2012 Şubat Anneleri

ben daha bizim yediğimiz hiçbişeyden vermedim istemeyi bilmiyo
öyle ver demez hiç
bu ara giidip gidip kalorifer peteğine sarılıyo

Kızlar doktordan geliyorum, bayramda bir kadın bebeğime bakıp, gözleri kayıyor şaşı mı demişti. Şok olmuştum, orada karşı çıktım ama eve gelip internetten araştırdım, içime kurt düşürdü. Eşime söyledim göz kontrolüne hiç gitmedik bir baktıralım dedim. Bugün hem gözden hem de ürolojiden randevu aldık. Sünnet için bilgi aldım lokal olmuyormuş, uyutuyorlarmış. Yine öteledim. Göz doktoru da canavar gibi neresi şaşı dedi. Ya ne evhamlıyım üstelik bende hastane fobisi vardır, ancak tabutta giderim derim ama konu tosunum olunca içim içimi yiyeceğine gidip göstereyim dedim. İnternette okuyup okuyup dolduruyoruz kendimizi, çevreden duyduğumuz saçmalardan seçmeler de cabası.

Çok geçmiş olsun. Ateş özellikle gece zor. Sürekli kontrol etmiştik biz.
2 tane alından, 1 tane koltuk altından bir de kulaktan ölçer var bizde ben hepsiyle ölçüyorum. Alından ölçenlere pek itibar etmiyorum. Kulaktan 38i geçerse koltuk altından 37yi geçerse ateş düşürücü demişti doktor.

ben kazakları boğazlı badyleri de alıyım o zaman.ne olur ne olmaz öyle değil mi ?

geçmiş olsun canım .hadi hayırlısı durasella inşallah damatlığını da görürsün ben yaptım kurtuldum hiçte bir sorun yaşamadım çok şükür oldu bitti.

Göz muayenesi 1 yaşla birlikte yapılmalı diye biliyoerum ben. İyi olmuş aradan çıkmış. Ben de aralık ayı için göz randevusu aldım. Benim gözlerim 7- 7.50 miyop olduğundan dolayı doktorumuz 1 yaşından önceyaptırın erken teşhis çok önemli dedi. İnşallah birşey çıkmaz.

canım evi ısıt ama kızı kalın giydirme ve radyatörün sıcaklığı ona gelmesin
öbür türlü hem ince g,y,nmiş hemde ev soğuk bence üşütebilir
hep üzerine titremeyle korunuyorlar valla az ihmal et hemen hastalar
uyku tulumunu yıkamıştım giyemedi bikaç gün hemen hapşurmaya başladı gece öyle çok terliyoki sonra buz gibi oluyo sırtı hastalanacak diye ödüm kopuyo
terliyo sonra yan dönüyo sırtı buz gibi oluyo
pamuklu yorgan var eşimin bebekliğinden kalma onu kullanıyoruz nevresim dikti annem çok serin tutuyo hiç terletmiyo uyku setimizin yorganını kullanamadık çok terletti bunu kullanıyoruzgöğsü filan hiç terlemiyo ama sırtı çok terliyo yatağı terletiyo
uyku tulumundada terliyo hatta ıslanıyo sırtı ama o zaman nedense hiç hastalanmıyo
neyseki kurudu uyku tulumu

bnada birisi olum için kendine hakim olamıyo kontrol edemiyo kendini demişti bende evham yapmıştım ama bir aya düzeldi
doktor çok hareketli olduğu için heryanı ayrı oynuyo demişti
şimdi geçti heryerini kontrol edebiliyo

Kızlar yarın evlilik yıldönümümüz, bakalım sevgilim ne planladı :) ya da hatırlayacak mı?

concealed Doktora özellikle sordum bebeklerin ilk göz kontrolü ne zaman olur diye, çocuk doktoru gerekli görürse bize yönlendirir zaten ama üç yaşından evvel genel muayene yapılmalı dedi.

Hugocuk Seninkinin oynamayan bir yeri yokki yavrum nasıl zapt etsin kendini :) Seninki de benimki gibi azgın

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım dr ne dedi gittin mi,dişten gibi geldi bana
benım kızımın da kafası elleri yanıyor ve dewamlı kulagını tutuyor 37,3 dereceydı,ılık duşla düşürdüm
dene istersen ve dr a sor mutlaka.

