2012 Şubat Anneleri

üzüldüm valla hugocuk. memo'dan önce nasıldı, çok dışarı falan çıkarmıydınız? belki memo gelince işler biraz karışmıştır, az daha büyüsünler düzene girecek hepimizin hayatı. başımızı kaşıyacak vaktimizi yok, çok yoruluyoruz ama inan 2 yaşa kadar sabret, annen de yakın galiba bakar o memo'ya, siz de istediğiniz gibi gezer tozarsınız.. 2 yaşından sonra anneler çok rahat ediyor. sen biraz bunalmışsın belli. ben de çok sıkılıyorum ama kendi kendime şimdiden plan yapıyorum, uygulayıp uygulayamamak kısmını Allah bilir. ömer 2 yaşına gelsin, belki şartları uygun bir iş bulurum ya da hobi kursuna giderim, bir hobim olur diyorum. nasip tabi bu işler. sen de sabret az daha.

kurban konusunda da, kesmeyin sizde. bağış yapın. kesip, etini de dağıtmak ayrı bir sevap ama madem ortada inat durumu var, hep kendilerini düşünüyorlar, sen de bağış yapalım de.

10 şubatlı benimki normalde kızım mız mız bir bebek değil yani tabii tutuyo bazen ama genel olarak sakin bir çocuk diyebilirim geçen dr kontrolünde dr diş patlamış dedi yani ucu görünmüş ama gelen giden yok parmağımlada bakıyorum yok yani elime hiçbirşey gelmiyor dr çıkacağını anladıda öyle dedi belki biz bakıyoruz bakıyoruz birşey göremiyoruz of ne dişmiş çıkamadı bi türlü bide diyolar 1,5 yaşına kadar böyle hayırrr diye haykırmak istiyorum

hugocuk yanına biber gazı yada elektrikli bilelik falan al.ya çarparsın yada gözüne sıkarsın.sinirlerim bozuldu sokağa da çıkamicaz artık.korkunç.

canım ya sakin ol sinirlerin bozuldu ya bir anda duygusal karmaşa yaşıyorsun.sakin ol bi derin nefes al yarın olunca herşey daha güzel olucak.

bu erkek milletine hiçbirşey demicen anlatmican. birde ailesini kötüleme böyle yaptı şöyle yaptı diye bırak kendi gözleriyle gördün olanı biteni.sen ağzıalrıın payını ver gerisine karışma. o zaman eşine de cvp vermemiş olursun.

ayrılmayı da aklına çıkar.istediklerini mi yapmak istiyorsun.sinirlisin o yüzden böyle şeyler düşünüyorsun.sanırım bi nefes almaya ihtiyacımız var.çok yorulduk.

arkadaşlar sizler nasılsınız minik prens ve prensesleriniz nasıllar ?

biz çok iyiyiz bomba gibi kıbrısta şu adna hava güneşli ve güzel öğleden sonra yağmur yağmazsa dışarı çıkarıcam bebeklerimi :):):) üç gündür yağmur vardı çğleden sonraları feci yağmuır yağıyordu çok güzeldi :):):):)

bahçeme ektiğim sarımsaklar baş vermiş soğanlardan tık yok.bi ara brokoli ,maydonoz ,roka ,marul da ekeceğim :):):) geçen seneki roka ve maydonozlarım güzel olmuşlardı

merhaba melittacım. o güzel bahçene benim için de birşeyler ek. maşallah çok şanslısın, ekip biçebileceğin bir bahçen var, kıymetini bil.

biz de iyiyiz çok şükür. oğlum kahvaltısını yaptı, uyuyor ama 5 dk ya kalmaz uyanır, çok uykusu yok keratanın, 15-20 dk.

önceden beraber geziyoduk şimdi çocukla ben evdeyim mecburen
arabamız var diyorumki çocukla ailecek gezelim vakit geçirelim evdede olsa beraber olalım bişeyler yapalım ama o yok balık tutcam der durur oraya biz gidemeyiz çocukla
kurban işide onlarda kesilir başka yolu yok
boşveriyorum ben şunu öğrendimki devamlı haklı haksız ailemde ailem diyen adamdan hayır gelmez
o böyle yaptıkça ailesi herşeyi yapma söyleme hakkı buluyo kendinde

canım napimm gördüğü oluyo görmezlikten geliyo laf söylesen annesi hemen eşime söylüyo bak ne dedi diyo
sussam içime dert oluyo
ailemde ailem diyo
30 haftalık hamileydim annesi grip olmuş beni yolladı git anneme bak diye
bişey olmaz sar elini ağzını bak dedi
bu adamdan hayır gelirmi hiç

