2012 Şubat Anneleri

demir damlası bizde kilo yaptı
multivitaminde veriyorum
doktor kızdı zaten bunları ben sana bırak diyene kadar bırakmayacaksın kemikleri kof olmasın dedi
bugün iiyi normal düzenimize döndük
zıplatarak emzirirdim bugün
sanırım sıkılıyo bırakıyodu bugün emzirirken zıplattım emdi
ya uykulu yada zıplatarak emzirdim bugünlük

aynen bende senin gibi yorgun ve bitkin.... aslında çok tombik degil geçen ay 7.800 kg dı ama biraz irir duruyo amcalarına çeekmiş heralde biraz iri kıyımlar
ilk dişimiz bizim üstten çıktı alt çıktıgı zaman hiç durmamıştı çok aglamıştı ama bakıyordum diş gözükmüyordu sabah bi baktım pırt diye çıkmış diş belirtiside olabilir huysuzlugu inş çabuk geçer.
benimkide tam kendi başına dönmeye başladıgından beri yüz üstü falan yatıy ama bakıyorum bazen gömmüş kafayı yatıyo nefes alışında zorlanınca kafayı çeviriyo seninkide alıyordur ama işte anne yüregi el vermiyo.
benimki uyanınca oturamiyo ama ayaga kalkıyo inemeyincede aglamaya başlıyo bide bana kızıyo madem inemeyecen niye kalkıyon demi....

evet cnm haklısın ama kime inanacagımı şaşırdım saglık ocagındada ver dediler ama biliyorsun saglık bakanlıgınn dagıttıklarıda toplatılıyo.
bide önceden kan tahlili yapılırmış kan damlası vermek için.. bilmiyorum ki damlayıda versem çocuk ıkınmaktan bi hal oluyo şükür gelişimi iyi vermek istemiyorum şuan

haklısın canım kime inanacağımızı şaşırdık

haklısın canım kime inanacağımızı şaşırdık
kız hugocuk benim içime kurt düştü şimdi ben uzun zamandır saglık ocagındaki doktor iyi bakıyo diye özel olarak doktor kontrolüne falan götürmedim gidecek kadar büyük bi sorunda olmadı ama ben oglanı bi özele mi götürsem kan degerlerine falan baktırsammı benim farketmedigim bi sorun varmı yokmu diye kontrol mü ettirsem:26:

tatlım seni yanıltmak istemem açıkçası
bende sıcaklar çoktu ve bi sorunu yoktu diye götürmemiştim
biraz rahatsızlanınca önce devlet hastanesine götürdm orda doktor kontrol ederken bacaklarını bastırdı ve demir damlası vermiyomusun dedi
bende yok dedim o da kızdı sen nerde oturuyosun hiçmi duymadın alıp verseydin dedi
bende bazı doktorlar vermiyo dedim
çok sinirlendi ve vitaminle demir damlası verdi ben bıraktırana kadar kullan dedi
sonrada özele götürdüm aşıdan sonraydı
benim oğlan aşıyı doktoru biliyo hastaneye girdik ve beyaz önlüklü gördümü başlıyo bağırmaya
çok bağırınca doktor korkup ne kadar tahlil varsa istedi bişey çıkmadı sadece kristallenme var inşallah taşa dönüşmeden geçer
üç doktor görüyo benimkini
iki tanesi rahatsızlıktan şüpelenip bolca tahlil istedi hepsi çok şükür temiz çıktı
bi tanesi devlette çalışan bana kızan dediki boşuna endişelenme senin oğlan çok sinirli fenalığından ağlıyo
gözleri cin gibi herşeyi anlıyo uyanık dedi

eşim eve gelsin bi konuşalımda hafta içi doktorumuza bi gidelim. şimdi benimde kafam karıştı..
bide ilaçlara benim gıcıgım var ben zayıfım diyeannem bana hep vitamin ve kan yapıcı şuruplar yazdırırdı çok içtim ama o zamanlar bende hiç etkisi olmadı hemde hiç şimdi bende ogluma vermek istemiyorum ama doktora bi gidelim gerekliyse saglıkları için tabiki vericez

