- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.401
kızlar merhaba ben izmirdeyim.sağolsun kuzenim laptop unu bana bıraktı.
sormayın neler oldu.izmir e geldikten bigün sonra annem evde iki kere bayıldı komşumuz hastaneye götürdü.pazartesi gelmelerini çok kansız kaldığını söylemişler.annem 5-6 yıldır sürekli kadın hastalıklardan rhatsızdı.sürekli hastanelere gidiyordu.tahlil yapıyolardı parça alıyolardı bişeyin yok diye yolluyolrdı.güzel annem pazartesiyi bekleyene kadar şırılşırıl kan kaybetti güzel annempazartesi günü bi ahbabımızla hastaneye gitti orada bayılmış.acilden girip ahbabımız yardım istemiş.
annemi hemen yoğun bakıma almışlar.4 gündür hastane de sürekli kan veriyorlar fakat yine de kan kaybını durduramıyorlar.şu anda ameliyata aldılr.sağolsun dayımlar kan buldular ameliyat için.
annem ,için dua istiyorum inşallah sağsalim kurtulur.
morallerim sıfır bugün sabah konuştum sesi iyi gibiydi yada üzülmeyim diye yaptıeşim de kıbrısta hastane de ne yapcağımı şaşırdım ikiye bölündüm.
kendi sağlık sorunlarımı unuttum.iyi ki de gelmişim izmir e.ben olmasaydım annem bayılsaydı ve kan kaybından ölseydi diye düşünmekten kafayı yicem.düşüncesi bile çıldırtıyor.
geçmişi okuyamadım kusura bakmayın laptop tanda çok anlamıyorum.
kendinize iyi bakın fırsat bulursam girerim yine.görüşürüz[/QUOTE
geçmiş olsun canım cok üzüldüm...allah acil şifalar versin....allah annelerimizi korusun onlarlardan baska kimimiz var bize her durumda sahip cıkacak sevecek...inşallah annende en kısa zamanda düzelir
selam kızlar öncelikle fotoları gördüm hepsine maşşallahhh bende mi koysam:))internette gezinirken bebek keki gördüm siz hiç denediniz mi bizim ağzında birşeyler çiğnemeye bayılır ben mandalina,ekmek falan veriyorum güzelce yiyor.Dişimizde sonunda çıktı 2 si birden patladı.
canım artık yiyeceklerine katınca sevdiği birşeyde olsa yemiyo, olduğu kadar artık ne yapayım
yaşı geçtikten sonra çocuk sütleriyle devam etcem artık
slm kızlar..
bebişlerin resimleri nekadar güzel maşallah..
allah nazarlardan saklasın..
bende özendim şimdi:))
oğlum bugün rekor kırdı saat 11 den beri hala uyuyor şuan.
allahım ne güzel bişeymiş:))
bende daha yeni oturdum geçici olarak.
sebze çorbası yaptım:
spğan,prinç,az kırmızı mercimek,didiklenmiş et ve et suyu,mmaydonoz,kereviz,pırasa,havuç,brokoli
uyumadan önce az tattırdım ama sevmedi sanırım.1 kaşık aldı,ikinciyi almadı.
benim oğlum böyle karışık değilde daha sade tatları seviyor galiba.geçende et sulu arpa şehriye çorbası yapmıştım sadece havuçlu,ve kırmızı biber doğramıştım içine birde domates onu bayıla bayıla yedi.
dün de sebzeli balık çorbasını yemedi.
sabah haşlanmış yumurtasını yemedi.
zaten bi sevdiremedim haşlanmış yumurtayı((
ben isim özürlüyüm de bi arkadaşın daha oğlu beimde aynı gün doğmuş geçende yazmış okumuştum!bi kişi daha mı vardı,yada ben öyle hatırlıyorum..
ben alışık değilim bukadar çok uyumasına canım sıkıldı valla!gece 3 ten sonra pek uyumadı o yüzden dir bukadar uyuması..
görüşürüz kızlar..
kızlar merhaba ben izmirdeyim.sağolsun kuzenim laptop unu bana bıraktı.
