,saat kaçta uyuyor
bebekleriniz ve nasıl uyuyorlar??Anlatabilir misiniz??Çok zorluk
çekiyorum ve bunaldım tabiri caizse...

Gece sık uyanma sorunu bende de var ve sebebı sankı ek gıdaları hazmetmekte mı
zorlanıyorlar dıye dusunuyorum ben cunkı cok doyurup da yatırsam kalkıyor denedım..
Ya da sıcaktan mıdır ?

ARNAZAR
çoook geçmiş olsun canım,az dr.olması da çok zordur adamlar nasılsa gelecekler
dıye ılıgılenmeye bıle gerek görmez..:26:Şimdi nasıl oldu bebeğinin durumu iyi mi?
Antibiyotik verme bence de paranox fitil veya calpol ver atesı ıcın ..Antıbıyottık
agır gelır cnm,bazı drlar herşeye olur normal dıyorlar demek senınkı de onlardan bırı ..
Bana da herkes abartma ver herşeyı dıyorlar ben de takmıyorum artık tuzu atmadan
çorbanı ayır wer canım belkı yer onu..Geçmiş olsun tekrar..Kusma durumların nasıl,
benım kızımda da bazen dewam edıyor ,Aptamıl Ar dr bırakmayın dedı ama artık bıraktık
cocugun onsuz da kusmamayı ögrenmesı lazım cunkı..

Bir de sigarayı bırakıp da tekrar başlayan var mı aranızda ??Sanırım yakında bu
uykusuzluk benı sıgaraya gönderecek

emzirirken sigara içemezsin bebeğe geçer

geçmiş olsun cnm, idrar tahlili ne cıktı?ben
de hıc su ıcıremıyorum cok korkuyorum ama unutuyorum

Sana da gecmıs olsun cnm sımdı duzeldı dı mı?
Kızlar bu çişteki kristallerden kasdınız nedır??Tam anlamadım?
BLOG paylasanlar,lınklerınızı tekrar yazar mısınız ,ben de takıp etmek ısterım..

doktor beniimkinin bağırmasından korkup her tahlili yaptırdı ama hiçbişey çıkmadı sadece az su içip birde sıcaklardan böbrekte kristallenme olmuş önemsiz gibi görülsede eğerki geçmezse o kristaller birleşip taş olabiliyormuş bu yönden tehlikeli olabiliyo
takip edilecek
idrarını az yapıyosa eskiye göre filan ve bezi açtığında kum taneleri tuz taneleri gibi kristaller varsa bundan oluyormuş bende yeni öğrendim bezden oluyo sanıyodum değilmiş çok sık rastlanan bir durummuş
suyu ihmal etme ver canım

Canım içmedim de bazen çok sinirliyken içtiğim de oldu,o zamanlar ya emzırmedım ya da
sağıp dökmeye calıstım ..Ben gibiler var mı merak ettım napıyım destek lazım:)

bu ara bende çok bunaldım aşıdan beridir durmadan bağırıyo kızıyo uyumuyo doktor birde dediki davranış bozukluğuna dönüşmesin istersen psikoloğa gidin nasıl davranman gerekiyo filan anlatır dedi
6 aylık çocuğu psikoloğa götürcekmişim
benim oğlanın sinirini alıverecek heralde
doktor epey korktu bugün aradım tahlilleri temiz dedi idrar yolu ebfeksiyonu çıkmamış
ondan şüpelenmişti çünkü o da yokmuş
benimkinin fenalığının sebebi bulunamadı
bu üçüncü doktor

sinirlenip ağlamaya başlayınca eğerki sakinleştirmezsem koliğe çeviriyo durduramıyo kendini
bayramda annemlerde kaldık gelince tam 1 gün koliği oldu hemde nasıl
evi başıma geçirdi
sanırım annemin fazla sevgisinden hiç hoşlanmıyo

canım psikolog bebekle değil aile ile çalışır, yani senin dayanma ve zorlukla mücadele edebilmen için önerilerde bulabilir, kreş ve ilk okul dönemlerinde de aileye rehberlik yapılır. not 1: ben psikologum. not 2: benden öneri falan bekleme. bu konularda ahkam kesmem kolaydı bu zamana kadar.

