2012 Şubat Anneleri

sabah dokuzda uyandı memo
hemen dönencesini açtı beni dürttü anne diye kalktık geldik salona değiştirdim üstünü filan altını aldım
önce 180 ml mama içti sonrada 100 ml daha içti
uyumak istedi dişleri bu sefer çok yordu onu
mehmette bişey istediğinde anne der net şekilde ve bilinçli ama bişey isterse ağlarsa filan der
iki gündür baba diyor sürekli bunu heceliyor
Maşallah oğluna, hem düzelip gayet güzel yediği için hem de anne baba dediği için:)

önce herkese merhaba uzun zamandır bakıp okuyup çıkıyorum öncelikle günışığım hayırlı olsun allah kolaylığını verir..
catlover ömerin yeni yaşı ailecek hepinize mutluluk getirsin hayırlı güzel bir ömrü olsun inşallah..
benimolan çok geçmişolsun allah tekrarından korusun
nurumm lalus un dediği gibi bütün çocukların gelişimleri farklı benim kızım çok uzun zamandır anne diyordu ama son 1 2 aydır bilinçli söylemeye başladı çağırmak için yada kucağıma gelmek için ayyee diye bağırıyor gel diyor oyuncaklarına,
birde meme istediğinde mem der bunları bilinçli söylüyor ama benim kızda mesela son bir haftadır ayağa kalkmaya başladı daha öncesinde yerden kalkıp oturamıyordu bile sürekli sürünüyordu başka hiçbirşey yoktu düşün yaşını bitirmesine ne kaldıki ama bir hafta öncesine kadar 6 7 aylık bebek gibi yerde sürünmekten başka hiçbirşey yoktu sonra bir anda ayağa kalkmaya başladı rahatça yerden kalkıp otumaya başladı birazda sıralıyor bunların hepsi bir haftada oldu hatta doktora götürmeyi düşünmeye başlamıştım neredeyse bir yaşında çocuk niye yerinden kalkmıyor diye kafamı çok kurcalıyordu ama zamanı gelince oluyormuş meğer
Benim de ikizlerden biri hala yerde sürünüyor,aynen dediğin gibi 6-7 aylık bebek sanki, diğeri bu hareketleri 5-6 aylıkken yapıyordu o kadar yani. Bu oğlan kesinlikle kendini kaldıramayacak derken bir anda baktık (Annem gördü tabii ki, maalesef biz çoğu şeyi kaçırıyoruz) kendi kendine koltuğa tutunarak kalkıp bir sonraki koltuğa kadar gitmiş. Şok olduk tabii. Bir kez yaptı onu da, şu anda gene kalkmıyor.:1:
Bu sabah da yatağının korkuluklarına tutunup kalkmaya çalıştı bebeğim, henüz kalkamıyor ama.:5:

sinemaksungur nerelerdesin? senin bebiş de hastaydı nasıl oldu? haftasonu oğlunun yaşgünü kutlaması vardı umarım herşey yolundadır

benimolan çok geçmiş olsun..benim kayınpeder de geçen hafta anjio oldu ana damar tıkalıymış o yüzden yarın tekrar operasyon yapılacak, stent takılacak
Rabbim bütün hastalara şifa versin

nisane biz ayni kaderi paylasiyoruz hatta benim kiz 5,5 ayliktan beri. Aslinda ben su an dis cikardigi icin degilde buyume atagi yasadigi icin boyle oldugunu dusunyrm. Dun gece kizim sayisiz kez korkarak aglayark uyandi ve gunduz de cok huzursdu. Surekli yurumeye calisiyo ve bu ara cok fazla dustu.

