2012 Şubat Anneleri

evet yaa sende koyy
ben hiç yapmadım ama aklıma gelmiyo değil bişeyler yapsam filan diye
ama geçen gün arkadaşım kek yapmış getirdi mehmette yemek istedi minik parça verdim yedi bidaha yemedi kaçtı

canım artık yiyeceklerine katınca sevdiği birşeyde olsa yemiyo, olduğu kadar artık ne yapayım
yaşı geçtikten sonra çocuk sütleriyle devam etcem artık

bak senn nasılda anlıyo
bizimki çok emmiyoduya önceden az alıyodu tabiki anne sütünü memeyi tamamen bırakınca bende düzenli makinayla sağıyorumya süt arttı biberonda içiyo çok içmiyo az içiyo bırakıyo uyanık
ama mama olsa biberonuda içer
bende uyuyacağı vakte saklayıp bitirttiriyorum
uykusu geldimi ne bulsa içerrr

benim oğlanda pek bişey yemiyo...bazen güzel yiyo genellikle yemiyo....balık seviyo hamsi yapıyorum mevsimi diye eline veriyorum..1 tene 1 tane cok güzel yiyo dün makarna yaptım salcalı elinde tek tek aldı yedi bayaga...
ben balık corbasını nasıl yapıyosun onu merak ettim...tarifini verebilirmisin

canım çoook geçmiş olsun, acil şifalar dilerim anneciğine. iyi ki gelmişsin izmire, iyi ki annenin yakınındasın. dualarım seninle, güzel şeyler düşün aklına kötü şeyler getirme ki güzel enerjin ulaşsın annene. burada doktorlar gayet bilinçli için rahat olsun

bizimkide balık çorbalarını yemez balığı pek sevmedi galiba, bir kere balık köftesi yapmıştım 1 tnae yedi ama bilmiyorum artık.Salçalı, yağlı ,tuzlu şeylere bayılıyor kerata:)

yaa sorma valla diyorum ya bizim yemeklere bayılıyor,salçalı,yağlı,tuzlu vs..
ama şimdidende pek vermek istemiyorum ,ne yapıcam bilmiyorum.((

onların tek tek yiyen yerlerini yesinler:)) şimdiden işimiz zor.
seninkide benimki gibi, bazen yiyor bazen yemiyor demekki!

sarıkanat diye bi balık aldım..çinekopla lüfer in küçüğüymüş.,öyle diiyim sana.balıkçının dediği!:))

yıkadım 1 tanesini oğluma ayırdım.bildiğimiz tenncerede sadece 1 balığı pişirdim.suda kaynamaya başlayınca balığına göre değişiyor 15 dk falan pişirdim.
o suyu dökmedim.balığı aldım içinden içine bildiğin sebzelerden koydum,evde ne varsa birazda pirinç.sebzeleride o suyla pişirdim.pişince rondodan geçirdim,artık nasıl yapıyorsan istersen çatalla ez.ben çok büyük doğramıştım diye rondodan geçirdim,ama hafif pütürlü bırakıyorum ben.çok sulu bir çorba yapmadım hafif kıvamlı oldu.son olarakta balığı kılıçıklarından güzelce ayıklayıp ,birazını elimle yedirdim birazınıda minik mink sebze püreli çorbaya kattım,az da limon sıktım ..bukadar..
istersen sebzeyle balığı aynı andada pişirebilirsin ama balık çok çabuk pişiyorr ,ayarlayamam diye ayrı ayrı pişirdim.
unurmadan son olarakta zeytin yağı gezdirdim.
sebzelerin içine soğanda koydum.
herkes farklı yapıyordur benim tarifim bu.

merhaba melittacım çok geçmişolsun anneciğine acil şifalar.. kızlar benim kızımda malesef öyle önüne geleni yiyen bir çocuk değil hatta öyle sevdiği birşeyde yok bu gün severek yer 3 gün sonra yap kafasını çevirir yemez yani güven olmuyor bu kıza şunu seviyorda yapayım yesin diyemiyorum şansıma o gün günündeyse yer yoksa birşey yemiyor bu gün bebek keşkeği yaptım gurme bebekten bulmuştum tarifini sevmişti ilk yaptığımda bayaa yemişti bu gün yine yaptım güç bela yedi işte.. devam sütünüde uyanıksa asla içmez keşke gündüzde içse bari yemedi ama süt içti dicem ama nerde bende uyuyorken içiriyorum allahtan öyle içiyor gecede 1 2 biberon süt içiyor napim bende böyle telafi etmeye çalışıyorum

güzelmiş bende yapıyım bakıyım....bizimki genelde salcalı limonlu seyleri yiyo....babası gibi yeme tarzı aynı..et ,balık seviyo,peynirle yumurta haşlamsını pek yemiyo.menemene bayılıyo,akşam tarhana çorbasıyla kuru dolma yaprak sarmaa yapıcam...corbasına kaşar rendeliyim diyorum öyle yer belki..salata suyunuda cok seviyo...zaten limonu ikiye kesip yarısını veriyorum eline yüzünü buruştura buruştura yemesi var görmen lazım ama vazgecmiyo burştşrsada yiyo...tek sorunumuz meyve yemiyo..eline alıp yemek istiyo ama büyük parcalar koparıyo yutamıyo sonra o yüzden veremiyorum...muz falan yiyoda ...portakal mandalin pek yemiyo...rondada ezip versemde yemiyo onu ne yapacaz bilmiyorum