merhaba canım bizim uyku düzenimiz saat 20 20,30 gibi yatak odasına geçiyoruz kızımla önce emziriyorum sonrada yatırıp ayağımda sallıyorum benim kızım ilk doğduğu zamnalarda hiç uyumuyordu tek çağrem sallamaktı hoş sallasamda uyumazdı neyse yatırırım sallarım ses ışık olmaz bende konuşmam kendi ee ee diye başlarsa ninni söylerim ona, baktım yine direniyor bir oyuncağımız var tavana farklı renklerde yıldızlar yansıtıyor birde su sesi klasik müzik falan çalıyor onlara bakarken uyuyup kalıyor genelde babamızda yanımızda olur oda kenarda yatar telefonda oyun oynar onu da görünce daha rahat uykuya geçiyor bir bakıyorum eşimde yıldızlar ve müzik eşliğinde mışıl mışıl uyumuş

birde sigarayı sormuşssun ben zor bir lohusalık geçirdim 2 ay pisikolojim kötüydü kızımın uykusuzluğu.. ve hastalığı üst üste gelincede içmiştim ara ara öyle sağıpta dökmedim yani, emziriyordum hoş gerçi sütümde yoktu o zamanlar mama içiyordu genelde sütüm pek yoktu ama herşey düzelip sütümde gelince içmedim birdaha

hadi gözümüz aydın çok sevindim gerçekten çok şanslı bi annesin canım birlikte büyüteceksin ve hayatına kaldığın yerden devam ediceksin.. ben öyle düşünüyorum en azından

ıhlamur yaprak ve tomurcuk şeklinde çay gibi kaynatıyosun yani çok faydalı tavsiye ederim bende..

Kizlar hepimize tesekkur ederim tbr eden herkes cok saolun insallah Rabbim sizede istediginiz sekilde nasip eder bende sizleri tbr ederim herkes calismalara baslasin:)))

ne çalışması kız Allahım korkuyore deniz bana bi ömür yeter gibi görünüyo Allaha büyük konuşmayımda

Yani durmadan dewamlı aglıyor mu hep??Hadi önceden kolık sanıyorduık da şimdi nedir ki bu?
Artık kolık olmaz çünki o dönemi aştık ..Dewam ederse bir sor bakalım cnm,biz de kızıma pek söz
geçiremıyoruz..Öyle bagırmıyor ,ama 12den erken yatmıyor ne yapsak da degısmıyor ..Gece 11de
hamılelıgımdekı gıbı delı gıbı canlanıyor..Yıne de bır görun canım bence..

o saatten sonra da uyanmıyor mu canım?20.30da göturunce 21de uyuyor mu ne kadar sürüyor?Hiç ışıklı
müzikli birşey de almadık ki kızım birşeyle pek ilgilenmıyor..Denemem lazım bırseyler cnm bılemıyorum yanı ne yapcam..

yok tatlım öyle devamlı ağlamıyo tabiki
doktor o gün onu yatırıp muayene etti diye sinirlendi ondan ağladı
genelde uykusu geldimi çok sinirli oluyo
bizde en büyük etken annem
annem geldimi hiç sesi çıkmıyo uslu sakin sevimli oluyo o zaman ben pek ilgilenmiyorum annem yediriyo öğünlerini filan
sonra gidince kıyamet kopuyo evi başıma yıkıyo sinirden
geçen ninni söyledi diye yapmadığı kalmadı yırtıldı ağlarken
nede o söylemiş ben söyliyecekmişim
annemde aşırı düşkün bizimki mesafe istiyo
sonra olan bana oluyo

Azra benim kizimin adii.oglumada ahmet insallahhhh

tebrikler canım... bebişler ıkız gıbı buyuyecekkk :))

canım tesekkur ederım. ateş içincalpol bu sefer kar etmedi o yuzden antıbıyotıkı 3 gun kullandım baktım geçtı hemen ilaçları bıraktım. su anda ateş ıyı. ama benım kıza nazar mı değdi bilmiyorum çocuğum bugunde kızamık gıbı lekelerle uyandı.acile gıttık alerji dedı . surup verdi. dun akşam ılk defa deneme amaçlı çeyrek çay bardağı süt ve yarım çay bardagı su ile muhallebı yapmıştım. süte alerji olmuş. bızım kusmalar durmuş gıbı canım. mınık tukuruk seklınde çıkarmaları oluyor artık.

uyku konusuna gelınce benım kızım uykusu geldı mı kımseyı dınlemez yatar uyur. akşam uyku geldı mı yerıne yatırırım . memeyı ağzına verdım mı uyur kalır. bazen huysuzluk ederse ya küçük beşikte yada ayakta sallarım. bız uyku konusunda çok sorun yasamadık. doğduğu andan ıtıbaren onu gece gunduz uykusunu ayıracak sekılde uyuttum. gece oyle uyanıp saatlerce durduğu hiç olmaz. mızıldar gögsumu verırım . emerken uyur. bazen sık uayandığı olur. buda sıcakla yada ogunkü huzursuzluğu ile ılgılı olur. sabaha kadar uyanıp oturduğu hiç olmadı. inş olmazda.allah sabır versin canım....