sormayın neler oldu.izmir e geldikten bigün sonra annem evde iki kere bayıldı komşumuz hastaneye götürdü.pazartesi gelmelerini çok kansız kaldığını söylemişler.annem 5-6 yıldır sürekli kadın hastalıklardan rhatsızdı.sürekli hastanelere gidiyordu.tahlil yapıyolardı parça alıyolardı bişeyin yok diye yolluyolrdı.güzel annem pazartesiyi bekleyene kadar şırılşırıl kan kaybetti güzel annempazartesi günü bi ahbabımızla hastaneye gitti orada bayılmış.acilden girip ahbabımız yardım istemiş.
annemi hemen yoğun bakıma almışlar.4 gündür hastane de sürekli kan veriyorlar fakat yine de kan kaybını durduramıyorlar.şu anda ameliyata aldılr.sağolsun dayımlar kan buldular ameliyat için.
annem ,için dua istiyorum inşallah sağsalim kurtulur.
morallerim sıfır bugün sabah konuştum sesi iyi gibiydi yada üzülmeyim diye yaptıeşim de kıbrısta hastane de ne yapcağımı şaşırdım ikiye bölündüm.
kendi sağlık sorunlarımı unuttum.iyi ki de gelmişim izmir e.ben olmasaydım annem bayılsaydı ve kan kaybından ölseydi diye düşünmekten kafayı yicem.düşüncesi bile çıldırtıyor.
geçmişi okuyamadım kusura bakmayın laptop tanda çok anlamıyorum.
kendinize iyi bakın fırsat bulursam girerim yine.görüşürüz
bizimkide balık çorbalarını yemez balığı pek sevmedi galiba, bir kere balık köftesi yapmıştım 1 tnae yedi ama bilmiyorum artık.Salçalı, yağlı ,tuzlu şeylere bayılıyor kerata:)
benim oğlanda pek bişey yemiyo...bazen güzel yiyo genellikle yemiyo....balık seviyo hamsi yapıyorum mevsimi diye eline veriyorum..1 tene 1 tane cok güzel yiyodün makarna yaptım salcalı elinde tek tek aldı yedi bayaga...
ben balık corbasını nasıl yapıyosun onu merak ettim...tarifini verebilirmisin
yaa sorma valla diyorum ya bizim yemeklere bayılıyor,salçalı,yağlı,tuzlu vs..
ama şimdidende pek vermek istemiyorum ,ne yapıcam bilmiyorum.((
onların tek tek yiyen yerlerini yesinler:)) şimdiden işimiz zor.
seninkide benimki gibi, bazen yiyor bazen yemiyor demekki!
sarıkanat diye bi balık aldım..çinekopla lüfer in küçüğüymüş.,öyle diiyim sana.balıkçının dediği!:))
yıkadım 1 tanesini oğluma ayırdım.bildiğimiz tenncerede sadece 1 balığı pişirdim.suda kaynamaya başlayınca balığına göre değişiyor 15 dk falan pişirdim.
o suyu dökmedim.balığı aldım içinden içine bildiğin sebzelerden koydum,evde ne varsa birazda pirinç.sebzeleride o suyla pişirdim.pişince rondodan geçirdim,artık nasıl yapıyorsan istersen çatalla ez.ben çok büyük doğramıştım diye rondodan geçirdim,ama hafif pütürlü bırakıyorum ben.çok sulu bir çorba yapmadım hafif kıvamlı oldu.son olarakta balığı kılıçıklarından güzelce ayıklayıp ,birazını elimle yedirdim birazınıda minik mink sebze püreli çorbaya kattım,az da limon sıktım ..bukadar..
istersen sebzeyle balığı aynı andada pişirebilirsin ama balık çok çabuk pişiyorr ,ayarlayamam diye ayrı ayrı pişirdim.
unurmadan son olarakta zeytin yağı gezdirdim.
sebzelerin içine soğanda koydum.
herkes farklı yapıyordur benim tarifim bu.
