- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #76.441
evet ayırıyor öyle koy önüne yesin olamadı malesef meyveyle hiçç arası yok yemiyor onun haricide eh kötünün iyisi ama sevdiği şeyi yer durduramam öylede bir huyu var yani bazen diyorum iştahsız çocuk hiç yemez benimki işine geleni güzel yiyor kahvaltıda problem yok yumurta falan yer ne bilim bazen diyorum benmi abartıyorum acaba çocuk tombul falan yani zayıf bir çocuk değil ama bakalım sorcam yarın doktora ne diycek zaten stres oldum şimdiden kan tahlili yapacakmı diye kızarıklıklar için
ne bilimki tatlım hepsi ayrı konuşuyo bana devletteki doktor kızdı ama kendi doktorumuzda sorar o da kullanın özellikle diş dönemi önemli gün atlamayın diyor
aile hekimliğindeki hemşire de , d vitaminini kışın 4 damlaya çıkar dedi. ama ben vitamin kullanmıyorum dvit'ten başka. multitabs alayım mı ben de?
bilmemki ben yanlış bişey demek istemmem iki doktorda verdi bize
ve fark oluyo dediğim gibi vermedim bi ara hemen direnci düşüverdi
multitabs olur başka marka olur farketmez
ben veriyorum doktor kes diyene kadarda vericem çünkü fark oluyo özellikle dişten halsiz düşüyo yavrucaklar
Ne yersek tattiriyorum minik minik aliyor kaciyor sonra diliyle eliyle cikartiyor, sevdigi sey domates, yogurt meyveli, birde tatli seyleri cikolata sutlu tatlilari seviyor,
Öyle doktorun alıştırdın alıştırdın yoksa olmaz demesine bakma, bunu düşünüp de kendini strese sokma, yemek yemeyi bilmeyen insan mı var. Onların patron olduğunu düşünüp onların damak zevkine göre hazırlamak gerekiyor bazen. Benim kızım da genelde verileni yiyen bir bebek olmasına rağmen, dün sebze çorbasını içmedi, ama aç olduğunu da biliyorum, ben de her zaman kurtarıcımız tarhana çorbası yaptım, 2 kase içti. Akşam da balık verdim yemedi (daha önceden yiyordu), sonra köfte yedi. Onların da damak tadı ve isteklerini olduğunu unutmamak gerek, bizim de canımız istemez bazen bazı şeyleri. Her zaman alternatif yemek sunmak doğru olmayabilir, çünkü alışır bunu yemesem başka şey verirler nasılsa diye, ama arada sırada böyle davranmanın sorun olacağını sanmam. Senin ki daha tam olarak yemek düzenine alışmadıysa bir süre daha onun gönlüne göre, sevdiği şeyleri yedirebilirsin bence, sevdiği birşey mutlaka vardır, küçük lokmalarla onu ver, kendi yemesi için teşvik et. Kaşıkla yemiyorsa elinle yedir. Bunlar benim kullandığım yöntemler, her çocuk ayrı, onu besleyecek yolu elbet bulursun, canını sıkma sakın.
Cok cok gecmis olsun allah sifa versinkızlar merhaba ben izmirdeyim.sağolsun kuzenim laptop unu bana bıraktı.
sormayın neler oldu.izmir e geldikten bigün sonra annem evde iki kere bayıldı komşumuz hastaneye götürdü.pazartesi gelmelerini çok kansız kaldığını söylemişler.annem 5-6 yıldır sürekli kadın hastalıklardan rhatsızdı.sürekli hastanelere gidiyordu.tahlil yapıyolardı parça alıyolardı bişeyin yok diye yolluyolrdı.güzel annem pazartesiyi bekleyene kadar şırılşırıl kan kaybetti güzel annempazartesi günü bi ahbabımızla hastaneye gitti orada bayılmış.acilden girip ahbabımız yardım istemiş.
annemi hemen yoğun bakıma almışlar.4 gündür hastane de sürekli kan veriyorlar fakat yine de kan kaybını durduramıyorlar.şu anda ameliyata aldılr.sağolsun dayımlar kan buldular ameliyat için.
annem ,için dua istiyorum inşallah sağsalim kurtulur.
morallerim sıfır bugün sabah konuştum sesi iyi gibiydi yada üzülmeyim diye yaptıeşim de kıbrısta hastane de ne yapcağımı şaşırdım ikiye bölündüm.