aynı sıkıntılar bizde de var..azılar canına okudu kuzumun..geöen hafta 3-4 gece saat 1 de uyandı sabah doğru 4-5 e kadar uyanık tuttu bizi..ağlamıyo ama uyumakta istemiyordu..sanırım diş sıkıntı veriyor...iki gündür tekrar uykusu düzene girdi derken saat başı kalkmaya başladı..kafam kazan gibi,ağrıyo şimdi..tek tesellim kızım büyüyor bütün bunlar geçecek..yeter ki kuzum çok yıpranmasın diyorum

gece artık yatmak bile istemiyorum. tuvalete kalkmaktan değil şu karnımdaki yalancı sancı gerginliklerinin acısından uyuyamıyorum. az önce nasıl uykum geldi, annem ve kv. bizde . uykun gelmiş git yat hadi dediler. kv.dem gece benim ahlarımı oflarımı duydukça korkmuş bir şey olacak diye. biliyorlar ne kadar sıkıntım olduğunu. oğlum anaokulu tatil olduğu için evde. annemle oyun oynuyorlardı. odamın kapısı kapalı ama öyle yüksek sesle oynuyorki gözüm dalar gibi oluyo uyanıyorum,gözüm dalıyo gibi oluyo uyanıyorum. ama asıl canımı sıkan oğlum kadar anneminde sesi geliyo bana. o da hiç düşünmüyor durumumu. koridorda bağra çağra oynuyorlarmış,kalktım,çıktım odadan. oğluma kızdım niye bu kadar bağırıyorsun,uyumaya çalışıyorum diye. anneme hiçbir şey diyemedim tabi. farkında bile değil ki.desem sadece üzülecek ama ben düşünemedim diyecek. çok sağlıklı biri değil ve çok dalgın biliyorum ama bu yüzden ona bir şey diyemedim ama onada çok kızdım aslında. ona söyleyemeyince buraya yazayım dedim.
geçen gün de şekerim 186 çıktı, oğlum gene evde. annem uyandı biz oğlumla kahvaltı ediyorduk. ben kendimi kötü hissediyorum dedim,herhalde şekerim yükseldi dedim.oda duymadı sanki ben gidip biraz daha yatacağım dedi.gitti yattı,şeker aleti onun yattığı yerdeydi, ölçtüğümü gördü, sordu 186 dedim. aaaa çok fırlamış dedi, uyudu üzerine. kalkınca ben kendimi toparlamıştım ve oğlumu okula bırakmıştım. şeker komasına girsem haberin olmayacak anne, kaç olduğunu duyup geri yatıyorsun dedim. üzüldü o da, kalkamadım kızım elimde değil dedi. sabah ben o halde oğlumu tv başında bırakıp gittim yatmak zorunda kaldım, sonra onu hazırlayıp okula götürdüm. bu arada annem bana yardım etmiyor diye çok üzüldüm. sonra ben ona sitem edince o üzülünce de kadın yardıma geliyor ben yanlış davrandım diye üzüldüm. allah kimseyi kimseye mecbur etmesin. ne zormuş kızlar yaaa:((neyse kafanızı şişirdim biraz. anneme söylesem sonra üzülcem bari sizinle paylaşayım dedim.

gece artık yatmak bile istemiyorum. tuvalete kalkmaktan değil şu karnımdaki yalancı sancı gerginliklerinin acısından uyuyamıyorum. az önce nasıl uykum geldi, annem ve kv. bizde . uykun gelmiş git yat hadi dediler. kv.dem gece benim ahlarımı oflarımı duydukça korkmuş bir şey olacak diye. biliyorlar ne kadar sıkıntım olduğunu. oğlum anaokulu tatil olduğu için evde. annemle oyun oynuyorlardı. odamın kapısı kapalı ama öyle yüksek sesle oynuyorki gözüm dalar gibi oluyo uyanıyorum,gözüm dalıyo gibi oluyo uyanıyorum. ama asıl canımı sıkan oğlum kadar anneminde sesi geliyo bana. o da hiç düşünmüyor durumumu. koridorda bağra çağra oynuyorlarmış,kalktım,çıktım odadan. oğluma kızdım niye bu kadar bağırıyorsun,uyumaya çalışıyorum diye. anneme hiçbir şey diyemedim tabi. farkında bile değil ki.desem sadece üzülecek ama ben düşünemedim diyecek. çok sağlıklı biri değil ve çok dalgın biliyorum ama bu yüzden ona bir şey diyemedim ama onada çok kızdım aslında. ona söyleyemeyince buraya yazayım dedim.
geçen gün de şekerim 186 çıktı, oğlum gene evde. annem uyandı biz oğlumla kahvaltı ediyorduk. ben kendimi kötü hissediyorum dedim,herhalde şekerim yükseldi dedim.oda duymadı sanki ben gidip biraz daha yatacağım dedi.gitti yattı,şeker aleti onun yattığı yerdeydi, ölçtüğümü gördü, sordu 186 dedim. aaaa çok fırlamış dedi, uyudu üzerine. kalkınca ben kendimi toparlamıştım ve oğlumu okula bırakmıştım. şeker komasına girsem haberin olmayacak anne, kaç olduğunu duyup geri yatıyorsun dedim. üzüldü o da, kalkamadım kızım elimde değil dedi. sabah ben o halde oğlumu tv başında bırakıp gittim yatmak zorunda kaldım, sonra onu hazırlayıp okula götürdüm. bu arada annem bana yardım etmiyor diye çok üzüldüm. sonra ben ona sitem edince o üzülünce de kadın yardıma geliyor ben yanlış davrandım diye üzüldüm. allah kimseyi kimseye mecbur etmesin. ne zormuş kızlar yaaa:((neyse kafanızı şişirdim biraz. anneme söylesem sonra üzülcem bari sizinle paylaşayım dedim.