tüm bebeklere veriyorlar ne bileyim insan şaşırıyo kime inanacağını

Yok canim uyanmiyor gece uykusu basliyor yani uyanmiyor dedigim emmek icin uyaniyor tabi emer uykuya devam eder uyumasida en faxzla yarim saati bulur tabi artik o saatlerde ystmaya cok alistigi icin yatakodasina gider gitmez uyuyacagini biliyor ve zaten cok uykusu gelmis oluyor o vakitlerde uyumamak icin dirense bile biraz yatagin ustunde oynamasina izin veriyorum bende yaninda oturuyorum yine konusmuyorum los isikta sessiz ortamda oda oynayacak yada dikkatini cekecek birsey bulamayincs sallanmaya razi oluyor sonra oyuncagimizin isigini aciyorum sallana sallana yildizlari izlerken uyur

mrb kızlar bende cok uzun zamandır giremiyorum..şuanda geçmişi okumayada vaktim yok napıyosunuz nasılsınız ....sanırım artık diş sıkıntılarımızda başlamış bizidede cok var o sıkıntı yeri belli olmuş ama cıkımıyo daha....gece uykularıda aynı bide yanımda yaıtoyo hep sürekli koynuımda uyumak istiyo biraz ayırsam hep uyanıyo aglıyo koynuma gelmek istiyo nasıl ayıracam bilmiyorum....sizin bebişler nasıl....gün içinde neler yediriyosunuz .....kiloları falan nasıl ......bizimki bi dişi olsa neler yiyecekde....daha püre halinde yiyoruz ...demir ilacını vermeyi hep unutuyorum....pekmezde vermiyorum...neyse dikkatetmeye calısacaz artık

neden girmiyosun :44:

neden girmiyosun :44:

slm kızlar. ıkı gundur arabayı kullanmama ızın verıyorç eşim.bugun ıkl defa anayola çıktım. sabah alışverışe gıttık ben kullandım. ıkı senedır ehliyetım var ama hamılelıktı bebektı derken bır turlu kullanmama fırsat olmamıştı. bır kaç gun daha bırlıkte kullanırsak arabaya tek basıma bınmeme ızın verecek. onu sabahları okula bırakıp arabayı ben alacağım. okula gıdeceğim.malım bebiş evde halası ıle kalacak. acıl bırsey olsa benim hızlı gelmem daha kolay olacak. yarın kızımdan ılk ayrı gunum olacak. okullar acılıyor malum. bız öğretmenlerı de erken semınere alacaklarmış.

bugun temızlık yaptım. yarın okul baslayacak dıye görumcemle dıp tırnak temızledık evı. çok yoruldum. daha spor yapamadım. geçen pazatesi baslamıştım dıyete.97 kıloydum. sabah tartıda 94.7 yı gördum. çook mutlu oldum. umarım 75 e kadar ınebılrım. okul açılsada daha bır programlı olurum gıbı gelıyor. evde dolap onunde olunca olmuyor dıyet. yemekten uzak düşünecek baska seylerı olmalı ınsanın. ozaman daha guzel kılo verıyor.

yarın için bana ve bebeğime dua edın.çoook ağlamasın arkamdan. benımde içim yanmasınnnn

canım bizim kızlar bırbırlerıne çok benzıyorlar. çıtır hareketli ve akıllılar :)) acaba ruh ikizi mi bunlar :))

ya kızlar ben su demır ve d vitaminini vermıyorum. demırı sadece bır hafta verdım. d vıtamınını de 3. aya kadar verdım. sonra bıraktım.içimden vermek gelmıyorr...kımyasallarla onları zehırlıyoruz gibi gelıyor...

Benim bebeğim saat sekiz olunca başlar gözlerini ovmaya, yatağa yatırır yanına uzanırım. Işıklı, müzikli gece lambamız var o duvara şekiller yansıtıyor ona bakar sessiz sessiz. Sonra masal anlatırım bana döner dinler, elleri ile yanaklarımı, burnumu, saçlarımı çekiştirerek, dokunarak uyur. Gece hiç kalkmaz ama sabah 5:30- 6:30 arası uyanır, başlar gevezeliğe. Oyun oynar, mama yeriz sonra da sabah uykusuna yatırırım. Ayakta sallanmayı sevmiyor ya kendi kendine yatakta dört dönerek uyuyacak ya da kucağımda şarkı ya da masalla. AMA son iki gündür çok değişti. Uyumuyor Çok üzülüyorum, diş mi çıkaracak bilemiyorum. Buradaki arkadaşların diş tecrübelerini okuyorum da sanırım huysuzluğu ondan. Gerçi görünürlerde hiçbir şey yok ama gündüz de pek uyumamaya başladı. Düzeni bir anda değişti. Dün ve bugün çok zorlandım geceleri ağlayarak uyanıyor hem de defalarca, umarım eski düzenimize dönebiliriz.

