- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #78.461
Neyse bu kadar dedikodu yeter herkesin besleme şekli farklı anlaşacağız diye bişey yok...
Oğluma bugün keçi boynuzu pekmezi aldım 1 çay k. Verecğm sabahları bide çok faydalıymış taze bıldırcın yumurtası aldm normal yumurta gibi haşlayıp vrcm anne sütüne eş değerde ve protein kaynağıymış bunlarda yeni öğrendiklerm internette araştırdm vakit bulunca....
Biz de kabızlıktan çok çektik şimdi biraz daha iyi. Sürekli taşgibi yapardı o da iki günde bir. Şimdi kuru kayısı üzüm erik vs kaynatıp hoşaf gibi veriyoruz sabah. Bir de doktorumuz laxafiber vermişti o da iyi geldi. Geçen ay ben de götürdüm gastroloğa. Duphalac başlayalım dedi . Bu hoşala laxafiber işe yaradı daha sonra ilaca başlamadım. Bir de bizimkinde atopikdermatit ve alerji belirtileri de olduğu için alerjiden de olma durumu var.
Consealed duphalac bende kullandm canm fazlası ishal yapıyor azı karın ağrısı sakın ilaç kullanma lifli şeyler yedir kayısı hoşafı içir ben 2 ay kayısıyla yaşadm...
Tutamadım çenemi kusura bakmayın fikirlerinizi okurum lnş yarın..şimdiden MEVLüD kandilinizi kutlarım.yarın niyetli olcm inş....
Memocuma çok çok şifalar hasta olan tüm yavrulara dua edelim inş..bu yıl son hastalıkları olsn...annelere kolaylıklar olsn inş....
Playdoh nili öpüyorm..kabızlığı geçer onlarnda inş lifli gıdalara devm...
Bu kreş olayı benim içimde de yara. Annem haziranda gidecek, oğlanlar 16 aylıkken falan kreşe göndermek zorundayım. İyi bir bakıcı bulamadık maalesef. Ki bulsam da 2 tane çocuğu nasıl bırakacağım tanımadığım birine, bilemiyorum. O yüzden kreş daha emniyetli geliyor bana.Masallah Kuzi'ye, kocaman oldu da okula başladı demek. Ben 2 yaşını doldurunca başlatmak istiyorum, anane izin vermiyor ama :) Daha çok küçük diyor, ben de bazen cok mu erken diyorum, emin değilim henüz, ama erken yuvaya başlayanların annelerinden genelde olumlu sonuç aldıklarını duyuyorum. Insalah Kuzi için de herşey güzel olur, hastalık filan da kapmadan oynar arkadaşlarıyla.
cumartesi akşamı ateşi çıkmaya başladı, en son 38,5 oldu hemen acile kaldırdık. zaten yarım saate 39 oldu. evde duş aldırmıştım Allahtan gider gitmez iğne yaptılar, ateşi düşmeye başladı. doktor boğazı feci dedi, amoklavin antibiyotik + ateş düşürücü+ ağrı kesici yazdı, tabi tam 8 saat acildeydik. pazar sabahı yine yükseldi ateşi, saat başı ılık duş aldırdık, 4 saatte bir ilaç derken bu sabah antibiyotik işe yaramaya başladı ama inanın kızlar ömrümden ömür gitti, babası pazar günü yere koyuyor yavrumun bacakları tir tir titriyor yürüyemiyordu. dün doğumgünüydü ama hastaydı kuzum. cumartesş günü kutlayacağız inşallah.
bu arada nedendir bilmiyorum kakası simsiyah, dün 7 defa kaka yaptı, ishal şeklinde. bilgisi olan var mı?
Selamlar,Nasilsiniz anneler? Pek giremiyorum bu ara , dün Kuzi yuvaya başladı , heyecanliydik:) güzel gecti ilk gün yarın gene gidicez , çok eğlendi oyuncaklara saldırdı resmen. Yalnız herseyi ağzına soktuğu için muhtemelen hastalık kapicakbekliyorum bakalım inşallah ciddi bişey olmaz, nerdeyse tüm cocuklar hastaydi :/
Hugocuk; üzüldüm Mehmet in durumuna inşallah atlatir , annesinin yemekleriyle gene alır kiloları eminim :)
cumartesi akşamı ateşi çıkmaya başladı, en son 38,5 oldu hemen acile kaldırdık. zaten yarım saate 39 oldu. evde duş aldırmıştım Allahtan gider gitmez iğne yaptılar, ateşi düşmeye başladı. doktor boğazı feci dedi, amoklavin antibiyotik + ateş düşürücü+ ağrı kesici yazdı, tabi tam 8 saat acildeydik. pazar sabahı yine yükseldi ateşi, saat başı ılık duş aldırdık, 4 saatte bir ilaç derken bu sabah antibiyotik işe yaramaya başladı ama inanın kızlar ömrümden ömür gitti, babası pazar günü yere koyuyor yavrumun bacakları tir tir titriyor yürüyemiyordu. dün doğumgünüydü ama hastaydı kuzum. cumartesş günü kutlayacağız inşallah.
bu arada nedendir bilmiyorum kakası simsiyah, dün 7 defa kaka yaptı, ishal şeklinde. bilgisi olan var mı?
memişko hareketlenmeye başladı ama hala bitkin
iştah hiç yok ne versem reddediyo
boğazda hırıltı hala oluyo arada öksürük filan tam geçmedi
antibiyotik kullanıyoruz zimaks
rotavirüs sonucumuz temiz çıktı çok şükür bişeycik yokmuş
antibiyotik iğneler yapmış
bu doktorun tek iyi yanı bu
acil durumlarda direk antibiyotik iğne veriyor
bizde hastalık çok hızlı ilerledi ve antibiyotik şuruplar hiç fayda etmedi
iğne olur olmaz rahatlıyor uyuyordu sesi düzelmeye nefes almaya başlamıştı öncesi çok çok kötüydü
sadece isal yaptı iğneler ama yapacak bişey yoktu ciğerlerine inebilirdi
doktor kaybettiği suyu takviye yap zararı olmaz isalin dedi
bizimki bir nevi hastalığın ilerlemesini durdurmak için isale göz yummak oldu
doktor her gittiğimizde ciğerlerini dinleyip varmı bişey diye bakıyordu
tam 1 haftadır antibiyotik tedavi görüyor bugün iiyi diyebilirim
mikrobik rahatsızlıklar çok zor geçiyo ve çok yıpratıcı oluyo
bugün sebze çorbası içti koca kasede
çok sevindim moralim düzeldi
yoğurtlu muzda yedi
kakada yapmış isal değildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?