merhaba cat lover :) burada şanslıyım ama kapımın önü ortak malesef komşularla .azıcık bi yer var oraya ekiyorum birşeyler. klimanın suyu ile suluyorum şimdi yağmurlar başladı sulamama gerek kalmadı :) dünde eşim salyangozları temizledi.bakalım inşallah bu sene mahsüllerimi afiyetle yicem hepimiz için :) önceki evimde balkonda yoğurt kaplarında yetiştiriyordum harika olmuştu ama nasiplemeden salatam , domatesim , biberlerim vs vs maydonozlar vs komşuma bıraktım biraz biber nasip olmuştu.çok seviyorum ekip biçmeyi :):)
bizde birazdan çorba yicez :) uyku bizde de problem :S

haklısın erkeğin ailesine olan düşkünlüğü zor.eşleri zor durumda bırakıyor tabi annelerde bu fırsattan istifade gelinlere yükleniyor.içine şeytan kaçıyor bunların.
gebelikte grip kötü.inşallah sana geçmemiştir.kendimden biliyorum 4 gün hastane de yatmıştım.talihsiz günlerdi.

kendi ailen yakın mı?biz bayanların ailesi yokmuş gibi davranıyorlar.sanki eş gelin değil de hizmetçi almışlar gibi.çok zor.

Son düzenleme:

ailem bir saat uzaklıkta
o zaman grip olmamıştım çok şükür
olsada dertmi anasına bişey olmasın yeterki

selam kızlar
geçmişi okudum ama kafam o kadar dalgın ki inanın anlayamadım
denizin uyku düzeni bi garip çok zor uyuyo 2 gündür anlamadım
eşimede çok kızgınım resmen dibe vurmuş gibiyim

dün akşam kipadan torba uyku tulumu aldık
diğerini beyenmedi bizimki istemedi kalın diye hareketleri kısıtlanıyodu
torba olanın kolları askılı şekilde ve çok kalın değildi terletmedide rahat etti sıpa
berede alıcaktım ama kalmamış hemen bitirmişlerr
chiccoda sordum 40 tl dedi almadım pahalı geldi
biz iyice aptamilci olduk malesef
mama içiyo aptamil
hero baby kaşık mamalarını beyenmedi aptamil aldık kaşık maması
hipp meyve püresi aldık yabanmersinli olanını çok sevdi tadı çok nefis
meyve suyu almadım taze sıkıyorum diye

mozp hoşgeldin özlemiştik canım

hoşbuldum canım :)
geçmişi biraz okuyayım dedim ama çok birikmiş, önce herkese bi selam vereyim sonra devam ederim okumaya diye düşündüm
umarım herkes ve bebişleri iyidir, öpüyorum hepinizi

aynen öyle benim olan haftasonumuz mahvoldu hanımefendinin sayesinde
aslında bu zamana kadar memnundum primadan ama şu son zamanlarda oluyor ne oluyorsa!!!kaka miktarı mı arttı acaba kızımın:44:
aslında büyük de değil kızım 8,5kilo 4 numara kullanıyorum
elimdeki paket bitsin küçük bi huggies alıp denicem böyle olmuyor zıbın yetiştiremiyorum valla

kızım için kabak yemeği yapıyorum
kabak havuç pirinç,azcık patates dereotu kıyma
ben artık ona yaptığım yemekleride aynen bizimki gibi yapıyorum
soğanı falan azcıkkavuruyorum
sadece salça koymuyorum onun yerine domates koyuyorum
malesef az da tuz ekliyorum
napıyım artık başka çarem kalmadı yoksa başka türlü yemiyor
püre falan yapmıyorum bende.bildiğimiz yemek yapıyorum
hem 8 aylık oldu artık yemeli diye düşünüyorum

ailem bir saat uzaklıkta
o zaman grip olmamıştım çok şükür
olsada dertmi anasına bişey olmasın yeterki

tamam annesi ama senden önce kim bakıyordu?

iki canlı sana birşey olsa nolucaktı.senin daha çok bakıma ihtiyacın olucaktı o zaman eşin mi bakıcaktı sana.sende ailenle görüş bol bol.sen hasta olduğunda koşabiliyor musun ailene?

eşleri ve bunu fırsat bilip gelinleri ezen anneleri anlamıyorum bi türlü.artık siz aile olmuşsunuz yapmasa böyle.en iyi kaynana bile gelin sustukça üstüne titredikçe kötü yönde değişiyor çok üzülüyorum.

sen üzülme ağırlığını koy.iyilik mi yaptın denize at balık bilmese Allah bilir.

yıpratıyor elbette olan şeyler haklısın iki arada bi dere de yaşamakta zor.bazen şeytan al başını çek git resti çek görsün diyor ama akıllanmazlar.birde affetmemek lazım.affedince aynı hatayı yapıyor bu erkekler.birde biz bayanları küçümsüyorlar.

hugo hep aynılar bunlar ya

hafta sonu kayınvalidemler burdaydı. saolsunlar torununu seviyorlar, ilgileniyorlar ama ben onlara değil çok evdeki adama kızıyorum.