BLOG paylasanlar,lınklerınızı tekrar yazar mısınız ,ben de takıp etmek ısterım..

Benim bloğum: Ofansif Orta Saha

kızlar selamlar herkese
giremiyorum ne zamandır, tatil ve iş yoğunluğu derken uzak kaldım

hemşire hayırlı olsun canım oğluşun, çok sevindim oğlun olmasına, her ikisininde tadını alacaksın inşallah

bebişleri hasta olan arkadaşlarım hepinize çok geçmiş olsun rabbim şifa versin

günaydınlarr
dün akşam kipaya gittik memonun arabasınıda götürdük battaniyesinide suyunuda meyvesinide kısacası tüm ihtiyaçlarını aldık yanımıza
çok keyifli bir akşam geçirdik alışverişimizi yaptık
memoya kalın çorap kışlık mont çıtçıtlı body
tulum aldık
montu beyaz mavisi bitmişti hem beyazı daha güzeldi kız için ama erkekte giyer pembeli filan değil
memo mızlayınca kucağıma aldım reyonları filan inceledi kurcaladı özellikle oyuncak reyonundaki pofidik ayıcıklarla güreşti
japonlarla konuştu
ben anlamadım ama onlar anlaşıyodu bizimki epey hu hu diye anlattı
uykusu gelince battaniyesini verdim güreşe güreşe uyudu sonrada eve geldik