C
kendi sağlık sorunlarımı unuttum.iyi ki de gelmişim izmir e.ben olmasaydım annem bayılsaydı ve kan kaybından ölseydi diye düşünmekten kafayı yicem.düşüncesi bile çıldırtıyor.
geçmişi okuyamadCım kusura bakmayın laptop tanda çok anlamıyorum.
kendinize iyi bakın fırsat bulursam girerim yine.görüşürüz
Dun bize izgara kofte yaptim az baharatli ayirdim bugun vericem dun karni toktu,köfte filan sevmezmi fıırında pişirip versen
maşallah dört dişi varmış herşeyi yer aslında
meyve filan ver eline muz filan yesin
günaydın herkese...
canım her bebekte farkediyo demekki
bizde, oğlum doğduktan 10gün sonra multitabs'a başladık bunun içinde d vitamini olduğu için ayrıca devit3'e gerek yok demişti dr. sonra 2 ay kadar öncede multitabs'ı bırakıp minadex'e geçtik, bu da portakallı şurup biraz koyu kıvamlı 1 tatlı kaşığı veriyoruz günde (minadex bize iyi geldi iştahı açıldı)
demir olarakta ferro sanol damla kullanıyoduk midesi bulanmaya başlayınca ferromixin şase diye bir toz verdi dr. bunuda çok sıcak olmayan mamasının içine karıştırıyoruz yarım saat sonra midede çözülüyor. dolayısıyla çocuk demir tadını almadan demir ihtiyacı karşılanıyor.
bence atlamamak lazım kuzenim bebeğine vermedi hiç demir ilacı şimdi yaşı bittikten sonra kan tahlili yaptılar eksik çıktı. tekrar ilaca başladılar
Ne yersek tattiriyorum minik minik aliyor kaciyor sonra diliyle eliyle cikartiyor, sevdigi sey domates, yogurt meyveli, birde tatli seyleri cikolata sutlu tatlilari seviyor,
Cok cok gecmis olsun allah sifa versin
Dun bize izgara kofte yaptim az baharatli ayirdim bugun vericem dun karni toktu,
disi varda yese, elma havuc veriyorum tirtikliyor biraz sikilip atiyor kucuklugunden beri herseyden cabuk sikilir yemekte dahil:)bazen biskuvi veriyorum iki isiriyor tamam, ben yemek yesin istiyorum, siz makarna filan veriyormussunuz eline ben korkuyorum bogazina kacar diye
kızlar günaydın..
1 haftadır hastanelerdeyiz deniz 6.hastalık geçiriyormuş çoğunuz biliyosunuzdur zaten bilmeyenler için hemen açıklayım kızamık,kızıl,suçiçeği gibi hastalıklarım bi değişiği yani isim konulmadığı için 6.sıymış.. 1hafta önce sabah uykusuna yatırdım bi öksürme sesi geldi yanına bi gittim ki gözlerini kocaman açmış korkmuş yavrum tüm beşik duvrlar falan fışkıran kusmadan mahvolmuştu kucağıma aldım ki çocuğum kafasını tutamıyo resmen baygınlık geçiriyo.. acile götürdüm ama anlamadılar dişten dediler çocuk druda anlamadı ateşide 39dan bi türl inmedi kaç gün boyunca .. dün sabahta tüm vücudu kırmızı kırmızı beneklerle kaplanmıştı.. kendi druna götürdük kantahlili idrar tahlili derken 6.hastalık olduğu anlaşıldı.. çok şükür ateşimiz yok bugün bide döküntüler geçsede bende rahatlasam mahvoldum 1 haftadır psikolojim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?