koala980 öncelikle sağlıklı kurtulun inşallah..son zamanlar zor zamanlar artık :) son zamanlar hem fiziksel olarak hem ruhsal olarak daha hassas olunuyor maalesef..kendinizi çok fazla dinlemeyin doğacak bebeğinize odaklanın onunla konuşun kafanızı dağıtacak şeyler yapın..başkalarından beklentiye girerseniz daha çok sinir olursunuz..annenizin de sağlık sorunları var sanırım o yüzden çok yardımcı olamıyor size..kendi kendinize yine de çok şükür annem başımızda diye telkin verin..işler öyle ya da böyle mutlaka yapılıyor canınızı sıkmayın..benim hamileliğim de çok sıkıntılı geçti 9 ay hamilelik boyunca yattım ,yürümek bile yasaktı ve bunun üstüne bir de gebelik şekeri ile uğraştım..birilerinden beklentiye girdiğim zaman daha çok yıprandığımı farkettim ve beklentilerimi daha aza indirdim..kolay bir dönem değil haklısınız bir de sizden ilgi bekleyen bir çocuğunuz daha var onunla birlikte olmaktan mutlu olun..Rabbim sağlıkla kurtarsın sizi

aynı sıkıntılar bizde de var..azılar canına okudu kuzumun..geöen hafta 3-4 gece saat 1 de uyandı sabah doğru 4-5 e kadar uyanık tuttu bizi..ağlamıyo ama uyumakta istemiyordu..sanırım diş sıkıntı veriyor...iki gündür tekrar uykusu düzene girdi derken saat başı kalkmaya başladı..kafam kazan gibi,ağrıyo şimdi..tek tesellim kızım büyüyor bütün bunlar geçecek..yeter ki kuzum çok yıpranmasın diyorum
Acaba benim oğlum da mı azı dişlerini çıkarıyor ???15 gündür canıma okudu resmen, her gece aynı sıkıntı, uyumuyor ağlıyor devamlı, sinirleniyor, yatağa kafa atıyor, o derece. Durmadan diş çıkardığı için diğer taraflarını geliştiremiyor :1: İkizinin 3 tane dişi var, bunun 6 tane, habire de diş çıkarcam diye uğraşıyor kuzum:1:

sinemaksungur nerelerdesin? senin bebiş de hastaydı nasıl oldu? haftasonu oğlunun yaşgünü kutlaması vardı umarım herşey yolundadır

benimolan çok geçmiş olsun..benim kayınpeder de geçen hafta anjio oldu ana damar tıkalıymış o yüzden yarın tekrar operasyon yapılacak, stent takılacak
Rabbim bütün hastalara şifa versin