Merhaba Kızlar;
Benim de 1 Şubat doğumlu bir oğlum var. Aslında hamile olduğumu öğrendiğimden beri grubu takip ediyorum hatta başlarda yazıyordum fakat iş hayatı ve zor bir hamilelik beni mahvettiği için devam edemedim. Oğlum doğunca da iyice dağıldım ne zaman yazayım diye otursam hep bir şey çıktı. Benim oğluşum çok emen çok kusan bir bebek. İlk 3 ayı hatırlamak bile istemiyorum. 2. ayında kusmaları başladı. Evde 30 tane önlüğü yıkayıp kurutmakla, üst baş değiştirmekle, koltukları, halıları silmekle bugünlere geldik. Hala kusmaları devam ediyor. Fakat ek gıdalara başlayınca gördük ki sıvıları daha çok kusuyor en çok da anne sütünü. Ek gıdalara başlayınca anne sütü alımı azaldığı için kusmalar da katlanılabilir seviyelere geldi. Fakat hala devam ediyor. Teşhis başından beri reflüydü. Gelişimi çok iyi olduğu için doktorumuz dayanabildiğiniz kadar ilaç kullanmayın çocuğun gelişiminde bir sorun yok dedi. Biz de ilaçsız devam ediyoruz. Kilo alımı 6. aydan itibaren azaldı fakat baştan beri çok kilolu gittiği için bu konuyu takmadım kafaya. Şimdi aşı defterine baktım 4. ay bittiğinde 8.100grmış. Doktor bir de kusmasa obez kaç kilo olacak acaba derdi.
Midesi ve sindirim sistemi çok nazlı olduğu için biz çok çeşitli şeyler veremiyoruz. Kabız olmaya çok meğilli ve hep gazı var. Şu anki programımız sabah 07.00 anne sütü, 09.00 kahvaltı (tuzsuz peynir, pekmez, devam sütü, 7 tahıllı) kahvaltıda ekmek veya bebe bisk. Kullanmıyorum. Bunlar da kabız yaptığı için doktor vermeyin dedi. Normalde hippin bebe bisk. var ondan kullanabilirsin demişti. Bizim doktorumuz hippin ürünlerini ve devam sütü olarak sma yı tavsiye etti. Öğlen 14.00 gibi sebze püresi, 16.00 gibi emiyor. 17.00 gibi meyve püresi. Sonra sabaha kadar ne zaman isterse emiyor.
Ek gıdalara geçtiğimizden beri gaz problemimiz sanki ilk doğduğu zamana döndü. Gece gazdan kıvranmalar, ağlamalar tekrar başa sardık yani. Zaten gece düzgün uyuyan bir bebek olmadı hiç bir de gaz eklenince yine uykusuz gecelere geri döndük. Benim oğluş gece uykusuna en geç 21.30 da yatar. 01.00 gibi emer. Tekrar uyur. 04.00 gibi tekrar emer. Sabah 5den sonrada kıvranır durur yatakta. Gece de deliksiz uyumaz tabii ara ara sürekli kıvranır gazdan. Sab simplex vermeye başladım son 1 haftadır çok bir işe yaramıyor. Akşam 7 gibi tahıllı mama veriyordum onu kestim gece rahatsız ediyor diye biraz fark etti galiba. Akşam 17.00dan sonra sadece emiyor ek gıda vermiyorum artık.
6 ay 10 günlükten beri desteksiz oturabiliyor. Doktorumuz ağustos sonudesteksiz oturması gerekir demişti. 5. Aydan itibaren destekli oturtmaya başlayın yavaş yavaş demişti. Bizimki zaten 2 aylıktan beri ev tipi ana kucağında vakit geçirdiği için çok erken desteksiz oturmaya başladı gibi geliyor bana. Kusmaları yüzünden en rahat ettiği yer hep ana kucağı olmuştur. Şu anda ana kucağında sırt üstü otururken kendini kaydıra kaydıra yere iniyor ve yerde oturuyor. Ya da ana kucağında kendini kaydırıyor ayakları yere deyince yeri ittirip ana kucağı ile geziyor salonda. Emekleme konusunda çok isteksiz, emekleyeceğini sanmıyorum. Daha çok bir yerlere tutunup kendini kaldırmaya çalışmakla meşgul şu anda. Ön diş etleri kabardı ama artık bana gına geldi dişlerinde çıkacağını sanmıyorum4. Aydan beri diş kaşınma, salya derdimiz vs var ama diş yok. Bir de heceler çıkıyor, birkaç kere ba – ba – ba dedi. Babasını görünce diyor ama bilinçli dediğini düşünmüyorum ben.
Bu arada benim hesaplarıma göre şu anda benim bebişin 7. Ayı bitti ve 8. Aydan gün alıyor. 7 ay iki günlük bu da 7. Ayı bitti demek. Zaten takvimden de gün olarak sayılabilir. Ben bildiğim böyle.Aylarla ilgili bir şeyler okumuştum da ordan aklıma geldi
Çok uzun oldu umarım minnoşlardan vakit bulup okuyabilenler olur.

slm kızlar 2 aydan sonra tekrar döndüm aranıza yaz boyunca hem eşimin hem kendi memleketime gittik nete giremedim bebişleriniz iyidir umarım?bnm kızım emeklemeye başladı dişimiz henüz çıkmadı, kilomuzun artış hızı baya düştü 7100 gr şuan kızım 13 şubat doğumlu ek gıda veriyorum taneli sulu ne bulursam ama devam sütü almıyor hayırlısı bakalım özlemişim topiğimizi

Selam kızlar...
evet bebeğim 7,ayın içinde henüz dişimiz çıkmadı ama çok huysuzuz. bende malum herkes gibi giremiyorum hatta şuanda kucağımda cebelleşiyor pek onunla pc kullanmıyorum ama çok kötüyüm kızlar sanırım doğumdan sonra girmem gereken bunalıma şimdi giriyorum eşime takmış durumdayım,evde bunalıyorum ne yapıcam bilemiyorum. tek mutluluğum oğlum şu zaman iyiki doğurmuşum seni bebeğim yazacak o kadar çok şey yapıyorki bebeğim ama müsade etmiyorki yazayım düştük siftahladık pisliğimizi bile yedik oy oyyyyyy emeklemeye çalışıyoruz bu ara

merhaba kızlar
bende çok uzun zamandır siteye yazma fırsatı bulamadım
malesef geçmişi okuyacak kadar fazla vaktimde yok:)
bundan sonra umarım daha sık yazarım ve sizin yazılarınızıda okuma fırsatım olur...
çocuklarınızın dişi çıktımı bir bunu soracağım, ek gıda olarak neler veriyorsunuz ve boyları kiloları nasıl:)
cevaplar için şimdiden teşekkürler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…