Kızlaar gece su wermek ne ya bana da söyleyin ben de eşime werdireyim de emzirmeden deliksiz
uyuma şansım olsun

Canım benim minnoş bu ara çoştu da saat başı emmek istiyor :))
Çözüm üretiyoruz biz de
Gece uyandığında, verdim eline suluğu yolladım yanına Doğanı
Biraz uzun sürdü ama uyuttu dün gece
Bakalım bu gece de iki uyanmasını falan doğan atlatırsa süper olacak :))
Seninki kaç kere emiyor geceleri
Bıraktırcak mısın gece emzirmelerini

Selam milet bebekleri hasta olanlara çok geçmiş olsun öncelikle...

Bizde bugün ailecek gezmeden geldik avm lerde tur attık yemek yedik babam arabasıyla götürdü o yüzden oğlanın arabasını almadık kollarım koptu valla...şimdide evde erken yatmak için mızıldanıyo ama köyden geldiğinden beri 10 dan önce yatıp sabahta erken uyanıyo inş bu alışkanlığı gider çünkü ben erken yatamıyorum bu sefer sabah salak gibi uyanıyorum o uyandı diye...kızlar oğlum benim yatağına alışamadı hala koynumda ortamızda yatıyo...bu hiç iyi bi durum değilmiş bugün bebeğim dergisi aldım onda yazıyo ama napim zırt pırt emme için koynuma alıyorum gece o zaman daha çok uykusuz kalıyorum bu kışta geçsin ayırırım inş böyle olmaz adamla ayırdı bizi sıpa...:).... Emerkende uykum geliyo bakıyorum sabah olmuş:) eşim bi tarafta ben bi tarafta:).... Evlilik yıldönümü olan arkadaşım şimdiden kutlarım....ben hediyemi önce almıştım 20 side benimdi geçti 6 cı seneye girmişiz yaş gidiyo valla....zaman ne çabuk geçti....

Hugo benim sıpada yaramaz değil ama bana çok düşkün olmaya başladı geldiğimizden beri babadada pek durmuyo bunaltıyo vallahi tövbe ettirdi bi daha çocuk yapmaya yaa....şuan uyanmış bacaklarımın arasında zıplıyo mesela kucağıma gelmek için....

Neyse ben gidip şuna bakayım daha karnıbahar haşladım yoğurtlu yapcam yicem oğlan aman verirse bana...offf offf kimse anne olamıyorum demesin valla çok zor çocuk bakmak yaa

Ateş ölçer bende genelde hep koltuk altından ölçünce güvenirim o daha iyi çıkıyo...

Bu arada konusu geçmiş bende karşıyım fastfood olsun kebap pizza olsun bebeklerimizin daha yemesi çok erken şeyler bunlar daha sebzeleri zar zor verirken yağlı büyüklere bile zararlı şeyleri tadmaları bencede doğru değil bende vermiyorum anca ıspanak karnıbahar yemekleri yoğurtlu falan olursa çorbalarımızdan içiyor patates püresi muhallebi falan yiyor şuan...mart topiği çokkk erken bi atılım yapmış yanlış...

cnm geceden çok gündüz emmek istiyor yani mama yemiyor birşeyler yemiyim hep memede öyle yatayım
istemeye başladı yeni diş azı dişi heralde çok zorluyor beni mızıldıyor ,ağlıyor,hemen gelip pat pat mememe
wurup tişörtümü çekip kafasını memeye gömüyor tüm gün boğuyor Gece de 5-6 kere uyanıyor
ben de çareyi mama hazırlamakta buldum termos,4kasık koyulmus bır kawanoz,içi yarısı kadar soguk su dolu
bıberonu hazır oluyor aglayınca dökup dayıyorum agzına.En kötüsü de bizim yatağa alıştığı için eşim çok
zaman erken uyanacaksa o ağlayınca salona kaçıyor bizi de ayırdı zilliKardeş istemiyorum
zaten ben size yeterim, 2 cocuk gucunde yorarım mesajını aldık biz de

Benım olan senın bebeyle benımkını cok benzetıyorum ne anlatsan aynısını yasıyorum bak sımdı de
yatakta aramıza yatması aynı:)) We bayramda kalabalıga alıstılar ya o da dibimden ayrılmıyor dun
en son anneeeeeeee geeeeeeellll alll şunuuuuuuu derken buldum kendımı telefonda we ona da git
diyordum ,dizime yapışıyor,mememe yapışıyor,arkamdan wc geliyor,yeni yöntemim ışığı açmadan
tuvalet o beni ewde arayıp bulana kadar karanlıkta tuvalet yapıyorum hahhahaa
Ama 2,5 yaşına kadar bırakın anneye bağlı olsunlar diyorlar genelde ,bir de 6aydan sonra bebekler
genelde annelerine yakın olmak için emermiş,doymak için değil kızlar aklınızda olsunnn..
Bırakalım olsunlar yakın emsinler şurda kac ayımız sütle geçecek sanki biz de özleyeceğiz emzirmeyi
bile..Nasıl hamileliği bile özlediysek..