ayy canım arkadaşım benim, unutmamışsın beni. hafta sonu kutladık doğumgünümüzü, çok güzeldi hazırlıklar, ama oğlum bütün akşam ağladı babasının kucağından inmedi, uyumadı, çığlık çığlığa ağlamaklı geçti doğumgünü. mumunu zor üfledik düşünün yani. (arka arkaya 4 dişi filan gelicek sanırım) e zaten henüz hastalığı atamadı üzerinden derken ben feci hastalandım. bende alerjik astım var, tam 2 aydır ihmal ediyordum, nasıl bir öksürük anlatamam, dün gittim göğüs hastalıklarına, doktor kızdı çok ihmal etmişsin filan dedi de oğluşumdan vakit kalmıyor ki. neyse yine nefes açıcı fıs fıs hap v.s. verdi. yarın yeniden alerji testine giricem. yeniden tedavi başlayacak. geçen ay spiral taktırmıştım, üstüne birde hastalanınca feci kötü geçiyor şuan. hiiiç keyfim yok

ayy canım arkadaşım benim, unutmamışsın beni. hafta sonu kutladık doğumgünümüzü, çok güzeldi hazırlıklar, ama oğlum bütün akşam ağladı babasının kucağından inmedi, uyumadı, çığlık çığlığa ağlamaklı geçti doğumgünü. mumunu zor üfledik düşünün yani. (arka arkaya 4 dişi filan gelicek sanırım) e zaten henüz hastalığı atamadı üzerinden derken ben feci hastalandım. bende alerjik astım var, tam 2 aydır ihmal ediyordum, nasıl bir öksürük anlatamam, dün gittim göğüs hastalıklarına, doktor kızdı çok ihmal etmişsin filan dedi de oğluşumdan vakit kalmıyor ki. neyse yine nefes açıcı fıs fıs hap v.s. verdi. yarın yeniden alerji testine giricem. yeniden tedavi başlayacak. geçen ay spiral taktırmıştım, üstüne birde hastalanınca feci kötü geçiyor şuan. hiiiç keyfim yok

geçmiş olsun sinem
hem diş hem hastalık beraber olmul sizdede
bizdede aynıydı şimdi geçti hastalığı iştahı düzeldi eskisi gibi oldu yiyince çabuk toparlandı

bugün dereotu çorbası yaptım dereotu yeşilsoğanın yeşil yaprakları maydonoz ve patates havuç kereviz ve tavukla yaptım çok sevdi
yarında sütlü tavuklu yapıcam yeşil çorbayı değişik olsun

öksürdükçe göğsüm sırtım ağrıyo nefes almak güçlşiyo ve aşırı şiddetli baş ağrım var
doktorda mehmeti yıkama dışarı çıkartma düzeleme kadar dedi hastane uzakta çocuğuda bırakacak kimsem yok

öksürdükçe göğsüm sırtım ağrıyo nefes almak güçlşiyo ve aşırı şiddetli baş ağrım var
doktorda mehmeti yıkama dışarı çıkartma düzeleme kadar dedi hastane uzakta çocuğuda bırakacak kimsem yok

selam canım:16::16::16:nasısın bakayım.özledim sizleri.hastaymışsın çok geçmiş olsun canım bneim oğluşun çok tatlı maşşallah....:16::nazar::nazar:

Herkese selamlar, giremiyorum ne zamandır çok yoğunum
haftasonu eğitim vardı, oğlumun doğumgününe gelen haftasonuda eğitimde olacam, doğumgününü erteleyecem yada sadece pasta kesecez tam karar veremedim

canım Allah kolaylık versin yalnız olmak zor , en kısa zamanda iyileşirsin inşAllah

sinemcim sanada çook geçmiş olsun, Rabbim şifa versin tez zamanda

sağol arkadaşım, teşekkür ederim. hem ben hemde oğluşum hastayız. zaten bebişlerle ilgilenmekten kendimize bakamıyoruz ki. bu arada oğlum dün akşam öksürmeye başladı:50: gece uyuyamıyor öksürükten. sende hastasın demek.geçmiş olsun. dökülüyoruz valla. olmazsa eşine söyle 1 güncük izin alsa sende doktora gitsen olmaz mı?

Back
X