güzelmiş bende yapıyım bakıyım....bizimki genelde salcalı limonlu seyleri yiyo....babası gibi yeme tarzı aynı..et ,balık seviyo,peynirle yumurta haşlamsını pek yemiyo.menemene bayılıyo,akşam tarhana çorbasıyla kuru dolma yaprak sarmaa yapıcam...corbasına kaşar rendeliyim diyorum öyle yer belki..salata suyunuda cok seviyo...zaten limonu ikiye kesip yarısını veriyorum eline yüzünü buruştura buruştura yemesi var görmen lazım ama vazgecmiyo burştşrsada yiyo...tek sorunumuz meyve yemiyo..eline alıp yemek istiyo ama büyük parcalar koparıyo yutamıyo sonra o yüzden veremiyorum...muz falan yiyoda ...portakal mandalin pek yemiyo...rondada ezip versemde yemiyo onu ne yapacaz bilmiyorum
kızlar ya bişey soracam bu vitamin ilaçları konusu cok kosuldu ama ben takip edemedim..ben suan oğluma hiç ilaç falan vermiyorum ...bi tane ferro sanol verdi doktor burda cok kabız yaptıgı konsuldu benim oğlumda o zamanlar zatenn kabızdı 2 ay falan cekti o yüzden hiç o ilaçtan vermedim..şuandada vermiyorum arada kabız oluyo ...2 gündür yine öyle....siz ilaç vitamin olarak falan bişey kullanıyomusnuz...hiç kan tahlili falan yaptırdınız mı...burda aile hekimliğine falan gitmek biraz problemli doktor yok doğru düzgün...ortada önemli bişey yokkende hastaneye falan gitmek istemiyorum...sadece aklıma takıldı hiç vitamin ilacı kullanmıyorum bi sorun olur mu acaba diye
kızlar ya bişey soracam bu vitamin ilaçları konusu cok kosuldu ama ben takip edemedim..ben suan oğluma hiç ilaç falan vermiyorum ...bi tane ferro sanol verdi doktor burda cok kabız yaptıgı konsuldu benim oğlumda o zamanlar zatenn kabızdı 2 ay falan cekti o yüzden hiç o ilaçtan vermedim..şuandada vermiyorum arada kabız oluyo ...2 gündür yine öyle....siz ilaç vitamin olarak falan bişey kullanıyomusnuz...hiç kan tahlili falan yaptırdınız mı...burda aile hekimliğine falan gitmek biraz problemli doktor yok doğru düzgün...ortada önemli bişey yokkende hastaneye falan gitmek istemiyorum...sadece aklıma takıldı hiç vitamin ilacı kullanmıyorum bi sorun olur mu acaba diye
Türkiye'deki doktor multimix vermişti hastalandığında kullandık hergün vermiyorum ben onu. D vitamini önemli herseyde bulunmuyor ve malum kış gunes görmüyorlar bunu vermek gerekir. Kan damlasini ben de biraktim pekmez yiyor hergun.
Kabizlik için kuru erik denedin mı?
Türkiye'deki doktor multimix vermişti hastalandığında kullandık hergün vermiyorum ben onu. D vitamini önemli herseyde bulunmuyor ve malum kış gunes görmüyorlar bunu vermek gerekir. Kan damlasini ben de biraktim pekmez yiyor hergun.
Kabizlik için kuru erik denedin mı?
bende kullanmıyodum hata ettiğimi anladım
doktora danışarak multitabs veriyorum
demir damlasını bıraktık
Kullanmayinca faekediliyor mu? Yani nasıl anladın?
doktor anladı
bacaklarını bastırdı kemiklerine baktı kızdı çok kızdı hiçmi duymadın dedii
kullandıktan sonra farkettimki vitamin içince daha dinç oluyo içmeyince hemen uykusu geliyo
bi ara bitmişti annemdeydik unuttum almadım o ara farkettim
üstelik doktor multivitamini unutma hergün ver diş çıkarma döneminde çok ihtiyacı olacak güçsüz düşer diye sıkı sıkı tembihledi
hugocuk bildiğimiz devit3tenmi bahsediyorsunuz yoksa multivitamin ayrı verilmesi gereken birşeymi yani herikisinidemi veriyorsunuz yarın doktora götüreceğim nili yüzünde kırmızılıklar oluştu sanki soğukta yanar kururya insanın cildi aynı öyle oldu inşallah alerjik birşey değildir bunuda soracağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?