aynen doğru valla benim oğlanda sık sık emer emer yinede kalkar otururdu yatağın içine ağlardı durduk yere geceleri sonra dişi patlardı 2 gecede geçerdi bakalım üst dişler gelince aynısını olckmı

ben gece emmesini kesmeyi düşünmüyorum acıkıyo bence gece bayağı emiyo çünkü zaten tokken bayağı uyanmıyo yatıyo...

sevinmekmi ben öyle bişey olsa üzüntümden ağlarım sanırsam hiç ama hiç hazır değilim 2 ci çocuğa allah esirgesin vallahi dua ediyorum olmasın diye..o kadar usandırıyo bazen beni....

Bennebileyim zaten ortamızda yatması şuan işime geliyo adamdan ayrı kalıyorum hamile kalma korkum yok ohhhh doğrudur zaten bazı bebekler birbirine benziyo aynı dönemden geçiyolar hep... Bakalım bizimkide bu ara sık emiyo gündüz ama gece sıkıntısı yok şuan...aynı aynı wcnin ışğını görsün kapısında ağlıyo beni bekliyo dur bende açmim ışğı artık iyi akıl verdin...ahhh ahhhh her ayları ayrı bir zorlukk...büyüdüklerindede bitmeyecek bu sıkıntılarımız....zormuş aile olmak yaa vallahi çok zor idare etmek...hem ev hem işler hem koca hem yemek hem misafir hem temizlik hem bakımımız hem çocuk hem aileleri idare etmek çok zorr çokkk

Son düzenleme:
Neyse bende yatayım sıpam uyudu sabah hortlarsa şimdi sersem olurum iyi geceler kızlar yarın işlerim bitince yazarım size yine....cümleten tatlı uykular...tabi bebeklerede...

tontinik senin bebiş hala geç mi uyuyor
Ek gıda işini ne yaptın nasıl gidiyor ??

canım beni hatırlamNa şaşırdım doğrusu:)) benim bebek tam fırlama gecelerin yargıcı 1:30 dan önce uyutamıyorum.Ek gıda şu aralar iyi liste yaptım dolabıma astım günlük uygulamaya çalışııyorum hergün farklı şeyler yesin istiyorum çok rahat oluyor ..

iyi geceler kızlar...

bizde de evde fırtınalar estiren ömer'li günler tam gaz devam ediyor. sırtım sancılı bir şekilde ağrıyor artık, ömer'in peşinde koşup, tehlikeli yerlerde ayakta dikildiğinden, onu kaldırıp, tekrar yer minderine oturtmakla geçiyor günlerim. Allah eksikliğini göstermesin hiç birinin ama çok yoruluyorum. zaten farkındasınızdır gündüzleri hiç giremiyorum.

nisanecim çok geçmiş olsun canım. inşaallah iyileşmiştir yavrun. havalr soğudu, ne kadar dikkat etsek de, hasta ola ola büyüyecekler. Allah beterinden korusun.

rüyalar görüp konuşuyor bunlarr
gece emmesini nasıl kesicez çok tatlı oluyorlar gece emerken çok mutlu oluyorlarr

hugocuk bizim paşazade de geceleri emince, yatağına koyuyorum zevkten bir gerinmesi var, yiyesim geliyor keratayı

benim_olan annemlerle çok uzak değil aramız canım. yarım saat falan. ömer'i çok seviyorlar, maşallah oğluma güleryüzlü çok. inşaallah büyüyünce de nemrut bir tip olmaz.

bügun arkadaşlar geldi oturmaya. bizimki bayan arkadaşın kucağında, dudaklarını büktü, bir yüzüne bakıyor kızın, sonra kafasını onun göğsüne yaslayıp, dudak büküp bana bakıyor hüzünlü hüzünlü. bir kere daha böyle yaptı. sonra uzattım ellerimi gel dedim, nasıl atılıyor bana doğru. omzuma kafasını yasladı hemen.

gece gece çamaşır topladım, katladım, sonra bir posta daha astım. şimdi de bulaşık makinesindekileri yerleştirip yatıcam. mümkün olduğunca gündüze ev işi bırakmamaya çalışıyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…