kızlar ya bişey soracam bu vitamin ilaçları konusu cok kosuldu ama ben takip edemedim..ben suan oğluma hiç ilaç falan vermiyorum ...bi tane ferro sanol verdi doktor burda cok kabız yaptıgı konsuldu benim oğlumda o zamanlar zatenn kabızdı 2 ay falan cekti o yüzden hiç o ilaçtan vermedim..şuandada vermiyorum arada kabız oluyo ...2 gündür yine öyle....siz ilaç vitamin olarak falan bişey kullanıyomusnuz...hiç kan tahlili falan yaptırdınız mı...burda aile hekimliğine falan gitmek biraz problemli doktor yok doğru düzgün...ortada önemli bişey yokkende hastaneye falan gitmek istemiyorum...sadece aklıma takıldı hiç vitamin ilacı kullanmıyorum bi sorun olur mu acaba diye

hep diyorum burda bebeklerimiz hemen hemen aynı diye şimdi sen yazıncada kendi oğlumu anlattın sanki!meyve sevmemesi hariç!yani benimki seviyor.senikide alışır,yada sen alıştır!şöyle biraz daha büyüseler aklımız onlarda kalmadan ellerine verip yeseler negüzel olur ama daha zamanı var galiba!benimkide eline bişey verince kocaman parçalar koparıyor,korkuyorum veremiyorum bende!
limonu benimkide çok seviyor yarım limonu yer versem.))et,balık çok sever ama haşlanmış yumurta ile peynir falan hiç yemez!tarhana çorbasına bayılır.
dolma içlrtindende sanırım bu aylarda verlip yedirilebiliyormuş öyle okumuştum biyerde.dolmayı onada uyacak şekilde yap içlerinden ver yesin,dene bakalım!

ferro sanol damla kabızlık yapan artık vermeye korktuğum,hatta kestiğim diyebilirm kullanıyoruz.birde multi tabs d vitamini !bak bu önemli bence kesme bunu!başka da bişey yok!ben pekmez vermeye başladım demir damlası yerine!

Türkiye'deki doktor multimix vermişti hastalandığında kullandık hergün vermiyorum ben onu. D vitamini önemli herseyde bulunmuyor ve malum kış gunes görmüyorlar bunu vermek gerekir. Kan damlasini ben de biraktim pekmez yiyor hergun.
Kabizlik için kuru erik denedin mı?

kuru erik denemedim ama aklımda bulunsun...d vitamini konusunda haklısınız eşimi aile hekimliğini gönderip bi sordurıyım bakalım bu konuyu

bende kullanmıyodum hata ettiğimi anladım
doktora danışarak multitabs veriyorum
demir damlasını bıraktık

multivitaminin içinde var d vitamini dedi doktor ve ilave d vitaminini bıraktırdı

Kullanmayinca faekediliyor mu? Yani nasıl anladın?

doktor anladı
bacaklarını bastırdı kemiklerine baktı kızdı çok kızdı hiçmi duymadın dedii
kullandıktan sonra farkettimki vitamin içince daha dinç oluyo içmeyince hemen uykusu geliyo
bi ara bitmişti annemdeydik unuttum almadım o ara farkettim
üstelik doktor multivitamini unutma hergün ver diş çıkarma döneminde çok ihtiyacı olacak güçsüz düşer diye sıkı sıkı tembihledi

bu ara çok kısa sürede uyanıyo yarım saat oldu yatıralı uyandı hemen tekrar sallaya sallaya zor uyuttum ama yine kalkabilir
uykusunu alamayıncada çok mızmız oluyo
bu ara devamlı oyun oynayalım istiyo saniye kalkmama izin vermiyo
dwvamlı yere inmemi oyuncaklarla oynamamı istiyo
alıyo oyuncağını oynamam için bana veriyo

hugocuk bildiğimiz devit3tenmi bahsediyorsunuz yoksa multivitamin ayrı verilmesi gereken birşeymi yani herikisinidemi veriyorsunuz yarın doktora götüreceğim nili yüzünde kırmızılıklar oluştu sanki soğukta yanar kururya insanın cildi aynı öyle oldu inşallah alerjik birşey değildir bunuda soracağım

devit3 multivitaminmi canım :44:
d vitaminini doktor kaldırdı onun yerine multivitamin verdi damla şeklinde hergün veriyorum
vermediğimde farkediyo
multivitaminin içinde d vitaminide olduğu için kestirdi bizim doktor
sadece multivitamin kullanıyorum demir damlası bizde bağırsak tembelliği yarattığı için bıraktırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…