kızlar benım kız mı boyle yoksa sızınkılerde aynı mı. çoook hareketli halen 7 kılo . mınık bır bücür cadı. hecelemeler basladı . emeklıyor . ve bana göre en önemlısı koltuklara bıze tutunup ayaga kalkıyor. esteksız orada 5 dk yakın kendi basına duruyor. aslında bu ayda nesne devamlılığı olmamalı. örneğin bır nesne elınden alındığında yada üzerine örtu örtüldüğünde onun artık yok olduğunu düşünmesi lazım. kayboldu sanması lazım. ama benım kız elımden aldığım seyleri nereye koyduğum araştırıyor.bulup gelıyor. az once elınde patlamış balon vardı. aldım balkona attım. oraya attığımı görmuş. baktım ortalıkta yok. balkondan ses gelıyor. gıtmış onu bulmuş oyun oynuyor. sanırım cılız ama bilişsel ve psikormotor zekası ıyı olan bır kızım olacak.

HUGOCUK geçmiş olsun canım.

kızlar ELefera diye bır arkadsımız vardı. kaynanadan dertli kocadan muzdarıp. çalışıyordu. kendısınden haberi olan var mıı

selam kızlar
sonunda tatyil bitti ve ben evime kocamın yanınadönüyorum.salı günü de ortalama yükseltmesınavları yapılacak.bebişime kayınvalidembakacak.ben hep yatarak emzirdim ve mememdeuyuduşuana kadar ayakta kolda sallamadık.ben işteyken o ne yapacak bilmiyorum.idrarda kristallenme bizde de oldu.ama ben önemsememiştim bezden kaynaklı zannediyordum meğer ne kadar önemliymiş.eve döner dönmez dr muza gideceğiz.bakalım ne diyecek.6 ay anne sütü ver dedi su verme dedi çocuk susuzkaldıysa ben o dr u ne yapayım.bir de sordum yazlığa gidiyorum çok sıcak diye...gitmişken soru yağmuruna tutacağım.eğer sizin de varsa sorularınız bana yazın sorayım ...

uzun zamandır giremiyorum oglum çok yaramaz oldu.
bugün uymadıda dogru düzgün sürekli mız mız 5 dişimizde kendini gösterdi dün. 6 diş yolda sanırım onun huysuzluguda var hiç durmuyo yere koyuyorum salona ben mutfaga gidiyorum dönüp baktıgımda mutfagın kapısına geliyo yere bırakamıyorum mama sandalyesindede çok durmuyo sıkılıyo oyun istiyo sürekli daha desteksiz oturamıyo sizinkiler nasıl. ne yersem karnı tokta olsa ver diye aglıyo.
ne bilgisayar açtırıyo nede elimizde telefon durutuyo helede bilgisayar görünce çıldırıyo vermeyince aglıyo bende artık bilgisayar açmıyorum. ne kadarda dertliymişim bea.
geçmişi okuyamadım ama
hemşire; tebrikler cnm inş saglıkla kucagına alırsın. huzurla saglıkla büyütürsün yavrularını.

hugocuk; cnm geçmiş olsun seninki diş çıkarıyo olmasın niye bu kadar huysuz acaba yada nazar falan olmasın kız.
hugocuk buarada ogluma amcaları, dayısı ve bütün akraba hugocuk diyorlar nickini çaldı oglum

arnazar;cnm sizede geçmiş olsun valla allah yardımcın olsun sende çok zorluk çektin. ma yavrularımızın bi gülüşü bütün dertleri unutturuyo.

bennebileyim;sen nasılsın canım nasıl gidiyor hayat.

offfff yaa sanırım herkes sıkıntılı bu aralar havadan mı sudan mı neden acaba.
kızlar buda oglumun son hali.

kartanem maşallah oğluna, Allah nazardan saklasın. koca adam olmuş, dişlerse süpperr

biz hala diş bekliyoruz.

bu uyku topiğimizin genel sorunu oldu. benim oğlum da en az yarım saat ayakta sallandıktan sonra uyur, beşiğine konur, 1 dakika geçmeden uyanır, tekrar ayağa alınır vs vs gibi yorucu bir süreçle uyuyor. beşiğine koyduğumda hemen uyanmadıysa 10 dk sonra mızıldanır, gider yine sallarım. Allah yardımcımız olsun ne deyim :97:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…