ev alacagımızı yazmıştım. cuma gunu dogum gunumde tüm işlemler bitmişti, tapu alındı. ev kayınvelidemlerin yanındaki apartman. bana sen evin olsun çok istiyordun sana hediye aldım falan filan diyor... ama böyle olmayacagını biliyorum. neyse biz oraya tayin yaptıramayız, oturmayacagımızı, yatırım için aldıgımızı falan söyledik. bir kaynım dr. ve bir kaynım mühendis. mühendis olan özelde çalışacagı için ankarada ailesinin yanında bir yerde evlenip çalışmak istiyor.

evdeki adam! o gun ne dedi onlara tahmin edin bakalım. x kardeşim evlenince otursun biz zaten oturmayacagız o evde. nasıl oldum anlatamam. nasıl bir hale geldim, ağzımı açıp bişey diyemedim. bana sormadan nasıl böyle bir teklif sunuyor. kayınvalidem de sevindi, zaten o da bize yakın bir yerde oturacagını söylüyordu diyor. evleneceği kişide atlar hemen. ev 4+1, kayınvalidem çok marifetli, temiz, bebekleri de cok sever., herkes kabul eder.

ailede bana her zaman boston korkuluğu muamelesi yapılıyor zaten. buna evdeki adam neden oluyor. sen karına sormadan nasıl böyle bir şey dersin ya.

ev alırken 15000 alacagı toplayamadı bile, amcası arar 5000 lira ister göndereyim, benden istemeyeceksin de kimden isteyeceksin der, hiç senfata sorayım demez. çalıştığım zamanlarda bile böyleydi, tamam göndereyim. kaynımdan 10000 lira borcu istetdim diye o gece evde kavga oldu, sen mutlu mu oluyorsun kardeşimle aram bozulunca diyor.

biz dr olan kaynımla zaten mühendis olan kardeşleri özel üniversitede okurken tüm masraflarını karşıladık ve şu an da yapmak zorunda mıyız. ama etrafa ben senfatın lafını dinlemem havasını o kadar net çiziyorki.

amannn çok doluyum hugo
ama evdeki adama kızıyorum ben

özellikle kız çocuğu olmayan kayınvalideler gelinlerine karşı daha bi acımasız oluyolar malesef
yine kız çocuğu olanlar az çok halden anlayabiliyolar

baktım herkes dertli bende yazayım bari eşimle aram bozuk demiştim ya
anlatayım hemen
bu zamana kadar tüm sorunumuz ailesi sanıyodum ama değilmiş
yani artık kayınvalidem aramıyo beni laf sokmuyo uyarmıştı eşim çünkü
yani eskisi kadar çok muhattap olmuyoruz bende eskisi kadar evime yansıtmıyorum
fakat eşim çocuk ruhlu 30yaşını aşmış ama hala kendi istekleri için yaşıyoo
mesela araba tutkusu var bitmek bilmeyen en uzun bindiği araba 6 ay zırt pırt araba değiştiriyoruz
bana da laf olsun diye sorar satayım mı diye olaki hayır desem kavgalar tartışmalar kırıla gidiyo ama yine istediği oluyo
3aydır istediği gibi araba bulamadı sefil etti çocuğumla beni sanki aldığına çok binecek gibi bide arabasız gezdiriyo bizi
neyse 35000 tlye araba bulmuş git al dedim 10 tane denizin altınlarından verir misin dedi verdim ozdurmuş adam noterde satıştan vazgeçmiş
çocuğumun altınları boşa gitti nakit para huzursuz eder beni harcıycak kaygısı yaşarım
sonra istanbuldaki arabalara kıran girdi ya taaaaaaaaaaa yalovadan bulmuş çıktı gitti almaya neyse aldı da şimdi de diyo ki
benzinli araba zor lpg taktıralım sabah o bozdurduğu parayı aldı 1600tl demişler
sonra beni arıyo canım 2800e takıcaklarmış diye
şimdi ben size zoruyorum kızlar

aldığın fiyatla ertesi gün ki fiyat arasında 1200tl var az bi para değil yok motoruna göre değişiyomuş falan eşim otomotiv sektöründe yönetici hatta ulaştırma bakanlığına bağlı araç muyane istasyonunda yetkili bu fiyatın ne olduğunu biliyodu ya ailesine vericek beni keklemeye çalışıyo yada sabrımı zorluyo..
evlendiğimden beri egosunu tatmin etmekten bıktım usandım
iyi para kazanıp çar çur etmek alım satım işinden zarar etmek hepsi bunda
şimdi ben bu kocaya ne diyim?
ne desem bildiğini okuyacak o zaman susup oturayım her zaman ki gibi yiyip bitireyim kendimi
yada yırtınayım rahatlayım ama yine çözüm yok ciddiye almayacak yine bildiğini okuyacak olan benim sinirlerime olucak
ne yapsam benden yana olmayacak sonuçç
Allahım ya sabır diyorum yardım imdattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

buklecim madem eşin bu kadar sık araba değiştiriyor, bence hiç lpg de taktırmasın. nasıl olsa 2-3 ay sonra değiştirecek yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…